האם יש מטרה לרב לקלקל לתלמידיו בשידוכים?..
הרי,כשמבררים אצל רב על תלמיד שלו מהישיבה הוא אמור לתת אינפורמציה,לומר,ולא להתחמק ולדלג וק"ו לתת איפונרמציה שלילית.
מה עושים במקרה שהרב מתחמק משאלות על ירא"ש של הבחור,אומר בריש גלי שהבחור שקט ולא חברמן,שאין לו חברים מהשיעור שלו וכ'ו וכ'ו.הדבר הטוב היחידי שאמר הוא שהבחור לומד טוב.לגבי הפנימיות הוא טען שהוא לא מכיר את הפנימיות של הבחור.
לא מוזר?!
סיבה להוריד שידוך?..
נשלח ב-2/4/2010 16:16
חסרים רבנים שעקב סיבות שונות נאלצו לקבל בחורים שלא לטעמיהם ואזי כשמגיעים לברר אצליהם בשידוכים אז הם מקלקלים!?!
נשלח ב-2/4/2010 01:04
לדעתי כל זמן שלא מכירים את אותו ראש ישיבה, קשה להבין בכלל את כוונתו, ולפרש את תגובותיו. אני למשל, לא הייתי מניח 50 ש"ח על איזה פיענוח של אינפורמציה באופן כללי, ובפרט באינפורמציה המתקבלת מראש ישיבה, שבד"כ הדיבור איתו בצורה מכובדת ופחות ישירה וברורה. ומי שחשוב לו אינפורמציה של שידוכים כחמישים ש"ח כך עליו לנהוג. ובאמת הסיפור של "אני הקטנה" מזעזע, ולצערנו הגדול בימינו לא קשה להאמין, לזה ולכזה.
אבל
adiadi180
לא הבנתי, אין לך עוד דרכים לברר. ממכלול הבירורים תתבונני אם יש כאן חשש.
נשלח ב-23/3/2010 20:54
לא.. טיפשי שיש לי רגשות אשם שהורדתי על סתם.. אוףףף לא ידעתי ששידוכים זה כזה בלאגןןןןןןןן
אני לא נאיבית!
נשלח ב-23/3/2010 16:31
עדי, זה לא טיפשי בכלל!
נשלח ב-23/3/2010 16:26
בס"ד טיפשי מה? שהורדת? אני לא חושבת שזה טיפשי!!
נשלח ב-23/3/2010 16:23
זהו,שהורדתי. ועדיין מכרסם לי בפנים.
טיפשי,נכון?!
נשלח ב-23/3/2010 16:09
בס"ד אם הרב מתחמק אז זה כבר לא נשמע טוב... לעיתים עדיף לדעת את האמת בפרצוף הגם שהיא כואבת וחותכת מאשר להתענות עם ספיקות ולא לדעת כלום. אני הייתי מורידה.
נשלח ב-23/3/2010 16:05
אבל כל האמת פה היא נסתרת! זה מה שמחרפן אותי!
הרב מתחמק!
נשלח ב-23/3/2010 13:51
בס"ד קראתי באיזה ספר נראה לי "זכו" של הרב דיאמנט על בחור שהלך לרב שלו וכעס עליו על זה שהוא מוריד לו שידוכים בברורים. אמר לו הרב מה אתה רוצה שאשקר? אתה רוצה לבנות בניין אמת או בניין שכולו רעוע ולא אמיתי וכמו שאתה היית רוצה לדעת את כל האמת על המיועדת זהו גם רצונו של הצד השני.
נשלח ב-23/3/2010 00:13
מי שהציע את הבחור שיביא לך גם טלפון של רב שמכיר אותו ואם אין רב כזה
אז זה רק אומר שלבחור הזה אין ממש דעת תורה או שבגלל שהוא שקט הוא מתבייש לדבר עם הרבנים...
אני מבינה שגם חברים אין לו אז אין איך ממש לברר ולדעת מי הבחור,
בקיצור הצעה מוזרה אני לא הייתי נפגשת..
נשלח ב-22/3/2010 23:28
לא יפה לקלקל בהחלט. אבל תמיד מפרגנים ,ואנחנו לא מצפים שהתחמקו משאלתינו ובודאי שיגידו רק טוב. אז איפה נקבל את האינפרומציה הנכונה. בוא נחשוש אנו מכל הפירגונים שאנו שומעים.
נשלח ב-22/3/2010 21:55
רב לא מתחמק סתם, תמיד יש סיבות. אבל כן רב יכול לקלקל, יש הרבה סיפורים כמו שקטנה סיפרה!
נשלח ב-22/3/2010 21:37
אין עם מה להשוות בדיוק.. גם הרב השני טען שהוא לא מכיר מספיק את הבחור.
אולי זה סתם ניסיון ל'טייח' מהמשהו האמיתי??
אני לא יודעת.
נשלח ב-22/3/2010 19:56
מזעזע!!!
ועדי במקרה שהרב מתמחק על יראת השמיים של הבחור... לדעתי תשווי עם כל האינפורמציות האחרות... לא שומעים כ"כ הרבה סיפורים כמו ש"אני" הביאה פה... אחרי הכל רב הוא רב....
נשלח ב-22/3/2010 18:59
סיבה להוריד ישיבה.
אבא שלי סיפר לי פעם שבא אליו בחור בדמעות ואומר שהראש ישיבה מקלקל לו שידוכים אבי וברר ומצא כי הדבר נכון בדרך עקיפה הוא דיבר על זה עם הראש ישיבה והוא אומר לו אני לא רוצה שיחשבו שהוא מהבחורים העילית שלנו!