בית פורומים גרפולוגיה בחינוך וזוגיות

מדוע קשה לבנות למצוא שידוך?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/5/2010 01:11 לינק ישיר 
מדוע קשה לבנות למצוא שידוך?

המיתולוגיה הנוצרית מתבססת על אמונה כי הסיפור התחיל כביכול, עם הבן, האם ורוח הקדש. אין גבר בתמונה.
המוטיבים בנצרות, נושאים - אף הם - אופי נשי, רחמים, חסד ונתינה.
התרבות המערבית, המבוססת על הנצרות, בלבלה וערבבה את המינים. גברים הפכו לנשיים, ונשים לגבריות, או - ליתר דיוק: ל"נעריות".
גבר אשכנזי, בעל אופי חזק ועם זאת גם עדין ורגיש, זהו מוצר שגם בגני החיות, שכחו לשמר.
אם כבר, הגבר חזק, אז הוא בדרך כלל גם גס. ואם הוא עדיםן, אז הוא נשי וחדל אישים.
יש בחורות הזקוקות לבעל שניתן להשען ולסמוך עליו. האישה כיום, עשוייה לחוש כי היא נמצאת עם בחור שהוא בעצם מוטציה של ילד מגודל. ילד שטרם עיצב את אישיותו, דעותיו הן בליל של תיאוריות מגוחכות - אותן אסף מעיתוני סוף השבוע.
מה היא יכולה לעשות עם זה?

בינתיים רק להמתין עד שיגמל...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2010 08:12 לינק ישיר 

בדיוק בזה העניין - לצערי: חשיבה העצמאית, בגלל החינוך הכושל בכל המגזרים, הוא עניין יותר של אופי מאשר של אפיון מגזרי.
גם אני הייתי מצפה למשהו אחר, אך זה מה שיש בכל החברות.
אך נראה לי שמיצינו את העניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2010 21:21 לינק ישיר 

אני לא מחפש, כי אני נשוי (ונכון לבת ישראל כשרה וצנועה שלא למדה בבית יעקב).

אולם מי שדוקא מחפש מישהי מבית יעקב, תציע לו שדרוג, להחיות עם ולהרגיש בלי.

נ.ב. הנסיון מלמד שדווקא אלו שעברו במוסדות כאלו והצליחו לשמור על עצמאות מחשבתית, הם בעלי אינטלגנציה גבוהה יותר, כפי שציינת.

נ.ב. של נ.ב. כמובן אני מתכוון לעצמאות במובן החשיבה השכלית ולא במובן של לבוש לא צנוע והתנהגות שלא לפי ההלכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2010 13:09 לינק ישיר 

אתה מחפש אותן?
חשבתי שאתה נשוי.
אם אתה מחפש, אולי יש לי מישהי עבורך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2010 10:12 לינק ישיר 

יפה
כפי שאמרתי לא שאין בנות מבית יעקב בעלות אינטלגנציה גבוהה, זו פשוט תופעה ההופכת לנדירה יותר ויותר לאחר החינוך שהן עוברות שם.
אם אתה מצליח לגלות בנות מעמיקות מבית יעקב, אולי כדאי לך למכור את זה בתור שרות (או שאתה כבר מוכר זאת כיום בעקיפין דרך שרותי גרפולוגיה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2010 08:05 לינק ישיר 

גם אני לא מדבר מתוך השערות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2010 07:45 לינק ישיר 

אינני מתחרה בסוגי האנשים עמם הנך נפגש. אבל אני בהחלט לא מדבר מתוך השערות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2010 00:09 לינק ישיר 

שרפ ידידי!
עם כל הכבוד לך, אני מרצה בכל החוגים, גם בחו"ל, לפני ציבורים שלא יצא לך לדעת בכלל שהם קיימים. (כגון: אנשי הוליווד. שחקנים, ואנשי עסקים שסוחרים בהם). גם מגיעים אלי אנשים מכל החוגים. גם למדתי ולימדתי אמנות(לא בחוגים דתיים). גם מגיעים אלי כתבי יד של כל מיני, לא רק של ה"לא יוצלחים". בנוסף, אני מוזמן כל שנה לאירועים מסויימים, בהם ניתנת לי ההזדמנות לפגוש בנות יעקב אינטלגנטיות באופן יוצא מן הכלל. ואילו אתה מדבר מתוך השערות בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2010 00:00 לינק ישיר 

ישי
אני משער שחרדית שבאה אליך, היא מספיק "פתוחה". אולם רבות שלא באו, כן למדו את הדוגמטיות החרדית בסימנר ואינן מספיק גמישות מחשבתית בכדי להבין מהו כיצד לישם זאת, במצבי החיים השונים עם בן הזוג.

כפי שאתה אומר, יש בנות שסיימו 12 שנות לימוד וגם צבא, עם אטימות מחשבתית. אולם באותם ציבורים, זה חלק מחינוך ובודאי שלא הצלחה חינוכית, אלא כשלון חינוכי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2010 23:48 לינק ישיר 

תלמיד חכם אינו שומע לסיפורים. עליו לבדוק.
מה זה נקרא שבדקת? גם אני בדקתי. ראיתי, דיברתי, יעצתי למאות בנות, תוך כדי איבחון כתב ידן, וגיליתי פתיחות מדהימה.
למיחש - כאמור - תמיד צריך. גם כלפי בנות מציבורים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2010 18:27 לינק ישיר 

מהסיפורים ששמעתי וראיתי, למיחש בעי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2010 18:16 לינק ישיר 

זה נכון שנשים נוטות יותר לדוגמטיות, אך האמן לי שזה יותר תלוי באופי מאשר בחינוך. אתה "מפרגן" יותר מדי לחינוך.
הלואי והיית צודק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2010 18:05 לינק ישיר 

ישי
הפעם לא הבנת אותי.
כוונתי היתה שנשים, בשל אופיין, כפי שתיארת, נוטות יותר לדוגמתיות.

שילוב נטיה זו, עם חינוך דוגמתי, היא מתכון לצרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2010 17:57 לינק ישיר 

אינך צריך לשלוח אותי לויקפדיה, בכדי שאדע מהי דוגמה.
אתה גם צודק בכך שקשה להסתדר ולחיות עם אדם כזה.
עם זאת, בניגוד להשקפתך, פגשתי באנשים דוגמטים מכל שכבות האוכלוסייה.
זה יותר תלוי ביכולת אנושית מאשר בחינוך זה או אחר.
פגשתי אנשים ממאה שערים, להם פתיחות מדהימה ולעומת זאת, נפגשתי עם לא מעט פרופ' דוגמטים ואידיוטים לחלוטין.
לומר את מה שאתה אומר, עשוי להחשב גם כן לדוגמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2010 17:41 לינק ישיר 

גרפולוגיה כתב:
על ההבדל מבחינת ההתפתחות האישית והאישיותית של האישה ביחס לגבר או להיפך.

האישה - מטבעה, יכולה לתפקד מצויין כשהיא יודעת את המוטל עליה. כשהכללים ברורים, היא עשויה לתפקד מצויין.
הגבר - לעומת זאת, חייב לדעת את ה-"לשם מה". כשהמטרה אינה ברורה לו, הוא מתקשה לתפקד.
לכן לגבר המודרני, קשה להתקדם, בעולם שאיבד את המטרה שלו.
זו הסיבה, שבגללה בכל המגזרים, החרדי, המזרחיסטי, והחילוני, קיים פער משמעותי בין כמות הנושרים אצל הבנים ביחס לזה הקיים אצל הבנות.
תופעה כזו מצוייה לא רק בעם ישראל, אלא גם אצל הכושים בארה"ב. גברים הולכים לעולם הפשע, ונשים מאותן משפחות, מתקדמות בעולם האקדמי.
אני יודע, שמייד כל מיני חכמים, יכתבו ביקורת לדברי ויציגו סיבות נוספות להבדלים. מה לעשות

מצטער לאכזב אותך. אבל אני מסכים איתך לחלוטין ורואה בדברים שכתבת (בפרט בניתוח המצויין) הסבר למה צריך להיזהר מנישואין לאשה שהתחנכה במוסדות דוגמטים.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%95%D7%92%D7%9E%D7%94

חוסר הגמישות הנפשית והמחשבתית, פוגעת באיכות החיים עם בני זוג כאלו.

נ.ב. זו גם הבעיה עם השיח הנשי שפשט במחוזותינו, בעיקר בשרות הציבורי, כאשר המטרה מקדשת את האמצעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2010 08:36 לינק ישיר 

תסלחו לי, על הימנעותי מלהתייחס לויכוחים ביניכם.
אני בוחר להתייחס לנקודה חשובה, עליה עמדתם באשכול:
על ההבדל מבחינת ההתפתחות האישית והאישיותית של האישה ביחס לגבר או להיפך.

התייחסות האדם לסביבה היא בשני מישורים שונים. יש TO DO ויש: TO BE . העולם המודרני, שקוע יותר ב"לעשות" מאשר ב-"להיות".
לא משנה כרגע מהם הגורמים לכך.
האישה - מטבעה, יכולה לתפקד מצויין כשהיא יודעת את המוטל עליה. כשהכללים ברורים, היא עשויה לתפקד מצויין.
הגבר - לעומת זאת, חייב לדעת את ה-"לשם מה". כשהמטרה אינה ברורה לו, הוא מתקשה לתפקד.
לכן לגבר המודרני, קשה להצתקדם, בעולם שאיבד את המטרה שלו.
זו הסיבה, שבגללה בכל המגזרים, החרדי, המזרחיסטי, והחילוני, קיים פער משמעותי בין כמות הנושרים אצל הבנים ביחס לזה הקיים אצל הבנות.
תופעה כזו מצוייה לא רק בעם ישראל, אלא גם אצל הכושים בארה"ב. גברים הולכים לעולם הפשע, ונשים מאותן משפחות, מתקדמות בעולם האקדמי.
אני יודע, שמייד כל מיני חכמים, יכתבו ביקורת לדברי ויציגו סיבות נוספות להבדלים. מה לעשות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רוחניות > גרפולוגיה בחינוך וזוגיות > מדוע קשה לבנות למצוא שידוך?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext