| נשלח ב-11/6/2010 14:42 |
|
| |
לחילוק בין צרה פרטית לשואה. אני מניח שחברי הפורום מכירים את מו"נ ח"ג פי"ב. גם אם את הצרות הפרטיות ניתן לתרץ בעזרת החלוקה הראשונה של הרמב"ם, את השואה ניתן בדוחק לתרץ ע"י החלוקה השניה שלו שם, יש הוגים שהלכו בדרך זו (ברקוביץ והלבני, אם הבנתי נכון). בגלל היקף השואה יש מקום לשאול מדוע לא זכינו להתערבות משמים כימי צאתנו ממצרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 12:32 |
|
| |
למקסוול
"נו באמת, הבנאדם העלה נקודה חשובה. למה על אסון פרטי אומרים שדרכי ה' נסתרות, וכשמדובר באסון לאומי רואים יד מכוונת "
אתה מעלה שאלה לגמרי אחרת שאינה קשורה כלל לשאלתו של שמים וארץ.
והתשובה שלי לשאלתך היא שברור שכל אסון שקורה ח"ו הוא מידי שמיים גם לגבי השואה וגם לגבי אסונות פרטיים..
בשני המקרים הנסיון שלנו לפתור את השאלה על מה ולמה קרו הדברים הוא נסיון בלבד .
גם לגבי השואה ניתנו מספר תשובות סותרות .בשני סוגי המקרים אין באמת תשובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 12:01 |
|
| |
מקסוול צענע צודקת- אין עושים שימוש במילה- שואה- אף אחד לא חושב שאסון פרטי אינו אסון, לפרט הוא אסון הכי גדול שאפשר, בשבילו זה סוף העולם, אף אחד אינו חושב שאסון פרטי אינו בא בצורה ישירה מה', כל אחד יקבל את הדין או שלא יקבל, הבעיה היא במילה- שואה- וחילונה בזליגה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 11:52 |
|
| |
נו באמת, הבנאדם העלה נקודה חשובה. למה על אסון פרטי אומרים שדרכי ה' נסתרות, וכשמדובר באסון לאומי רואים יד מכוונת?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 11:50 |
|
| |
לשמים וארץ
המילה שואה היא מילה המוקדשת באופן בלעדי להשמדה שיטתית של שליש העם היהודי. כל צרה אחרת היא צרה צרורה,זוועה,קטסטרופה,ועוד מילים קשות שתוכל למצוא בכל מילון. שימוש במילה שואה לצרה אחרת,קשה ככל שתהיה, מוזיל את משמעות השואה . שמיים וארץ!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 11:00 |
|
| |
תגידי מה יותר "שואתי" חלמנאו שנה. או סרטן מפורר שנתיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 10:50 |
|
| |
צענע הוא כנראה למד את ההשואות הלא נכונות מפרשת השבוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 10:47 |
|
| |
"והשאיר משפחה במצב כמעט שואתי "
אין מושג כזה-"שואתי"
את השואה אין להשוות לשום דבר ולכן המשפט שכתבת הוא חסר משמעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 10:42 |
|
| |
אני רוצה לשאול אותכם למה קשה לכם יותר השואה, כי היתה בעלת היקף גדול כ"כ? ,
הרי ישנם כ"כ הרבה שואות משפחתיות ופרטיות.
יש לי חבר שנהרג בתאונת-דרכים והשאיר משפחה במצב כמעט שואתי.
למישהו יש הסבר למה אלוקים עשה את זה לכזה צדיק?
אז מה שתהיה התשובה לצרות הפרטיות תהיה התשובה לצרות הכלליות.
ובקיצור תמיהת "צדיק ורע לו".
השואה בסך-הכל היתה עוצמתית בהיקפה, יותר מצרות נוראיות פרטיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 06:22 |
|
| |
ירוחם
נכון שבכל אירוע אסון המוני ישנם כמה אנשים שניצלו בנס, אבל אנשים אלו חשבו שרע להם כי לא הספיקו לעשות את סדר יומם הרגיל, ובסוף התברר להם שזה היה דווקא טובה להם, אותו דבר הרבה דברים שנראים לנו רע, ייתכן שלעולם לא נראה כיצד, אבל בעצם הם לטובה אני ממש מתפלא על דבריך, אתה מרמז שאלהים עושה דברים רעים בעולם? הרי ישנה את האפשרות שאני הסברתי, מהיכן אתה מביא לומר הפוך, כלומר, מנין לך שכל מה שאתה רואה שהוא רע, הוא אכן רע, האם אתה בקי בחשבונות עולם? נ.ב. למדתי בעיון את כל התנ"ך, כעסו של איוב יכול היה להיות גם מתוך היסורים שעבר, שהם מוציאים את דעתו של האדם, או שהוא האמין שהכל מאת ד' הוא טוב, או שלא, מכל מקום זה לא סותר את מה שכתבתי
Quietstorm: כשמשה רבינו עמד מול הקב"ה ושאל למה הרעות, אתה שוכח שהקב"ה לא נשאר חייב והוא ענה לו איזה משהו, לך תעיין, ומכל מקום אתה לא חושב שמשה רבינו מול הקב"ה, משה רבינו צודק.... האם הקב"ה טעה?? פליאה לעומת זאת מה שקרה בזמנו של גדעון, אכן היה רע ללא ספק, כבר כתבתי מקודם וכנראה שלא ראית, שישנם פעמים שהקב"ה מביא על אדם רע מוחלט, כי מגיע לו רע, אבל! לאדם זה, רוע, הוא דבר טוב עבורו, כי זה מה שמגיע לו, וזה ממרק אותו ומכפר עליו, כבני דורו של גדעון צעקו אל ד', הם התחננו שיסלח להם על אף חטאם, והקב"ה אכן סלח להם. אם כן איפה, הקב"ה מירק אותם מחטאם וסלח להם, וגזר דין הרע ירד מהם
ובאמת ידוע למה אנחנו אומרים "מלא כל משאלותינו לטובה" (בברכת החודש) כי לפעמים אנחנו רוצים משהו שהוא לא באמת טוב להו, והקב"ה יודע שהטוב הזה שנראה לנו הוא רע, לכן אנחנו מבקשים, מלא משאלותינו רק לטובה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 21:21 |
|
| |
עפ"ל!!! ישראל כשהם יורדים יורדים עד לתהום!!! העיזו פניהם ביחידו של עולם!!! רשב"ע לאן הגענו!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 15:43 |
|
| |
ארתחששתא:
לדבריך שאם הבנתי אותם נכון, הרע הוא לעינינו ואין לנו לדעת חשבונו של מקום. עוד ייתכן שאמלא מציאות זו אז היה קשה יותר.
אבל פשטי המקראות אומרים דברים אחרים; משה רבינו התלונן לפני ה' "למה הרעותה לעם הזה" גדעון ביקר את הקב"ה על כך שמאז ניסי מצריים והמדבר אין הוא מסייע לעמו.
כלומר במקום לומר את מה שאתה אומר (ובייחוד גדעון! הרי לכאורה בימיו חוטאים היו!) הם התלוננו על הרע שמול עיניהם
יותר מכך, האין צריך להכיר שאחד מיסודות היהדות שניתן למנוע את הרע? והרע המדובר הוא הרע לעיניים או לעצור אותו, זה אינו רע היפותטי.
אני אישית רואה בתורף דברי גדעון לימוד גדול, הגם שלכאורה לדבריו אין בסיס (הרי יכלו לומר כדבריך ארתחששתא) בכל זאת קיבל עליו ה' את דבריו ושלח אותו להציל את ישראל. כלומר, כן יש לצעוק על כך, כן יש להתעמת, אולי אפילו עם ריבונו של עולם- שהרע רע, רע לנו בעולם ועושים לנו עוולות (אקטואלי לא?) וכן יש להאמין שה' מקבל זאת ונותן כוח.
יש לי מה לומר להמשך הדברים, על השואה אך כרגע מה שהלב מרגיש מחוייב הזמן עושק...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 10:14 |
|
| |
אתה יודע לאחר כל אסון המוני תמיד יש סיפורים על אנשים שניצלו ברגע האחרון, זה מאד מענין.
לגופו של פסוק- שאתה אומר אותו כל בוקר, אלוקים ברא הכל טוב ורע חושך ואור. ה כ ל
כל ניסיון להבדיל את האלוקים מהרע בעולם, הוא פטטי. ולא נכון, ופוגע באלוקים.
באותה מידה שאנשים, מדברים בשמו של ה' ומחליטים מה ה' רוצה בדיוק.
ספר איוב כנראה אינו בין הספרים הנלמדים בחוגי החרדים, אבל ראה שם, את כעסו של האלוקים כלפי רעיו של איוב שגערו באיוב על כעסו כלפי אלוקים, כנראה שאלוקים גם לא כל כך אוהב את החנפנים. אמונה אמיתית אינה נמדדת בחנפנות וכיסוי האמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 02:52 |
|
| |
מקסוול, שום דבר לא יצדיק את השורה המכוערת הזאת, ואני אצטט אותך שוב:
ארתחששתא לא, הילד אמור לבעט בהוריו, ללעוג להם ולגדף אותם, לשקוע באהבה עצמית ובשנאת המיטיבים לו, כפי שהחרדים עושים למדינה
מישהו דבר כאן על החרדים? הנושא הוא אלהים והשואה, איך כל דבר מתקשר אצלך ל"כמה חרדים רעים", אתה מבעיר את אש המחלוקת סביבך, לא מצא הקדוש ברוך הוא כלי מחזיק ברכה אלא השלום.
ואמאי: כל תינוק יודע שאתה מדבר על הפורום החדרי חרדים, אני מקווה ובטוח שלא התכוונת לומר שהפורום בח"ח הוא הרוע שיש בעולם, אלא התכוונת יותר ליהנות מהחידוד של ראשי התיבות, (לא שזה כל כך קשה לפיצוח..)
ירוחם: הפסוק שהבאת אינו סותר את מה שטענתי, כי המושג רע יכול לכלול גם דברים שבעיני בני אדם הם רע, אבל באמת הרע הזמני או הנסתר הזה הוא טוב מהבחינות האחרות והחשובות יותר. מסופר על יהודי שהפסיד את האוטובוס ואיחר כתוצאה מכך לעבודתו שבבנין התאומים, לאחר כשעה נודע לו שהוא ניצל מהפיגוע בבנין התאומים, כשהוא איחר לאוטובוס, קרה לו מבחינתו מקרה רע, אבל בעצם אין טוב מזה. וחוץ מזה יש פעמים שיש להעניש אדם רשע, אם מושיבים אותו על כסא חשמלי, הוא עובר דבר שהוא רע מוחלט, ואכן מגיע לו רוע, אבל הרוע הזה הוא דבר טוב מאוד מבחינת האנושות. ואל תתפסו אותי במילה, לא התכוונתי לומר את זה על יהודי השואה, יש לאלהים המון חשבונות ו"בהדי כבשי דרחמנא למה לך" אל תיכנס לחשבונותיו של אלהים
 |
|
|
|
|
|