עד כמה שידוע לי עליה בחומה שכזו היתה עד עתה נחלתם של קצרי הרוח שבציבור הדת"לי / חרד"לי (גם חב"ד שזכו ומשיח בא בימיהם ממש לא מפרשים את בואו, או ההכנות האחרונות לבואו, במובן של עיסוק מעשי בקרבנות. מקסימום עיסוק בדיני המקדש בימי בין המצרים [או כמה משוגעים שמבטלים צומות. אבל את זה אפשר לעשות גם בבית באוסטרליה או בבת ים ולא צריך להתאמץ לבוא לירושלים ולשחוט שה])
והנה כאן קריאה שחתומים עליה חרדים ממש מן המיינסטרים הליטאי וגם החסידי. האם יש מאחורי זה חידוש כלשהו או שמה שבאמת חשוב בקריאה הזאת זה התשלום (למי?) בסך 12 ש"ח? מצד שני, בשבוע האחרון למדנו מה ערכה של חתימת הרבנים על כרוזים כאלו ואחרים...
ואגב, האם מישהו נתקל בספרון הילדים החביב מבית מדרשם של דורשי מקדש עכשיו ששמו "טילי הטלה לקרבן עולה"? (לא בדיחה, יש כזה דבר).
לא זכרתי טוב אכן שלזינגר, מנחם, אבל הוא לא היה ברכבת אלא בשוויץ, והגיעה אליו השמועה על הרכבת ושהיא נסעה ליעד בלתי ידוע (ברגן בלזן), וביקוש ממנו לעזור בהשגת אישור כניסה לשוויץ. אז הוא החליט לנדור בשם נוסעי הרכבת שיעסקו במה שהוא קורא תורת הגאולה (הוא הסיק מהמצב שעם ישראל עושה משהו לא בסדר ושצריך ללמוד את תורת הגאולה כדי לדעת איך להביא אותה), אבל לא היה לו ברור שאפשר לנדור בשמם, אז הוא התנה שאם הם לא יקיימו, אז הוא יקיים ומזה יצא ספרו תורת הגאלה (לא קראתי את כולו, אבל נראה שמסקנתו היא שצריך ללמוד תורה לשמה...). הוא מספר שביקש מהרב עקיבא גלזנר, הרב יונתן שטייף (שהסכים לעזור לו), עוד איזה אדמו"ר ששכחתי ועוד ת"ח שהיו על הרכבת לעשות את זה והם לא הסכימו. את יואליש הוא לא פגש אלא רק שלח לו מכתב לארה"ב ולא קיבל תשובה. סיפור פחות הזוי ממה שזכרתי.
לא צירפת, אבל אפשר למצוא בגוגל בקלות. השאלה היא איך בדיוק היא נקבעה. את מי קסטנר הכניס ומי האחרים שקבעו.
נשלח ב-1/12/2018 21:05
הנה הרשימה המקורית- קלוז כתובה בהונגריתkolozwar
נשלח ב-1/12/2018 20:45
זה לא סביר, זה פשוט עובדה. ואכן ברכבת היה ייצוג נכבד לקלוז'. אגב, מישהו יודע איך בדיוק נקבעה הרשימה? פעם קצת חיפשתי על זה ולא מצאתי, אבל באמת שממש לא יגעתי.
נשלח ב-1/12/2018 19:18
סביר ביותר הפושע רודולף קסטנר היה מקלויזנבורג קלוז' ברומנית. הוא העלה לרכבת 600 מיוחסים.
נשלח ב-30/11/2018 12:21
ירוחם כמו שכתבתי גם הרב עקיבא גלזנר, הרב של קלוז' היה ברכבת. ב"ה ביום א' אחפש את זה ואכתוב עוד על אותו אחד.
נשלח ב-30/11/2018 12:19
ירוחם אנחנו מדברים על אותו אדמור והסיפור נכון ולכן אמא מה שאמר .
נשלח ב-30/11/2018 11:47
ירוחםשם
אם מדברים על זה- בבודפשט בשבת בדרשה אחר הצהרים דרש אחד מאדמורי בעלז. ושיכנע את קהל השומעים הגדול כי שום רעה לא יקרה בבודפשט ואין להם מה לדאוג ולברוח. בערב הוא ברח עם הרכבת הראשונה. לא של קסטנר.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 30/11/2018 09:49:35
נשלח ב-30/11/2018 11:36
אגב אם כבר מדברים על הנושא הזה שמעתי שבאחד הביקורים של האדמור מבעלא ר אהרן שהיה בשואה בקרית אתא כתב עליו העיתון על המשמר או דבר אני לא זוכר איזה עיתון מה אתה עושה כאן חזור לאירופה ,והאדמור מבלעזא שאל את המשמש שלו מה כתבו בעיתון ומשמש סיפר לו .ענה האדמור הם צודקים טעיתי כידוע האדמור מבעלזא גר בתל אביב ולא רצה לשמוע שום רע על שום יהודי גם לא על מחללי שבת .
נשלח ב-30/11/2018 10:46
עד כמה שאני יודע הרב היחיד שהיה ברכבת קסטנר היה ר'יואיליש
נשלח ב-30/11/2018 10:36
מה פתאום הרב טייכטל? הוא לה היה ברכבת קסטנר אלא נרצח בידי הנאצים. אני מדבר מישהו שניצל ברכבת קסטנר. ואני לא מדבר על ספר בעד הציונות אלא על א".
נשלח ב-30/11/2018 10:28
יש נדמה לי כי כיונת לספר- ''אם הבנים'' של הרב טייכלר. חסיד וראש ישיבנ מונקש- הרבה יותר חריפים בשנאת ציון מהסאטמארר. הספר נכתב בעלית גג בבודפשט, לא היו ברשותו ספרים בכלל. אבל מראי המקום שכתב מזכרונו מעידים על הגאוניות של האדם. שהפך כמובן לציוני גדול.