בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

השבת בבית הכנסת הגדול בירושלים: חיים אדלר והמקהלה הקבועה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/4/2010 20:37 לינק ישיר 
השבת בבית הכנסת הגדול בירושלים: חיים אדלר והמקהלה הקבועה

השבת יגש החזן חיים אדלר בליווי המקהלה של בית הכנסת בניצוחו של מאסטרו אלי יפה. מעניין איך זה ישמע לעומת שבת שעברה? בהצלחה רבה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2010 17:15 לינק ישיר 

בהצלחה לחזן חיים אדלר ולמקהלה. טנור100 : שמעתי שהיום חיים יבצע את לא תבושי. שבת שלום

תוקן על ידי קולני ב- 30/04/2010 17:34:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2010 17:04 לינק ישיר 

אין לאף אחד צל של ספק באיכות המקהלה של אלי יפה לא נראה לי שיש פה אחד שחושב אחרת.
רק יש כאלה שיגידו שלחיים יש איזה כימיה מיוחדת עם המקהלות של רוטנר זה סיפור של כמה שנים.
אתם יודעים על משהו מיוחד שיהיה השבת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2010 09:18 לינק ישיר 

עם  חיים אדלר  תמיד  יש  חידושים  מרעננים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 15:45 לינק ישיר 

כשכתבתי מעניין איך ישמע וכו׳ לא התכוונתי לעשות פרובוקציות אבל משנעשה הייתי חייב להסביר את עצמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 15:43 לינק ישיר 

אף אחד לא ניסה לזלזל או להמעיט בערכה של המקהלה( איך יוסי כתב היהודית הטובה בעולם) רק הם צריכים להתפשר בסגנון הקלאסי הכנסיתי וקצת להתיישר לעבר סגנון התפילה היהודית , וללכת באותו דרך של החזן הראשי שהרי בסופו של דבר הוא זה שמוביל את התפילה, ולא המקהלה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 15:12 לינק ישיר 

נכון אמר יוסיש.

- נראה כי בלהט הפרגון למקהלות של רוטנר, מישהו (אחד, או יותר), נסחף קצת.
גם אני נכחתי בשבת (בלילה), בביהכ"נ הגדול. ובכל הכבוד ליענקלה רוטנר, איש יקר שמשקיע את נשמתו בחזנות, המקהלה שלו היא עדיין לא המקהלה הטובה בתבל. זו מקהלה שמורכבת מאנשים טובים, אך חלקם הגדול אינם אנשי מקצוע.
כמקהלה שמתפקדת בלי תווים, היא מוגבלת במספר קטעי החזנות אותם היא יכולה ללוות/לבצע באופן מלא. בסופו של דבר, קשה לזכור בע"פ כ"כ הרבה קטעי חזנות ולבצע אותם במדוייק. זה יהיה בלתי סביר ולא אנושי לחשוב ששישים איש לא ישכחו אף לא תו אחד מקטע שלם. לכן, גם כשהמקהלה כבר מבצעת קטע חזנות, היא נשמרת מאד שלא ללהטט, מחשש לטעות קטנה שתקדיח את התבשיל. מסיבה זאת לא תשמעו ממנה 'הברקות'.

אף שמדובר במקהלה בת שישים איש, קיימת משמעות ניכרת לעובדה שמדובר במספר מקהלות שונות שלא עובדות ומתאמנות תמיד במקביל. כך, גם הרספונסים, שהיו נהדרים, - יכלו להיות טובים יותר.

אין בכל הנ"ל כדי להפחית ולו במאום מהמחמאות לרוטנר, שחרף כל המגבלות מצליח להוציא את המקסימום מחניכיו. עדיין המקהלה שלו הרמונית, יפה ומרעננת.

לבסוף, מילה על מקהלת ביהכ"נ הגדול. אין עוד מקהלה שיש לה צליל כ"כ חד, כ"כ שמימי וקסום, כמו המקהלה הזאת. זמרי המקהלה הם הטובים (אף אם לא הצעירים) בתחום. מלאי נשמה, רגש וחזנות. יחד עם המנצח הדגול שלהם, אין להם תחליף. בסוף, כולם היו מעדיפים שזאת תהיה המקהלה הקבועה שלהם. (המקהלה עדיין 'לומדת' את חיים אדלר, שמצידו 'לומד' אותה. בסיום התהליך, חווית שיתוף-הפעולה שלהם תהיה כבירה).
נדמה כי מה שחסר למשתתפי הפורום זה רפרטואר מורחב יותר ממקהלה זאת. אילו פעם אחת בחודש היתה מתארכת התפילה (והיו משולבים בה קטעי חזנות רבים יותר), היינו שמחים על-כך. מאד. אני, לפחות.  

תוקן על ידי רוממות ב- 29/04/2010 15:15:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 01:22 לינק ישיר 

לכל אחד יש מה ללמוד, אבל בנושא זה מקהלת בית הכנסת הגדול לא צריכה ללמוד מהמקהלות של רוטנר. לכל מקהלה יש את האופי הייחודי שלה, על יתרונותיו וחסרונותיו. זאת אני אומר כחבר במקהלת שירת מודיעין (בניצוחו של יענקלה רוטנר), שנהנה מאד לשמוע את הצליל החד, המלוטש והמקצועי של מקהלת בית הכנסת הגדול.

נשמח בהצלחה של כל אחד ואחד, והלוואי וכל תפילותינו יתקבלו, ולא רק 'יצלצלו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 21:44 לינק ישיר 

אני לא מזלזל במקהלה של אלי יפה. אלא שבת שעברה אדלר היה נשמע כל כך בבית וטבעי עם מקהלתו של יענקלה רוטנר , שיש גם למקהלה המעולה של בית הכנסת מה ללמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 21:26 לינק ישיר 

מה מעניין כל כך . המקהלה של אלי יפה היא המקהלה היהודית הטובה בעולם !!!!. אבל זה לא אומר שלא מפרגנים לאחרים !!!. וכל הכבוד למאסטרו אלי יפה על הפירגון שהוא מפרגן להם !!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > השבת בבית הכנסת הגדול בירושלים: חיים אדלר והמקהלה הקבועה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext