בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

שבת בהעלותך עם החזנים ישראל רנד ויעקב מוצן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/5/2010 23:54 לינק ישיר 
שבת בהעלותך עם החזנים ישראל רנד ויעקב מוצן

בית הכנסת היכל מאיר בפתח תקוה זכה ליחד שבת נפלאה זו לתפילתם המיוחדת של טובי החזנים, ישראל רנד ויעקב מוצן.
עם ליווי מצוין של מקהלת יובל בניצוחו המושלם של אופיר סובול ובהשתתפות הד"ר מרדכי סובול בקטע אחד.
קבלנו חזנות מירבית מיטבית, תפילה שכולה עונג, כמתבקש משני חזנים גדולים. מתואמים בדואטים רבים פירגון הדדי כיאה למקצוענים, ומקהלה מצויינת, שילוב מושלם.
בין היתר שולב בדואט  אב הרחמים הקטן, החזן וינוגרד בחן רב, הציבור אהב את זה.
בית הכנסת היה מלא מפה לפה כולל במעברים מתחילת התפילה ועד לסופה (12:45).
ל"שומעים שאחרי קידוש" היה קשה למצוא מקום.
התרגשתי בעת תפילת א-ל מלא רחמים לזכרו של הקדוש החייל אברהם חיים מוצן הי"ד שנאמרה ע"י החזן ישראל רנד, להוסיף על כך
את "הרנינו גויים" מפי החזן יעקב מוצן אי אפשר היה לא לדמוע.
פתח תקוה אכן ראויה לתואר עיר החזנות במיוחד עם סיוע ופירגון של ראש העיר הנכבד מר אוחיון שאף השתתף בתפילה.
אכן זוכה הציבור הנפלא הזה לשבתות תפילה וחזנות איכותית. 

תוקן על ידי יעפ ב- 30/05/2010 23:56:57

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2010 22:40 לינק ישיר 

אכן אין לי מה להוסיף  היה נפלא

תוקן על ידי shulz111 ב- 01/06/2010 22:41:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2010 00:24 לינק ישיר 

היידי, דיווח נשי למדי!!!. מראה מרשים , שידוך לאופיר, מהחזנים המובילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2010 22:49 לינק ישיר 

[quote]

היידי100 כתבה :  יצחק ראשי אשר בהזדמנות זו אני פונה אליו דרך הפורום למצוא שידוך מיידי ,,,,,,,,,,,,,,,,,

מאחר והשידך יושבת בעזרת הנשים אז צריך לפנות ל,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,היידי שתמצא אותה

מר שרגא פייבל מסכימה עם דבריך אבל כל העזרת נשים היו נשים נעל לגיל 60 חלקם סבתות חוץ ממני נשואה פלוס 2 ואחיינית של ישראל רנד שגם היא נשואה ...לא היו "מציאות"

תוקן על ידי היידי100 ב- 31/05/2010 22:52:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2010 22:40 לינק ישיר 

היידי100 כתבה :  יצחק ראשי אשר בהזדמנות זו אני פונה אליו דרך הפורום למצוא שידוך מיידי ,,,,,,,,,,,,,,,,,

מאחר והשידך יושבת בעזרת הנשים אז צריך לפנות ל,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,היידי שתמצא אותה

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 31/05/2010 22:46:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2010 22:31 לינק ישיר 

זכיתי השבת להיות בפתח תקוה ולהנות מתפילה מיוחדת עם שני חזנים גדולים את החזן רנד המרשים במראה שלו הצליח לרגש אותנו בתפילה למעט צרידויות קלות הראה לכולם את היכולת שלו ,החזן מוצן אשר מהווה כיום אחד החזנים הכי מובילים גרם למספר נשים לבכות באב הרחמים היצירה הידועה לזכרו של אחיו שנהרג במלחמת שלום הגליל. זו השבת יארצייט שלו. ועל המקהלה המדהימה אשר מיצרת קולות ואיכויות שחודרות עמוק לתוך הלב ,את אופיר אשר השקיע את כל כולו בשבת וראו על פניו כמה הוא נהנה מתפילת החזנים.מובן מי שעומד מאחורי ארגון השבת יצחק ראשי אשר בהזדמנות זו אני פונה אליו דרך הפורום למצוא שידוך מיידי לאופיר.יישר כח גדול לכל המארגנים לחזנים ולמקהלה.

תוקן על ידי היידי100 ב- 31/05/2010 22:35:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2010 21:24 לינק ישיר 

גם אני נוכחתי בתפילת שחרית.
היה תפילה מרוממת רוח
הרבה אין לי מה להוסיף על דברי קודמיי.
תודה לקולטורה על פירוט היצירות.
זה שזכינו לשמוע "עד הנה" היה בונוס! השתלם להקדים! נשמע קטע לא קל לביצוע.
הביצוע של "לקל ברוך" היה מהשהוא מיוחד. לא זכיתי לשמוע אותו קודם ואני מקווה שזה ייכנס לרפוטאר של שבתות חזנות בעתיד.
אכן היה קהל רב וגדול. לפני השבת התלוצצתי עם כמה חובבים ידידים שכדאי לישון בבית הכנסת
יישר כח גדול לחזנים מוצן ורנד, ואופיר סובול והמקהלה, הנהלת בית כנסת היכל מאיר וכל המארגנים והעושים במלאכה.
אדון קולרטורה - האם יש לך עוד מידע לגבי פרשת קורח בבית כנסת מוריה? האם החזנים יתפללו בקבלת שבת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2010 07:38 לינק ישיר 

הייתי בטוח שיממה אחרי אזכה לקרוא דיווח מפורט , אך לא כך הדבר לכן אנסה לכתוב כאן לפי מיטב זכרוני.

כפי שכתב קודמי , בית הכנסת היה מלא ברובו כבר ב 7:45 . לאחר מכן ועד לסיום התפילה , לא נותרו מקומות גם בעמידה .
רחבת בית הכנסת בחוץ הייתה כולה מלאה באנשים שקיוו למצוא פרצה ולהשתחל פנימה.
ממקום מושבי ראיתי את אכזבתם כאשר נאלצו מחוסר מקום לעזוב.

פגשתי חברים מבני-ברק , גבעת שמואל , רמת גן וכמובן מכל קצוות פ"ת.

מה נראה היה בשנה שעברה כשיא של התפילות בפ"ת, התגמד בשנה זו לאין שיעור.

שני חזנים מהמובילים בעולם החזנות , כל אחד בסגנונו הוא . אבל הניסיון הרב של שניהם בא לידי ביטוי בעיקר בדואטים הרבים שזכינו להם.
כל אחד מהם עושה את עבודתו ומשלים ועוזר לחברו . פשוט תענוג לאוזניים.
קולו של החזן מוצן הדהד בחוזקה גם בפינות בית הכנסת. קולו המתוק מצלצל ושובה את לב המאזין בכל שלבי התפילה.
החזן רנד ,ידע ימים טובים מאלו , אך ניסיונו הרב והעזרה שקיבל מהחזן מוצן , תרמו גם להצלחתו שלו.
כל זה לא היה קורה ללא מקהלת "רינת ישראל" שהגיעה בהרכב מתוגבר { הצלחתי לספור למעלה מ 12 זמרים } .
הקולות המרשימים וההרמוניה הנפלאה והמושלמת, ריתקו אותי אישית לפעמים יותר מהחזנים עצמם.
אופיר סובול שולט בחינניות וביד רמה בכל הזמרים , בכל הקולות ובחזנים.
תנועות ידיו המדויקות ,מרגישות לצופה מן הצד שהוא אכן יודע את העבודה ועושה אותה על הצד הטוב ביותר .
בעבר לא ייחסתי חשיבות למנצחים , אך מהשנה שעברה התחלתי לחלק את תשומת ליבי  בין החזנים למנצחים
וגיליתי שהאקשן העיקרי נמצא דווקא אצל המנצחים. ואופיר נמצא אצלי לפחות בדרגה אחת מעל כולם.

שחרית – החזן רנד

עד הנה – רוזנבלט – דואט חימום של החזנים – גימיק מפתיע ונחמד.

שוכן עד –> אין ערוך  - נוסח

אין ערוך – המפורסם והמשך לאל אדון

את שם – דואט אילתור של החזנים

אור חדש – מודזיץ – דואט נפלא ומרגש בליווי מדהים של המקהלה

עזרת אבותינו – שטרן – דואט משובח

צור ישראל – מקהלה

נקדישך – מקהלה

ממקומך – זילברטס

רצה – גנטשוף – דואט [ אופיר מכבד את אביו הד"ר לנצח ]

ברכת כוהנים – אפילו כאן המקהלה מגוונת בין התשובות .

דברי ברכה מפי רב בית הכנסת וראש העיר

אב הרחמים – החזנים + החזן הצעיר וינוגרד שנשמע כבעל כישרון אך קולו קטן מאוד ולא מורגש מספיק.

מוסף – החזן מוצן

מי שברך – שרייטר – יצירה מדהימה וביצוע כנ"ל

אבינו שבשמים – דואט – כרגיל ,כל הקהל מצטרף ומתענג

אל מלא רחמים – החזן רנד (בביצוע מרגש מאוד)לזכר אחיו של מוצן – תיאום מושלם עם המקהלה

הרנינו – יצירת הדגל של התפילה – ביצוע מרגש מאין כמוהו עם עיבוד מדהים למקהלה רבע שעה של התעלות רוחנית .

בעבור דוד – דואט + שירה בציבור

קדושה – מקהלה וחזן

כבודו מלא עולם – מלבסקי

שמע ישראל – וורדיגר – פשוט נפלא – כאילו נכתב במיוחד בשביל החזן מוצן

ישמחו במלכותך – קצבי ומוכר

מודים – לוב – דואט

שים שלום – נדל

השיר שהלוים – גנשוף מהאמצע .

אדון עולם – ספיירו

תענוג עצום שהסתיים ב 12:45 .

ראוי לציין שעל אף כל הדואטים , נשמרה באדיקות כבודה של התפילה וכבודו של בית הכנסת.

ומי שמכבדים את התפילה , ראוי שנכבד גם אותם.

תודה למארגנים . מחכה בקוצר רוח לשידור החוזר בשבת קורח ב"מוריה" כפר גנים ג' .

תוקן על ידי קולרטורה ב- 31/05/2010 07:39:17

תוקן על ידי קולרטורה ב- 31/05/2010 07:40:58

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > שבת בהעלותך עם החזנים ישראל רנד ויעקב מוצן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext