איך הייתם מגיבים על שקרים שנאמרו לכם מפי המדוייט כדי ליפות את המציאות בפניכם?
נשלח ב-22/3/2010 16:29
בס"ד אוקי, עכשיו אתה נשמע קצת יותר מובן.
נשלח ב-22/3/2010 16:22
אהה. הכוונה לדאגה מצד זה שאולי משקרים לו, לא מצד המשקר.
נשלח ב-22/3/2010 15:53
תרי_זוזי כתב:
אני חושב שאם נפגשים לזמן קצת יותר ארוך, לא 5-6 פגישות וגמרנו, הנושא הזה של שקרים פחות מדאיג. לאורך זמן, לומדים להכיר את הבן אדם ומקבלים הרגשה יותר בטוחה.
מזה הבנתי.
נשלח ב-22/3/2010 15:49
איך הבנת את זה ממה שאמרתי? התייחסתי לשאלה של איך יודעים אם הבן אדם משקר ואמרתי שכל הדאגה הזו מצטמצמת כשיוצאים למשך תקופה ארוכה יותר.
נשלח ב-22/3/2010 15:43
תרי_זוזי כתב:
אני חושב שאם נפגשים לזמן קצת יותר ארוך, לא 5-6 פגישות וגמרנו, הנושא הזה של שקרים פחות מדאיג.
לאורך זמן, לומדים להכיר את הבן אדם ומקבלים הרגשה יותר בטוחה.
ככה?
אז אתה נותן לגיטימציה לשקר???
נשמע לי מוזר!!
נשלח ב-22/3/2010 15:01
קודם כל, אין הבדל בין גברים ונשים לגבי שקר. אני מכירה אישית מישהי שהיא שקרנית פתלוגית. לא הייתי מבדילה בין זכר ונקבה. רק שלנו- הנשים, קל יותר לתת דוג' מפגישות עם בחורים וכן להיפך. אבל זה לא אומר כלום.
שנית, לשקר- זו בעיה רצינית. אין אמון. איך אפשר להתנהל עם בנ"א שא"א לסמוך עליו. אין לו מילה.. .. לפי התגובות שמעלי, נראה לי שתרי חילק בין סוגי שקרים. יש שקר לבן- התיפייפות. ויש שקר שחור ע"ג לבן. כולנו בפגישות מנסים להרשים, ופחות טבעיים..-זה גם שקר..?! זה לגיטימי. אבל מכאן ועד לשקרים עבים יש הבדל גדול.
טיע, אני חולקת על דבריך: "זו לא חוכמה לשקר ולומר משמים סבבו את זה שלא ידעת...." מחובתינו- לא לשקר. אבל אם אדם נפל במלכודת שקר- ברור שזה משמים. אנחנו יכולים לברר ולחפור ו...... ועדיין לא לדעת שמשקרים אותנו.
תרי, לגבי תגובתך האחרונה. עשמכירים יותר, נפתחים יותר ומדברים גם על דברים פחות נעימים. אבל עדיין מי שמשקר- קשה לי להאמין שיחזור בו, ויאמר סליחה- שיקרתי או משו דומה. בד"י כל ההתייפיפויות מקבלות צורה יותר אמיתית במשך הפגישות.
נשלח ב-22/3/2010 14:27
אני חושב שאם נפגשים לזמן קצת יותר ארוך, לא 5-6 פגישות וגמרנו, הנושא הזה של שקרים פחות מדאיג. לאורך זמן, לומדים להכיר את הבן אדם ומקבלים הרגשה יותר בטוחה.
נשלח ב-22/3/2010 14:23
אמר ר' עקיבא "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"
אם שיקרו אותך זה כנראה מה שהיה צריך לקרות- הכל לטובה!
נשלח ב-22/3/2010 13:34
בס"ד ברבי, זו לא חוכמה לשקר ולומר משמים סבבו את זה שלא ידעת....
נשלח ב-22/3/2010 12:14
תענה בכן ולא! אתה איקס? כן! לומד בישיבה איקס? כן! אתה איש טוב? כן! אתה יכול להיות בעל טוב? כן!
יאללה חתונה!!!
שנונה, הכל סיעתא דשמיא, ואם משמים העלימו ממך אז זה משמים! ואם גילו לך זה גם משמים, כדי לעשות את השיקול האם זה נורא או לא.
נשלח ב-22/3/2010 12:07
שNונה כתב:
בס"ד
אני מציעה שנבוא עם מכונת פוליגרף לדייט מה דעתכם?
אולי למישהו יש רעיון איך אפשר לדעת האם מישהו דובר אמת או שמא לאו?
תוקן על ידי שNונה ב- 22/03/2010 09:31:58
זה באמת כבר בעיה..
אז איך ידעת שהוא שיקר לך? אמרו לך?
אם זה לא בעניין מהותי אין מה לחקור יותר מידי
נשלח ב-22/3/2010 11:08
shira88 כתב:
שקר זה שקר לא משנה אם זה שקר קטן או גדול
לא הייתי רוצה להיפגש עם בחור שמשקר, היום זה סיגריות ומחר....
ברגע שבנאדם משקר זה מוריד מערכו בעיני, וזה גם מראה על חוסר ביטחון בקב"ה ובעצמו.
א. דעתי היא כזו ג"כ (ואף יותר קצוני מכך!). אני שונא שקרים. אין שום הצדקה לשקר בשום אופן.
ב. ודווקא בגלל זה אני מנסה לקחת בחשבון גם צד אחר. כמובן אדם שמשקר היפך האמת המוחלט זה ממש אסור. אבל יש דברים שאנשים נמנעים מלומר אותם כי הם לא רלוונטיים ושאלות עליהם הם קטנוניות. אני חושב שבדברים כאלה אין חילוק בין השואל לנשאל ושניהם כאחד לא טובים.
עוד ידוע ומפורסם "שדכן" - ר"ת שקר דובר כסף נוטל, וזה המצאה של אחד מהקדמונים. זה לא מתיר את השקר, אבל זו מציאות שבעולם ואמרו לי פעם אחרי שכעסתי על ששקרו לי ש"זה חלקו של יצר הרע" (ובדיעבד מה ששיקרו אותי לא היה כזה נורא, אבל זה מאוד אינדבדואלי).
ושמונה, תרגעי מהפוליגרף ותשאירי משהו לרבש"ע. תבררי מה שצריך לפני. ובפגישה תשאלי רק מה שנכון. את יוצאת מנקודת מוצא מאוד לא אמונית, ומחשידה את כל העולם כולו כשקרנים פוטנציאלים (ואין אדם דובר אלא מהירהורי ליבו?). אני לא מקנא בבעלך שיהיה תדיר על כס הנאשים שהנה הוא העלים את האמת או שינה אותה. חבל מאוד שאת מפתחת לעצמך כאלו תובנות באופן שלא תוכלי להנות אפילו ממחמאה טובה כי "אולי הוא משקר". חבל. וכל עץ גדול מתחיל בזרע אחד קטן.
נשלח ב-22/3/2010 09:31
בס"ד
אני מציעה שנבוא עם מכונת פוליגרף לדייט מה דעתכם?
אולי למישהו יש רעיון איך אפשר לדעת האם מישהו דובר אמת או שמא לאו?
תוקן על ידי שNונה ב- 22/03/2010 09:31:58
נשלח ב-22/3/2010 01:24
בתור 1 שלא משקר (יודע שלא יאמינו אבל לא איכפת לי) אני גאה להיות כזה...
נשלח ב-21/3/2010 22:30
באמת לא מבין את ההגיון של לשקר בפגישות, ומה יהיה הלאה בחיים האמיתיים?
יש למישהו באמת איזה עצה איך מזהים את השקרים וההתייפיפות הזאת ? (בעיקר אצל נשים)