|
|
| נשלח ב-18/4/2010 01:40 |
|
| |
חיוך בעל כרחך
הבעיה שאני מציג כאן הינו מוזר מאד וחושבני שאף אחד לא שמע כזאת מימיו
אבל המצב מחמיר כל הזמן ואני סובל מזה אז החלטתי להעלות את זה באנונימיות
ואולי מכאן תבוא הישועה.
אני לא יודע בדיוק איך להגדיר או לתאר את התופעה אבל אנסה כמה שאוכל,
כשאני נפגש עם אנשים בעיקר שקרובים אלי ואני מדבר אתם אז בלי רצון אני
מרגיש שאני צריך לחייך ולפעמים אני אפילו לא מרגיש אבל השפתיים שלי
מכריזים מיד לזה שעומד מולי שאני מסתיר חיוך ואני לא יודע למה זה קורה
יש לי כמה הסברים אבל למעשה אני לא מצליח להשתחרר מזה זה קורה
כשאני מדבר עם אשתי או עם הורי או עם החברים הקרובים אלי ביותר
בהתחלה החלטתי שאני לא יעשה מזה עסק אין בעיה מותר לי לחייך אבל
המצב נהיה יותר גרוע וזה מתקדם הלאה עם עוד אנשים.
אולי אני נראה משוגע שאני מעלה תופעה מוזרה כזו, אבל אני בנאדם נורמלי
עם חברים עבודה וכו', ונא לנסות לעזור לי. תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 18:02 |
|
| |
גם לי היו פעם שני מקרים דומים- 1. הייתי מאוד קרובה לסבתי שנפטרה כשהייתי בכיתה ז'. כשבאתי לנחם את אבי, לא הצלחתי להפסיק לצחוק, זה היה ממש לא נעים. הבנתי כבר אז שאני צוחקת כדי לא לבכות. 2. כשהאחיינית הראשונה שלי נולדה, כל פעם שהיא בכתה, התחלתי לצחוק. בהתחלה לא הבנתי למה ומאוד התביישתי בזה, עד שהבנתי שאני צוחקת כדי לא לבכות יחד איתה (זאת היתה תקופה קשה בשבילי). כשהבנתי זאת, יכלתי גם לא לצחוק וגם לא לבכות...
אולי באמת (למרות שבדרך כלל אני בעד טיפול התנהגותי) כדאי להבין מה אתה מנסה לא לעשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 11:00 |
|
| |
ראשית תודה על הפידבק ועל הברכה- והמברך יבורך!
CBT אינו פסיכודינמי קצר מועד, היה דיון בפורום שעסק בהבדלים בין שני הטיפולים. אתה יכול לחפש תחת השם "פסיכודינמי-CBT" (מעין זה).
הCBT עובד על אמונות (קוגנטיבי) והתנהגות. יתכן שאפשר להיעזר בו לסימפטום שלך אולם מכיון שאתה מרמז על גורמים רגשיים ברקע, אני לא בטוחה עד כמה טוב עבורך טיפול רק מסוג זה.
לשם התאמת הטיפול תצטרך לפנות בראשונה לאבחון והערכה.
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2010 22:33 |
|
| |
קודם כל תודה על המידע, המסירות שלך כאן בפורום זה יוצאת דופן, ישלם ה' פעלך!
טיפול פסיכודינמי קצר מועד זה CBT או זה משהו אחר?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2010 17:14 |
|
| |
ראשית הייתי מציעה לאבחן את הסימפטום (אפקט החיוך) בפגישה אחת אצל פסיכיאטר - עד כמה שידוע לי בכל קופת חולים יש הסדר של החזר תשלום ביקור רופא פרטי פעם בשנה.
לגבי הטיפול הרגשי- יש מספר אפשריות :
טיפול פסיכודינמי קצר מועד - מדובר בטיפול שעוסק בהיבטים הרגשיים אך ממוקד מטרה ותחום בזמן (12 פגישות לערך)
ישנם מטפלים שעובדים עם הסדר מול קופות החולים ואתה יכול לקבל סבסוד של חלק מהפגישות .
ישנם מכונים או מרפאות שמעסיקות מתמחים (מעולים) שעלות הטיפול היא מסובסדת- יש מכון כזה למשל במסגרת האוניברסיטאות במחלקה הפסיכולוגיה.
במקרה שלך , נראה לי שתוכל להרוויח מטיפול פסיכודינמי גם אם הוא לא לטווח ארוך וזאת בשל טבעו הנוגע בחלקים הרגשיים הפנימיים - בבחינת מה שתספיק הוא רווח בפני עצמו.
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2010 15:10 |
|
| |
הייתי רוצה בטיפול פסיכודינמי, אבל היות שזה יכול להיות ענין של שנים אז לדעתי זה מעבר ליכולת שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2010 22:33 |
|
| |
הוא אשר אמרתי, הדוגמא הזו מרמזת גם על קושי ביחסי קרבה ובאינטימיות. מכיר זאת אצלך?
בטיפול פסיכודינמי אתה תברר את המשמעות של כל פוזיציה שתיארת ואני מאמינה שעם התובנות תוכל להרגיש משוחרר יותר במצבים רגשיים וביחסים בינאישיים קרובים כך שלא תזדקק למסכת החיוך הכפויה עליך.
הנחישות שלך להבין את עצמך ולבחון כל דבר כפי שאתה מגלה פה יעזור לך רבות בטיפול!
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2010 22:10 |
|
| |
תודה על התשובות.
אוסיף עוד פרט, כשאני מדבר למשל עם בנאדם שאינו גורם לי לחיוך הנ"ל אבל חבר שקרוב אלי ביותר מסתכל עלי בפנים איך שאני מדבר אתו אז זה גם קורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2010 20:23 |
|
| |
ערב טוב לך תרגמוני,
כמובן שבמסגרת הפורום אין אפשרות לאבחן במה מדובר ולשם כך צריך לפנות לאיש מקצוע לפגישת אבחון והערכה.
אולם בין אם מדובר בטיק (שגם הוא מופיע יותר במצבים רגשיים) או בכפייתיות או באפקט מחויך (חיוך לא תואם לאירוע), נראה, על פי הדוגמאות שהבאת, שאתה משתמש במנגנון הגנה של היפוך תגובה כדי להתמודד עם מצב רגשי.
אפקט מחויך מסוג היפוך תגובה הוא למעשה מה שאתה מתאר- כשאדם רוצה לבטא רגש מורכב (כמו מוות, מחלה או כל בשורה רעה) שעשוי לעורר חרדה או אי נוחות רבה, הוא מבטא זאת בדרך הפוכה כמו חיוך כדרך התמודדות עם הרגש המציף (שהוא לא תמיד מורגש ולא תמיד מודע).
אנחנו יכולים לראות מנגנון זה באופן חזק ונקודתי ב'שבעה' ישנם פעמים פרצי צחוק בין בני המשפחה הקרובה כדרך של פורקן רגשות - זו אומנם דוגמא שונה ממה שאתה מתאר אך היא יכולה קצת לעזור לנו להבין את המנגנון הנפשי שלנו במצבים רגשיים.
אנו מוצאים את האפקט המחויך בקרב אנשים שמספרים על חוויות קשות להכלה.
בדוגמאות שהבאת החיוך מופיע גם במצבים יותר עדינים שיש בהם מידה של אינטימיות, כמו לדבר עם זוגתך פנים אל פנים, או לספר שאתה לא מרגיש טוב. האם אתה מזהה אצלך קושי בחשיפה עצמית רגשית ביחסים קרובים ?
בכל אופן, אני חושבת שאתה בכיוון הנכון של קושי בהבעת רגשות, אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע לטיפול רגשי.
אפשר לשקול גם טיפול התנהגותי מסוג CBT כדי להיפטר מהסימפטום , אך מאד חשוב לדעתי שתטפל במקור, דהיינו 'תנצל' את התופעה כדי לעבוד על ההיבט הרגשי ,היכולת להכיל ולהביע רגשות מורכבים ביחסים קרובים ואינטימיים.
מקווה שקצת נעזרת,
בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2010 15:01 |
|
| |
אני מבין את זה בלי מילים דהיינו בלי יכולת להסביר, אבל בכל זאת...
כשאני מדבר למשל סתם משהו לזוגתי אולי תעשי לי טובה וכו' ו'היא כמעט לא מסתכלת בפנים שלי' אז זה לא יקרה בדר"כ, אבל למשל אם אני יבשר בשורה רעה (והדוגמא הזה מתבטא כמעט לכל אדם ולא רק לקרובים) שמישהו מת או קיבל סרטן אז החיוך הזה יתרחב לחיוך ממש אבל בלי רצוני, או כשאני אומר לזוגתי אני לא מרגיש טוב אז החיוך גם כן בטח יעלה, אני מרגיש שזה קשור קצת לקושי בהבעת רגשות אבל אני לא בטוח.
טיק מורכב לדעתי זה קשור למוח באופן פיזי, אבל כאן זה רגשי שהרי אני רואה שזה מתבטא יותר בקרובים שלי וכן בתוכן הדיבורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2010 10:40 |
|
| |
שלום לך תרגמני,
על פי התיאור שלך נראה שהחיוך הלא רצוני הוא סוג של טיק מורכב. טיק הוא למעשה התכווצות שריר שיוצרת תנועה או קול בלתי רצוני. טיק יותר מורכב יכול להתבטא בהבעת פנים לא רצונית, כמו שתיארת חיוך ללא שליטה.
ציינת שאתה יודע את ההסברים לכך? האם תוכל לפרט? באמצעות התובנות שלך אולי אוכל יותר לכוון ולהמליץ לך.
בברכה,
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|