בית פורומים שידוכי חרדים

רמה אחת מעל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/6/2010 22:00 לינק ישיר 
רמה אחת מעל

שלום לכולם.

בזמן האחרון לא כתבתי בפורום, אך אל תיעלבו, אני עדיין  עוקב :)
בתקופה האחרונה התגבשה בי מחשבה, שרציתי לשמוע את דעתכן\ם בעניין.

ובכן, לאחר נסיון מה (כמעט שנתיים?) בעולם השידוכים, הובילני מוחי לאיזושהי הבחנה מעניינת, שאם כל הריספקט לצורת השידוכים בציבור החרדי שאני נמנה עליו, אני חושב שאני רמה אחת מעל.

כוונתי היא, שהגישה היא מעט ילדותית, בעצם כל עניין השידוכים הוא תורת המשחקים, הצורה בה יש לעשות את הרשמים במהלך היומיום החל מצורת ההופעה החיצונית בפורומים ציבוריים, כשטיבלאך, ישיבה, בית הכנסת השכונתי, ועד לתידרוך החברים אצלם מבררים אודותי.

כמו כן צורת הצגת הטווס במהלך הפגישות, בהן הבחור (המודרני סטנדרטי וכדו') מסתיר את רוב התחביביים שלו, שכוללים רח"ל דברים שהס מלהזכיר על יד הבחורה הנאווה והצדיקה אשר גם היא מבית טוב, ויראת שמים ואין לה מושגים כלל בעולם שמחוץ לעולם התיירע.
כמו כן המשחק של השאלות, "כמו כמה אחים יש לך?" בעוד כולנו יודעים שאחר תקופת בירורים בת שבועיים, אפילו מקום הלימודים של האחיין בתלמוד תורה כבר גלוי וידוע לצד השני.. השידרוג העצמי וחוסר הכנות. הניסיון להתפס כאחד שהוא לא באמת מה שהוא.. דבר שקיים רק בציבור שלנו.

בציבור הדתי - חרדל"י ובוודאי בציבור ה"חופשי", האדם בר הדעת לא ינסה להציג מצג שווא לבן זוג כשהכוונה היא רצינית, וידוע שהכל בין כה יתגלה בשלב מאוחר יותר. כמובן שלהרשים את הצד השני זה חיובי והגיוני, כמו - לגבר להיות ג'נטלמן, להוציא יותר כסף ממה שהוא נוהג על טיפ, מסעדות וכאלה, ולבחורה, להפגין יופיה דרך תכשיטים, איפור וכהנה.. אך לא בדברי היומיום.

אני חס ושלום לא בא להציע דרך אחר שנראית טוב יותר. אני פשוט משתף את התחושה, שאני (ולא רק) ברמה אחת מעל, הייתי רוצה לצאת עם בחורה, וכשאני מספר לה על משהו מסויים, כמו על כך שאני עוקב אחר סדרה טלווזיונית (רח"ל) או שנהנתי מהטיול באילת.. לא יגרום לה לחשוב שאם אני מספר את זה, כנראה שיש עוד הרבה דברים אחרים שאני לא מספר.. 
הרי ידוע וברור לכל, שבשידוכים הבחור צריך להראות יותר ממה שהוא, וכן הבחורה. כך שדי מובן שהם הבחור מראה חיבה למשהו לא מקובל, מסתבר שהוא מסתיר דברים גרועים יותר..  המשחק, הוא ילדותי בעיני, ולא ברמה שלי.

אשמח לשמוע דעתכם בעניין.
בתודה מראש, שבוע טוב ורק בשורות משמחות.

