| נשלח ב-6/4/2010 09:13 |
|
| |
התנהלות זו או אחרת של שדכן/ית?
תפקידיו של שדכן.
א. להכיר זכר ונקבה.
ב. להציע.
ג. לנהל את השידוך.
שני השלבים הראשונים, נעשים בצורה יעילה יותר או פחות. ואמת, שבסופו של דבר ראינו במשך כל ימי היותינו עלי חלד, הרבה הפתעות. כגון, רחל שנפגשה עם יעקב 7 פגישות, לבסוף נשתדכה עם עֵשָׂו??? וכל כיוצא בזה. ועל כן בב' שלבים אלו אין אני רואה כ"כ נפק"מ מי השדכן, ואיך הוא פועל.
ואף גם זאת, ודאי שיש שדכנים שיותר נחמד לעבוד אתם, והצעותיהם יותר קשורות. ויש שדכנים פחות נחמדים, והצעותיהם בלתי קשורות. (יש כאלו שקוראים לזה - "מעליבות" - לא אותי).
אך בשלב ניהול השידוך,
יש שדכן שלאחר כל פגישה, ולו שתהיה הגרועה ביותר, מרושם ב' הצדדים גם יחד, יחזור אל הצד הראשון ויאמר: "הצד השני פשוט התלהב, הוא דלוק עליך, הוא לא פגש כזה, הוא מאוד מאוד רוצה להמשיך". וכן יחזור אל הצד השני. יש שיעשו זאת משום תאות האלפים דולר במקרים מסוימים, או העציץ במקרים אחרים. ויש שיעשו זאת מתוך "דאגה" אמיתית שהם רוצים שסוף סוף יתחתן הזקן/ה הזה/הזו.
ויש שדכן, שהוא קר כטל חרמון, השיחה איתו לא תארך יותר מדקה בודדת. ואף במקרה ושני הצדדים באמת מתלהבים, ואפי' מתחילים לאהוב במדת מה, הוא נשאר קפוא, ומקפיא בקפאונו את התקדמות השידוך.
שני אלו תוצאותיהם באושות. שהשידוך שינוהל ע"י הראשון עלול במדת מה לקרוס. וזה שע"י השני, פשוט סתם ליתקע על לא עול בכפו.
אנא חוו דעתכם, והודיעו חוויותכם.
תוקן על ידי אדםשתאנוש ב- 06/04/2010 10:06:22
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 23:56 |
|
| |
[quote]שאני אצטט גם?
נו, זה ברור כשמש בצהריים...
מוכרים, מוכרים השדכנים האלה וגם האלה
אני אישית מעדיפה את הקרים מהחופרים
קל יותר להתנער מהם במקרה הצורך
ואם הולך, הנה מה טוב, לא צריך אפחד מהם
אדם, יש לך סגנון כתיבה מעניין, נהנתי..[/quote]
תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 23:49 |
|
| |
שאני אצטט גם?
נו, זה ברור כשמש בצהריים...
מוכרים, מוכרים השדכנים האלה וגם האלה אני אישית מעדיפה את הקרים מהחופרים קל יותר להתנער מהם במקרה הצורך ואם הולך, הנה מה טוב, לא צריך אפחד מהם
אדם, יש לך סגנון כתיבה מעניין, נהנתי..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 16:01 |
|
| |
| שNונה כתב: |  | בס"ד
מזה תבין שלא משנה מה ואיך יהיה השדכן - יש רק שדכן אחד שצריך לסמוך עליו וזה הקב"ה. וכל השאר שליחיו של ה'.
אם שידוך צריך ללכת לא משנה כמה השדכן יהיה כישלון בן לאומי, זה פשוט ילך, לא יזחל וק"ו לא ירוץ. ואם לאו, אז כמה שהשדכן יהיה המוצלח והמקצועי ביותר בקרב שדכני הגלקסיה זה פשוט לא יזוז!
מבחינתי אני 100% נותנת את מבטחי בה', ואין לי מה לסמוך על בשר ודם בתחום. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 13:26 |
|
| |
מזה תבין שלא משנה מה ואיך יהיה השדכן - יש רק שדכן אחד שצריך לסמוך עליו וזה הקב"ה. וכל השאר שליחיו של ה'.
אם שידוך צריך ללכת לא משנה כמה השדכן יהיה כישלון בן לאומי, זה פשוט ילך, לא יזחל וק"ו לא ירוץ. ואם לאו, אז כמה שהשדכן יהיה המוצלח והמקצועי ביותר בקרב שדכני הגלקסיה זה פשוט לא יזוז!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 11:28 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 10:35 |
|
| |
את זה בדיוק באתי לשלול, השם מבטחו באמת בהקב"ה, יכול לחשוב ולישאר רגוע שלו, ואפי' שמח.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 10:29 |
|
| |
בס"ד
איזו אופציה אחרת יש לי?
כל השאר הדברים לא הוכיחו את עצמם. ממזמן התיאשתי מהכל ושמתי את מבטחי בהקב"ה, כי אחרת לא אוכל לשרוד עוד דקה אחת במצב הרווקות הזה.
ואם אתה חושב שאחרי שתיהיה רווק יהיה לך יותר טוב אתה טועה! כי הלחץ לא מסתיים ברגע שתשבור ת'כוס.
זה מתחיל בזה שאתה רווק נגמר בחתונה וממשיך בציפיה לילד הראשון ובלחץ עד שהוא בא כשהוא בא אתה בלחץ לילד השני וכן הלאה עד שאתה צריך לחתן את השירה שהבאת, ואז אתה בלחץ על קנית דירות לכולם וכשזה נגמר אתה בלחץ לקנית קבר לעצמך..
אין סוף ללחצים והדאגות בעולם הזה אז יאללה, יש את הקב"ה ואם הוא הביא אותי לעולם הוא גם יביא את מה שטוב לי. אין לי כח לדאוג ולחשוב כ"כ הרבה זה רק מתסכל!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 10:22 |
|
| |
כתבתי "אשריך מחלקך יהא חלקי", לא לקנטר! אני באמת מעריך, ושמח שיש כאלו שחיים עם כזו אמונה. שאגב, זו סגולה בדוקה (אצלי לכה"פ) לחיות חיי רווקות מאושרים, בלתי דכאוניים, עצובים, זקנים וכדומה. על אף שאני מאלו שמקטלגים את עצמי בין אלו הרוצים להתחתן.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 10:11 |
|
| |
בס"ד
ברור שאעשה את ההשתדלות שלי במקסימום. וכמוני כך אני משערת שכל בנאדם שפוי יעשה. אבל מפה ועד לתלות את השידוך שלך בשדכן ולדעת שהכל תלוי בו, זה נראה לי חסר אמונה.. מי יודע מה באמת טוב לו? אה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 09:58 |
|
| |
אשריך, מחלקך יהא חלקי. מה תעשי כשיש לפניך הצעת שידוך, ויש לך ב' אפשרויות לגשת אליו, הא' ע"י שדכן פלוני, והב' ע"י אלמוני. הלא תבררי את היותר ענייני ותועלתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 09:39 |
|
| |
בס"ד
מבחינתי אני 100% נותנת את מבטחי בה', ואין לי מה לסמוך על בשר ודם בתחום.
|
|
|
|
|