בית פורומים עצור כאן חושבים

שלש טעויות של אמרי_בינה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/3/2010 23:17 לינק ישיר 
שלש טעויות של אמרי_בינה

שלש טעויות של אמרי בינה

הניק אמרי בינה, ניק נבון ומשכיל הבקיא בש"ס ובפוסקים ובמכמני כל החסידויות, הן בתורות החסידיות והן בסיפורת ובמסורת, מתעתד לשנות את דעת קוראי עצכ"ח כלפי הגר"א, אלא שמרוב התלהבותו טעה שלש טעויות, שכיון שבא לכלל כעס בא לכלל טעות, ובתלתא זימנא הוי חזקה.

הראשונה, שלדעתו הגר"א ייחודי בזה שלא הצליח בכל תקנותיו וחידושיו להשפיע על כלל ישראל או על חוג גדול, בשעה שרובם ככולם של גדולי כל הדורות לא הצליחו לכפות על הציבור את דעותיהם בכל דבר.

והשנית, שחושב שהיותו בנש"ק הופך אותו לחכם הרזים קרוב לאדמו"ר, ולכן הוא מביע מומחיות בדברים שאין לו הבנה בהם, ומצטט לאין קץ קלישאות נבובות כאילו הם דברי חכמה.

והשלישית, שחוזר על הסיסמה שאין הוא חסיד חב"ד, בשעה שברור הדבר מכל כתיבותיו כביעתא בכותחא, שהרי מעתיק מכל שמץ של שמועה במסורות החבדיו"ת כאילו היא תורה מסיני, ומזלזל באינטליגנציה של הקוראים בהניחו שלא יבחינו בכך.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 01:17 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2776694&forum_id=771

מי שקרא את דברי אמרי בינה באשכול זה ועדיין מאמין בהצהרתו החוזרת על עצמה שאין הוא איש חב"ד, שיקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 18:50 לינק ישיר 

כמובן, צריך היה להופיע בהתחלה הלינק http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2762434

תוקן על ידי למאי_נמ ב- 22/03/2010 18:59:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2010 12:04 לינק ישיר 

איש בדרך, אם הגר"א היה חי בדורינו, חשוב שניה ברצינות, אזי הוא היה מנהיג את הליטאים ולא הרב שך. גם אם הרמב"ם היה חי בדורינו הרב שך היה יוצא נגדו, אז מה? כנ"ל עוד הרבה אנשים, אפילו אברהם אבינו היה מקבל פשקוילים. כל אחד מתאים את עצמו לדור בו הוא חי.
הרב גרוס לא ממשיך של הגר"א כי הוא, במחילת כבודו, אדיוט שבקושי יודע קרוא וכתוב, ובאופן רשמי מושפע מהחסידות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2010 01:58 לינק ישיר 

אין לכם כבר במה להתעסק?
ישבו כמה ליטוואקעס לפני כמה דורות והחליטו שרק ללמוד זה הכי חשוב
ושבלי לימוד אין כלום
והצליחו לשגע את כל העולם
גם את החסידים כמובן
כנראה שזו הדרך באמת אין מה לעשות
כל ישיבה חסידית שראויה לשם ישיבה או שרוצה להיות כזאת לומדת [בסגנון פחות או יותר] שהליטאים הכתיבו בדור או שניים לפני השואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2010 01:15 לינק ישיר 

מסופר שפעם הגיע הרב זילברמן לרב שך, והרביץ לפניו את שיטת הגר"א בנושאים שונים ומגוונים, אמר לו ראש הישיבה, דבריך משכנעים אבל אנו שיטה אחרת תופסים. [בריסק או/ו ראז"מ[

אם הגר"א היה חי בתקופתנו, הרב שך ללא ספק היה יוצא נגדו בחרב ובחנית, [בכל מה שקשור למשחיות בתלמידיו ובכלל ההשקפה וחכמות חיצוניות ועוד] בלית ברירה היה הולך הגר"א אצל הלובאוויצ'ער ונעזר בו ובחייליו....

אבל בכל מה שקשור ל'המשכיות' ול'הליכה בדרך' כמובן שהליטאים הם לא רק ממשיכי הגר"א אלא גם יוצריו ומילדיו.

אולי הרב גרוס מתקרב יותר לסגנון הגר"א...

תוקן על ידי אישבדרך ב- 19/03/2010 01:16:33

תוקן על ידי אישבדרך ב- 19/03/2010 01:17:24

תוקן על ידי אישבדרך ב- 19/03/2010 01:18:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2010 07:27 לינק ישיר 

שוב ושוב אתה מחפש חיקויים לגר"א במקום השפעה
קול התור הוא חיבור שנתחבר בהשפעת הגר"א והתמקד והקצין אספקט אחד מסויים. האם רצית שכולם יתמקדו בצורה קיצונית סביבו?
לגבי הנדון אם הגר"א הנהיג כפיה אתה כותב שהיה כולו תורה, מי יודע מה הקשר?
הערכה לקבלה קיימת, והעובדה שהרב שך לא למד קבלה, בדיוק כמו שלא למד גם הלכה, כמו שתראה בספר תשובותיו וכן בפירושו למ"ב לא שייכת לנושא. וכן הנהגות על פי קבלה קיימות אצל הליטאים, מה שלא היה קיים כלל אצל היקעס למשל עד שלא התחברו לליטאים כאן.
ואם אתה מפנה לרב זילברמן ותלמידיו זו ההוכחה שאתה מחפש חיקויים של הגר"א במקום הערכה והשפעה שלו.
הרבה הצלחה בקרנבל החיקויים שאתה מתכנן לנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2010 03:32 לינק ישיר 

ואמאי

אצטט בקצרה כמה מן הדברים שכתבת. [כמובן לא לצורך שינון וחזרה...]

גם הליטאים נוסעים לכותל וכו'. כנראה שעיינך לא שזפו מעולם את הספר "קול התור", עד שהיה לך את האומץ להגיב במשפט כ"כ לא רלוונטי לעניין של אהבת א"י, כפי איך שהיא מוצגת במשנתו של הגר"א.

זה שבאופן אישי לא היה לו כח לפוליטיקה ולמד בתוך חדרו לא נוגע לקו מחשבתו. כותב משפט זה מעיד ע"ע שרחוק הוא מהבנה בסיסית באורחותיו של הגר"א. ובכן הגר"א גם כאשר לא עסק בתורה, בבחינת אותיות הקטנות שבה, הרי שכל כולו היה תורה. בזמן שכתב את ספרו "איל משולש" כמו בזמן שהתעסק בשאר חכמות חיצוניות ובכללם סודות הכישוף, וניסיונותיו לעלות לא"י וכל הכרוך בכך. הנכון הוא שהגר"א בשיטה נמנע מהתעסקיות בהשקפה וכו' מהסוג המפורסם בין גדולי הליטאים בדור האחרון. הוא היה שונה לחלוטין.

הערכה לקבלה ולמקובלים נכנסה באורח פסקני לציבור הליטאי. ? ? ? גם אם דבריך בקבלה נכתבו- מפני כורח המציאות, לא נקבלה. ועיין בספר אבי עזרי בפרושו על הזוהר פר' תרומה ובאיילת השחר שם.

ואילו השפעתו? יש בכלל מה לדבר? כל קידוש לימוד התורה כל היום כולו, האמנם לא למדת בישיבה מימיך?
הפיסקה האחרונה בשאלתך ממש מביכה אותי, אתחמק ואשלח אותך לשאול שאלה זו  את חסידי הרב זילברמן.

השפעתו העצומה על הציבור הליטאי כולוהגר"א כפי איך שהליטאים בראו אותו, אכן משפיע רבות על אורח חייהם. 

בקשר למי הוציא למדנים. לא מדובר על הציבור הליטאי דוקא, שהוא קטן בכמות, אלא על הציבור הלא חסידי לעומת החסידי, עם כל הכבוד וההערכה לגדולי התורה בחסידות ולספרו של סורסקי, עדיין אין השוואה. אם אין לך מושגים כיצד למדוד חיבורים והישגים אי אפשר להוכיח זאת כאן. במילה אחת אומר לך: הבל!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2010 12:42 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
 לא אוכלים כל שחיטה- אבל שוחטים כל אחד, לאו דווקה הספרדים

דוד המלך אומר בתהילים- תולעת אני ולא איש- איך מלך או אפילו סתם בן אדם קורא לעצמו תולעת?

אלא -הוא  אמר ריבנו של עולם הלואי והייתי תולעת- ואזי בני ישראל החרדים לא היו אוכלים אותי, כמו עכשיו .

ירוחם: פשוט אין אין עליך,,,,,,,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2010 12:21 לינק ישיר 

ואמאי כתב:

מקסמן אל תיקח יותר מדי ברצינות את הקהילה החדשה שאני מקים לך..
השל"ה הכניס את הקבלה להלכה שלו, ולפניו רבים, אבל לליטא זה לא היה מגיע ונלקח ברצינות ללא תיווכו של הגר"א

זה נכון את הגשפנקא נתן הגר"א, אבל לא החידוש שלו,

שמעתי בשם אדמו"ר חסידי שאמר שאנו חייבים הכרת הטוב להגר"א על זה, כי בלעדיו לא היה מתקבל תורת האר"י בעם ישראל, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2010 12:10 לינק ישיר 

מקסמן אל תיקח יותר מדי ברצינות את הקהילה החדשה שאני מקים לך..
השל"ה הכניס את הקבלה להלכה שלו, ולפניו רבים, אבל לליטא זה לא היה מגיע ונלקח ברצינות ללא תיווכו של הגר"א

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2010 12:05 לינק ישיר 

מקס
 לא אוכלים כל שחיטה- אבל שוחטים כל אחד, לאו דווקה הספרדים

דוד המלך אומר בתהילים- תולעת אני ולא איש- איך מלך או אפילו סתם בן אדם קורא לעצמו תולעת?

אלא -הוא  אמר ריבנו של עולם הלואי והייתי תולעת- ואזי בני ישראל החרדים לא היו אוכלים אותי, כמו עכשיו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2010 11:54 לינק ישיר 

ואמאי כתב:

מקסמן, אתה אומר שהוריך חינכו אותך לכך, ממילא משתמע שישנה או שעומדת לקום איזו קהילה שהקו שלה הוא לא להיות שייך לאף קהילה. ושרואה את היופי בכל קהילה וקהילה. איני אומר שאני לא רואה את היופי של הקהילה הזו, אבל לקהילה צריך שיהיה יותר מזה..

ואמאי: זה הטעות, אנשים חושבים שבכדי לחנך חייבים לשקר לילדים ולומר שאנחנו משהו שפייסל,
אני חושב שזה אסון בחינוך, בפרט כשהעולם היא כפר גלובלי קטן, ושהילד גודל הוא מיד מרגיש את הבלוף,
אני כבר לא מדבר על יסורי נפש שעובר ילד כזה, ולאן כל זה מוביל אחר כך,

סיפור יפה: עשיתי סעודת סיום דף היומי בשיעור שלנו, ויש שם מכל הסוגים, ובכן בכדי שלא יהיה בעיות לתומי קניתי בשר בקר
של העדה החרדית, לתדהמתי ראיתי ששני אברכים ספרדיים עובדי השם באמת לא אוכלים מהבשר,
בדרשה אמרתי לכולם: אתם יודעים שבבתי נכנס כל סוגי הבשר מכל הכשרויות, אבל כאן לסיום השתדלתי להכין סעודה למהדרין לכל הדעות, אבל אני חייב לומר לכם שאני לא כועס להפך אני שמח בשבילכם, ולמה ? כי גרמתם להוריד קצת את הגאווה אשכנזית שלנו, הנה יש אברכים ספרדיים שלא אוכלים את הבשר שלנו,
אבל שתדעו לכם, ככלל זה שיטה שיביא לכם אסון, תעשו לעצמכם טובה ותמשיכו להתנהג בהצנע לכת עם השם,
ולא עם דרכם הגאוותנית של אשכנזים,   

אגב: את הקבלה הכניס השל"ה להלכה, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2010 10:05 לינק ישיר 

ירוחם, כולם מתנגדים לקהילות כיתתיות ולא תתגודדו. מה הבעיה? הם אומרים, למה שלא יהיו כולם, כל עם ישראל יחד, באהבה, בלי פירוד באופן אחד - - - כמונו!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2010 09:52 לינק ישיר 

ואמאי

ואמאי שיהיה במדינת ישראל, קהילות קהילות? האם עצם השיכות לכלל ישראל ולעם ישראל לא מספיקה?

שמעתי משמו של ר'צבי יהודה שהוסיף את הדרגה הגבוה ביותר על הדרגות העולות בקדושה בתפילה,

מפי ישרים תתהלל-  הישרים מתפללים בפה בקול
ובשפתי צדיקים תתברך- הצדיקים מזיזים את השפתיים אבל קולם לא ישמע.
ובלשון חסידים תתקדש- הם רק את הלשון בתוך הפה מזיזים, אבל שפתיהם לא נעות.
ובקרב קדושים תתהלל- הקדושים הכל נעשה בקירבם בלי כל סממן חיצוני.

ואמר  ר'צבי יהודה-המדרגה הגדולה ביותר ויותר מכל אלו זה ובמקהלות רבבות עמך ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2010 09:36 לינק ישיר 

מקסמן, אתה אומר שהוריך חינכו אותך לכך, ממילא משתמע שישנה או שעומדת לקום איזו קהילה שהקו שלה הוא לא להיות שייך לאף קהילה. ושרואה את היופי בכל קהילה וקהילה. איני אומר שאני לא רואה את היופי של הקהילה הזו, אבל לקהילה צריך שיהיה יותר מזה..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שלש טעויות של אמרי_בינה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext