| נשלח ב-13/6/2010 08:37 |
|
| |
כיצד מתמודדים עם השוני
כתבתי בעניין זה בפורום שלי, ורציתי לשתף אתכם עם דברים שכתבתי ונראה לי שעשויים להיות רלוונטים עבורכם.
יש אנשים הנשואים מספר שנים וטרם התחתנו.
אותה אישה, שקועה - למעשה - בעצמה (למרות שיש לה לב זהב), והיא איננה מסוגלת לקבל את השונה באמת.
מהו לקבל את השונה?
הקב"ה ברא את שני בני הזוג באופן שונה, ובתחומים שונים - בעלי תכונות הופכיות.
הדבר לא נועד בגלל שהקב"ה אוהב סתם להציק לנו - חלילה, אלא בכדי להביאנו לשלמות.
בגלל הרבה ערכים הרווחים בעידן המודרני, הרבה אנשים רואים את עצמם, או רוצים לראות את עצמם כאנשים "פתוחים" לזולת.
באופן מעשי, הפתיחות הזו אינה באה לידי פתיחות, בשעה של מבחן אמיתי.
זאת משום שקיים פער בין הרגש לבין השכל.
באופן תיאורטי, מבחינה שכלית, ניתן לקבל את השונה. אולם המבחן לקבלת השונה, אינו במישור האינטלקטואלי, אלא במישור הרגשי. השאלה תמיד היא, האם אתה באמת יכול לחיות עם זה.
חוסר יכולת רגשית בקבלת הזולת, היא אבן נגף לזוגיות מוצלחת אצל הרבה זוגות, או גם הדבר מתבטא בפגישות בין בחורים לבחורות כשנפגשים למטרת נישואים.
קורה, לא אחת, שבחורה רוצה בחור רציני ומתמיד, וכשמציעים לה מישהו כזה, היא איננה מסוגלת להפסיק את הקשר, למרות שבפועל היא גם איננה יכולה להתחבר אליו.
היכולת להתחבר, היא אומנם עשויה לנבוע מהתאמה אמיתית, אולם פעמים רבות חוסר היכולת המדוברת, היא כאמור תולדה של חוסר מוכנות נפשית, לא שכלית.
במקרה הנידון, הגברת מאד אקטיבית. באופן בולט וייחודי.
בעלה - איך לא - אדם פאסיבי מאד.
הפאסיביות של בעלה, מוציא אותה מן הכלים. בעיניה, וביחס אליה, הוא פשוט בטלן.
אין טעם לנסות לשנותו, וזה גם לא נכון לומר שהם אינם מתאימים.
עליה לשנות את מערך הציפיות שלה ממנו, לא לנסות לרצות שהוא יהיה דומה לה, ולחילופין, ללמוד לקבל ממנו את הרוגע שלו - כן היא הסטרית מדי וחסרת מנוחה - ואת כל מעלותיו המיוחדות.
חודש ושבוע טוב!
בברכה-
ישי ליפשיץ
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2010 14:26 |
|
| |
לבחגווי! דבריך אכן זהב. יפה מאד.
לטיע! אני יודע שעושים שם עבודת הכנה. אני מתפרנס היטב ממנה...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2010 13:28 |
|
| |
| גרפולוגיה כתב: |  | שום סמינר אינו מכין לחיים משותפים, אני כתבתי בציניות. |
|
בס"ד
גרפלוג יקר,זה לא נכון!!!!!!!!!!!!!!!!
אולי לא היית אף פעם בסמינר.
אבל אני כן הייתי ואני אוכל לומר לך בוודאות שכן מכינים את הבנות
לחיים שיתופיים.
נותנים טיפים איך ניתן להרגיש את השני ללמוד אותו ואיך להתנהג
במצבים מסויימים.
כיצד למנוע חיכוכים שעלולים לרוב להתהוות בגלל השוני בין שני המינים.
אומנם אתה לא יכול ללמוד על האדם בפרטיות אבל על הציבור בכלליות ודאי שניתן ללמוד!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2010 09:08 |
|
| |
הבהרה:
המאמר איננו עוסק בסוגיית אי-התאמה בקווי-אופי ובדפוסי-התנהגות גבריים ונשיים. זו 'יחידת לימוד' נפרדת (של 'מאדים ונגה' או איך שתקראו לזה). היחס לזה צריך להיות של הבנה (הדדית) - ותו לא. כאן דובר באי-ההתאמה הבסיסי במהויות ובכישורים היסודיים של גברים ונשים. היחס לזה, כאמור כאן, הוא יחס של מתנה נפלאה והזדמנות 'לרכוש' כישורים שללא בן הזוג אני נעדר אותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2010 08:49 |
|
| |
איני יודע אם זה זהב או זבל... קטע קצר מתוך מאמר שלי על נחיצות השוני בין המינים והשפעתו החיובית בזוגיות.
------------------------------------
אנו נבוא ונטען, כי במובנים מסויימים – דווקא פער תהומי וקיצוני בין בני זוג הוא גורם נחוץ לקשר אמיץ וראוי ביניהם.
ניקח לדוגמא אדם מאד מסורבל בתנועתו ובלתי חריף במוחו, הנוכח בהופעתו של קוסם רב פעלולים. אין ספק כי נראה את הערצתו המושלמת לאמן-מלאך העומד מולו. לעומתו, מי שיודע את ה'פרינציפ', ולא כל שכן מי שהוא בעצמו קוסם ברמה זו או אחרת, הוא אולי יתפעל, יעריך, אך לא 'ישתגע' מרגשות הערצה והשתאות.
כיוצא-בזה, בעל תשובה הלומד חודשיים גמרא עם פירוש רש"י ואוחז בדף הרביעי במסכת ברכות, מוכן הוא להיות עפר לרגלי הת"ח שסיים את הש"ס כולו עם כל הראשונים והאחרונים. אולם מי שסיים שלושה 'סדרים' שלמים – התפעלותו והערכתו אינן מגיעות לכדי כך.
ברצוננו להקיש לענייננו ולומר כי התרגשותו הגדולה של האחד מנפלאות אישיותו וסגולותיו של בן הזוג שהוא אינו שותף להן כלל – היא אופן להתחברות וליצירת קשר אהבה אמיץ מכח אותה הערצה המתהווה אצלו. דווקא אי-יכולתו של האיש להשגיח על תינוק צורח יותר משלוש דקות, ודווקא חוסר האונים של האשה מול מכשיר חשמלי שהתקלקל – הם המחברים ביניהם באמיצות ובהערכה שאין דומה להם.
---------------------------------------
היווצרות של הערכה גדולה, הערצה והשתאות, היא רק זווית אחת של הטענה האמורה שהשוני הוא מקרב ומאחד בין איש ואשה ולא מרחיק. במקביל, קיימת גם התרחשות נוספת בהתהוות התהליך, עמוקה יותר במהותה.
השלמות והאחדות שבזוגיות באים בהכרח דווקא משום השוני הקיים בין המרכיבים -- ודרכו.
ננסה להעמיק בתחושותינו מדוע זה כאשר מחמיאים לאחד מבני הזוג, מקבל את זה השני 'אישית' ורואה בכך בלא ספק מחמאה עבורו? כי באמת מוצלחותו של כל אחד מהם היא כבר איננה פרטית אלא הפכה, בקשר הנישואין, למשהו משותף ושווה לבעל ולאשה גם יחד.
זהו סודם של איש ואשה!!! כאשר הם היו נפרדים, מציאותו של כל אחד מהם היתה "פלג גופא"; הוא היה יכול לעשות רק פעולות של ידיים, וזו יכולה היתה לעשות רק פעולות של רגליים! משבאו לכלל 'גוף שלם', הרי שכל אחד מהם הוא בעל כל היכולות כולן. גם אם את חלקן עושה בפועל זולתו-שותפו. כאשר שניים נהיים ליחידה משותפת אחת, הרי שאשרו וסיפוקו הגדולים ביותר של כל אחד מהם הוא בכך שסגולותיו של האחר מתייחסות אליו ומנוכסות לו.
אם כן, הדבר הגדול והחשוב ביותר שיכולים איש ואשה לתת זה לזה הוא להעניק כל אחד לזולתו 'מחצית גוף', מחצית מכשרונות ויכולות העשיה האנושית בעולם.
נוכחנו, אפוא, שדווקא בסיבת חוסר ההתאמה המוחלט בין איש ואשה משיג כל אחד מהם שלימות אמיתית בחיבורו אל האחר. משום שאין הם 'תורמים' זה לזה אחוזים נוספים בכישורים ובכוחות שהיו להם מכבר – אלא הם 'רושמים על שמם' חצי עולם נוסף שלא היה להם חלק בו.
תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 16/06/2010 08:53:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2010 08:35 |
|
| |
שום סמינר אינו מכין לחיים משותפים, אני כתבתי בציניות. ונא לא להשוות את הספר האידיוטי האמריקאי שציינת, לספר של אמיל זולא. איך ניתן להניח זהב לייד זבל, האינך מתביישת?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2010 00:08 |
|
| |
| גרפולוגיה כתב: |  | אז, שלום ציק!
יפה!!! (;
-
-המעבר מחיים כשני שותפים לחיי זוגיות שלמים יותר, לא די בהתאמה על הנייר (התאמה גרפולוגית - למשל), אלא דרושה עבודה משני הצדדים.
לא צחקתי כשאמרתי לטיע כי אין הבנה בין שני המינים.
העניין הוא בדיוק בכך, שקיימת כביכול הבנה. זו אף פעם לא הבנה שלימה. וזה יוצר מתח מיוחד. הנוסחה הזו, של הבנה ו-אי ההבנה. הכמעט הבנה, התחושה שאני כמעט ונוגע, אך לא ממש.
זהו אחד מן הגורמים היוצרים משיכה בין שני המינים. (ולא כל מיני שטויות שיצא לי לפגוש בפורום הזה).
אגב, יש ספר מצויין שנכתב על הנושא, ספר של אמיל זולא (הסופר שהגין בשעתו על דרייפוס).
בספרו: ,היצירה' , הוא מתאר מערכת יחסים כזו, דרכה ניתן אולי להבין על מה אני מדבר.
וכמובן, את הספר המפורסם שעוד לא יצא לי לקרוא: "גברים ממאדים נשים מנוגה" (אןו הפוך, אני לא אוחזת את הסדר...)
בגלל הלוקות בתקשורת בין שני המינים, וכן בגלל גורמים טבעיים - חיצוניים לפעמים, כמו: עייפות החומר, שני בני הזוג מגיעים האחד אל השני לאחר יום עבודה מפרך, ועוד ועוד, בגלל זה, בכדי לחיות זוגיות נכונה, חובה על בני הזוג לפתח תובנות נכונות ולהמציא זמן אמיתי משותף, בו יוכלו להעמיק את הזוגיות שלהם, לחדשה ולהגביר את הזיקה ההדדית שלהם.
אני מניח שאת ההכנות המעמיקות לכך עושים בהצלחה רבה בסמינר בית יעקב ובישיבות...
נכון. כל סמינר מכין לחיים משותפים. השאלה אם הבת קולטת.
לילה טוב-
ישי ליפשיץ |
|
|
| נשלח ב-15/6/2010 23:07 |
|
| |
אז, שלום ציק!
המעבר מחיים כשני שותפים לחיי זוגיות שלמים יותר, לא די בהתאמה על הנייר (התאמה גרפולוגית - למשל), אלא דרושה עבודה משני הצדדים. לא צחקתי כשאמרתי לטיע כי אין הבנה בין שני המינים. העניין הוא בדיוק בכך, שקיימת כביכול הבנה. זו אף פעם לא הבנה שלימה. וזה יוצר מתח מיוחד. הנוסחה הזו, של הבנה ו-אי ההבנה. הכמעט הבנה, התחושה שאני כמעט ונוגע, אך לא ממש. זהו אחד מן הגורמים היוצרים משיכה בין שני המינים. (ולא כל מיני שטויות שיצא לי לפגוש בפורום הזה).
אגב, יש ספר מצויין שנכתב על הנושא, ספר של אמיל זולא (הסופר שהגין בשעתו על דרייפוס). בספרו: ,היצירה' , הוא מתאר מערכת יחסים כזו, דרכה ניתן אולי להבין על מה אני מדבר.
בגלל הלוקות בתקשורת בין שני המינים, וכן בגלל גורמים טבעיים - חיצוניים לפעמים, כמו: עייפות החומר, שני בני הזוג מגיעים האחד אל השני לאחר יום עבודה מפרך, ועוד ועוד, בגלל זה, בכדי לחיות זוגיות נכונה, חובה על בני הזוג לפתח תובנות נכונות ולהמציא זמן אמיתי משותף, בו יוכלו להעמיק את הזוגיות שלהם, לחדשה ולהגביר את הזיקה ההדדית שלהם.
אני מניח שאת ההכנות המעמיקות לכך עושים בהצלחה רבה בסמינר בית יעקב ובישיבות...
לילה טוב- ישי ליפשיץ
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2010 17:26 |
|
| |
גרפולוגיה, אתה יכול לקרוא לי בקיצור: ציק. זה מה שעושים כל משתתפי הפורום בכל אתר ואתר....
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2010 16:16 |
|
| |
בס"ד מרכלים עלי?  
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2010 14:49 |
|
| |
תסתכלו על ניתוח כתב ידה!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2010 19:16 |
|
| |
אלא?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2010 18:23 |
|
| |
לפווווווווווווווווו: את המוכנות לנישואין לא למדתי מחוסר הבנתה את המין הגברי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2010 15:45 |
|
| |
| גרפולוגיה כתב: |  | את אכן בנויה לנישואין.
|
|
בס"ד
יופי!
אז עכשיו מה שנשאר זה רק למצא חתן
משימה יחסית קלה.................................
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2010 15:19 |
|
| |
| גרפולוגיה כתב: |  | את אכן בנויה לנישואין.
|
|
על דרך 'תכלית הידיעה שנדע שלא נדע'
ברגע שאנחנו יודעים שלא נוכל להבין את המניעים והדרכים של המין השני וכך אנו מקבלים את זה אז....
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2010 14:56 |
|
| |
ככל שנבין פחות נהיה מוכנים יותר?!
|
|
|
|