בית פורומים שידוכי חרדים

כשהשדכנית שוכחת פרט 'קטן'...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/5/2010 20:07 לינק ישיר 
כשהשדכנית שוכחת פרט 'קטן'...

כמה זמן לא כתבתי פה... האמת שצפיתי כל הזמן, פשוט קניתי נייד חדש ולא היה לי מקלדת בעברית ואני שונא לכתוב ככה. אז ככה: הציעו לי לאחרונה בחורה זהב, ממש כולם שבחו אותה והכתירו אותה בכל המעלות: חכמה, צנועה, חברמנית, נראית מצויין וכו'. השדכנית הייתה קרובת משפחה שלה שגרה לידינו ואנחנו בקשרים טובים. אחרי הרבה בירורים משני הצדדים, התחלנו להיפגש. אני יודע שכמה מכם ירצו להרוג אותי, אבל הפגישה הראשונה נמשכה -בלי ששמנו לב, מבטיח- שלוש וחצי שעות! באמת, היה ממש מקסים, וכבר נקבעה לנו פגישה שניה לעוד יומיים. וכך המשכנו ארבע פגישות, כשכל פגישה מינימום ארבע שעות (גם יצאנו לטייל קצת בחוץ שלא נתנוון...) והכל התקדם בצורה פנטסטית. באמצע עשינו הפסקה של שבוע כדי לבדוק מקרוב שאנחנו לא סתם נסחפים, אבל היה ברור לשנינו, ובעיקר לשדכנית ולמשפחות שזה הולך להיסגר. אחרי פגישה רביעית, כשהשדכנית כבר שלחה רמזים ברורים שאפשר להתכונן לווארט, ואפילו התחלנו קצת קניות של ביגוד חגיגי מינימלי , מתקשרת השדכנית ומבשרת שלצערה הבחורה עוד לא מסוגלת להחליט 'אם זה זה'. אין מה להוסיף פגישות, כי מבחינתה אני מושלם וזה מה שהיא תמיד חלמה עליו, אבל היא לא מרגישה כלום ולכן היא רוצה להוריד. והשידוך ירד. בהתחלה הייתי בבאסה רצינית, כי השקעתי הרבה בשידוך הזה, בנסיעות ארוכות ובזמן רב, אבל אז התחילו לזרום פרטים נוספים שלא שמענו בהתחלה... מתברר שהבחורה היא מהסוג הזה שלא מסוגלות לקבל החלטה. אני לא הבחור הראשון שהיא מגיעה איתו למצב מתקדם ואז מורידה מאותה סיבה של 'חוסר הרגשה' (יותר מעשר בחורים!) אז למה לא אמרו לנו כלום? היות ואחרי פגישה ראשונה היא חזרה הביתה בהתלהבות, ההורים היו בטוחים שהנה זה הגיע, ולכן לא אמרו כלום. ככל שזה התקדם הם ראו בה התלהבות שלא הייתה לפני, והיו בטוחים שזה ייסגר. למסקנת העניין, את המידע הזה לא יכולתי לברר בצורה אחרת. השדכנית שידעה על כך, הייתה אמורה לספר. לו הייתי יודע מראש, לא הייתי נכנס לזה. אבל מה לעשות? כנראה שזה עוד שלב בדרך לדבר האמיתי... כבר עברו שבועיים, ואני התאוששתי מזה לגמרי ב"ה. כיום אני מברר יותר על כל הצעה שמגיעה...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 20:41 לינק ישיר 

מאחל לך הרבה הצלחה!
לטייע -
מותר לבקש כתב יד. לא צריך לחשוש מלעשות זאת.
למרות שהרבה אנשים נרתעים מכך, אם משום שאינם יודעים מה ניתן ללמוד מכך, והם נוטים ליחס לגרפולוג כח בלתי מוגבל(בטעות - כמובן), ואם משום שאינם מאמינים בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 14:44 לינק ישיר 

לא הגענו וגם כנראה שלא נגיע, כי השידוך כבר ירד. חיכיתי שבועיים לראות אם היא תצליח להחליט, וכבר עברו שלושה, כך שמבחינתי שכחתי ממנה.
חבל רק שההורים שלה לא עושים את זה, ומעדיפים לטמון את הראש בחול... היום ב"ה התחלתי משהו חדש.

וטיע, בטכנולוגיה היום כבר שולחים מכתבי אהבה באימייל, ככה שאין את כתב היד LOL (אני צוחק, אל תצעקי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 13:41 לינק ישיר 

גרפולוגיה כתב:
אם יש לך כתב שלה, נוכל לדעת זאת בודאות.

בס"ד
הרב ישי היקר.
מאיפה יהיה לו את כתב ידה???
הרי עדיין הם לא הגיעו לשלב של מכתבי אהבה.....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/5/2010 08:21 לינק ישיר 

אם יש לך כתב שלה, נוכל לדעת זאת בודאות.
זה שהיא מטיילת, אינו אומר כלום. השאלה היא מי יזם את הטיול. וכן בנוגע להיותה מורה.
כשאני מדבר על פאסביות, אינני מדבר על מחלת נפש. אני מדבר על תכונת אופי.
בכלל, חשוב לדעת, כי לא ניתן ללמוד על האדם ממה שהוא עושה, אלא מאופן העשייה.
הדברים נכונים גם ביחס לטוב לב.
בדרך כלל, נהוג לדווח על בחורה כי יש לה לב טוב, וכהוכחה מציינים כי היא מתנדבת בארגון חסד כל-שהוא.
זה יהיה נכון, בדיוק כפי שנומר שבחור הוא רוחני, משום היותו לומד תורה...
אני זוכר כי בהיותי בישיבה, הגעתי יום אחד לבית של חבר. אמו ששמעה מבנה כי אני מצייר, אמרה לי:
"אני שמעתי שאתה מצייר, אז אתה בודאי מצייר יפה".
רציתי להשיב לה:
"אני שמעתי שאת אוהבת לדבר, אז יש לך בודאי כושר דיבור"...
פעמים רבות, לא ניתן להסיק מאומה מתחום העשייה, אלא רק מאופן העשייה.
ולכן אין טעם לחקור את בן הזוג, או את בת הזוג - בפגישה, אודות תחומי עיסוקיו ולהסיק מהם מסקנות.
מוטב כי כל צד ידבר על חוויותיו האישיות, תוך שהוא מציג - מתחום עיסוקו את החוויות האישיות שלו.
פעולה זו עשוייה לדרבן את ה"פרטנר" לחשוף את צפונות ליבו גם כן, אא"כ הוא לא "בן אדם".
אם יש לך כתב שלה, שים לב אם הקו שלה לחוץ או חלש.
קו של אדם פאסיבי הוא כמעט תמיד חלש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 01:45 לינק ישיר 

תראה, בפגישות קשה להתרשם בעצמי עד כמה היא יוזמת, כי גם היא כזאת, היא נותנת לגבר להיות היוזם. (אם זה בבחירת מקום, בהזמנת שתייה, איפה מטיילים וכו)
אבל ממה שהיא סיפרה, היא הייתה אחראית על כמה פרוייקטים, היא טסה בעולם,היא נוהגת כמה שנים, וגם כיום היא מורה. ככה שקשה להגדיר אותה כ'לא יוזמתית'.
אכן באופי היא שקטה, לא יותר מידי, אבל זה לא הפריע לי כי זה מה שאני מחפש.
לכן נדהמתי והתאכזבתי לגלות אצלה את הבעיה הזאת של חוסר החלטיות, כי זה ממש לא נראה עליה. וגם חברות שלה מספרות שביום יום היא עצמאית לחלוטין ומקבלת החלטות בעצמה.
לכן אי נוטה לקבל את מה שאמרת בהתחלה, שזה כנראה חרדה מנישואין, ולא משהו נפשי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 23:51 לינק ישיר 

במחשבה שניה, אני אומרת תודה!

כי אולי זה שקשה להחליט או שיש פחד, זה קצת מובן, אבל לפחות לא לשדר עניינים כרגיל.
צודק.

אז אני יכולה קצת להרגע..
(תמיד השתדלתי להבהיר שאני בספק..)

אני מרגישה שעולים כאן על שאלה נוספת שהטרידה אותי לא פעם
באשכול חדש, בקרוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 23:42 לינק ישיר 

שלום אברמי!
האם היא נראתה לך יוזמת ואקטיבית? שקטה או בעלת חיוניות ונמרצות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 23:34 לינק ישיר 

גם אני חושבת כך (כי אני מכירה את עצמי...)
אבל בלי ספק שיש גם גברים פחדנים כמו שסיפר לנו מר ישי ליפשיץ הגרפולוג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 23:24 לינק ישיר 

הרגע ראיתי והגבתי, תודה רבה לך.
(פשוט נכנסתי לראות את התגובה שלך אלי קודם... ורק אחר כך המשכתי)

מעניין באמת, משום מה חשבתי שהקושי הזה מצוי רק אצל נשים... בלי לפגוע כמובן :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 23:16 לינק ישיר 

ואיך הסיפור שהעלתי לכבודך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 23:05 לינק ישיר 

לקטנה,
'קטן' במרכאות כמובן. הרי אם הייתי יודע את זה לפני ספק אם הייתי ניגש לשידוך, או על כל פנים ניגש עם הרבה פחות ציפיות.

שאלה ג' אכן נכונה, הרי במו עיני ראיתי שהיא בחורה מוצלחת במיוחד, האם הקושי שלה להחליט מעיד על פסיביות וחוסר יוזמה? כי ממש קשה לי להאמין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 21:29 לינק ישיר 

א. נורא. בעסה. קשה. מתסכל
ב. אתה אומר שזה פרט "קטן"  כן?

ג. גרפולוג, בהכרח מי שלא יודע להחליט על נישואין הוא פסיבי בחייו?
מובן מה שאמרת שזה מצב רגיל וקורה, יש חרדה, רק לבדוק שהיא לא מוגזמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 16:57 לינק ישיר 

גרפולוגיה,
תיקון טעות:
כותבים "מתעב". ולא "מתאב".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/5/2010 15:25 לינק ישיר 

מדבריך עולה כי אכן לגברת בעייה רצינית.
קשה באמת לבחון בעייה כזו בפגישה.
בכל מקרה, תודה לרבש"ע שהציל אותך. היא מן הסתם פאסיבית לחלוטין, חסרת יוזמה, והחיים עמה בתחום הזוגי היו עשויים להוות עבורך סבל נוראי.
אני מברך אותך, שאבידתך תמצא בקרוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 14:59 לינק ישיר 

גרפולוגיה, אתה באמת צודק. היא פחות מ-25, ואכן היא בחורה ממש טובה. יש לה פשוט בעיה להחליט. הבעיה היותר גדולה היא, שלא היא ולא ההורים שלה מודעים לגודל הבעיה. מבחינתם ברגע שהיא תפגוש את ה'אביר על הסוס הלבן' היא כן תוכל להחליט. מה שמתברר כלא נכון, שהרי אצלי לא היה לה שום טענות או חסרונות, ומצד אחד היא לא רצתה להגיד לא, אבל מצד שני היה לא קשה להגיד כן. ככה שלא נראה לי שהיא תלך לייעוץ, היא תמשיך להיפגש ולהפיל בחורים תמימים... ובכ"ז אני חולק עליך בזה שהם הסתירו את זה לגמרי. כששאלנו למה היא מתעכבת עד הגיל הזה, (בחוג שלנו זה גיל קצת מאוחר) הם סיפרו כל מיני סיפורים, ואמרו שהיא נפגשה כמה פעמים ולא מצאה וכו', ואפילו לא רמזו לכיוון הזה שהיא לא החלטית. אגב, חוסר ההחלטיות שלה היה בא לידי ביטוי אחרי כל פגישה, כשאת התשובה החיובית הייתי מקבל רק אחרי 3 ימים, כשלפעמים הייתי מעביר שבת בלי לדעת את התשובה!!! ואז היו נותנים תשובה חיובית בהתלהבות. אבל בגלל שהבחורה הייתה ממש טובה, לא ייחסתי לזה הרבה חשיבות. היום במבט לאחור אני רואה את זה כסימן. ישנה דרך לגלות כזאת בעיה עוד בבירורים? (חוץ מלבקש כתב יד שזה לא הכי מקובל...)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > כשהשדכנית שוכחת פרט 'קטן'...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext