| נשלח ב-9/4/2010 10:26 |
|
| |
ה"מקלקלים" המדופלמים.
השבוע בררנו על שידוך, ואז אחד מאלה שבררנו אמר פרט מאוד מאוד גרוע, דבר שגרם להורדת השידוך. לאחר תקופה התברר שזהו "מקלקל סידרתי"......
קרה לכם שנתקלתם ב"מקלקל סידרתי"? מדוע, לדעתכם, הם עושים זאת? איך נדע שזה רק קנאה ולא פרט אמיתי שצריך להיזהר??.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 12:35 |
|
| |
מקרה של אדם שמשקר במצח נחושה הוא לא נפוץ, אני מכיר אנשים שאומרים אמת לאמיתה ללא שום יפיוף המקובל בשידוכים, וודאי שזה אסור ג"כ!
בירורים זה אחד הדברים, שבגדול לא יוצא מהם באמת כלום. הכל סיעתא דשמיא!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 12:14 |
|
| |
א. זה היה פרט שמי שלא ידע ע"כ אין לו יכולת להגיד זאת בבירורים, כי זהו פרט שא"א להמציא אלא לדעת...
ב. אם יום נחשב לשעה,יומים נחשיבם ליובלות..............כך מישי חכמה אמרה לי פעם......
ג. בררנו אצל חצי מהעולם. עכשיו ננסה ת'חצי השני..........
ד.
תוקן על ידי במבוני ב- 09/04/2010 12:19:32
תוקן על ידי במבוני ב- 09/04/2010 12:19:45
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 11:46 |
|
| |
קודם כל לא מבררים אצל אדם אחד אלא עם כמה רושמים את הנתונים ועושים הצלבה אם כולם אמרו את הנתון הזה אז הוא מסתמא נכון.
כשבררתי על מישהו אצל חבר שלו אמרתי לו שיספר על הבחור אז במקום למנות שבחים הוא אמר שהוא לא רמאי ולא שקרן וכיוצא בזה אז או שהחבר דפוק או שלבחור אין מה למכור אז פשוט בודקים אצל עוד ולא מסתמכים על מישהו אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 11:45 |
|
| |
לא תמיד אפשר לדעת שההשמצה נובעת מקנאה. יש משמיצים מתוחכמים מאין כמותם.
אני רוצה לשאול בכיוון אחר- איך מטפלים במשמיצים סדרתיים? יש לי קרובת משפחה, שמישהו(הים) טורח(ים) לחבל בשידוכי צאצאיה, בלי סיבה הגיונית נראית לעין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 11:16 |
|
| |
בס"ד אדם, גם יום נקרא תקופה...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 11:08 |
|
| |
| במבוני כתב: |  |
השבוע בררנו על שידוך, ואז אחד מאלה שבררנו אמר פרט מאוד מאוד גרוע, דבר שגרם להורדת השידוך. לאחר תקופה התברר שזהו "מקלקל סידרתי"......
קרה לכם שנתקלתם ב"מקלקל סידרתי"? מדוע, לדעתכם, הם עושים זאת? איך נדע שזה רק קנאה ולא פרט אמיתי שצריך להיזהר??.
|
|
א. ממש לא תפסתי, כנראה שאני חסר ידע בסיסי בהסטוריה...
ב. ברוב המקרים, המקלקל מקלקל מטפשות, ולא מרשעות.
ג. כבר כתבתי כאן, שכשבאים להסתמך על אינפורמציה, צריך לאמוד את זה לכה"פ באומדן של אובדן של 50 ש"ח. בהרבה מקרים "שומעים" כל מיני דברים, עצור! האם היית מניח 50 ש"ח על סמך שמועות אלו?
ד. אפשר לברר אצל עוד 10 אנשים או 70, ועפי"ז להעריך אם יש לחשוש.
|
|
|
|
|