בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזן שלמה אייזנבך 'רבונו של עולם ספירה' להאזנה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/4/2010 18:55 לינק ישיר 
החזן שלמה אייזנבך 'רבונו של עולם ספירה' להאזנה

http://www.1giga.co.il/file/uf299eyv18

תהנו ותגיבו!!!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2010 15:19 לינק ישיר 

בדרך כלל אני לא שומע חזנים חיים!
אבל שמעתי קצת את "איזנבך", ולא מצאתי אצלו רגש!
מה לעשות שאני מתרגש יותר מ"מלבסקי" ו"קוורטין"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 23:44 לינק ישיר 

לטנור: מעניין מאד שדווקא בצד הכי חזק של שלמה אייזנבך שעל זה אין חולק - אתה לא שומע, מעניין לדעת מה כן נקרא אצלך רגש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2010 23:57 לינק ישיר 

טנור66 כתב:
לאדון טנור: אני בכל האשכול נכנסתי לדיון המקצועי,  אם כל מה שאתה שומע משלמה זה רק העישון הרי שמצב ההבנה שלך בחזנות נמוך מאד, יש מלבד קול גם מוסיקה ויצירתיות פה חזני וחשמל שאין לאף אחד אחר, אפילו בדור הקודם, ללא ספק אם היה נופל בדור הקודם של "תור הזהב"  (שלהגדולים באמת היינו רוזנבלאט ראזומני באכמאן סירוטה קווארטין קרניאל שטיינברג זיידל רובנר ניסי בלזר וירוחם הקטן וכו') של החזנות היה זוכה להערכה ממדרגה ראשונה, ירידת הדורות באמת.... (שלא לדבר על הגיל שהוא מבצע את כל הנ"ל - בקריירה מועטה של 15 שנים מגיל 17 עד 32 עשה "חזנות" ש10 חזנים לא עושים כל שנות חייהם עלי אדמות וד"ל).  
העישון משפיע על הקול גם אם לא רוצים! מה זה חשמל? אני לא מצאתי בו רגש!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2010 17:05 לינק ישיר 

לאדון טנור: אני בכל האשכול נכנסתי לדיון המקצועי,  אם כל מה שאתה שומע משלמה זה רק העישון הרי שמצב ההבנה שלך בחזנות נמוך מאד, יש מלבד קול גם מוסיקה ויצירתיות פה חזני וחשמל שאין לאף אחד אחר, אפילו בדור הקודם, ללא ספק אם היה נופל בדור הקודם של "תור הזהב"  (שלהגדולים באמת היינו רוזנבלאט ראזומני באכמאן סירוטה קווארטין קרניאל שטיינברג זיידל רובנר ניסי בלזר וירוחם הקטן וכו') של החזנות היה זוכה להערכה ממדרגה ראשונה, ירידת הדורות באמת.... (שלא לדבר על הגיל שהוא מבצע את כל הנ"ל - בקריירה מועטה של 15 שנים מגיל 17 עד 32 עשה "חזנות" ש10 חזנים לא עושים כל שנות חייהם עלי אדמות וד"ל).  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2010 15:51 לינק ישיר 

"אייזנבך" דומה ל"רוזנבלט" קצת בצבע קול וזהו! הקול של "רוזנבלט" יותר רך וחביב! ו"אייזנבך" גם מעשן כבד...!!! ("רוזנבלט" עישן? לא ניראה לי!)

תוקן על ידי טנור ב- 30/04/2010 15:54:47

תוקן על ידי - טנור - 30/04/2010 15:56:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 17:46 לינק ישיר 

טוב ידידי, אני רואה שאנו חוזרים על אותם דברים שוב, אני כתבתי שעל אף הדימוי של אייזנבאך ליוסלה ועל אף היחודיות של אייזנבאך בכל זאת לא ניתן להשוות בינו ליוסלה באופן תמידי.

אמרתי גם, שלנו, חובבי החזנות, שלא זכינו להיות מתלמידיו של אייזנבאך (אולי עוד נזכה..) לנו זה נשמע קצת מוזר ההשוואה המיידית והקבועה.

אני גם אמרתי שאני מבין אותך, ושאני לא חושב שתבין אותי.

נ.ב אולי בכל זאת תשלוף לטובת חברי הפורום כמה מביצועיך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 23:06 לינק ישיר 

כבוד ידידנו חבר הפורום פסיכובלוג: ראשית אני רואה שאתה מתמקד מאד בחזני העבר וזה איכפת לך וזה כבר דבר מבורך. שנית, אני מודה לך על הפירגון יישר כחך .
בנוגע לדיון, רוטשטיין אולי הזכיר את יוסלה במעט - יש לי את מירב ההקלטות שהוא הקליט בחייו - חסרים לי אחדים בלבד. באחריות אני אומר שלא רק שהוא לא מזכיר את יוסלה, אלא אפילו הדיקציה מאד לא יפה לעומת הקטעים שיוסלה ביצע, היהנ עדיף שהיה מקליט יצירות שיוסלה כלל לא הקליט. ההקלטה הכי יפה שלו ליצירה של יוסלה זה "אדם יסודו מעפר" כיון שאין ביצוע של יוסלה ליצירה הנ"ל.
לעומת זאת שלמה אייזנבאך אינו דומה רק מבחינה קולית יש לו יחודיות של עצמו - שליוסלה אין אותה (זה לא מגרעה כל אישיות יש לה את החותם שלה), בנוסף להכל הוא אינו רק "מבצע" גרידא, הוא יוצר, ולכן זה מעמיד אותו בקטגוריה שהצבנו אותו ביחס לרוזנבלט - כמו כן אני לא יודע  אם היו עוד חזנים שהבינו את רוזנבלט כמוהו אם יש תחת ידך את הסליחות שיצאו לאור בהוצאת "גל פז" אשמח אם תקשיב טוב ל'צדיק ה' בכל דרכיו'  ותבין לבד להיכן אני חותר...
גם על לייבלה וולדמן שהיה באמת חזן גדול בעל קול מיוחד, גם היו שרצו לטעון שהוא כמו יוסלה, אך ברור שאחר שהופיע המטאור הזה התעמעמה מאד ההשוואה הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 21:57 לינק ישיר 

טנור יקירי.

1) אני מכיר את ערכו הנדיר של אייזנבאך הן מרמת הדימוי ליוסל'ה והן מאיכותו העצמית.

2) לא צריך את בנו של רוזנבלט בכדי לדעת שאייזנבאך מזכיר ממש את קולו של רוזנבלט.

3) כמו"כ ברור וגלוי שאייזנבאך הוא משהו ששייך לעולם החזנות הקודם מכל הסיבות שהזכרת.

אבל..

נזכור (כמו שכתב בחגווי) שאייזנבאך רק 'מזכיר' את רוזנבלט, והוא לא הראשון, בעבר מצינו עוד כאלה כדוגמת

רוטשטיין וכו', אך עדיין נדירות קולו של יוסלה היא המדד לדימויים ולא להשוואות.

כמו"כ אין לי בעיה על השוואה חד פעמית או 'מידי פעם', אך הדבר נעשה על ידך באופן ספונטני כאילו היה אייזנבאך
קוורטין המתחרה עם מעמדו של יוסלה.

אני בטוח שכל בר דעת מבין את עמדתי, אך ממך דעתי תרחק ורק מחמת קרבתך לאייזנבאך.

נ.ב. דווקא ממך טנור הייתי מופתע, ההקלטה ששחררת בעבר היתה לי לידיד, לא הפסקתי לשמוע אותה, ולא הפסקתי לנסות להתגעגע לימים שקולות כמו שלך עומדים במרכז עולם החזנות.
אשמח מאוד עם 'תשחרר' לנו עוד כמה כאלה הקלטות מידי פעם, הם ממש תענוג עילאי ומיוחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 15:15 לינק ישיר 

עם נטייתי הגדולה להסכים עם הכותב האחרון, ויעידו על כך דברים שכתבתי בעבר בכמה אשכולות, אני חושב שלפסיכובלוג כואב עימעום מעמדו הייחודי של יוסל'ה כיוצר ומחדש. ר"ל, שלולא יוסל'ה לא היתה לאייזנבאך ההשראה והכיוון והוא בבחינת "... העומד על-גבי ענק".  

[כדי לאשר את השורה הראשונה שלי, אומר, שהשבוע אני טרוד מאד ואינני מוכן להקשיב כך ליצירה המובאת בראש האשכול הזה. לכן לא הגבתי לה עד כה]  

תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 28/04/2010 15:18:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 15:13 לינק ישיר 

הקטע הקודם הוא מסליחות אלול תשל"ז
אני מצרף ביצוע נוסף מוקדם יותר משנת תשל"וhttp://www.1giga.co.il/file/i1xh24fb33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 14:36 לינק ישיר 

http://www.1giga.co.il/file/gazs2qe15

בשבילך פסיכובלוג. ראית עוד חזן שיכול להגיע לרמת ביצוע כזו???
שתבין קצת על מה מדובר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 14:24 לינק ישיר 

מיסטר פסיכובלוג:

אני אמנם תלמיד של אייזנבאך. אך יש לי בשבילך חדשות.
את ההשוואה בין אייזנבך לרוזנבלט לא אני עשיתי, אלא קדם לי בנו של יוסלה בכבודו ובעצמו הרב ד"ר שמואל רוזנבלט זצ"ל שביקר כאן בארץ בשנת 76' והתפלל בשבת בביהכ"נ היכל שלמה בזמן שהחזן שלמה אייזנבך שימש שם כחזן, הוא לא הכירו מקודם וגם כלל לא שמע עליו. בתום התפילה ניגש אליו ואמר לו ביידיש בזה"ל: ביסט דאך אזוי גערוטען וויא מיין טאטען...
(בתרגום חפשי:ממש כמו אבי..) והוסיף, ישנו פה חידוש שחזן שלא נולד בחו"ל תוצרת הארץ עם 'קרעכץ' כמו של יוסלה. רק הוסיף שאצל אביו לא שמעו את הווירטואוזיות לעבור מסגנון אחד למשנהו (קווארטין רוזנבלט ווידר וכו').
לפני חמש שנים ביקר אבי אצל נינו של יוסלה הרב יהונתן רוזנבלט מברונקס ואמר לאבי: כששמע בפעם הראשונה 'רצה עתירתם' של יוסלה בביצוע של שלמה אייזנבך בתפילת הסליחות, הוא היה כמה דקות ב'שוק' ולא ידע להחליט אם הוא שומע את יוסלה או מישהו אחר. הדברים מדברים בעד עצמם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 04:52 לינק ישיר 

לכל תלמידי החזן אייזנבאך!

קצת צורם לי הדימוי המיידי בין אייזנבאך לרוזנבלט, אני מבין את התאבון שבדבר אבל אני חושב שהגבול בא ממזמן.

ההשוואה המיידית והאינסטנקטיבית אולי נראית לגיטימית לאדם שנושם את אייזנבאך בכל רגע, אך היא הופכת למשהו שהוא על גבול המוזריות לאדם אובייקטיבי המכיר את אייזנבאך כאחד מהחזנים ואת רוזנבלט כמלך מלכי החזנים.

אשמח עם תאזנו את סגנונכם עבור שמירת מדד ישר ואובייקטיבי.

תוקן על ידי פסיכובלוג ב- 28/04/2010 04:53:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2010 23:35 לינק ישיר 

לידידי פאברוטי.

רציתי לשים בהזדמנות זו דגש - ואולי הייתי מקדיש לזה אשכול מיוחד בהזדמנות אחרת אך בקצרה, ישנו משותף אך גם שוני מהותי בין רוזנבלט לאייזנבך.
המשותף הוא הדרמה והרטט ורגש כמובן ששניהם מביאים לידי ביטוי בצורה מקסימאלית. אך מאידך גיסא, ישנו הבדל בטכניקת הגישה. 
בעוד שרוזנבלט משתמש במעברים מטונים הגבוהים ביותר ובו זמנית עובר לטונים הנמוכים ביותר  במושג קבלי זה מוגדר בתור "רצוא ושוב" (אנו באים להגדרות הללו כיון ש7 סולמות המוסיקה יש להם משמעות קבלית עמוקה ליודעי ח"ן ועיין בס' דברי ישראל לכ"ק אדמו"ר ממודז'יץ זצ"ל ישנה התייחסות לחכמת הנגינה בהרבה ספרי חסידות למשל בספרות רבי פנחס מקאריץ ותלמידיו זיע"א).
לעומתו, אייזנבך משתמש עם מעברים של סולם אחד למשנהו דוגמת מינור מזו'ר וכו'  ולאו דווקא מעלה ומטה זה ניתן להגדיר בביטוי הקבלי "אלכסונים" בהזדמנות נשתדל להרחיב בנושא כאמור, דברתי כאן רק בקצרה כיון שהדברים ממש עמוקים.
ישנו חילוק מהותי גם בגישה לקצב. (עכ"פ אי אפשר לאפיין ממש את הסגנון של אייזנבך, כיון שהוא רב גווני מכל הבחינות, כבר ציינתי זה לא מכבר שיש תחת ידי יצירות שלו לטקסט אחד ועם כל זאת הם שונות אחת מן השניה בצורה מהותית עד כדי כך שזה נראה כאילו מג' גרונות הם יצאו. וזה בסגנון עצמאי מלבד מה שהשכיל לעשות הרבה יצירות בסגנון של חזנים מסויימים כגון גלאנץ (בסליחות זה בא לידי ביטוי - מבחינת הרעיונות) פינצ'יק ווידער (זאגעכט'ס ופאתוס) הרשמן (סגנון ביצוע) קווארטין (זאגעכט'ס) רויטמאן ושטיינבערג (בהשתפכות) רוזנבלט (במהות ובהגשה) וכמו כן מן החזנים הישנים טעפער ראזומני שנפלינסקי וכו', כאמור א"א להגדיר ולאפיין את סגנונו מחמת הרב גוניות שלו - ולכן כל מה שכתבתי לעיל הרי זה באופן שטחי לחלוטין כיוון שסגנונו לא ניתן כ"כ להגדרה).
ובנוגע להרבש"ע שהבאתי באשכול, זהו גם פשר החילוק בין רוזנבלט ואייזנבך, שרוזנבלט יורד מגבהים בצורה ישירה ואילו אייזנבך משתמש במעברים אלכסוניים.       

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2010 22:50 לינק ישיר 

זה נכון
וזה גם מה שמדבר אלי
תרתי משמע
אצלי .יוסלה ושלוימלה חודרים בעיקר בנמוכים כשהם מדברים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזן שלמה אייזנבך 'רבונו של עולם ספירה' להאזנה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext