בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

מספיק מורה לפיתוח קול או שצריך גם מורה לחזנות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/4/2010 15:54 לינק ישיר 
מספיק מורה לפיתוח קול או שצריך גם מורה לחזנות?

לאחרונה התוודעתי לכך שיש מורים לחזנות
רציתי להבין מהו ההבדל בין מורה לפיתוח קול למורה לחזנות
והאם יש הכרח במורה לחזנות בשביל להיות חזן
ומה בדיוק לומדים בשיעורי חזנות

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2010 02:17 לינק ישיר 

תוקן על ידי ניוטרל ב- 30/04/2010 02:18:51

דדווח על תוכן פוגעני

זבולון קברטין היה רק חזן? היו עוד חזנים שעסקו במשלח יד בנוסף לחזנות אך איני זוכר את שמם...

תוקן על ידי ניוטרל ב- 30/04/2010 02:21:29

דדווח על תוכן פוגעני

מניש כתב:
כל זמן שלחזן לא תהיה פרנסה שלמה מהחזנות, הוא לא יוכל להתמסר לזה כמו בדורות הקודמים.
אני מכיר חזן ישיש, שעל דלת ביתו מופיע שלט - לא משפחת פלוני וכדומה, אלא "החזן בנימין XXXX". כי הוא חזן ברמ"ח ושס"ה, למרות שהוא לא התפרסם מזה.
חזנים היו כלי קודש. זה היה כל כולם. כל היום וכל הלילה.עד היום, יש בתי כנסת בחו"ל, שם לחזן יש מעמד כמעט כמו של הרב. הציבור פונה אליו בגוף שלישי, וחלילה לא שולחים אותו לגשת לעמוד שלא בחגים ובאירועים. הוא הרי ה"חזן"!
כמו שלא תראה רב עיר שלפרנסתו עוסק במכירת ירקות. הרב הוא הרב, וזו פרנסתו, מזה ובזה הוא חי.
מכיוון שאין היום פרנסה מזה, כי הציבור קונה "חזנות של קונצרטים", בין באולמות הקונצרטים ובין בתפילה, אנשים לא מתמסרים לזה כל כולם. יש אולי בודדים ממש, והם מתפרסמים, ואז התפילה שלהם, התפילה החזנית אורכת שלוש-ארבע שעות, כי זה מה שהציבור רוצה.
לך תתמסר ותשקיע כסף בפיתוח קול, בפיתוח הידע שלך ב"נוסח", ששכל מה שאתה צריך זה לעשות את "שמעה ותשמח-איזנשטט, רזא דשבת-פינצ'יק, מגן אבות של הרשמן וכן הלאה.
ראיתם פעם דיווח בפורום- שבת התרוממות עם החזן X, שפשוט התפלל כמו שצריך? לא. זה לא מוכר היום.
אני שמעתי הרבה את החזנים יחזקאל קלאנג, משה האשל, ועוד, איזה תענוג.איזה נוסח. אבל מה יש לדווח בפורום? "החזן X ריגש אותי בתפילתו על פי פירוש המילים?" את מי זה מעניין?, אז בשבתות "חזנות" גם הוא עושה יצירות. וכך כולם. וזה פשוט ח-ב-ל!!! פיספוס אדיר!

הק' מעניש
אף בדורות עברו היו חזנים שלא עשו את חזנותם כקרדום לחפור בו כשם שהיו רבנים שלא עשו את תורתם כקרדום לחפור בו!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 18:04 לינק ישיר 

כל זמן שלחזן לא תהיה פרנסה שלמה מהחזנות, הוא לא יוכל להתמסר לזה כמו בדורות הקודמים.
אני מכיר חזן ישיש, שעל דלת ביתו מופיע שלט - לא משפחת פלוני וכדומה, אלא "החזן בנימין XXXX". כי הוא חזן ברמ"ח ושס"ה, למרות שהוא לא התפרסם מזה.
חזנים היו כלי קודש. זה היה כל כולם. כל היום וכל הלילה.עד היום, יש בתי כנסת בחו"ל, שם לחזן יש מעמד כמעט כמו של הרב. הציבור פונה אליו בגוף שלישי, וחלילה לא שולחים אותו לגשת לעמוד שלא בחגים ובאירועים. הוא הרי ה"חזן"!
כמו שלא תראה רב עיר שלפרנסתו עוסק במכירת ירקות. הרב הוא הרב, וזו פרנסתו, מזה ובזה הוא חי.
מכיוון שאין היום פרנסה מזה, כי הציבור קונה "חזנות של קונצרטים", בין באולמות הקונצרטים ובין בתפילה, אנשים לא מתמסרים לזה כל כולם. יש אולי בודדים ממש, והם מתפרסמים, ואז התפילה שלהם, התפילה החזנית אורכת שלוש-ארבע שעות, כי זה מה שהציבור רוצה.
לך תתמסר ותשקיע כסף בפיתוח קול, בפיתוח הידע שלך ב"נוסח", ששכל מה שאתה צריך זה לעשות את "שמעה ותשמח-איזנשטט, רזא דשבת-פינצ'יק, מגן אבות של הרשמן וכן הלאה.
ראיתם פעם דיווח בפורום- שבת התרוממות עם החזן X, שפשוט התפלל כמו שצריך? לא. זה לא מוכר היום.
אני שמעתי הרבה את החזנים יחזקאל קלאנג, משה האשל, ועוד, איזה תענוג.איזה נוסח. אבל מה יש לדווח בפורום? "החזן X ריגש אותי בתפילתו על פי פירוש המילים?" את מי זה מעניין?, אז בשבתות "חזנות" גם הוא עושה יצירות. וכך כולם. וזה פשוט ח-ב-ל!!! פיספוס אדיר!

הק' מעניש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 07:29 לינק ישיר 
אין לי הבנה ובמצב שכך טוב לי עם זה!(:-/)

מביןאמת כתב:
"הוא בן 63, ואני שומע אותו הרבה..... וכמו שכתבת "אין לי הבנה כמו שלכם בחזנות"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 06:29 לינק ישיר 

פשוט לא משקיעים הזמן והכסף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 04:39 לינק ישיר 

מבין אמת וטנור,

האם סיבת ירידת הדורות הוא משהו בעצם, או משהו שהו מיקרי, כלומר האם המצב של ירידת הדורות בעולם החזנות הוא

בגלל שמשהו ב'קול' השתנה, המיתרים הצטמקו, הצבע נעלם, או שזה בעיה טכנית שהחזנים כיום עושים עבודה קלה ומהירה,
ופחות משקיעים באיכות קולם ובקניית רזי המוסיקה, וע"כ המדד לחזן ג"כ משתנה, ושנה בלימוד במכון מקנה לך שם של חזן

עתיד.

ערב טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 23:42 לינק ישיר 

מביןאמת כתב:
לא 63 אלא 65 וכמדומני שמדברים על חזני הדור הזה מתכוונים לחזנים הצעירים ממנו בין 20 שנה לכ2 שליש!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 23:29 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 22:28 לינק ישיר 

מבוגר?!?!? אם היית מגיע לשמוע אותו בשבתות בבית הכנסת הגדול ברמת גן וודאי שהיית מדבר אחרת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 22:02 לינק ישיר 

בן ציון מילר הינו חזן מבוגר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 21:21 לינק ישיר 

אני שוב מתנצל. לא התכוונתי לפגוע בכבודם של הענקים מדור העבר. רק רציתי לכתוב את מעלתם של חזני הדור הזה שהם יכולים לשיר רפרטואר נרחב יותר של יצירות.| בקשר לביצוע של חזנים בדור הזה אני מציע להאזין לביצועים מתפילות של חזן כמו בן ציון מילר איך הוא מתבטא בתפילה בדרכו שלו שלא נופלת ולו מאום מחזני העבר ואף בדברים מסוימים מתעלה עליהם. כך שזה לא הגיל(הדור) אלא התרגיל!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 21:07 לינק ישיר 

כבוד cb3000 

כנראה שהנך מאוד מאוכזב ממצב החזנים והחזנות באופן כללי כהיום, ובמקום שתשתדל לשפר את המצב ע"י שיפור איכות הקול של החזן ע"י לימוד (שאלו פ"א את החזן משה קורוגדסקי אם הוא למד אצל מורה פיתוח קול, וענה שהוא לא למד הרבה, רק במשך ט"ו שנים הוא למד בכל יום!) ועוד ועוד דברים כאלו שהיו החזנים בדור העבר עוסקים בכל יום, במקום זה נוטלים את הזמן לכתוב ביקורת על החזנים הגדולים שהאירו פני תבל בכוחם הגדול בחזנות בתפלה, בנגינה, וביצירה, וזה באמת בושה, כי גם היום היו החזנים יכולים לעשות כמו החזנים מדור העבר, דהיינו להתעמק בשדה החזנות ובתפלה, ובפיתוח הקול כראוי וכו' וכו', (אולי מפני שאין כהיום ביקוש כמו שהיה אז, לכן החזנים לא עושים כן) ובאמת חבל ע"ז כי לדעתי היי' מציאות גם היום שיהיו חזנים כמו רויטמאן, קוורטין, ישראל ברי, חגי, הרשמן וכו', אבל מה נעשה שבעלי כשרון בימינו לא עושים מה שעליהם לעשות בשטח זה כדי להתגדל כמותם, אבל לא תמלא את החסרון ע"י השפלת כבוד ומעלות החזנים הגדולים מדור העבר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 19:30 לינק ישיר 

המסקנה היא פשוטה
1 וודאי שחלק מחזני הדור הקודם הינם דגולים
אבל אין בזה סתירה לזה שבדורנו אנו יש חזנים לא פחות גדולים מהם
2 חלק מהחזנים של הדור הקודם הם חזנים לא ככ גדולים שזוכים להערכת יתר ואם היו בימינו לא היו "סופרים" אותם
אבל הם תפסו ראשונים
ולא אני הוא מי שישפוט מי מחזני הדור הקודם גדול יותר ומי פחות למרות שאני מתאר לעצמי שלתאר חסרונות של חזנים שנפטרו זה לא נגד התקנון של הפורום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 15:02 לינק ישיר 
צודק. והמסקנה?

SHLLEN כתב:
בכל הדברים זה כך מי שתפס ראשון זוכרים אותו
בספרות- סופרים שנקראים דגולים למרות שאינם כותבים ברמה יותר גבוהה מסופרים דהיום אבל הם זוכים ליוקרה שאין לאף אחד, וכי אין אף סופר בחמישים שנה האחרונות ברמה של דיקנס? וכהנה וכהנה.
במוסיקה- עד היום לא היה אף אחד ברמה של מוצרט או כל אחד אחר? (מה איכפת לי באיזה גיל הוא התחיל).
וכך זה בכל נושא ונושא
המייסדים שלו הם בזכות ראשונים כיוון שכל מקצוע צריך איזו נקודת מוצא כדי להתחיל בו ולמר הוא יותר טוב ממנו הוא דומה לו וכדומה.
עוד מאה שנה יהיו גם חזנים מהיום שיכנסו להיסטוריה ואחרים יעופו ממנה ואף אחד לא ידע לומר לך אם מלבסקי לפניו או אחריו, ובעוד מאתיים שנה אף אחד לא ידע מי היה קודם טנור66 או רוזנבלט
אולי קצת קשקשתי וגם אני לא ככ מבין
אבל בגדול המסר מובן
תופס מי שתפס ראשון

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > מספיק מורה לפיתוח קול או שצריך גם מורה לחזנות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext