פניה של סלונים, לא יאומן !!! את מי מענין גזענות עכשיו
אני חושב שבמקום לקשקש כל היום על גזענות וספרדים כדאי להביא מעט מהסיפורים של סלונים סלאנים,
מה שנעשה כנגד הספרדים הוא כאין וכאפס לעומת סיפורים שמסתובבים בנוגע לסלאנים
לפני כשנתיים הגיע האדמו"ר של סלאנים להר הזיתים ללויה של השווער שלו (אולי זה היה של קרוב אחר שלו) השתתפו גם בלוייה הזאת סלונים לבן, והם זרקו אבנים על האדמו"ר של סלאנים אבנים, וכולל גם דחיפות, איפה נשמע כדבר הזה לזרוק אבנים על רב? הוא מחלל שבת? זה שנאה חולנית נאצית, בהוראת האדמו"ר מסלאנים, חסידיו לא הגיבו לאבנים ולדחיפות, אבל סיפר לי חסיד סלאנים שיש לו תמונה מיהודי בן 50 עם זקן מאפיר, זורק אבנים, ועוד כמה תמונות מהאירוע, וחסידים מסלונים לבן איימו עליו שיעביר להם את התמונות.
לפני כחמש שנים היתה כלתו של הרבי מסלאנים שחור מאושפזת עקב מחלתה הקשה (ממנה נפטרה), באותם ימים בהם היתה מאושפזת, והמצב בבית האדמו"ר מסלאנים היה מתוח וכואב, התקשרו מידי פעם בחורים מישיבת סלונים לבן, לבית האדמו"ר מסלאנים שחור, והודיעו לו כאילו מבית החולים שכלתו נפטרה, ברור שבפעמים הראשונות זה התקבל בכאב רב, עד שהבינו שחולנים מצאו להם זמן טוב להכאיב, מזוויע.
לפני כמה שנים היה חסיד סלאנים הרב משה גולינסקי ז"ל מגיע לשמחות כמו אופרוף בריתות שערכו אחיו בסלונים לבן, הוא הגיע לבית הכנסת לומר מזל טוב, עד פעם אחת כשהגיע לבית הכנסת, קיבלו בניו מכות בבית הכנסת, על חטאם שהם נמנים על סלאנים לבן, ומאז הוא הפסיק להגיע.
חסידי סלאנים לא מדברים הרבה, ולא מדברים בכלל מחסידות סלונים, כך שהסיפורים לא ממש ידועים לציבור, אבל פה ושם אפשר לשמוע סיפורים מצמררים על השנאה, במו עיני ראיתי פעם חסיד סלונים לבן (בחור ישיבה גדולה) הולך עם חבירו ומפצח גרעינים, והוא זיהה אברך חסיד סלאנים שחור. הוא פשוט זרק עליו את חופן הקליפות שהיו בכיסו, והתרחק מהמקום. שאלתי את האברך על מה ולמה זה? הוא אמר שהוא לא מכיר בכלל את הבחור, אבל לפי מראהו של הבחור הוא חסיד סלונים לבן, (פיאות מאחורי האוזנים וחליפה פתוחה)
סיפורים כאלו זכורים מהימים טרום השואה, הצורה המבזה בה מתייחסים לבני אדם אחרים, מרוב שנאה,
ואני שואל, איך אפשר לחנך דור של בחורים ואברכים צעירים ליראת שמים, תוך כדי שנאה מטורפת לציבור שלם, כן צודקים לא צודקים, חסידים לא חייבים להישאר בחסידות כל ימי חייהם, בא להם להיפרד? הנתיבות שלום לא מצא חן בעיניהם? שילכו, הם מצליחים? הם מתרבים? אין מה לעשות כל החרדים מתרבים, אי אפשר לעצור את זה.
אז במקום להתעסק עם סיפורי ספרדים, ששם זה באמת קשור לחינוך ולא לעדתיות, תתעסקו בנושא האמיתי, יש בסלונים לבן אנשים, שאם אתה מזכיר להם "סלאנים שחורים" הם יכולים לקבל התקף לב מרוב שנאת מוות חולנית
נשלח ב-15/6/2020 18:08
גשרהמיתרים
israelzv כתב:
מאיפה הגיע הכינוי סלונים לבן/שחור ?
צבע הזקן של האדמו"רים בשנת תשמ"א.
זכור לי שהיה פעם בתקופה הראשונה של ההפרדות, האדמו"ר הבן, שכמעט ולא הגיב, התבטא באידיש "אני יכול גם לשלוח את הצעירים השחורים שלי..." ומכאן הביטוי והזיהוי.
בקשר לכתיב, הכתיב המקורי בחו"ל היה סלאנים, בארץ זה הפך לסלונים. כשהם נפרדו הצטרפו אל הבן בני הישוב הישן הירושלמים והם אהבו לשחזר את המקור סלאנים.
שני הפלגים מבטאים את המילה סלונים זהה, אך כל העולם ובעיקר סלונים קוראים להם סלאנים בפתח.
נשלח ב-15/6/2020 17:29
בענין כלתו של האדמו"ר מסלאנים
יש חלק נוסף בסיפור, שלצערי אני מכיר קצת מקרוב את אחד המעורבים בו שלא התבייש אז לספר על חלקו בפרשה
כלתו של האדמו"ר מסלאנים שנפטרה בדמי ימיה היתה ממשפחת רחמסטריווקא
והתקשרו כביכול "מבית האדמו"ר מארצות הברית" לנחם, וכשבן האדמו"ר מסלאנים קיבל את הטלפון
"בירכו" העומד בצד השני, שיזכה לשבת שבעה על כל אחד מילדיו רחמנא לשיזבן
נשלח ב-18/2/2014 11:21
rrrafi כתב:
צבע הזקן של האדמו"רים בשנת תשמ"א.
נשלח ב-18/2/2014 10:59
אורי_הגדול כתב:
ארתחששתא צודק,
השנאה בסלונים [לבן] כלפי סלאנים [שחור] הא חולנית ומטורפת ללא שום פרופורציה,
זה לא מתבטא רק במעשי אלימות, כאלו יכולים לספר על כל חסידות [מחוממים יש בכל מקום].
זה מתבטא גם בשנאה העזה של הנורמלים בחסידות, המבוגרים מורישים את השנאה לצעירים בכל עוצמתה, זה נראה שאבות מחנכים את בניהם ומורים את תלמידיהם לשנוא,
הגיע הזמן שיעצרו את זה כבר.
אז אולי יש משהו ששני הצדדים, כל אחד מסיבותיו, שלא מעוניינים לספר לנו.
הרי לא יתכן לומר שמתוך 1000+ בתי אב אין אפילו אחד שנעצר לחשוב על מה השנאה הגדולה?
ישנו ציבור שלם, די גדול, כולל 2 אדמורים וכולל אנשים חשובים, אנשי חינוך, אנשים עם "זקנים אפורים" אף אחד לא שואל את עצמו "למה????"
כמו שאני רואה את הדברים, לא כל האמת לפנינו!
נשלח ב-18/2/2014 10:36
קובי_דרור כתב:
חסידות שמחנכת לחיי בטלה משמימים והרגשת אני ואפסי עוד, מה לכם כי תלינו עליה?
מזה כמה ימים היתה לי הרגשה שסלאנים עומדים איפשהו מאחורי ללום . שאלתי כמה סלונימאים והם משכו בכתף כאילו, לא, לא ייתכן. הם לא ירדו עד כדי כך. אופס, נדמה לי שאחרי מה שכתוב כאן , אכן, אני צדקתי ולא הם.
קרשינדו אפעס למה יש לי הרגשה שאתה חסיד סלונים לבן? כשמחפשים בפורום אשכולות של סלונים תמיד אתה מככב
היום באשכול סמוך, קרשינדו ניסה לרמז שהוא לא חסיד סלונים חיפשתי באשכולות הנוגעים לסלונים הוא מככב בהם בלי סוף אני מקווה שהכל בסדר עם הגרון שלך, האוח אוח לא נשמע טוב
נשלח ב-18/2/2014 01:00
צבע הגרביים...
נשלח ב-18/2/2014 00:12
נשלח ב-17/2/2014 23:54
איש_חשוב כתב:
קרשינדו כתב:
מזה כמה ימים היתה לי הרגשה שסלאנים עומדים איפשהו מאחורי ללום . שאלתי כמה סלונימאים והם משכו בכתף כאילו, לא, לא ייתכן. הם לא ירדו עד כדי כך. אופס, נדמה לי שאחרי מה שכתוב כאן , אכן, אני צדקתי ולא הם.
קרשינדו אפעס למה יש לי הרגשה שאתה חסיד סלונים לבן? כשמחפשים בפורום אשכולות של סלונים תמיד אתה מככב
נשלח ב-2/7/2010 17:36
שיכתבו על השנאה הקיימת בין הספרדים למרוקאים ובין כל העדות השונות בתוככי הספרדים
הם יתקשרו לכל המנהלים שלא יעייזו להכניס בן שלא מהקבוצה שלי אחרת...
כאשר האשכנזים רצו להיפרד מספרדים בירושלים הם כתבו ב"ה זכינו להפרד מהעבדות של הספרדים... ואידך זיל גמור
נשלח ב-2/7/2010 17:24
אם אפשר קצת סדר לבור שכמוני, ידעתי מכבר שיש שתי חסידיות שמתקראות סלונים (כפי שקיים במקרים אחרים). מאשכול זה אני מבין שיש "סלונים לבן" ו"סלאנים שחור" האם סלונים וסלאנים מבוטאים באותה צורה? מה מקור הכינויים לבן ושחור?
נשלח ב-4/6/2010 13:30
חסידות שמחנכת לחיי בטלה משמימים והרגשת אני ואפסי עוד, מה לכם כי תלינו עליה?
נשלח ב-4/6/2010 05:07
האמת אני לא יודע מי למד ממי את המקצוע...
נשלח ב-3/6/2010 22:18
התגלה הסוד למה התעקשו הסלונימאים על הפרדה מהפרנקיות, שלא ילמדו מהן שאפשר לחיות בשלום עם אחים ובני משפחה אחרים.
המלחמה בלי מעצורים בין שני הפלגים היא כנראה חלק מהחינוך "החסידי" שמקבלות הבנות של סלונים בעמנואל...