| נשלח ב-25/4/2010 17:26 |
|
| |
כללים לשידוך-תמצית
שלום לכולם, אני חדש בפורום ולמען האמת גדלתי בעולם החילוני, היום ברוך השם כבר התחזקתי באמונתי.
למען האמת לא ממש מבין עד הסוף את הכללים של עולם השידוכים, כל כך שונה ממה שהכרתי בחיים הקודמים שלי. הייתי שמח אם מישהו היה יכול להסביר לי את העקרונות, הבנתי שיש קריטריונים אחרים אבל למען האמת אף אחד לא ממש מדבר על זה באופן גלוי, אולי כי לא נעים להם מזה שאני כנראה די בתחתית הסולם.......(חוזר בתשובה, מבוגר יחסית, עובד במשרה מלאה ולא ממש תלמיד חכם, בלי ייחוס וכדומה).
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2010 11:30 |
|
| |
דבר ראשון, לכותבים מעלי: אני מסכים שהפורום הזה הוא לא תחליף להכוונה אישית מפי מישהו שמכיר את הבן אדם מקרוב, אבל אני חושב שזה נכון תמיד. בהרבה אשכולות שעלו פה דובר בנושאים מורכבים והעיצות שניתנות פה הם תמיד בעירבון מוגבל לפי הראייה שלנו כאן. כל עוד שמבקש העיצה מבין את זה ולוקח את זה בחשבון אני לא רואה בעיה. שימי, האמת שאני מנסה להבין איזה סוג הסבר אתה מחפש? האם אתה צריך הסבר על התהליך מלמעלה, כלומר, מאיפה בכלל מקבלים הצעות שידוכים, מה הצעדים שעושים עד לפגישה, איך מתנהלת פגישה ואיך ממשיכים הלאה? או שאתה כבר מכיר את הצד הטכני ומנסה להבין איך לקבל הצעות שיותר רלוונטיות לגביך? או שאתה צריך הסבר על ההתייחסות למושג נישואים בחברה החרדית?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2010 10:40 |
|
| |
| shimco08 כתב: |  | הייתי מצפה לקצת יותר שיתוף פעולה וכנות, האם חוזר בתשובה צריך לתזכר לגבי כמה מצוות מצוות לסייע ואיזה חשיבות מיוחסת לנושא הזיווג? |
|
למה אתה מצפה? הסברנו לך חזור והסבר שאנחנו לא מאוד יודעים מה ואיך לייעץ ותפנה לדמות מוסמכת! אתה רוצה שנציע לך שידוכים? כאן זה לא הכתובת!
תוקן על ידי פווווווווו ב- 28/04/2010 10:42:24
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2010 22:44 |
|
| |
אין עשה/לא תעשה בשידוכים. הכי טוב שתתיעץ עם רב שיסביר לך. ותתפלל, והרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2010 20:13 |
|
| |
הייתי מצפה לקצת יותר שיתוף פעולה וכנות, האם חוזר בתשובה צריך לתזכר לגבי כמה מצוות מצוות לסייע ואיזה חשיבות מיוחסת לנושא הזיווג?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2010 13:55 |
|
| |
נכון! מצב בעייתי כי לחוזר בתשובה אין רקע של חרדי ולחרדי אין רקע של חוזר בתשובה ובמיוחד אם א מכירים קשה לתת הסבר ורקע.
המלצתי, ואני חוזרת לפנות למישו מוכר שאפשר לסמוך עליו והוא יכניס אותך לעניינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2010 08:51 |
|
| |
הבעיה שקיימת בעולם המציאותי כנראה קיימת גם בפורום, אלו נושאים שכולם בעולם הזה מכירים אבל אף אחד לא מדבר על זה כדי "לא להעליב" ולכן מישהו שמגיע מבחוץ לא ממש מבין למה לצפות ואיך "לשקלל" את המצב. לדעתי יותר מעליב זה לא לספר לי מהם כללי המשחק ומצד שני לצפות ממני לקבל את אותם כללים. אני מבין שאף אחד לא מתכוון לפגוע חלילה, אך בכל זאת המצב הזה בעייתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2010 09:29 |
|
| |
אני חושבת שמה שיכתבו פה לא כ"כ יעזור לך, כי מי שנמצא כאן בפורום (לרוב) זה לא הסגנון איתו תפגש, במעמדך כחוזר בתשובה (ושלא ישמע שאני פוסלת חלילה! אבל זה עניין של מנטליות) ובגילך, אתה תפגש עם סגנון אחר, הייתי ממליצה לך להתייעץ על כך עם הרב שליווה אותך בתהליך התשובה (אני מניחה שיש אחד כזה) או עם מביני עניין ולא בכזה פורום. הרבה הצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2010 09:19 |
|
| |
תתיעץ עם הרב שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2010 00:16 |
|
| |
| shimco08 כתב: |  | המייל שלי הוא
[email protected]
מניח שלקרוא זה הפיתרון הכי טוב.
מקבל את מה שכתבו כאן, מניח שאלו לא כללי "ברזל" ויש דיעות שונות אבל הייתי רוצה בכל זאת לקבל קצת רקע. |
|
אני כבר שולחת :]
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 22:41 |
|
| |
| shimco08 כתב: |  | שלום לכולם, אני חדש בפורום ולמען האמת גדלתי בעולם החילוני, היום ברוך השם כבר התחזקתי באמונתי.
למען האמת לא ממש מבין עד הסוף את הכללים של עולם השידוכים, כל כך שונה ממה שהכרתי בחיים הקודמים שלי. הייתי שמח אם מישהו היה יכול להסביר לי את העקרונות, הבנתי שיש קריטריונים אחרים אבל למען האמת אף אחד לא ממש מדבר על זה באופן גלוי, אולי כי לא נעים להם מזה שאני כנראה די בתחתית הסולם.......(חוזר בתשובה, מבוגר יחסית, עובד במשרה מלאה ולא ממש תלמיד חכם, בלי ייחוס וכדומה). |
|
חוץ מזה שאתה צריך וראוי שתשמור נגיעה ותכבד את הבחורה שיושבת מולך (זה אומר לקנות לה שתיה ולדאוג שהיא תשוב לביתה בבטחה כו' וכו'.. בקיצור להיות ג'נטלמן ולא נאחס..) זה בדיוק כמו בעולם החילוני!
תלך על מקומות כמו בתי קפה ולא בתי מלון - נראה לי זה יהיה יותר הסטייל שלך.. תרגיש יותר משוחרר שם להפתח ולהכיר בנינוחות את שותפתך לדיאלוג. כמובן, המיקום גם תלוי בסוג הבחורה איתה אתה נפגש אז מוטב שתתיעץ איתה ותתחשב בדעתה..
שיהיה בהצלחה!
ובשורות טובות ממש בקרוב!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 22:13 |
|
| |
Meitool שלום, אני אשמח לקבל חומר
המייל שלי הוא
[email protected]
מניח שלקרוא זה הפיתרון הכי טוב.
מקבל את מה שכתבו כאן, מניח שאלו לא כללי "ברזל" ויש דיעות שונות אבל הייתי רוצה בכל זאת לקבל קצת רקע.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 20:18 |
|
| |
שלום שימקו! ברוך הבא לעולם התשובה ולעולם השידוכים...
אפשר להבין את ההרגשה הזו של "נאבד" ולחפש מי שיכיר, יסביר, יעזור
אני חושבת שהכי טוב שתקח לך מישו שמדריך אותך ואתה סומך עליו והוא יעזור בסלילת הדרך
(לא שאני חושבת שיש בעיה קשה, תמיד טוב מישו עוזר, תומך)
זה עדיף על פני יעוץ מעל גבי הפורום פה אתה יכול לקלוט אוירה וניואנסים קטנים, לא יותר.
תצליח!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 18:54 |
|
| |
בס"ד ציקעברית-לא מדוייק האנשים הם נגד כללים וסטיגמות אך שמים מאד על הסטיגמות. כלל חכם וחשוב בשבילך: היה מי שאתה אל תנסה להיות צבוע-זה לא ילך לך!! ואז תמצא את שלך בקלות אמן!! 
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 18:54 |
|
| |
זה לא ממש "כללים" זה יותר- "ככה נוהגים".... ולי יש הרבה מידע (כתוב) על זה אם זה מעניין אותך, פשוט המידע שלי מסוכם משיעורים של רבנים שהביאו לנו בזמנו לסמינר, כמו הרב שמחה כהן, הרב רבינוביץ וכו'... זה יותר על מה עושים בפגישה, איך יודעים שזה הוא? על מה לא לוותר וכו'... בקיצר הבסיס של הבסיס של שידוכים.
ברור שזה לא הכול, ויש דברים שלאט לאט מבינים אותם, תלוי מה אתה מחפש, איזה בחורה.
אם זה מעניין אותך אין לי בעיה לשלוח לך את זה....
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 17:31 |
|
| |
מה זה כללים? כאילו, חוזר בתשובה לחוזרת בתשובה וכאלה?
(פה כולם האנשים הם נגד כללים וסטיגמות...)
|
|
|
|
|