בית פורומים עצור כאן חושבים

אז מי מממן את מי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/6/2010 02:58 לינק ישיר 
אז מי מממן את מי?

לאחרונה רבה העיסוק בשאלה האם אחינו החרדים אוכלים  יותר משהם עושים או פחות מכך . אחינו החרדים בתוך הגיטו המחשבתי שכפו על עצמם בונים לעצמם מגדלים פורחים באוויר בעולם דמיוני שבו אין כללי חשבון ואין מציאות ,אלא זו המתאימה לצרכי חיזוק העמדות הפנימיות  . לא רק ההדיוטות מדברים שטויות בינם לבין עצמם אלא אפילו עיתונאים  מדפיסים את הבליהם על הכתב ואין מי שישיב להם , כי  קולות שפויים (שפויים במובן של ידיעת א', ב' של חשבון) מושתקים על ידיהעדר  . אמירת האמת שקולה פחות או יותר לאנטישמיות , לא פלא  שאין מי שיזעק שהמלך הוא עירום ותהי האמת נעדרת. אבל לא מדובר בסתם עניין של פוליטיקה  , אלא בנושא חשוב שחשוב לדון בו ביושר ובהגיון  .וחושבני שאין  יותר מתאים מאכסניה זו לליבון האמת.

הדיון הרווח בחשבונות המדוקדקים לגבי כמות המע"מ שמשלמת משפחה חרדית ממוצעת וכמה מסים משלמים ברכישת דירה וכדומה , רק מייצר הרבה קצף  . זורקים הרבה נתונים אבל שוכחים מהשאלה הפשוטה , מהי השורה התחתונה , כמה החרדי נותן וכמה הוא מקבל.

יש גם בעיה עקרונית כאשר מנסים לבדוק כמה מסים משלם אדם  . על הנייר אדם משלם כך וכך מס הכנסה , אבל בה במידה יכול להיות שמי שנושא בנטל המס הוא דוקא המעביד. שאלת נטל המס היא שאלה קשה וגם קצת פילוסופית  ולדעתי אין סיבה להסתבך בה .

לדעתי יש גישה הרבה יותר טובה וברורה להעריך את התרומה של האוכלוסייה החרדית לכלכלה. עלינו לחשוב על האוכלוסייה החרדית והאוכלוסייה הכללית כעל שתי יחידות כלכליות  שמקיימים בינהם קשרים, כמו בין מדינות שונות  . השאלה היא האם יש או אין איזון בין מה שהיחידה האחת מקבלת מהשניה  לבין מה שהיא נותנת.

כאשר שואלים את השאלה בצורה הזאת ברור שרלוונטיים רק שירותים וסחורות המועברים מיחידה אחת לשנייה. לדוגמה רופא חילוני שמרפא פציינטים חרדיים  רלוונטי לשיקולים ואילו שחקן תיאטרון אינו רלוונטי. מורה חרדית או בעל חנות מכולת בשכונה חרדית אינם רלוונטיים , רב שמסדר קידושין בחתונה חילונית כן רלוונטי. מתוך כך ברור למשל שכל הסיפורים של העיתונאים שהם מביטים סביבם  ורואים המוני  חרדים עובדים אינם משפיעים  על השאלה הזאת , כל עוד אותם חרדים נותנים שירות רק בתוך האוכלוסייה החרדית.

יתרון נוסף בגישה זו היא ששאלת המסים הופכת לבלתי רלוונטית כי אנו מביטים רק על זרימת הסחורות והשירותים ולא על הזרימה המנוגדת של כספים.

כעת הבה נתבונן בעיניים פקוחות במציאות . יש הרבה שירותים וסחורות שחרדים מקבלים מהאוכלוסייה הכללית. חרדים נזקקים לרופאים, מהנדסים , נהגי מוניות, יצרני מזון וביגוד  פועלי תברואה  ועוד ועוד , כאשר כל אלה באים בעיקר מהאוכלוסייה הכללית. בכל הענפים האלה ורבים אחרים  ברור ששיעורם של החרדים  נמוך בהרבה משיעורם  בצריכתם .

האם  , בכדי לפצות ,יש ענפים אחרים של שירותים שחילונים נזקקים להם שבהם שיעור החרדים גבוה יותר ? הענף היחיד שעולה לראש הוא ענף שירותי הדת. אני די משוכנע שלא ניתן למצוא עוד ענף כזה.

רק דבר אחד עוד לא נלקח בחשבון , חרדים אולי לא מייצרים עבור חילונים , אבל הם כן מייצרים עבור חרדים בחו"ל  ומקבלים מהם תרומות, אולי המט"ח הזה מוצא את דרכו על האוכלוסייה הכללית  ? ובכן , צריך להעריך את  גודל התרומה הזאת.

למיטב ידיעתי האוכלוסייה החרדית בחו"ל היא באותו סדר גודל כמו האוכלוסייה בארץ . אינני יודע מספרים מדויקים , אולי יש פי 2 או 3 בחו"ל אבל ברור שאין פי 10 .

בהינתן שפחות או יותר כל צרכי החיים  החרדיים מסופקים מבחוץ , האם יכול להיות שייצור תשמיש קדושה ותרומות לכוללים ולקבצנים הוא מה שיוצר את האיזון? הבה נבחן את הסבירות לכך. נסתכל למשל על ענף תשמישי קדושה , יהודי חו"ל אינם צורכים יותר תשמיש קדושה לנפש מאשר יהודי הארץ . אם  נניח למשל  שיש פי 3 חרדים בחו"ל מאשר בארץ וכל תשמיש הקדושה שלהם מגיעים מהארץ , המשקל של ענף זה לא יכול להיות הרבה יותר מפי 3 מההוצאה על תשמישי קדושה של חרדים בארץ . בהינתן שזהו סעיף די זניח בהוצאות של משק בית חרדי , ברור שזו לא תרומה משמעותית.

הוא הדין להכנסות מהשכרת דירות לתיירים חרדים המגיעים לארץ . לא יכול להיות שההוצאה של אחוז קטן מהחרדים  בחו"ל  על שבוע בשנה ,תתרום במידה משמעותית  לקיום  החרדי. כנ"ל לגבי תרומות , בהינתן שהפער ברמת החיים הוא לא כל כך גדול הרי שההנחה שבתרומות אלה יש מספיק בכדי לקיים את חרדי ארץ ישראל שקולה להנחה שכלל חרדי חו"ל מפרישים אחוז נכבד מהכנסתם  עבור יהודי ארץ ישראל  . בכדי לדעת מהו האחוז המדוייק  צריך לדעת מה היחס בין יהודי חו"ל ויהודי הארץ ומה היחס בין רמת החיים הממוצעת של חרדי חו"ל ורמת החיים  הממוצעת של חרדי הארץ , אם נניח למשל שיש בערך אותו מספר ושהפער ברמת החיים הוא בממוצע פי 2 , חרדי חו"ל ייאלצו להפריש שליש מהכנסתם שלפני מס בכדי ליצור את האיזון הדרוש .

עוד נקודה בהקשר הזה , אם החרדים תלויים במידה משמעותית בחרדי חו"ל המצב חמור מאד כי בארץ הילודה החרדית גבוה באופן משמעותי מאשר בחו"ל , לפחות כך נראה לעין הבלתי מזוינת .

תוקן על ידי Kolmogorov ב- 07/06/2010 03:00:23

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 18:16 לינק ישיר 

ארתחששתא כתב:
אכתוב כאן במילים מודגשות ובצבע אדום, ואני מקווה שזה יעזור לכמה אנשים כאן לזכור את זה

אברכים חרדים לומדים בכולל, עד גיל ממוצע של 26-27
מעטים מאוד אברכים הנשארים עד גיל מאוחר.
כשיש לאברך ילד או שנים הוא כבר יוצא לעבודה של חצי יום, ואחרי 4 ילדים רובם ככולם עובדים.
תכניסו את זה טוב טוב לראש.

טוב שכתבת באדום...
מכלל הגברים החרדיים, בגיל 30-34 (שאז לדעתך מעטים מאוד לומדים)
27.6% מגדירים את העיסוק שלהם כאברך. (הנתון מ2012)

כלומר יותר מרבע מהמגזר לומדים בגיל מבוגר!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 16:10 לינק ישיר 

זבובי,

אני מעודד אותך מקרב לב להצביע בעד מפלגה הדוגלת בכך שאתה תשמור על כספי המיסים שלך ולא תעבירם אלי (עלק), ואילו אני לא אשלם לכם את הון העתק שאני אכן משלם מדי שנה. אם כך הצבעת - התנצלויותי. אחרת, סתום את הפה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 15:58 לינק ישיר 

וכמובן ש"בגרות" הוא המודד היחידי ליישם את "חינוך חובה"
באם תוצאת ה"חינוך" שאתה ממליץ עליו הוא - אתה (או משהו דומנה)
הרי כל אחד צריך לקבוע יום טוב שלא כופים עליו את ה"חינוך" הזה
אמנם, ביכלתך להתנצל, שבאמת לא עשית בגרות, ואם היית עושה, היית נשמע יותר קרוב איכשהו לשפוי

כפי שזה נראה, יאשפזו אותך בקרוב (או שכבר אושפזת וברחת) וכל זאת על חשבון המסים שאני משלם!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 15:52 לינק ישיר 

תלמיד טועה,

תקן אותי אם אני טועה, אבל אם הבנתי את הדיון ההזוי, אזי אגנוסטיק כותב לך "אני משלם כך וכך עבור לימודי ילדי", ואילו אתה מחזיר ב"אני משלם כך וכך עבור בטלת ילדי מלימוד", שהרי הת"ת לא יסתיים בבגרות, ככל הנראה, ולכן מה בדיוק תראה ההשוואה? למה שלא יכתוב לך אגנוסטיק כמה הוא מרוויח כאיש הייטק (או השד יודע מה), ואחד מהמובטלים החרדים יכתוב מהם דמי האבטלה הנהוגים היום, ויחל דיון האם מדובר באפליה? נראה לי הזוי באותה מידה, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 15:26 לינק ישיר 

תלמיד
אתה חושב שבחינוך הממלכתי ההורים משלמים פחות פר שעה מאשר בממ"ד?! על מה ולמה?! אתמהא...

איש הרי לא טען מעולם שהממ"ד מתוקצב פחות מהממלכתי

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 13/02/2013 15:30:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 14:32 לינק ישיר 

אגנו
אני כתבתי על החינוך הממלכתי, ראה בהודעתי, לא על הממ"ד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 23:59 לינק ישיר 

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 13/02/2013 07:21:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 23:40 לינק ישיר 

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 13/02/2013 07:21:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 23:29 לינק ישיר 

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 13/02/2013 07:14:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 23:27 לינק ישיר 

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 13/02/2013 07:13:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 23:24 לינק ישיר 

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 13/02/2013 07:13:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 23:23 לינק ישיר 

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 13/02/2013 07:13:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 23:21 לינק ישיר 

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 13/02/2013 07:13:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 23:15 לינק ישיר 

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 13/02/2013 07:12:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 22:55 לינק ישיר 
הדיון החדש מטעה מעיקרו

במסגרת אשכול הנקרא "אז מי מממן את מי", הדיון כאן מטעה לחלוטין. חלקכם (לא אלה שמושכים את תוצאות מבחני המיצ"ב של ישראל לכוון בנגלדש) יבינו את האבסורד בכך שאבדוק את עלות שעת לימוד המתמטיקה בתיכון של הבן של משה זוכמיר, לעלות שעת החוג לנגינת צ'לו אגב רכיבת סוסי שטלנד גמדיים למחוננות צפוניות שאליו החלטתי לרשום את בתי. אם אעלה את הנקודה שהחוג מתנהל לא לאחר הלימודים, אלא במקומם - אזי בכל מדינה מערבית, לא רק שהנתון החדש לא יחזק במשהו את תקפות ההשוואה, הוא גם עלול לגרום להתערבות רשויות הסעד. "מערכת החינוך" החרדית כלל לא היתה מזוהה ככזו ע"י אף מדינה בעלת יחס תקציב לתלמיד דומה בכלל לזו שבמדינת ישראל. אולי יש להשוותה למדרסה איסלאמית בשכונת אל-מזבוללאנה בקאהיר, ויחסית אליה אתם מתוקצבים לעילא ולעילא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אז מי מממן את מי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 20 21 22 לדף הבא סך הכל 22 דפים.

bholext