בית פורומים בית שמש

השתלטות על מקוה דולב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/4/2010 09:32 לינק ישיר 
השתלטות על מקוה דולב

מה קורה במקווה בנחל דולב? למה יש בלאגן שהחרדים מנסים להשתלט על חצי השני של המקווה? למה אי אפשר לתת לאחרים לעשות את שלהם בלי שנתערב?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2010 15:06 לינק ישיר 

קערעסטיר,

תודה על ההסבר. א"כ כמו שכתבת, השאלה נשארת על רב מלינוביץ, שהוא כן מכיר טוב הציבור הד"ל והאמריקאי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2010 11:55 לינק ישיר 

הנתונים שאומרים שני שליש מנשות השכונה טובלות בצד שמאל זה מעיון בכספי הקופה - שני שליש מהכסף מגיע מצד השמאל.

אין לי מושג אם זה נכון או לא, אבל כך אומרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2010 11:06 לינק ישיר 

גרויסע- כעיקרון אין לי תשובה. אבל אני אנסה בכל זאת. 
1. הוא אינו קנאי באישיותו, אבל אין לא שום הערכה לרבני הציבור הדת"ל בלשון המעטה.  גם יש לו אי הבנה מוחלטת על אורח חייו של הציבור הזה (שמעתי שהוא אמר לרב ספקטור שמה לציבור הדת"ל לאומי וטהרת המשפחה, הם סתם עושים ענין מזה בגלל סיבות פוליטיות)
2.  כנראה שיש גם נשים חרדיות שטובלות בצד שמאל,(כך שמעתי ממקור נאמן) אז הדרך היחידה להילחם בתופעה הוא להשתלט על הצד ההוא. 
3.  הרב מלינוביץ מ"בית תפילה" הוא תומך נלהב של הצד ה"מהודר" של המקוה, אבל הוא דבר שהוא די שנוי במחלוקת תוך קהילתו והד"א שקהילתו נמצאת בו.  יש נשים שעלו ארצה לפני הגעתו לכאן, ואינן רואות שום צורך לשנות את הרגילן.
אין נתונים, אבל הנשים שעוסקות בענין הנ"ל בתוך הציבור הדת"ל טוענות שיש 3/4 בצד שמאל.  יש לזכור שיש הרבה נשים מהרמה א' (מכל המגזרים אבל חרדיות לרוב) שמעדיפות לטבול במקוה היפה יותר (מבחינה אסתטית) ברמה ב'. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2010 10:29 לינק ישיר 

שאלה אולי נאיבית,

אם המצב הוא שרוב הנשים מעדיפות הצד ה"שמאל", למה רוצה ר' דוידוביץ לקבל הכל? הוא לא בן אדם קנאי בד"כ (כפי שאני מכיר) ובמיוחד לעניני טה"מ שהוא ממש בסוגיא, איך הוא לא דואג לבעיות שלום בית, וכו' שתוגרמו ע"י האי נוחות של הנשים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2010 10:34 לינק ישיר 

simple- לרוב זה לא קורה אבל

1. יש נשים שאינן מיכירות את המצב שם
2. כיון שרוב הנשים בדולב טובלות בצד "שמאל" , אז יש לפעמים עומס גדול בצד הזה, במיוחד עכשיו שהמקוה בלכיש נמצא בשיפוצים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2010 08:46 לינק ישיר 

אם הבלניות מקפידות יותר מדי, ולא מכבדות, וכו', למה הנשים שומרות מסורת והד"לות טובלות בצד החרדי? כרגע, אם הם אינם אוהבות את הצד החרדי, יש להן את הצד הד"לי - אז למה הן טובלות כרגע בצד החרדי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2010 08:04 לינק ישיר 

הרב דוידוביץ הוא השחקן הראשי מגרש החרדי במשחק הזה (חוץ מהרב קופשיץ מאחרי הקלעים
היה הסכם קואליציוני בין המפד"ל וראש העיר בזמנו, שהמפד"ל יקבל את ראשות המועצה הדתית, בתמורה לכך המועצה תותר על
1. 
חצי מהמקוה גם בדולב וגם בלכיש, עד גמר השיפוצים בלכיש
2.
אחרי גמר השיפוצים המקוה בדולב יועבר לרב דוידוביץ ובלכיש למועצה. הסדר זה היה אמור להיות בתוקף לתקופה של  7 חדשים או עד גמר בניית המקוה החרדי הפרטי בנחל לוז
3. 
אח"כ הרב דוידוביץ היה אמור לקבל את המקוה בלכיש, והמועצה את המקוה בדולב
אבל כיון שהמפד"ל אינם בקואליציה ההסכם (שכנראה ממילא לא חוקי) אינו בתוקף, אבל בכל זאת הממסד האשכנזי בעיר רוצים לאכוף אותו.  חוץ מזה יש חששות שראש העיר עומד לתת לרב דבידוביץ גם את המקוה בלכיש (אולי לא בשלב הזה)
הטענות של הציבור להשאיר את הסטאטוס קוו הם:
1,
בצד של המועצה , מבחינה רשמית אשכנזיות טובלות בליל ש"ק אחר צה"כ , וספרדיות משקיעת החמה (שזהו לכתחילה לפי הרב עובדיה שתטבולנה ביה"ש דוקא)  אבל בפועל הבלנית לא מקפידה על העדתיות של האשה (ויש רבנים אשכנזים, הרב אהרן סולוביציק זצ"ל ויבל"ח הרב נויברט שגם סוברים שיש לטבול ביה"ש)  לעומת זאת בצד של הרב דוידוביץ לא נותנים לאף אשה לטבול לפני ציה"כ
2. 
הבדיקות של הבלניות בצד של הרב דוידוביץ יכולות לקחת עד 20 דקות.  יש חשש גדול שהבלניות הם קפדניות לגבי נשים השומרי מסורת (שואלות אותן מתי הן עשו בדיקות וכל מיני שאילות שלא נוהגים לשאול באף קהילה)דוקא, וזה הופך לטבילתן לסיוט שגורמת שבעיות בשלום בית,  וכו..
3.
הבלניות של הרב דוידוביץ לא מכבדות פסיקות הלכה של רבני הטובלות אם הרבנים האלה אינם מקובלים על הרב דוידוביץ 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2010 00:55 לינק ישיר 

הרב פרלשטיין היה
אצל מדיזדה
שלא הסכים להעביר את כל המקווה לשליטה של החרדים אלא להשאיר את המצב על חצי חצי
פרלשטין אמר למדיזדה  אתה יותר גרוע מהמזרוחניקים

אך עדין ניטש ויכוח על המקוואות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2010 09:47 לינק ישיר 

לדעתי לא מדובר כאן בהלכה כלל ועיקר. 

יש כאן התנשאות ליטאית מוכרת שמשום מה חושבת שכל התורה כולה בטלה כשזה מגיע לעניינים של ההשקפה. ובשביל לחזק את "ההשקפה האמיתית המסורה לנו מדור דור" וה"דעת תירה" מותר לערוך מלחמות מלוכלכות.

אשמח מאוד אם אווכח שטעיתי, אבל אני אשתכנע רק אם אשמע על בעיות הלכתיות אמיתיות שיש בניהול הנוכחי. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > השתלטות על מקוה דולב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext