בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח על קונצרט הגאלה -תש"ע בהשתתפות :הלפגוט&שוואקי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/3/2010 00:25 לינק ישיר 
דיווח על קונצרט הגאלה -תש"ע בהשתתפות :הלפגוט&שוואקי

"משק קולות החזנות כרע תחת שירת החסידות" - כך אפתח את הדיווח מאחר
ומספר היצירות המוגדרים כשירים חסידיים ,אותם שמענו,גבר על מס' היצירות
המוגדרות כחזניות . ואולם, קהל הצופים שלהערכתי רובו נמנה על חובבי
החזנות (מינויי יובל) אהב את שוואקי במידה שווה לזה של הלפגוט וכאן נשאלת
השאלה :האם מעתה ,בקונצרטים של יובל ,יש לשלב גם כ-2 שירים חסידיים -כפי
שנעשה באופן קבוע לגבי שירים ביידיש ?
לדעתי -התשובה חיובית והד"ר צריך לתת על כך את הדעת .

לעניין היצירות שהועלו ,להלן הפירוט :
ירושלים -מילים בנימין מגנצא ,לחן-סובול : 2 החזנים והמקהלות (יצירה שירתית ,
                                                         הולחן במקור עבור:חיים  משה) 
ברח דודי-הלפגוט ,לחן-ישראל ומשה שטרן
אלו דברים -שוואקי ,לחן-רפפורט
ובשופר גדול-הלפגוט והמקהלות ,לחן-ליאו לוב +שדרוג סובול
רחם-שוואקי ,לחן-פינקי וובר
רבונו של עולם - 2 החזנים+המקהלות ,לחן-מונה רוזנבלום
כי בשמחה תצאו - החזנים+המקהלות
מחרוזת שירי פסח - התזמורת הפילהרמונית
תתברך-הלפגוט +המקהלות ,לחן-סובול
אחי גיבורי התהילה -הלפגוט ,לחן-דוד ברק +שייקה פייקוף
אם אשכחך -שוואקי ,לחן- יעקב שפירא
הבט משמים -הלפגוט ,לחן-זאב בוגצ'סטר
והיא שעמדה -2 החזנים +המקהלות ,לחן-יונתן רזאל
בשמחה תצאון _החזנים+המקהלות
המקהלות :מקהלת זמרתי-ה שולבה בין חברי מקהלת יובל
               והופיעו "כגוש אחד,ובאחידות - מה שמוכיח על
               חזרות רבות בהן "כתש" הד"ר את חברי המקהלה

בלטו בין חברי המקהלות חברי פורום רבים (כולל לשעבר)

תודה לכל המארגנים /הנושאים בעול ובראשם :אופיר סובול,יצחק ראשי
                              מר בכר -שעל הקול ,ועל כולם ד"ר מרדכי סובול

חג פסח כשר ושמח

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 25/03/2010 00:41:46

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2010 16:19 לינק ישיר 
כתבה ב- YNET: הלפגוט שוואקי והיא שעמדה

הקונצרט השנתי בהיכל התרבות בתל-אביב הוא אירוע חגיגי ומרשים, שמושך אליו בכל שנה את חובבי החזנות בארץ.
בסוף השבוע החגיגה היתה גדולה אף יותר לאור החלטתו של המנהל האמנותי של יובל, ד"ר מרדכי סובול, לצרף לשמחה גם את אנשי המוזיקה החסידית. הדרך היתה פשוטה ביותר: מפגש ענקים בין הלפגוט, החזן מס' 1 נכון להיום, לבין שוואקי - הכוכב הלוהט בז'אנר החסידי.
כדי להשלים את החגיגה המוזיקלית המרשימה, את הערב ליוותה התזמורת הפילהרמונית הישראלית ושתי מקהלות חזנים - "יובל" ו"זמרתי-ה". וכשכולם עולים על בימה אחת - השמיים הם הגבול.

לכתבה המלאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3869081,00.html  

תוקן על ידי jj888 ב- 28/03/2010 17:10:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2010 15:05 לינק ישיר 

הרבה הרבה זמן לא נהנתי כל כך מקונצרט !!!!!
אני חושב שהיה קונצרט מוצלח מאד , הפתיחה היתה יפה ושונה מכל הקונצרטים של סדרת יובל היה יפה מאד,   לדעתי השילוב של של שוואקי והלפגוט ושתי המקהלות היתה שילוב מוצלח ביותר , יצחק מאיר הלפגוט היה כמו תמיד  אין לי מילים לתאר הוא הרשים מאד בין כזמר ובין כחזן איך אמרו קודמי הוא תופעה על טבעית  לא נראה לי שהיה בעבר עוד אחד כזה , איך הד"ר קרא לו האחד והיחיד ..ובמיוחד ביצירות הבט משמים וראה , ותתברך בלחנו של ד"ר סובול בהשמעת בכורה עולמית  יצירה מאד יפה כולי תקווה שהחזנים ישתמשו בקטע הזה לתפילת שחרית , כי באמת אין הרבה לחנים ליצירה הזאת, והדובדבן שבקצפת שהיה לדעתי היצירה  ובשופר גדול יתקע  בלחנו של לוב  , ד"ר סובול  לקח שתי יצירות וחיבר אותן ביחד ,, בגופי עברו צמרמורות בקטע הזה הווו ממש מרגש , הקטע הזה  ממש מפרש את המילים ......
הזמר העולמי  יעקב שוואקי היה בשיאו בקונצרט , הוא לא יכול לבצע קטעי חזנות זה לא בשבילו הוא זמר ,ולא  נראה לי שציפו  ממנו שיבצע קטעי חזנות כבדים  זה לא בשבילו אני חושב שאלו דברים היה יפה אבל זה לא היה אמירה חזנית בכלל כאילו שזמר שר את זה אבל היה יפה מאד  ובקטעים האחרים הוא היה נהדר ....
המקהלות היו מעולות  זה מאד מרשים לראות כששים חברי מקהלה על במה אחת, מקהלת יובל  בניצוחו של ד"ר סובול ומקהלת החזנים  זמרת י'ה בניצוחו של ד"ר אורי אהרן אני חושב שזהו היתה  החלטה וצעד חכם לקחת עוד מקהלה
ואין מקהלה המתאימה יותר ממקהלה זו
ומה שהיה מיוחד ושונה מכל הקונצרטים של סדרת יובל זה שד"ר סובול הנחה את הערב ואני חושב שצריך להעתיק את זה לכל הסידרה כי הוא פשוט אומן בדבר הזה ,וחבל שלא ניזכה לחוויה הזאת בכל הקונצרטים ..

תודה
 לחזן הלפגוט , לזמר שוואקי 
ולאופיר סובול על התיזמורים הנפלאים
לד"ר אורי אהרן מנצח ומנהל מוסקלי של מקהלת זמרת י'ה
לחברי מקהלת יובל , ולחברי מקהלת זמרת י'ה {אני מקוה שניראה אותכם עוד על במת היכל התרבות }
להנהלת יובל , ולמפיק הגדול שעושה רבות למען החזנות בישראל והכל מאחורי הקלעים יצחק ראשי ..
ועל כולם ,המנצח ,המפיק, המלחין, המנחה , ד"ר מרדכי סובול אשר החייה  ומחייה את החזנות  תודה

תוקן על ידי איציק9876 ב- 26/03/2010 15:17:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2010 11:15 לינק ישיר 
יעקב שוואקי כזמר

הייתי נוכח באירוע של הר"מ כזמר קצב בהיכל התרבות בתל אביב.
המקום לא דמה בכלל לחזנות.
רוב הקהל  היו צעירים שישבו גם במעברים ועל המדרגות.
הרעש היה עצום לא רק על הבמה עם תזמורת קולנית מאד וקהל אקטיבי ששר,רקד.רקע ברגליו ונענה בקצב לכל הנחייה מר"מ.
ולכן קשה לי היה להאמין שר"מ מסוגל להשתלב בערב חזנות-חסידות עם חזן כמו הלפגוט.
וההפתעה הייתה לטובה.
חג שמח וכשר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2010 10:13 לינק ישיר 

מהולל ,למקרא הכותרת נאלצתי להגיב לדבריך כדלקמן :
שוואקי - ליצירה החזנית שנתן :אלו דברים -- ההמשך לגביו צריך להיות - שחזן צריך ללמוד (במקום שאין
           להם שיעור ) ,שהרי הביצוע היה סביר בלבד אבל,,,,,,,,,,,,,הרגש ,הכרכץ ועוד שבהם ניכר
           אדם שרוצה לשאת את התואר חזן , היה חסר מאוד,
מאידך : החזן הלפגוט שנתן / השתתף ביצירות שאינן חזניות -- היה טוב ומעלה,,,,,,,,גם בקטעים אלו

מכאן : חזן יהפוך עורו ויהיה לזמר - אך לא ההיפך

למרות דברי לעיל , אשמח אם בקונצרטים לחזנות יהיו 1-2 יצירות בלחן חסידי

פסיכובלוג - מלוא הערכתי לדברים שהעלית באשכול "בעקבות הכובע" , אהבתי גם את הבהירות בכתיבתך ועל
               כך יישר כח

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 26/03/2010 10:21:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2010 09:29 לינק ישיר 

החזן האמיץ שוואקי

שוב הוכיח לנו ד"ר סובול, כי השכיל ברוב חוכמתו להכין לקהל הצופים-מאזינים סדר יום (או אם תרצו: סדר ערב ולילה) מתומהל היטב ובשום שכל.
החזן-זמר יעקב שוואקי היה במיטבו ובקולו הרך והמלטף הראה (או השמיע) בעליל, כי אף שדה החזנות אינו זר לו והוא מסוגל לעשות בה חיל.
איחולינו לו, כי יגיע בס"ד למרום פסגתו וימשיך להנעים לנו ולכל ישראל בשירתו העריבה הן בתחום הזמר החסידי הן בשדה מה שאחדים מבאי הפורום מכנים "החזנות הטהורה".
חזק ואמץ!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2010 04:41 לינק ישיר 

לא נכחתי בקונצרט, וטרם דווחתי עליו באופן אישי מחברי שנכחו שם.

אך לנוכח הויכוח נראה לי שצריך לחדד את הדברים:
זכותו של ד"ר סובול ליזום כל קונצרט - חסידי, חזני ומזרחי (ולא רק). יחד עם זה, גם אם שוואקי הופיע נהדר וגם אם הלפגוט שר יפה, אין זה הופך את הקונצרט לחזני.
"והיא שעמדה" זה לא חזנות, גם לא "רחם" וגם לא "ריבונו של עולם". לכן התרומה של הקונצרט לקירוב העם לחזנות מוטלת בספק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2010 03:52 לינק ישיר 

הקלטות רבותי בבקשה
ואז נמשיך את הדיון
תביאו הקלטות נשמע ואז נראה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 14:35 לינק ישיר 

שמרלה,הציבור לא יאהב לשמוע בקביעות זמרים ושירי קצב והעובדה היא שאנשים אלו לא הולכים לקונצרטי שירה,אבל לתת פעם אחת מספר שירים יפים וקטעי חזנות זה דבר שכולם אוהבים,וסובול ידע לתת את זה במינון הנכון ועם הזמר הנכון,אבל אני לא חושב שהקהל יאהב שיעשו זאת בכל קונצרט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 13:51 לינק ישיר 
טעמו של קהל שוחרי החזנות

אולי הגיע הזמן להתייחס לשוני בטעמו של קהל  שוחרי החזנות???
כנראה שהציבור מחבב "מעורב ירושלמי" סגנונות שונים של חזנות אוטנטית,חסידות,זמר והרבה קצב
וחשוב אופציה לקהל להשתתף אקטיבית  במחיאות כפיים,שירה בציבור בניצוח המנהל המוזיקלי
ורגשנות מהקצב המואץ.
זמנים חדשים???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 12:56 לינק ישיר 

המשך: ולמקהלת יובל שעובדת קשה ולמפיק שבתות החזנות וקונצרטים שדואג למען החזרת החזנות יצחק ראשי לזמר המוצלח יעקב שוואקי ולגדול החזנים מאז ומעולם איטשא מאייר הלפגוט ,בקיצור תודה רבה על ערב מוצלח ומהנה ! פסח כשר ושמח (ולכל המקטרים והסובלים למיניהם שלא יודעים להנות מכלום ואוהבים לקטר : תאכלו את הכובע!)

תוקן על ידי קולני ב- 25/03/2010 12:59:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 12:52 לינק ישיר 
שילוב מוצלח!

הקונצרט היה יוצא מן הכלל , ארוע משובח מעניין ומשמח ,הרבה מעבר למצופה, גדול החזנים איטשא מאייר היה במיטבו ונתן(כמו תמיד)הרגשה שהוא יכול לשיר את הקונצרט מהתחלה אין ספק שהוא תופעה על טבעית , במיוחד הביצועים שלו והאמירה היפה שניחן בה, הזמר יעקב שוואקי היה מעולה כבש את לב הקהל והשתלב טוב מאוד בדואטים עם הלפגוט, ביצירה אלו דברים הוא ביצע באופן שונה(לא חזני) אבל בהחלט ביצוע יפה ומעורר התפעלות, הקונצרט נפתח בשיר ירושלים כשהם נכנסים כל אחד בתורו זה היה מרשים ,היצירה שהתרשמתי ממנה מאוד בקונצרט היתה תתברך שהלחין הדוקטור מרדכי סובול שזו יצירה מרגשת מרשימה ועוצמתית שכשהלפגוט שר אותה הרגשתי מעין עולם הבא,והיא שעמדה: ביצוע משגע של שני השלאגרים בהצטרפות מקהלת הקהל שהצטרף .בשיר רבונו של עולם שהלחין מונה רוזנבלום היה חשמל האולם ,נהנתי מאוד משירת הפילהרמונית וקהל האלפים בתחילת החלק השני,הרעיון של שילוב המקהלות היה רעיון ברוך שהוסיף עוצמה ויופי לקונצרט וניכר היה שהמקהלה האורחת זמרתיה ידעו את העבודה אני מאמין שנראה את זה בעוד קונצרטים של יובל. תודה רבה לדוקטור מרדכי סובול שניצח ועיבד והנחה בשלמות על כל ההשקעה האדירה הזו. ולבנו אופיר שמעבד ודואג למען הקונצרטים ושבתות החזנות, ולדוקטור אורי אהרון ולמקהלתו זמרתיה שהשקיעו רבות

תוקן על ידי קולני ב- 25/03/2010 13:07:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 12:49 לינק ישיר 

נשלח ב-10/3/2010 11:01

כרגיל
משולב
דברים חדשים וגם ישנים
מוכרים ושלא מוכרים
בקיצור מערבבים ויוצא  קונצרט

זוכרים את מה שכתבתי לפני שבועיים ?

כשמערבבים חומרים במינון הנכון יוצא דבר טוב

אבל לכל אחד יש את טעמו הוא

יש שאוהבים יותר חזנות כבדה

יש שאוהבים חזנות שירתית

יש שאוהבים שירה

וצריך להצליח לפגוע בטעם של 2700 אנשים

אני לפחות יצאתי עם טעם של עוד

ובכלל המפגש עם המשפחה מזמרת יה היה בדיוק מוזמן לחג הפסח  

אז לכולם חג שמח וכשר

הרצל קינד.
          פתח תקוה
חבר מקהלת החזנים יובל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 12:37 לינק ישיר 
אופיר סובול

בעקבות פניה שקבלתי באישי,
ברצוני להדגיש שהקרדיט על ההפקה והארגון, כולל בהחלט גם את אופיר.
והרי גם הוא סובול, וידוע שברא כרעא דאבוהא, בטח כשמדובר בבן הבכור...
אז לד"ר ולאופיר, קחו את התשבחות ואת הקרדיט הענק שמגיע לכם,
וחלקו אותם ביניכם כפי הבנתכם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 11:49 לינק ישיר 

ובכן, אני מאד שמח לראות שרוב המגיבים נהנו מעל ומעבר למצופה (פשוט כולם ציפו שהשילוב יהיה צורם) וחלקם שידועים כחובבי חזנות מושבעים אף הגדילו לעשות ומצפים לעוד קונצרטים/הופעות מהסוג הזה, אז אני גם שמח שלא טעיתי בתחזיותיי.

ואם זה היה כ"כ יפה, אז למה לא להמשיך את הסגנון הזה, וכבר כתבתי באשכול הנ"ל מה הסיבה העיקרית,

נ.ב. מיותר לציין שאין זה אמור לבוא על חשבון קונצרטים טהורים של חזנות.

יום טוב לכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 11:12 לינק ישיר 

בהתחלה פיקפקתי בשילוב בין החזנות למוזיקה החסידית,אך כבר לאחר שראיתי את הקהל בעת השיר רחם הבנתי שטעיתי,הד''ר סובול שילב בין שני סיגנונות המוזיקה בצורה הכי טובה שרק אפשר
היצירה תתברך היה יצירה יפה מאוד ולא קוסביצקאית אלא בסיגנון שונה
הייתי מציע לד''ר סובול לעשות בשנה הבאה ''קונצרט חזנים שרים סובול'' בלי העין הרע יש לו מגוון רחב של יצירות שהולחנו על ידו בסיגנונות חזניים שונים

תודה לד''ר סובול על כל הקונצרט,ותודה לחברי מקהלת זמרת י-ה שהשתלבו במקהלת יובל כחברים מן המניין ,יישר כוח לכולם!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח על קונצרט הגאלה -תש"ע בהשתתפות :הלפגוט&שוואקי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext