איסלנד: שתי רעידות אדמה חזקות נוספות היום סמוך להר הגעש, הר הגעש קרוב להתפרצות
היום (שני) התרחשו שתי רעידות אדמה חזקות נוספות בעוצמה 4.9 ו-5.2 בעומקים נמוכים מאוד סמוך להר הגעש. לפי אוניבריסטת איסלנד, בכל יום עד כה מתחילת הרעידות שוחררו בממוצע כ-20,000 טון של גופרית מסדקים תת קרקעיים בסביבת הר הגעש.
בינתיים נמשכת פליטת הלבה וענני קיטור וקצת עשן מתוך אותו סדק באדמה, אפילו הר אי אפשר לקרוא לזה. כל זמן שלא יחול שינוי והלבה לא תבוא במגע עם הקרחון הענק שנמצא לא הרחק משם לא צפוי שינוי משמעותי בפעילות הוולקנית שם. האמת שמראש המומחים לא צפו סצנריו דומה לאירוע של 2010. אך לא נאבד תקווה ונמשיך להחזיק אצבעות.
נשלח ב-31/8/2014 16:54
אני עוקב נשמה טובה אני כל הזמן מעודכן במה שקורה
ההר דואג לעדכן אותי לפני כל צעד שהוא עושה. אל דאגה איזוס מיזוס הכסף שלך במקום בטוח. בחדשות הרגילות סתם מחפשים כותרות ודרמטיות טוב אפשר להבין אותם הם חיים מזה זו הפרנסה שלהם. אבל שוב, המדיע האמיתי לא נמצא שם. ישנה פעילות בהר ודאי שיש אבל זה עדיין רחוק מאירוע גדול. המדיה לחוצה בגלל התקדים של 2010 וזוכרת טוב מאוד מה שקרה אז לכן היא מגזימה הפעם.
נמשכת הדריכות במערב אירופה: עוד רעשי אדמה בהר הגעש ברדרבונגה, רמת הכוננות הועלתה ל"אדום". אם ייווצר ענן אפר, טיסות עלולות להתבטל
התפרצות נוספת בהר הגעש ברדרבונגה באיסלנד הובילה הבוקר (יום א') את השלטונות במדינת האי להעלות את הכוננות לרמה הגבוהה ביותר, מחשש שאפר מהר הגעש יפגע במטוסים ויגרום להתרסקותם.
מה אומרים המומחים במחלקה המטרואולוגית של הפורום ?!?
תוקן על ידי המיייחל ב- 31/08/2014 17:00:58
נשלח ב-29/8/2014 13:38
זה בסדר נשמה אני עם יד על הדופק ועוקב כל הזמן
הדיווחים בשלב זה מוגזמים מדי, עדיין לא מדובר על התפרצות. מי שמחפש את המידע האמיתי לא מוצא אותו באתרי החדשות הרגילים, בשביל זה יש את האתרים המקצועיים שם מובאת האינפורמציה המדוייקת.
מה שכן בינתיים התפרץ לו ביממה האחרונה הר אחר אי שם בסוף העולם ממש בפפואה גינאה החדשה התפרצות יפה ומרשימה רק חבל שכ"כ רחוקה.
תוקן על ידי המיייחל ב- 29/08/2014 13:42:48
נשלח ב-29/8/2014 13:20
מה זה השקט הזה?? ההר משמיע סימני התפרצות...
נשלח ב-21/8/2014 16:10
נו באמת כבר הכנו את הפופקורן !!
נשלח ב-21/8/2014 10:53
כתבה צבעונית ומפורטת (באנגלית כמובן) על המתרחש באזור ההר
בשעות נרשמה שם הרעידה החזקה ביותר שהיתה עד כה בעוצמה 4.0
נשלח ב-20/8/2014 10:43
אתה בסדר גמור ואנחנו אוהבים אותך ככה דיר בלאק להשתנות לנו פתאום..
דנדוש אוהבים אותך!!!
נשלח ב-20/8/2014 10:38
נכון שאני ספרדי רגשני עם דמיון מזרחי מפותח הגובל ב"פרוע" (ב"ה) ואפילו התפרצתי (ברוך וחמלה) על אחד דתי מהעבודה ואמרתי לו בעיניים רושפות:" אתה לא רואה את אחישנה?!?!" אי אפשר להתעלם מרצף אירועים מהיר כל כך מהפסקות האש המופרות בקצב חולני כמו שאומר הרב בן ארצי :הקב"ה שם עליהם שד שמתופף עליהם והם משתגעים", מהמות באוקריאנה, מהומות בארה"ב התגליות של המלחמה בעניין המנהרות, ההר באיסלנד ה"בומים" של חידוש הירי הפראי, האחדות הנפלאה בעם , החוזק הפנימי של העם,או-בהיימה עבדא בישא! אפילו התפלא ואמר :"נתניהו חזק מדי מכדי לעשות שלום"
לא רואים את אחישנה?!?!"
נשלח ב-20/8/2014 10:10
שוב וולקנו איסלנדי עושה כותרות מאיימות
תכירו, זאת איסלנד, נעים מאוד. רואים בחלק המרכזי-דרומי כמה כיפות קרח. הגדולה שבהן זו שבצד ימין היא כיפת קרח גדולה מאוד שנשארת קפואה גם בימות הקיץ תחתיה נמצאים כמה הרי געש כאשר הגדול שבהם נקרא Bárdarbunga volcano בימים האחרונים התגברו מאוד רעידות האדמה מתחת לשטח ונרשמו מאות רעשים בינונים וקטנים מה שככל הנראה מצביע על עלייה של מגמה(לבה) מתוך האדמה אל כיוון פני השטח. אולם נכון לעכשיו מודגש בדיווחים שאין כל אינדיקציה על פני השטח להתפרצות בטווח הזמן המיידי. ההשלכות של התפרצות גדולה במקום הזה יכולה להיות קשה בהרבה מהסיפור של 2010 משום שכאן ישנו הרבה מאוד קרח על פני השטח ומגע של הלבה עם הקרח יוצר הרבה מאוד עשן ואפר וולקני, ואם דבר כזה יעשה את דרכו לאירופה הרי שצפויה להם דרמה אמיתית עם התעופה שם. מה בסופו של דבר יהיה? קשה לדעת בשלב זה, נצטרך להמתין ולראות.
תחושה אישית שלי? אכן הולכים לקראת התפרצות גדולה שתשתק את התעופה באירופה ותקשה על היהודים לברוח משם בגלל האנטישמיות הקשה שתתגבר עוד יותר בקרוב כנראה בגלל מהלך נוסף בעזה. לקיים מה שאמר המשיח:"יברחו משם ברגל!"
נשלח ב-17/5/2013 13:53
לא הייתי קורא לזה התפרצות אלא פעילות מינורית שתמיד קיימת בהר כזה או אחר. אנחנו מחכים למשהו הרבה הרבה יותר גדול משהו בקנה מידה סופר עולמי. אבל יפה שהגעת לאתר הזה גם אני מתעדכן בו יום יום.