בית פורומים בית שמש

דעה: אני אשכנזי, ומודה ליואב ללום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/5/2010 12:21 לינק ישיר 

"לא נמצא בנו ולו אשכנזי אחד לרפואה שיאמר: ´לא חרבה ירושלים אלא מפני שנאת חינם´". הרב אלי פרידמן בעקבות דיון עמנואל. מיוחד

אלי פרידמןט"ז באייר תש"ע   11:11  30.04.10הדפסה
אלי פרידמן
אלי פרידמן
עד עתה שתקתי, אך נפשי סערה בקרבי.

חשבתי: מי אני שאשמיע את מכמני ליבי? לא דמות רוחנית אני ולא בר סמכא אנוכי, אלא הנני עני ממעש.

בכל זאת, נרעשתי מכך שלא נמצא בנו ולו אשכנזי אחד לרפואה שיקום ויאמר 'לא חרבה ירושלים אלא מפני שנאת חינם'.

האין אצלנו ולו איש אחד שיעמוד כבל עם ועולם, ימצא עוז בנפשו ויאמר, "הלא בשלנו הרעה הזו, אשר ראינו במשך השנים בצרת אחינו הספרדי ולכל דורש מכרנוהו".

הגם אם נצא ונוכיח לעצמנו שאכן ללום טועה ומטעה בכל הקשור לפרשה בעמנואל, (והוא הרי לא לגמרי טועה) האם יכולים אנו לומר ידינו לא עשו את העוול הזה, אשר פושט כאש בשדה קוצים בתוך המחנה.

עם יד על הלב חברים, האם אין בנו משהו מן השנאה לאחר? המצב הוא שאנו אלופים בלקרב רחוקים, אך מאידך גיסא אין אנו מוכנים לקרב קרובים מתוך המחנה. ולא עוד: אלא שיש בתוכנו אנשים שמוסרים את הנפש על כך שלא יכניסו ח"ו אנשים קרובים שכאלו לתוך המחנה.

ההקפדה היתרה כביכול על איכות זהו שם נרדף למילה גאווה ותו לא.

עדיין הייתי שוקט על שמריי וספון על מקומי בביתי הקט, כל עוד ואלו הם פני הדברים, אך כאשר אני רואה כי חינוך הילדים הרכים ניצב בסכנה לא יכולתי עוד.

כאן המקום לחזור ולהדגיש: גם אם יואב ללום טעה בחלק ממעשיו או שגה בצורה שהוא עשה את זה, איזה לב איש לא יזדעזע בראותו שעושים שביתה בבית ספר בבית שמש כדי שכל הילדות שם ילמדו שיש ילדה אחת אשר אינה נמנית על גזע הארי, והיא לא עלינו באה משכונה אחרת. מדוע אין איש פוצה פה ומצפצף? עד לאן תגיע אטימות הלב של ילדינו, אם זה מה שהם רואים מאיתנו.

האם המצב הוא כל כך חמור שאם ח"ו יקבלו את הילדה המסכנה הזו שלב הוריה השתבש עד כדי כך שהם רואים באותם נאורים אשכנזים אליטיסטים כסמל הנאורות, האם זוהי פגיעה כה אנושה בחומות הדת שחל איסור לקבל את הילדה?

הנשמע כדבר הזה מאז עומדנו על דעתנו, אשר יבואו אנשים להיקהל ולעמוד על נפשם בבית שמש בגלל ילדה אחת קטנה. גם לאחר שנודע ברבים דברי הרוע של המנהלת לא נשמע ולו אחד מן החבורה אשר יביע את סלידתו מהדברים.

מתי תהיה לנו הנהגה שתשלוט בכל אותם אליטיסטים הזויים? מדוע בגלל אנשים שכאלו צריכה היהדות החרדית לשלם מחיר כה כבד?

באו וראו עד לאן התדרדרנו, אם איש שכמותי יבא ויאמר כי הוא יהיה שמח אם ילדיו ילמדו יחד עם ילדים מכל הקבוצות המאגדות את היהדות החרדית, מיד היו מסתכלים עליו כעוף מוזר, מה אתה לא משתייך לתת קבוצה מסוימת?, מה נפלת על הראש? אתה יכול לאהוב כל יהודי? ועוד חרדי?.

ולא עוד אלא שאם האיש הלזה היה אומר לכם שאין לו בעיה כאשכנזי שבניו יקחו להם נשים שאינן משתייכות לעדה ממנו הוא עצמו בא, אז בכלל אין על מה לדבר חבל אפילו על המילים.

הבה ונודה ליואב ללום. הגם שאינו בוחל בשום אמצעי הוא מזכיר לנו שכדאי להציץ לעיתים במראה להביט לעצמינו בעיניים ולגלות איך אנחנו נראים באמת.

(הכותב הוא יו"ר מפלגת "טוב", ונציגה בעיריית בית-שמש)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2010 12:22 לינק ישיר 

http://www.kikarhashabat.co.il/יואב-ללום-3.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2010 13:33 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2010 08:44 לינק ישיר 

אלי אולי תרים את הכפפה ותפתח בית ספר כזה שמקבל את כולם. אפי שיש כזה תורת אליהוא. מותק של מקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2010 10:13 לינק ישיר 

עם כל הכבוד למאבק באפליה, הוא שוגה שגיאה חמורה מאד בחוברו ליואב ללום.

יואב ללום נתמך ומובל על ידי הקרן החדשה לישמאל, אותו גוף שגמר אומר לחלן את המדינה, ולמחוק כל סממן יהודי, להפכה למדינת כל אזרחיה הערבים, והפליטים, ולהעבירה למחבלי החמאס על מגש של כסף.

ההזדהות עם יואב ללום, במקום להוקיעו לפחות על נקודת שותפותו לקרן החדשה, תוביל בסוף לנזק בלתי הפיך לתנועת טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2010 12:22 לינק ישיר 

רמתי, היום "תורת אליהו" מאוד בררנים, לא לוקחים את כולם ומעיפים את הבעייתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2010 12:25 לינק ישיר 

שמש
אני לא חובר לללום ואני אכן מסתייג מצורת פעילותו
אם תקרא את מה שכתבתי זה מובא במפורש
כל מה שעשיתי  זה לומר אומנם ללום הוא איש קשה ולא נוח אבל הוא לא נולד סתם כדי להציק לאשכנזים על אף שאשכנזים הם צדיקים וטהורים

אלא שכנראה ישנה איזו בעיה בציבור החרדי שיש לתת עליה את הדעת גם אם ללום לא צודק בפרשיה בעמנואל וגם אם יואב ללום מתנהג בצורה אגרסיבית שמשניאה אותו על הציבור עדין הבעיה הזו היא קשה שצריכה להקים קול זעקה ויש לתת על זה את הדעת
לצעוק כי יואב ללום הוא רשע ואילו אנחנו האשכנזים צדיקים גמורים זהו התנהגות של טמינת הראש באדמה

מכאן לומר שאני מאוהב באיש הזה המרחק הוא גדול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2010 22:43 לינק ישיר 

אלי למה לגמגם כשאפשר לדבר גלויות

יואב ללום ידיד שלי ואכן הוא אדם עקשן וטוב שכך

מצד שני כולו אדם עם נשמה שבאמת ובתמים מפריע לו המצב שקיים היום..

תנועת טוב לא תינזק בכהוא זה מהזדהות עם יואב ללום

ודווקא יואב כשהוא מוציא את כל הלכלוך החוצה -

ואנשים מואסים במעשים הסדומיים שאותם מנהלי מוסדות נוקטים

אותם אנשים באופן אוטומטי יזדהו עם תנועה שתהיה הכי רחוקה מהמעשים הנוראיים האלו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > דעה: אני אשכנזי, ומודה ליואב ללום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext