מה אתה פשיסט? או סתם דמגוג.. אתה שואל או קובע? עניתי לך לעניין. דווקא אתה הוא זה שמכנה בשמות גנאי (פשיסט???) ומכליל הכללות, שניהם ממאפייני הדמגוגיה.
...
ענה כסיל כאיוולתו!
תוקן על ידי פווווווווו ב- 29/04/2010 16:57:05
נשלח ב-29/4/2010 16:38
מרמתוק כתב:
מה אתה פשיסט? או סתם דמגוג..
אתה שואל או קובע? עניתי לך לעניין. דווקא אתה הוא זה שמכנה בשמות גנאי (פשיסט???) ומכליל הכללות, שניהם ממאפייני הדמגוגיה.
השוני הענק בין אחד שראה זוגיות תקינה בין ההורים איך בעל מתנהג לאשתו וההיפך בעיקר בגיל הילדות שזה נכנס לתודעה!!!
תקרא שוב את מה שכתבתי, לא אמרתי שאין הבדל.
וקשה להשתחרר ממה שנחרט שם למעלה.. צריך הרבה שעות על הספה לכן אחד שלא היה שם אין לו מושג מאיפה להתחיל ומי נגד מי וסביר להניח שרק יצא מתוסכל ויחשוב שהם לא רגישים\זורמים מה שלא נכון בעליל הם בד"כ מפחדים לטעות כמו ההורים שלהם ונמנעים מלקבל החלטה מרוב..
ייתכן שיש בני גרושים שיצאו עם טראומה קשה, כדבריך, למרות שאתה עושה הכללה גסה ומוקצנת ביותר. אבל זאת לא הנקודה. הבעיה היא במסקנה שאתה מסיק מכך. אתה אומר, לא להתקרב למישהו ששונה ממני כי לא אבין אותו. (ואם הבנתי נכון, יש גם בעיה בכיוון ההפוך, כלומר, היית ממליץ לבן גרושים שלא להתחתן עם מישהו שלא עבר כזו טראומה, כי אותו אחד לא יבין אותו). מה שעניתי לך הוא שיש הרבה הבדלים בין אנשים מכל מיני סיבות, אלא שבן אדם בוגר מסוגל להבין מישהו גם אם הוא שונה ממנו ולהתמודד עם השוני הזה. אי אפשר תמיד שלבני הזוג יהיה בדיוק את אותו הרקע, אבל אם יש תקשורת טובה,גמישות, ושאר המידות הנחוצות, אפשר להתגבר.אם אין, אז יהיו צרות בכל מקרה.
קפיש?
אני קפישתי . מה איתך, אתה קפישת?
נשלח ב-29/4/2010 14:56
אני_הקטנה כתב:
יש פה התקפה! לא ככ ויכוח ענייני.
יתכן וכנראה נאמרו דברים טובים ונכונים אבל בכזו התקפה... אא לשמוע אחד את השני.
נשלח ב-29/4/2010 14:35
יש פה התקפה! לא ככ ויכוח ענייני.
יתכן וכנראה נאמרו דברים טובים ונכונים אבל בכזו התקפה... אא לשמוע אחד את השני.
נשלח ב-29/4/2010 13:29
אז את בודקת יפה לך מכאן ההבנה.. אנימניסיוני כבר נכוויתי זה בתכלס עבודה מאד קשה על הזוגיות ומלא השקעה הרבה יותר מסתם שידך.. ומה הקשר לסטיגמה זו המילה היחידה שאת מכירה?
נשלח ב-29/4/2010 13:22
לאנשים שחיים בסטיגמות, זה באמת בלתי אפשרי, אבל לאנשים שיודעים לצאת מהמרובעות, יבדקו גם הצעות של ילדי גרושים.
(ואולי אלו שחיים בסטיגמות ועדיין רווקים השידוך שלהם נמצא מעבר לסטיגמות, אולי?)
נשלח ב-29/4/2010 13:18
אני מכירה משפחה בנים להורים גרושים. שהם בריאים בנפשם הרבה יותר ממני. מצד שני שמעתי בני גרושים מדברים על אובדן אמון עד יאוש מנישואין. השאלה א זה שבחור מתתויג בתור בן להורים גרושים זה כבר עושה את זה שידוך בלתי אפשרי?
נשלח ב-29/4/2010 13:12
יצאת פעם עם בן להורים גרושים שאת פותחת את ה..??? מכירה מקרוב ?? מאיפה הביטחון הזה או שחוסר ביטחון על זה שאין לך מושג מה עניינים... תיהי קונקרטית ואת השנאה תשאירי בבית...
נשלח ב-29/4/2010 13:05
אופ! אני שונאת אנשים שמגבבים שטויות, עד שאין לי כוח להתווכח איתם בכלל...
נשלח ב-29/4/2010 12:56
למידה עצמית על הבשר החי.. לאיזו זוגיות אדם נחשף לראשונה? של ההורים אם יש.. ומאד קשה להשתחרר ממה שרואים לראשונה גם אם מבינים ויודעים שלא צריך לחקות את התבנית הזו וסתם שתדעי כולנו חקיינים ובזכות החיקוי אנחנו בכלל מדברים והרבה מאד פעולות של המין האנושי מבוססות על חיקוי..
נשלח ב-29/4/2010 12:40
מרמתוק כתב:
99% תקראי קצת אדלר פרויד וחבריהם וגם פרקי אבות.. וההיגיון בלשדך אותם זה לא שהם סוג ח הם פשוט רגישים יותר בעניין ויודעים איך לדובב תשני ובאיזו נקודות לגעת אם בכלל והכי חשוב הם יודעים יותר טוב ואפילו מההורים מה ההשלכות!!!
לפרויד היו כלמיני שטויות בשכל, לא רק דברי חכמה...
כל מה שאתה יודע ראית את זה אצל משהו אחר? אתה לא מכיר את המושג: למידה עצמית???
נשלח ב-29/4/2010 12:37
99% תקראי קצת אדלר פרויד וחבריהם וגם פרקי אבות.. וההיגיון בלשדך אותם זה לא שהם סוג ח הם פשוט רגישים יותר בעניין ויודעים איך לדובב תשני ובאיזו נקודות לגעת אם בכלל והכי חשוב הם יודעים יותר טוב ואפילו מההורים מה ההשלכות!!!
נשלח ב-29/4/2010 12:28
מרמתוק כתב:
אין ערובה לכך שחיי הנישואים שלך יצליחו כפי שהלך להורייך.. אבל לא לוקחים שבויים.. כל אחד אוכל בזוגיות אתמה שהוא מבשל ואיך שהוא מתנהג כלפי השני רק מה מי שראה התנהלות נכונה ויש לו טיפה קודקוד אתי.. סביר להניח שידע איך להתנהל בעצמו עם בת זוגו שתחיה..
רק???
נשלח ב-29/4/2010 12:25
תודה למגיבים, אבל לא ממש עניתם לי.
לא שאלתי על מה דפוק אצל ילדי גרושים, שאלתי מה ההגיון בלשדך אותם זה לזה. זה יעשה לזוגיות שלהם יותר טוב? כאילו לא עדיף שאחד מבני הזוג יראה זוגיות יציבה ובן הגרושים יחכה את מה שהוא רואה אצל חמיו וחמותו?
נשלח ב-29/4/2010 12:16
אין ערובה לכך שחיי הנישואים שלך יצליחו כפי שהלך להורייך.. אבל לא לוקחים שבויים.. כל אחד אוכל בזוגיות אתמה שהוא מבשל ואיך שהוא מתנהג כלפי השני רק מה מי שראה התנהלות נכונה ויש לו טיפה קודקוד אתי.. סביר להניח שידע איך להתנהל בעצמו עם בת זוגו שתחיה..