החלטתי להעלות את הנושא בפניכם ובכך בעצם להקדים בחצי שנה בערך את תוכניתי המקורית
כל זאת בגלל הזמן הקריטי בו אנו נמצאים והחשיבות העצומה שיש לעניין .
אחזור ואביא בפניכם את הקטע הבא שהבאתיו בעבר לא אחת, על רקע העלייה המתמדת בכוחה
של איראן וערב פריצתם של ההתנגשויות הצבאיות עימה . הרמח"ל ב'אדיר במרום' :
ואודיעך בזה סוד גדול מה שאמר הכתוב: בצר לך ומצאוך כל הדברים האלה ושבת עד ה' אלהיך .
דע כי התגברות הס"א לגזור ח"ו גזירות על ישראל נמשך לפי עלייתה להתאחז ולינק במדרגות
כי כפי עלותה כך מתגברת . והנה היא עולה ומתגברת בספירות זו"ן ואז נדחקים ישראל דוחק אחר דוחק עד שהיא מגעת לאימא, והיא חושבת להתדבק שם גם כן בסוד "אימא דינין מתערין מינה" . אך באמת אינה יכולה כי אימא היא חירות .
ואז אדרבה ישראל מתדבקין בה ובורחין בסוד התשובה.
ולכן צריך מלך שגזרותיו קשות כהמן שהולך ומתגבר מספירה לספירה עד שמגיע לאימא
ושם נשבר כוחו כי אדרבה מתעוררת התשובה לישראל. והוא סוד "לפני שבר גאון"
ועל כן גם בריחת משה ורשב"י היו על ידי הגזירה וכיון שבבריחה זאת נעשה ספר הזהר הנה כבר ענין 'תיבת נח' קיים ועומד לכל מי שיזדמן אליו.
דהיינו הנדבק בספר הזהר כבר מגיע לאימא ויוצא מן הס"א ואין צריך לו חבלי משיח .
יקח נא כל אחד את הדברים לתשומת ליבו ויתרום למאמץ המלחמתי של כלל ישראל
תוקן על ידי המיייחל ב- 09/05/2010 00:50:43
נשלח ב-16/5/2012 23:21
יכול ללמוד בטח שיכול ורצוי כך. כמה זמן להקדיש? זה תלוי בכמה גורמים, מה הרקע של הבנאדם כמה תורה יש בו, כמה זמן לימוד עומד לרשותו, בגדול נאמר כך: שעה של זוהר עם פירוש מתוק מדבש יכול להיות מצויין, בפרט אם הוא כבר יודע הלכות ומכיר את אופן קיום המצוות היומיומיות. ומי שעושה כן ומכוון בלימודו לשם יחוד קוב"ה ושכינתא אשריו ואשרי חלקו.
נשלח ב-16/5/2012 19:02
מי שלא אוהב לגרוס יכול ללמוד עם פירוש (מתוק מדבש למשל) או שעל זה כבר חלות כל מיני הגבלות? וכמה זמן מומלץ להקדיש לזה ביום?
שלום אני ואפעלפי והצטרפתי אליכם השבוע למה? זה בטח מובן ואף על פי שהתמהמה אם כל זאת אחכה לו חושבת נושמת מייחלת מתפללת למשיח בן דוד
הרשו לי להוסיף משהו בעניין יהרב בניהו שמואלי מישיבת היכלא דרשבי חלק לא מזמן סטים של זוהר מחולק כמו התהילים למי שמכיר מדהים !!! לפני שיעור עד שהרב מגיע מוצאש שכולם ביחד סתם כך לכל מפגש כל אחד גורס חוברת הרב אמר בפירוש שאין בעיה שגם נשים יגרסו הוא דיבר על חשיבות העניין בתקופה שלנו כמו שכתב המייחל אז למי שירצה אפשר להשיג בכתובת רח' השילה 4 בירושלים טל 02-6251451 מאמינה שנשתמע המשך יום טוב ואפעלפי
נשלח ב-23/11/2010 09:43
אשה וילד שהם חלק מבית יהודי נורמלי המתנהל עפ"י תורה ומצוות.
נשלח ב-23/11/2010 09:38
אז למה בסרטון הרב אומר שכל אישה וילד צריכים ללמוד דף מהזוהר.
נשלח ב-23/11/2010 08:36
בוקר טוב עברי יקר...
אני שמח על שאלתך. זה מראה שהדברים עוררו את תשומת ליבך וזה כשלעצמו כבר טוב. לעצם שאלתך, ממה שהבנתי ממך אתה נמצא בשלבי התחזקות די ראשוניים למעשה כך שאת המצוות הבסיסיות עדיין חסר לך, מה שאומר שהזוהר עדיין מוקדם מדי עבורך. עליך לבנות לפני כן את קומת הקרקע של הבית היהודי ולאחר מכן לעבור לשלב הבא של לימוד/קריאה של פנימיות התורה. טוב מתוק? אל תדאג הקב"ה מודע לכל קושי ולכל מאמץ שלך להתחזק ולמרות שלאחר כל התחזקות מגיע עוד נפילה ועוד מעידה בשורה התחתונה השי"ת שמח בך ואוהב אותך מאוד מאוד. העיקר להמשיך ולא להתייאש. חוצמזה שתמיד יש לך תהלים לומר יש לך פתח אליהו לומר וזה דבר גדול ונפלא. אשריך.
לגבי אותו ערוץ טמבלוויזיה שציינת ושיעורי ה"קבלה" שבו, אני לא ממש מכיר ולא באמת יודע במה מדובר, שמעתי מילה פה מילה שם אך אדם כבר ענה לך טוב, להתרחק מהרשעים הטמאים האלה, אין להם שום קשר ליהדות האמיתית והטהורה. האנשים האלה מצד הס"א הם. זה פשוט וברור לכל מי שיודע א' ב' של יהדות .
נ.ב ולך אדם, שוב אני חוזר ומבקש ממך - להתנסח בעדינות ובמתינות ולא בכתיבה המביעה לחץ ועצבים. טוב?
תוקן על ידי המיייחל ב- 23/11/2010 09:41:19
נשלח ב-23/11/2010 07:25
אז הרשה לי לענות לך !!
אין לך מה ללמוד זוהר כלל !! לימוד זוהר הוא אך ורק נעשה על ידי תלמיד חכם כהוגן המעביר לך את הלימוד.
יש מה שניקרא גריסת זוהר , אך גם פה אין לך נגיעה מכיוון שאין כל טעם בכל וכל עוד אינך לומד עדיף שתשתמש בזמן הזה ללימוד תודה. לימוד הזוהר לבד יובל אותך רק לכפירה נקודה !
כל מי שיטען אחרת משקר וכופר בעצמו !! אין שום טעם ללמוד לבד , אתה רק מסיק מסקנות שבדרך כלל אינם כלל כוונת מורינו חז"ל.
לגבי ערוץ 66 , מדובר בערוץ כפירה של ממש , אלה חברה רפורמים , שליחי השטן של ממש ,, פשוט לא יאמן!
הם לומדים את הפשט של הזוהר שמומצא לחלוטין על ידי הרב הכופר שלהם שהוא בכלל חילוני גמור רופא שיניים שמצא דרך קלה להתעשר , מלמד יחד נשים וגברים רפורמים בלי שום קשר למציאות ממש ממשיך דרכו של יש"ו !!! בכפירה מוחלטת ובגידה בקב"ה ! ימך שמם וזיכרם אמן ואמן
נשלח ב-22/11/2010 23:54
שתי שאלות- 1. האם ערוץ 66 של הרב לייטמן נחשב בערוץ שבאמת מעביר תכנים של הזוהר הקדוש וכדאי להקשיב? 2. איפה אפשר לקנות ספר זוהר שיש בו גם הסברים ? אני הייתי בטוח שלימוד הזוהר צריך להיות רק לאלה שבאמת חזקים בתורה ובמצוות .
כתבה בהחלט מדאיגה ממבט טבעי. כל בוקר אנחנו מתעוררים למציאות קשה יותר ויותר שרק מחדדת את הצורך הדחוף של כל אחד מאיתנו להתחזק במסר של אשכול זה שהוא לימוד וקריאתהזוה"ק ע"מ בטל את כוחם של אויבנו ולהחלישם כמה שיותר עוד בטרם נגיע לשעת ההתנגשות שאז אולי כבר יהיה מאוחר מדי. כעת זה הזמן! ואם לא עכשיו אימתי.
לא נשכח את הבטחת אליהו הנביא בזוה"ק! שבזכות הלימוד בספר הזוהר יצאו ישראל מן הגלות ברחמים.
זה הזמן מוריי ורבותיי, למי שעדיין לא מקיים את האמת הפשוטה הזאת הלכה למעשה כל זמן שהנר דולק עדיין אפשר לתקן ולפתוח מכאן ולהבא דף חדש תרתי משמע, גם בחיים וגם בזוהר. ואשריו ואשרי חלקו למי שיזכה לקחת חלק בביטול גזירות קשות וצרות רעות מעל עם ישראל! אין קץ לשכרו.
נשלח ב-20/7/2010 23:31
לפעמים נדמה לי שעדיף להיות חרש בדור הזה... כך לפחות אפשר להינצל מלשמוע את כל הררי השטויות שמתעופפות בחוץ.
טוב, נראה שלי שעניתי לך על שאלתך. בא נמשיך הלאה.
נשלח ב-20/7/2010 23:23
לא התכוונתי חס וחלילה להתגאות. אין בי לא ידיעות ולא כלום. חס וחלילה. אבל ככה שמעתי שזה הקריטריון ללמוד קבלה. לפחות ככה מתייחסים לזה בישיבות הליטאיות, אצל רוב האשכנזים, ובכלל אצל חלק הולך וגדל אצל הרבנים המזרחיים שפשוט משתכנזים.
נשלח ב-20/7/2010 21:00
שמעת הרבה שטויות ידידי.
"את כל ש"ס והפוסקים בע"פ" וואוו , איזו צניעות! לא ידעתי שיש כזאת צניעות כאן בפורום.
חוצמזה שלא דיברנו על לימוד הזוהר על על לגרוס זוהר. יחי ההבדל.
מסקנה: עשה טובה לקוב"ה ושכינתא לעם ישראל ולך ושים סימנייה בתוך הספר ותתחיל להרביץ כל יום כמה דפים. ותשתדל לומר לפני הקריאה שאתה עושה זאת כדי לעשות נחת לקב"ה ולשכינה הק' ולביטול גזרות קשות מעל עמ"י. ברוך תהיה . בהצלחה.
כמו"כ כדאי שידע כל אחד, כל מי שיש בידו לעשות זאת ולא עושה יתן את הדין ע"כ בבוא היום. והיום הזה הולך ומתקרב בגדול.
נשלח ב-20/7/2010 18:27
האם מותר ללמוד לכל אחד מאיתנו את הזוהר הקדוש? כלומר אני לא מכיר את כל הש"ס והפוסקים בעל פה, ולא את כל ההלכות ולא הגעתי לגיל 50 כדי ללמוד. האם זה מותר בשל צורך השעה? פעם שמעתי שאם למישהו אין את התנאים שציינתי ללמוד קבלה, והוא בכל זאת לומד, מלאכי חבלה עומדים בשמיים ומקטרגים עליו.
נשלח ב-14/7/2010 15:41
כמידי יום, גם היום (ד') בשעות הצהריים הגיע קהל לבקש את ברכת ועצת הגר"ח קנייבסקי בביתו. אחד הבאים, דמות מוכרת וידועה בציבור החרדי, העומד בראש ארגון חסד גדול, נכנס לתנות את כאביו וצרותיו.
היהודי הנכבד החל לפרוט כמונה מעות את הצרות המגיעות לארגונו מידי יום, וביקש ברכות עבור חולים נדכאים וחלכאים. במהלך השיחה, תוך שהגר"ח מברך את החולים, שאל היהודי: "איך הרב מסביר את הצרות העוברות על עם ישראל. שנים רבות אני עוסק במעשי חסד, ולא זכורה לי תקופה עם כל-כך הרבה צרות. איך אפשר להסביר את זה?"
אחד מן היושבים ראשונה בבית הגר"ח סיפר, כי לאחרונה השתתף בניחום אבלים בעת שבמקום היה הגראי"ל שטיינמן. במהלך הניחום, אמר הגראי"ל: "פעם היינו יודעים שיש את היתום של העיירה. כולם היו מסתכלים עליו ברחמים. היום אין כיתה שאין כמה יתומים. המצב הוא מחריד".
כולם תלו את עיניהם בגר"ח, על מנת שיסביר בשל מה באה עלינו הרעה הזו.
הגר"ח הביט בעומדים, ואמר: "ידוע שבדורו של משיח, הקדוש ברוך הוא ינקה את הדור מעבירות, וישאיר אותנו זכים לקראת בא המשיח. ואיך מנקים אותנו מעבירות? באמצעות צרות. זוהי הסיבה".
אחד מן הנוכחים בחדר לא התאפק ושאל: "רב'ה, עד מתי?"
הגר"ח עצם את עיניו ואמר לנוכחים: "תאמינו לי אנחנו כבר בסוף. ממש ממש בסוף".
ויהי לפלא.
נו,נו, טוב לדעת שאנו בסוף. כשהמייחל מדבר...זה פורום בנט הטמא. וכשהגר"ח קנייבסקי שליט"א מדבר...זה דברי קודשו. ב"ה שלפחות את ההבחנה הזאת עם ישראל לא איבד.
ומה להודעה זו באשכול זה? פשוט מאוד. לו רק היו יודעים החרדים המסכנים על תרופת הפלא של הדור האחרון אודות לימוד וגירסת הזוה"ק לא אולי אלא ודאי שהיינו נראים אחרת וכמה טונות של ייסורים מכוערים היו נחסכים מאיתנו.