אורלגויים

תוקן על ידי אסיק_good ב- 12/06/2010 23:04:23

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2010 22:44 לינק ישיר 

אור,
נגעת בנקודה רגישה וכואבת מאד...
זמן רב אני חושבת ששידוכים מתנהלים כמו סחר חליפין: כל צד מציג את הסחורה שלו, ומצליבים- מעלה כנגד מעלה, חסרון כנגד חסרון.
מובן שבהתנהלות כזו, כל צד מעדיף להעלים ולהסתיר את חסרונותיו- כדי לא להוריד מערכו.
את אותה שאלה בדיוק אתה יכול לשאול על הסתרת מחלות, עבר שלילי, וכו'. הרי אלו דברים שמתגלים...
השאלה האמיתית היא אם אכן קל יותר להכיר בנאדם- כשלא מדביקים לו תויות כאלו ואחרות ,
או שלא משנה מתי מתגלה האמת- התוצאה תהיה זהה.
(דוג': בחור אמר לי בפגישה הראשונה שהוא גולש בנט- או בפגישה השלישית. האם אני אגיב אחרת?) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2010 19:07 לינק ישיר 

חברה!!
אני חייב להעיר, עקב מספר תגובות.. אני מבין שלא תפסתם את התבטאותי בצורה הנכונה, לא כתבתי בשום אופן שאני רמה אחת מעל כולם!! התכוונתי שההרגשה היא שאני ברמה אחת מעל הגישה הזו, ויש להפריד בין האנשים לגישה!
קבלו התנצלותי - כל מי שהבין אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2010 18:36 לינק ישיר 

אני חושבת שלהגיד: "זה הציבור שאליו אנו שייכים, אז נשחק את המשחק", זה סוג של צביעות, קונפורמיות וכניעה למה שאנחנו לא מסכימים איתו, כי חברה מורכבת מפרטים, ואם כל פרט אומר לעצמו: זה מה שמקובל, גם אני אלך ע"פ זה, פלא שהחברה כזו עדרית וסטיגמטית?
מדובר על בנאדם שאתה עומד לחיות איתו, ויושר הוא הדבר הבסיסי שנדרש על מנת לקבוע התאמה. ואם בחורה מורידה אותך בגלל שיר/ סדרה/טיול/קטסטרופה אחרת, מסתבר שהיא לא מתאימה לך. תמשיך הלאה.

תוקן על ידי ציאניד ב- 13/06/2010 18:36:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2010 14:48 לינק ישיר 

ברבי,כשאתה כותב א, ב, ג, ד, וכו'...תרד שורה בכל אחד...זה יותר נח לקרוא..
(אלא אם אתה כותב מפון,אז אני מבינה...)
אור,סורי שאני שוב מסיטה את הדיון..=)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2010 13:55 לינק ישיר 

פוו, להיות חזק בלי מוסדות לילדים? החזק הזה הוכיח ובגדול יואב ללום שאין מקורו במקומות האמיתיים, כי שבגללך בית משפט משמיץ את הרב וואזנר, זה לא חזק ואמיתי. (סליחה שזה קצת זז מהדיון, אבל זה התשובה. הפתיחות באמצע המאה השש עשרה הובילה למשכילים, וזה ח"ו לא התחיל מאי שמירת תורה ומצוות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2010 13:45 לינק ישיר 

אור לגויים, דבריך חכמים וצודקים
(מצטערת על הרמה האישית, אבל לא אהבתי את ההשתחצנות: רמה אחת מעל כולם..)

הבעיה היא, וגם העלית אותה בדבריך, זה מקובעות ציבורית שאין מה לעשות כנגדה, והיא ממתגת, מאוד.

רק תחשוב על האפשרות שתפגש עם מישהי, ותספר לה בפגישה שניה, למשל, על סידרה שאתה אוהב לצפות בה, והיא, נניח, באמת ילדה טובה ירושלים, תזדעזע עד עמקי נשמתה ותברח, תספר להוריה, והשמועה תתגלגל, ותוצאותיה מי ישורנו...

אני חושבת שאפשר הגיע לנושאים האלו בצורה עקיפה, לשאול שאלות שנוגעות מסביב לעניין, ותראה לאיזה כיוון היא נוטה, אם היא חכמה, ומבינה עניין, היא תזרום איתך, ולא תחשוש לספר לה, ותוכל להיות בטוח שהדברים לא יחזרו כבומרנג נגדך...

[במאמר מוסגר, לי, אישית, קרה משהו דומה עם בחור שנפגשתי איתו, שתינו אהבנו איזשהי תוכנית, הוא אמר: שמעתי משפט חכם לא מזמן... ואני אמרתי לו: הי, גם אתה... זה היה חמוד!]

נולדנו לציבור של סטיגמות ונורמות מקובעות לחלוטין, ויש לנו שתי ברירות; או להלחם בהם, ולהשאר בחוץ (שאגב, אין הרבה בחוץ, ויש המון מקום, מי שחזק, מוזמן להצטרף!) או להשתלב בתוכם עם התמרמרות עד סוף כל הימים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/6/2010 13:17 לינק ישיר 

אור, א. סליחה. לא היתה כוונתי ח"ו לפס האישי, אולי זה נשמע כך משום שיש בתוכי בנושא הזה על חבר. ב. אתה יכול לשנות את עצמך לא את זאת שמולך, והרי לכא' אתה בחור ישיבה אם בחורה תספר לך בפגישה לי יש פיסבוק, ולך? אתה תגיד שהיא מתלהבת זולה! ואם אתה תספר שאתה רואה סדרה זו או אחרת... בחור ישיבה??? אתה יוצא עמ'ארץ מוחלט! ג. אין מה לעשות יש את המשחק, צריך לשחק אותו. ד. יאמר לזכות השיטה, יש בה מעלה ענקית, אם היום אני גולש באינטרנט ואני לא רוצה את זה בהמשך חיי, האפשרות הראשונה לספר על טעות שעשיתי וישתנה, איזו בחורה תאמין לשינוי? אבל אם אני מבחינתה לא הייתי שם ודאי שאני לא ירצה להגיע. בקיצור זה יכול להוביל לדרך של עליה!.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2010 01:23 לינק ישיר 

מסכימה לרוב דבריך, אור.
מתחברת לתגובתו של תרי.

והגיבה טוב נאות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/6/2010 00:29 לינק ישיר 

א. בכללי יש צדק בדבריך...
זה נכון שכל הבלה בלה החיצוני הזה, וה"להרשים" ואיך להציג את הדברים בצורה שישווקו אותי הכי טוב וכו',
זה לא נכון, ולא טוב.

אבל לי יש את השאלה הכי מעצבנת בכאלה מקרים: אז מה אתה רוצה??
הרי, אם אני לא טועה, גם אתה נופל בדרכים השיווקיות הללו...
בחורה שמספרת לך שהיא צופה בסדרה טלוויזיונית, אתה לא ממתג אותה אוטומטית?

ושוב אני חוזרת: זה לא נכון! ולא רצוי! וטעות!

אבל כ----ל החיים שלנו אנחנו נופלים בטעות הזו ולא רק בשידוכים!

ב. וזה דבר שהפריע לי.
אני לא אוהבת שמשווים ישר לציבור הדתי והחופשי. כאילו שחסר שם בעיות...

צריך לצאת מתוך נקודת הנחה שבכל חברה יש מיתוג, סתיגמות חיפוי, רושם וכו'
השאלה באיזו כמות ומתי.

זה נכון שאנחנו לוקים בזה
אבל אני חושבת שאפשר לעבוד על זה במישור האישי.

(סליחה אם עניתי ברמה האישית....)
ואני מקווה שדברי יובנו כראוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2010 00:05 לינק ישיר 

אור_לגויים כתב:
שלום לכולם.

בזמן האחרון לא כתבתי בפורום, אך אל תיעלבו, אני עדיין  עוקב :)
בתקופה האחרונה התגבשה בי מחשבה, שרציתי לשמוע את דעתכן\ם בעניין.

ובכן, לאחר נסיון מה (כמעט שנתיים?) בעולם השידוכים, הובילני מוחי לאיזושהי הבחנה מעניינת, שאם כל הריספקט לצורת השידוכים בציבור החרדי שאני נמנה עליו, אני חושב שאני רמה אחת מעל.

כוונתי היא, שהגישה היא מעט ילדותית, בעצם כל עניין השידוכים הוא תורת המשחקים, הצורה בה יש לעשות את הרשמים במהלך היומיום החל מצורת ההופעה החיצונית בפורומים ציבוריים, כשטיבלאך, ישיבה, בית הכנסת השכונתי, ועד לתידרוך החברים אצלם מבררים אודותי.

כמו כן צורת הצגת הטווס במהלך הפגישות, בהן הבחור (המודרני סטנדרטי וכדו') מסתיר את רוב התחביביים שלו, שכוללים רח"ל דברים שהס מלהזכיר על יד הבחורה הנאווה והצדיקה אשר גם היא מבית טוב, ויראת שמים ואין לה מושגים כלל בעולם שמחוץ לעולם התיירע.
כמו כן המשחק של השאלות, "כמו כמה אחים יש לך?" בעוד כולנו יודעים שאחר תקופת בירורים בת שבועיים, אפילו מקום הלימודים של האחיין בתלמוד תורה כבר גלוי וידוע לצד השני.. השידרוג העצמי וחוסר הכנות. הניסיון להתפס כאחד שהוא לא באמת מה שהוא.. דבר שקיים רק בציבור שלנו.

בציבור הדתי - חרדל"י ובוודאי בציבור ה"חופשי", האדם בר הדעת לא ינסה להציג מצג שווא לבן זוג כשהכוונה היא רצינית, וידוע שהכל בין כה יתגלה בשלב מאוחר יותר. כמובן שלהרשים את הצד השני זה חיובי והגיוני, כמו - לגבר להיות ג'נטלמן, להוציא יותר כסף ממה שהוא נוהג על טיפ, מסעדות וכאלה, ולבחורה, להפגין יופיה דרך תכשיטים, איפור וכהנה.. אך לא בדברי היומיום.

אני חס ושלום לא בא להציע דרך אחר שנראית טוב יותר. אני פשוט משתף את התחושה, שאני (ולא רק) ברמה אחת מעל, הייתי רוצה לצאת עם בחורה, וכשאני מספר לה על משהו מסויים, כמו על כך שאני עוקב אחר סדרה טלווזיונית (רח"ל) או שנהנתי מהטיול באילת.. לא יגרום לה לחשוב שאם אני מספר את זה, כנראה שיש עוד הרבה דברים אחרים שאני לא מספר.. 
הרי ידוע וברור לכל, שבשידוכים הבחור צריך להראות יותר ממה שהוא, וכן הבחורה. כך שדי מובן שהם הבחור מראה חיבה למשהו לא מקובל, מסתבר שהוא מסתיר דברים גרועים יותר..  המשחק, הוא ילדותי בעיני, ולא ברמה שלי.

אשמח לשמוע דעתכם בעניין.
בתודה מראש, שבוע טוב ורק בשורות משמחות.

אורלגויים

תוקן על ידי אסיק_good ב- 12/06/2010 23:04:23

בארור שאתה רמה אחת מעל כולם. אין ספק בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2010 23:22 לינק ישיר 

ברבירב כתב   :
אתה רמה אחת מתחת כולם!
כי כולם הבינו שהם עושים דברים שצריך להסתיר כי אחרת ימי רווקותם ימשכו!
אולי זו טעות אבל זו מציאות!!!

מר ברבירב, תחילה שקלתי שלא לענות לך משום שירדת לרמה האישית, דבר שלא מקובל עלי בניהול דיאלוג.
אבל התגברתי..
אם תקרא היטב את מה שכתבתי תראה שאתה מדבר בחוסר אוביקטיביות, ראשית לא נשמע מדברי שלא הבנתי שהנוהג הוא "להסתיר דברים מחשש שאחרת ימי רווקותם וכו'" כפי שכתבת, ההיפך, עיקר תחושותי הן עקב המודעות  למציאות הזו, והתחייחסותי הייתה רק כפי שכתבת בעצמך - טעות.   (למרות שאני לא בטוח שזו טעות, משום שאין לי רעיון להציע דרך אחרת טובה יותר, אבל אני מאמין שהיא קיימת איכנשהו)
לגבי החידוש  שלך.. אז תלמד טוב את הסוגיה לפני שאתה מחדש בה חידושים, בציבור הכללי הבחור לא יספר לבחורה שהוא מנהל תיקי השקעות בבנק בעוד הוא רק ממלצר באיזשהו אולם אירועים. (הקצנתי, וודאי שאין כוונתי אחד לאחד בנידון דידן.. אך תקביל את הדברים בפרופורציה)

נאות כתבה :

א-ב-ל, אתה לא יכול מהיכרות של שעה/שעתיים של פגישה ראשונה "לחשוף" הכל!
זה פשוט לא עובד!!! גם אם אתה יודע בבודאות שהצד השני עושה דברים בדיוק כמוך (ולא שאני מצדיקה את אותם מעשים...), אין זה ראוי לדבר על אותם דברים
בפגישה הראשונה/שניה.

חוץ מיזה, שבשלבים הראשונים לא קיים עדיין אמון בסיסי בין הצדדים, כך שמי "ערב" שאתה (במקרה הנ"ל..) אכן לא מסתיר דברים נוספ
ים???

את צודקת, אך שוב, אין זה נוגד לדברי, אני לא אומר שבמציאות הקיימת צריך לחשוף הכל, וודאי שזה לא עובד. הטענה היא ש"חבל" שזה לא עובד.     ומה שהוספת, "מי ערב שאתה אכן לא מסתיר דברים נוספים", אין אפס, מצב זה הוא תוצר לוואי של המציאות הקיימת בה הנוהג להסתיר כל דבר.
(ושלא לעניין.. עד שאני פותח נושא, אל תהפכי אותו לסמולטוק.<אייקון זועם>  ;)

עיקר המעשה כתב :

שאלה להבנה:אתה מיתכוון לספר לה הכל,גם לא בתחום הרוחני?גם אם פעם למשל גנבת חלילה,או עשית שטויות שלא  תירצה שהיא תדע בהמון תחומים אחרים??

כפי הניק שלך, - עיקר המעשה, אענה לך.    לא! דברים שהם לא חלק מהיומיום שלי, דברים שאני נגדם באופן עקרוני ומעשי, גם אם חס ושלום נכשלתי בהם אי פעם, אין שום צורך בלספר עליהם, המספרם לא ייחשב כ'כנה', אלא כתמים ונאיבי.
ולדוגמא באופן ספציפי, בחור ישיבה שבמשך כל שנותיו בישיבה ראה סרט רק מספר פעמים בודדות, כמו למשל בטיסה שהוקרן שם סרט, או בעת סוג של משבר זמני עם חברים, אין זהו דבר מהותי שהייתי קורא לבן אדם כ"שחקן" אם הוא לא יספר על זה לצד השני, אך כולנו מבינים שכוונתי הייתה לדברים הקורים באופן תדיר, וגם אם לא יומיומי, אז שבועי וכו'.. כל אחד במעלתו שלו ובענייניו שלו.

שבוע טוב!

תוקן על ידי אור_לגויים ב- 12/06/2010 23:26:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2010 23:00 לינק ישיר 

אני יודעת שאתה מאורס,לכן שאלתי.
וכבוד על הפיסוק! =)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2010 22:58 לינק ישיר 

לא, אבל מאורס.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/6/2010 22:45 לינק ישיר 

היי חמקן,כבר התחתנת?

ונ.ב אולי כדאי שתפסק (מלשון פיסוק) את הדברים שלך...קצת קשה לקרוא הכל בנשימה אחת..=)

תוקן על ידי נאות ב- 12/06/2010 22:50:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2010 22:44 לינק ישיר 

אמרתי פעם שברעיון, השידוכים בציבור החרדי הוא הכי חכם, כיון שכל אחד מגיע מדבר ענינית
ולא ניכנסים לריגושים [מגע וכו ], כל אחד בודק את השני מתומצת וזה הכי טוב. הבעיה היא שהחרדים
 הרסו אותו כיון שכל אחד משקר מי הוא ומה הוא במקום להיות ראלי, ושכל צד ידע שגם הוא לא מושלם,
 אני לא אומר שאתה צריך להגיד את העברות שלך, אבל דע שעל שקר רציני עכשיו, יש סיכוי שתיצטרך
 לשקר כל החיים וזה לא נעים.

תוקן על ידי חמקן1 ב- 12/06/2010 22:56:58

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > רמה אחת מעל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext