בית פורומים שידוכי חרדים

כיצד מחליטים אם זה השידוך שלי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/4/2010 00:58 לינק ישיר 
כיצד מחליטים אם זה השידוך שלי?

כיצד מחליטים אם זהו השידוך שלי

1.                   לא אחת, אני שומע מבחור או מבחורה כי הכל נראה בסדר, אלא שהוא לא מרגיש את ה"קליק". קיימת תחושה, כי כל עוד הקליק לא הגיע, משהו אינו קשורה. או שקיימת בעיה בהתאמה, או שטרם הגיע הזמן להתחתן וצריך להמשיך ולהיפגש עד שירגישו את הקליק.

הנחה זו היא משוללת יסוד.

אני מכיר לא מעט זוגות שהיה קליק ביניהם כשנפגשו ולאחר חתונתם הקליק נמוג ופינה את מקומו למריבות אין סופיות.

במקביל, אני מכיר גם לא מעט זוגות החיים באהבה וכשנפגשו לא הרגישו בשום קליק.

2.                   קיים מושג של: "אהבה ממבט ראשון" ויש אמנם בני זוג, שכך התחיל הקשר שלהם.

אולם זה לא קורה לכל אחד. ויכולות להיות לכך מספר סיבות.

הסיבה העיקרית היא, ספקנות – לפחות של אחד מן הצדדים. וכשהצד האחד ספקן, זה משליך על הצד שכנגד.

יש אנשים, אשר גם בשעה שהרגש שלהם פועל, קיימת אצלם שליטה של השכל, והם חשדנים וספקנים ביחס לקשר. הם מחפשים ידיעה ברורה יותר לגבי מידת ההתאמה ביניהם. הם חשים כל הזמן כי הם אינם מכירים דיו את הצד שכנגד ויש להם שאלות.

לאנשים שטחיים יש פחות קושי. הקושי קיים אצל אנשים מעמיקים, או סתם ספקנים.

מתי, אם כן, ניתן להכריע אם "ללכת על זה" או לבדוק שמא אמצא מציאה יפה יותר?

ישנם מספר תנאים לכך:

3.                   א.   תחושה נוחה בעת הפגישה.

תחושה שאתה יכול להיות מי שהנך, לא יותר חכם, או מצחיק וכדו'.

גם תחושה בה אתה אוהב לראות את עצמך. שכן, הנוכחות שלך ליד אנשים, עשויה לעיתים להשפיע על התנהגותך. לצד אנשים שונים, יוצאים ממך דברים שונים.

עליך להרגיש כי התנהגותך לצידו של בן הזוג, מוציאה ממך, את מי שאתה רוצה לראות בעצמך, בלא שזה דורש ממך להשקיע אנרגיה גדולה מדי.

ב.      גם כשאתה ספקן, נסה לברר עם עצמך, מתי קיים הקושי, האם בשעת הפגישה או בזמן שבין הפגישות.

אם החששות צצות בין הפגישות, נסה לצמצם את טווח הזמן בין הפגישות, על ידי קיום פגישות מדי יום. ותראה אם יש שינוי. אם תיווכח כי הפחדים עדיין קיימים, רצוי שתתייעץ עם גורם רלוונטי. בדרך כלל, במקרה זה, הייתי ממליץ לקדם את השידוך – כמובן בתנאי שמתקיימים התנאים הנוספים.

ג.        ברר עם עצמך, מה אתה מוצא בבן/ בת הזוג. האם הגורם הוא היופי או הכסף, או האופי והאישיות.

אם אתה מוצא בבן/ בת הזוג איכויות כל-שהן האהובות עליך, אז גם אם אתה מוצא חסרון, זה לא סיבה לעזוב. וניתן אף להחליט על נישואין במצב כזה.

ד.      בכל מקרה, תמיד תידרש לקפוץ למים. לעולם לא תוכל לדעת באופן ודאי כי זהו השידוך שייעדו עבורך מן השמים.

ה.      יש מצב בו קיומן של רגשות "התאהבות" מונעות מן השכל להתקדם ולהכיר עוד את השני. במצב הזה, אין עוד טעם להמשיך ולהיפגש.

כשאתה מגיע לשלב הזה, אז מגיעה שעת ההכרעה.

שתהיה לכולם הצלחה!
בברכה -
ישי ליפשיץ
www.grafolog.co.il
[email protected]

תוקן על ידי גרפולוגיה ב- 18/04/2010 08:20:03

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 14:17 לינק ישיר 

בס"ד

ישי, אין הערות ;) מצויין.

תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/4/2010 08:20 לינק ישיר 

על לא דבר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 02:21 לינק ישיר 

תודה!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > כיצד מחליטים אם זה השידוך שלי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext