|
|
| נשלח ב-12/4/2010 02:04 |
|
| |
גרפולוגיה היא כלי לאבחן בנדאם, אבל...
אין חולק שאבחון כתיבה הוא ודאי ואין עורערין לאבחן את האופי.
אבל אחרי הגרפולוגיה פה מתחילה השאלה מי אמר שניגודים לא מתאימים או להפך.
אולי קמצן מתאים לפזרנית, ואולי לא.
אולי רגשנית מתאימה לאדם נטול רגש, ואולי לא.
אולי בעל בטחון עצמי מתאים לאשה ללא בטחון עצמי,ואולי לא....
תוקן על ידי אסיק_good ב- 12/04/2010 06:25:20
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 18:47 |
|
| |
אני לא "מאמין" בגרפולוגיה. אני משתמש בה לאחר שראיתי את הפוטנציאל הטמון בה. זה בהחלט לא אמין באופן אפסולוטי. הגרפולוגיה אינה מדע מדוייק. ולא בגלל שהמדענים מצאו שהגרפולוגיה אינה אמינה, אלא משום שהיא עוסקת בבני אדם. ותחום זה הוא "בעייתי" מבחינה מדעית. אעפ"כ, הגרפולוגיה נותן מידע אשר עשוי לסייע לי להבין אנשים. אני משתמש בו רק ככלי עזר בלבד. לא כתורה מסיני. אתן דוגמה - קיצונית - ליכולת של הכלי הזה. הייתה לי פעם ישיבה, והיינו נוהגים מדי פעם לבלות עם תלמידים ממוסד למפגרים קשים. רובם, אוטיסטים ובעלי תיסמונת דאון - קשים מן הרגיל. כאלו שמערכות רגילות המיועדות להם סרבו לקבלם. בין היתר, היה שם נער שסולק מ"לימודי ה'" כשהיה בכיתה ג'. הוא צרח ובכה והתנהג באופן מטורף ממש. עשיתי לו איבחון, והחלטתי לצרפו לישיבה. זה היה כרוך כמובן בקשיים רבים, מצד החברה בישיבה, מצד התנהגותו, מצד הורי התלמידים ועוד. הבחור - כיום - לומד בישיבה רגילה, בחור עדין, נעים הליכות, חרוץ ביותר, מסודר, הגיוני, מתמיד גדול, אדיב ומכיר תודה - באופן נדיר. זה ש"מדענים" מצאו כי הגרפולוגים טעו, אין בכך חידוש. השאלה היא מי היו הגרפולוגים ובנוסף, כאמור, אכן ניתן לטעות. כשכתבתי: "ניזונים מבורות ושטחיות", התכוונתי לכך שמובעים דעות על גרפולוגים ועל גרפולוגיה בלי להכיר זאת מקרוב. מצטער אם נעלבת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 18:12 |
|
| |
מר "ישי ליפשיץ". חס ושלום, לא אמרתי שאתה מביע דעה בתחום שאינך בקיא בו, או שהינך סוג של נוכל. ממש לא!! אני מעריך שהינך בקיא בתחום הגרפולוגיה (אם אתה אכן ישי ליפשיץ), ואם כן אף שולט בכל רזיה ותורתה. השאלה היא אחרת.. האם בכלל תורה זו היא אמיתית. וכוונתי, יכול אדם "לשלוט" ולהיות בקיא בברית החדשה..אך אין זה אמר שהנצרות היא אמת, גם אם הוא יאמין בה בכל ליבו ויהיה אדם טוב וחכם וכנה וכו'.. זה שהמדע לא מכיר בתחום הגרפולוגיה אין זה "אך זה לא אומר מאומה" כפי שהתבטאת, המדע כן נותן מקום למדעים שאינם מדוייקים כמו לדוגמא פסיכולוגיה ופסיכיאטריה וכדומה, ולא בכדי אין הוא נותן מקום לגרפולוגיה. אני מאמין שזה טפשי לנסות ולהניא גרפולוג מאמונה בגרפולוגיה.. לכן אני לא מנסה לשכנע אותך! כי אם ליתן עיצה למי שמוחו מוביל אותו.. שכמו שאינו פונה לקוראת בקפה או בכף היד וכדומה.. כנ"ל הוא התחום הגרפולוגי, אינו מוכח בדיוק כמו אמונה בכוכבים\אסטרולוגיה וקריאה בקפה. ולהיפך, מחקרים רבים נעשו ולא רק שלא אימתו אותו אלא אף הצביעו על חוסר הצלחה בניתוחים גרפולוגיים. בינינו.. אם באמת הגרפולוגיה הייתה עובדת בצורה כל כך מזהירה כפי שמציגים אותה הגרפולוגים.. אז למה לא ניתן לראות בעיניים מדעיות את התורה הזו? כתבת גם שהמדע אינו מדעי ועוד "לחלוטין".. אני משער שיש לך הגדרה אחרת למילה מדע.. אני בכל אופן כשמשתמש במילה "מדע" כוונתי למה שמקובל היום לכנות מדע. ובשבילך מוויקיפדיה : " מדע הוא שיטה לאיסוף ידע אודות העולם באמצעות תצפית, ניסוי והסקה שיטתיים, ודרכי מחקר שנועדו לפתח ידע זה. השיטה המדעית כוללת עקרונות ותהליכים המשמשים לאיסוף ידע מדעי, ומכונה גם מחקר. "
זה שהשווית ואמרת שגם גמרא איננה מדע.. אכן גמרא איננה מדע, והסיבה היחידה בגינה אנו עמלים בה, נובעת מאמונה וממסורת. אמונה או מסורת בגרפולוגיה.. אני היהודי הפשוט לא קיבלתי מאבותי. התבטאת על "ניזונים מבורות ושטחיות".. לא הבנתי בדיוק מה גורם לך לחשוב כך, אבל ניחא, גם כך קשה להבין מה גורם לך להאמין בגרפולוגיה..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 14:57 |
|
| |
"פאסיביות ריגשית", היא "חוסר יוזמה" בתחום האנושי מצד האדם. יש אנשים אנושיים, אשר כשמישהו יוזם יחס כלפם, הם נאותים להגיב, אך הם עצמם מאד מתקשים להיות היוזמים לקשר או ליחס. בהקשר של "האמונה בניתוח כתב יד", זו איננה התורה מסיני, ואין צורך או חובה להאמין בזה. ניתן פשוט לשלוח כתב יד לגרפולוג ולראות אם זה רציני או אידיוטי. זה שהמדע אינו מכיר בגרפולוגיה כתחום מדעי, זה אמנם נכון, אך זה לא אומר מאומה. בניגוד לגרפולוגיה, המדע מכיר למשל, בפסיכיאטריה כתחום מדעי, ובזכות זה, פסיכיאטר מתיימר לדעת על אדם שעשה דבר מסויים, אם בשעה שעשה זאת היה שפוי - למרות שבדרך כלל אינו שפוי. המדע הוא תחום בלתי מדעי לחלוטין. ודאי שגם הגרפולוגיה איננה מדעית, אז מה? וגמרא זה מדע? רבותי! הרבה הבלים עולים כאן, ניזונים מבורות ושטחיות. אתם יכולים לשאול, ואם אדע אשמח לענות. כששואלים אותי אודות אסטרולוגיה, התשובה שלי היא, שאינני מתמצא בתחום. אינני מביע דעה על תחום שהבקיאות שלי בו, ניזונת מתחושות, רגשות ושמועות. בברכה לכולם - ישי ליפשיץ
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 12:31 |
|
| |
הודעה של אור לגוייםגרפולוגיה זה בו--יט!!!
אכן, כפי שהקדמתי בנושא, גרפולוגיה היא בו--יט!! המדע לא מכיר בו בכלל. כמובן שגם במסורת היהודים העתיקה היא לא מוזכרת בצורה שהיא היום. בבית משפט קבילה חוות דעת של גרפולוגים רק בהקשר של זיהוי כיתבי יד וזיופים ולא בשום אופן חוות דעת על אופי. מחקרים מדעיים רבים בדקו והוכיחו זאת, למרות שבעלי עסקים מבזבזים הרבה מכספם על העסקת גרפולוגים לבדיקת מועמדים למשרות במקום על ראיונות עם פסיכולוגים מוסמכים.
זו תמימות גמורה להאמין לניתוח אופי ע"י כתב יד!!
מי שבאמת מתעניין בדעת מומחים בנושא זה יוכל להרחיב דעת ברחבי הרשת רבות.
סתם לדוגמא http://www.haayal.co.il/story?id=1421&LastView=#141132 http://www.mazhir.com/?cat=9&paged=2
__________________ אנחנו לא נפתח דיון בפורום מהי גרפולוגיה אפשר לדון באשכולות השונים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 12:01 |
|
| |
מנסיוני, היחידים המביעים יומרה בתחום ההתאמה הזוגית, ומבטיחים כי הגרפולוגיה נותנת מענה מושלם לתמיהות שכאלו, הם השרלטנים. גרפולוג טוב ינתח במקצועיות, יצביע על נקודות חיכוך אפשריות, אבל לא יפסוק ולא יחרוץ גורלו של שידוך לשבט או לחסד.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 11:55 |
|
| |
אחרי מחשבה החלטתי להביע את דעתי. עצוב לי מאוד לשמוע על בחורים או בחורות שניגשים להצעה רק בתנאי של ניתוח גרפולוגי. עם כל הכבוד למקצוע וליתרונותיו הוא לא אמור לשמש כ"נביא בעם" שיכוון האם יש טעם לגשת לבחורה פלונית או לא. אקבל בהבנה סיטואציה שבה הועלו ספקות, יש חשש להעלמת נתונים אישיים שליליים וכדו ונעזרים בכלי זה כדי לקבל הערכה.
|
| נשלח ב-12/4/2010 11:25 |
|
| |
מהי פאסיביות רגשית?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 09:57 |
|
| |
שאלת המזדקן היא במקומה. אם כי, דוקא אני - כגרפולוג, לא הייתי מתנסח באופן כה חיובי כפי שהמזדקן כתב, אודות הגרפולוגיה. המזדקן כתב כי "אין חולק שאבחון כתיבה הוא ודאי ואין עורערין לאבחן את האופי". השאלה היא, מיהו הגרפולוג ומהן יכולותיו. בכל מקרה, אין ספק כי זהו כלי מוזר ומיוחד בעל יכולת מצויינת לזהות את אופי האדם. אמנם, גם אם לגרפולוג יש את היכולת לנתח את אישיות הכותב, אין זה אומר כי יש לו גם יכולת להחליט מי מתאים למי. אכן, זו תורה בפני עצמה. אתן אבל, דוגמה לסוג של התאמה במקרה של ניגוד: יש אנשים אשר הם פאסיביים מבחינה מעשית וישנם כאלה הפאסיביים מבחינה רגשית. אינני אומר כי אם שני בני הזוג הם פאסיביים, הזוגיות שלהם נועדה לכשלון, אולם אתם מבינים כי הזוגיות תהיה נתונה לקשיים. אז אני לא מחליט עבור בני הזוג האם להתחתן אם לאו. שאלה זו היא נתונה להכרעתם. מאידך, אני מיידע אותם אודות הנתון הזה, שלפי דעתי הוא נתון שרצוי שיהיו מודעים אליו - קודם לחתונה. כי אם שני בני הזוג פאסיביים מבחינה רגשית, הוי אומר, כי שניהם נטולי יוזמה במישור הרגשי. זה לא הופך אותם אמנם לעצלנים, אך זה אומר כי היוזמה דורשת מהם, השקעת אנרגיה בלתי טיבעית. במקרה ששני בני הזוג הם פאסיביים, וכל אחד מהם מגיע עייף מן העבודה, הרי שמה שיקרה הוא, שתיווצר אצל כל אחד מהם, ציפייה ליוזמה מן הצד שכנגד, וכשהיא תתמהמה, המסקנה השגויה של הצד המצפה היא, שבן/ בת הזוג אינו אוהב אותי. לו היו מגיעים אלי, או אל יועץ אחר בעל יכולת ניתוח הכתב, היו יכולים להבין מראש כיצד לפרש נכון את חוסר היוזמה של ה"כנגדו". זו כמובן רק דוגמה אחת מיני רבות. בברכה- ישי ליפשיץ
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 02:13 |
|
| |
ואולי ואולי ואולי.... מה שכן אין עוררין על כך שזה כלי מדהים...!!!! ומי שהולך לגרפולוג כדי להחליט אם לסגור או לא.... יכול להתחתן עם הגרפולוג.....כי זה עלול לקחת לו המונהמונהמון זמן.....
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|