בית פורומים שידוכי חרדים

כסף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/6/2010 01:28 לינק ישיר 
כסף

כמה הכסף חשוב ואני לא מתכוון על הוצאות החתונה או על ריהוט וכדו' אלא כסף לדירה. עכשיו עד לפני שחשבתי על זה באמת אמרתי מזה כסף לעומת הדברים האמיתיים בחיים כמו למשל הצעה טובה וכל הבעיה זה שהם לא נותנים או אין להם והצד שלי כן
עכשיו רק להבהיר לא מדובר על חצי דירה או רבע אפילו, אלא משו לעזור,לקדם קצת.כמובן שאני מדבר על שווה בשווה וזה לא שלמישו היום יש כסף מיותר.
 ובכלל שלא מדובר על הפריפריות ששם עולה כמו שליש דירה שאז גם בלי עזרה זה לא נורא
אבל כאן עם מחירי הדירות זה סיפור כבד וברור שהשם עוזר אבל אם יש לך בתוכנית לשבת וללמוד ולא מיד לצאת לעבוד אז זה בערך נידון לכישלון
אז אפשר להגיד שהחשבון שלי נכון וצריך לפסול הצעות כאלה או שאני בעצם טועה..

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2010 08:49 לינק ישיר 

אברימי88 כתב:
צודקת. לא אפתח את הנושא, למרות שיש לי הרבה מה להגיד עליו.

ממה שדיברתי עם חבר ליטאי, הבנתי שזה לא עניין של היגיון, הם גם מבינים שזה רעיון גרוע. הבעיה היא שזה כבר הפך לסטיגמה שמי שלא מקבל דירה מהשווער - ולא משנה מה הסיבה - הוא סוג ב'.
לכן בחורים לא מסכימים להתפשר על זה, וכמובן שמתחרטים וצועקים על כך 20 שנה אחרי - כשהנה הגיע תורם לשלם.

לא קשור לסטיגמה. זה קשור שבציבור הלטאי כמו תמיד אין להם פורצי הדרך. כל אחד אומר אני יעשה רק אחרי שהוא יעשה.

ולכן אף אחד מהעסקנים אין לו אמביציה לפרוץ אץ בדרך ולעשות משהו מועיל לעם ולמדינה. בציבור החסידי יש כל הזמן תחרות מי יהיה יותר מתאגר וכ'ו. לכן כל הזמן תראו רבה אחד אמר כך ואחד אמר כך. ואצל החסידים אין מי שיטרפד את זה. כי הרבה אמר טבזה נגמר הסיפור.

חסידות גור שלחה רק בשנה האחרונה לעיר ערד כמעט 200 משפחות.

חסידות בואין קנתה 500 יחידות דיור בקרית גת. וגםבעלז.

ועוד דבר מאוד פשוט במחילה מכולם. הציבור הלטאי לא ממושמע בכלל לרבנים שלהם. ולכן הרבנים יודעים שאין טעם לדבר על דברים שבכלל לא יקשיבו להם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2010 21:36 לינק ישיר 

צודקת. לא אפתח את הנושא, למרות שיש לי הרבה מה להגיד עליו.

ממה שדיברתי עם חבר ליטאי, הבנתי שזה לא עניין של היגיון, הם גם מבינים שזה רעיון גרוע. הבעיה היא שזה כבר הפך לסטיגמה שמי שלא מקבל דירה מהשווער - ולא משנה מה הסיבה - הוא סוג ב'.
לכן בחורים לא מסכימים להתפשר על זה, וכמובן שמתחרטים וצועקים על כך 20 שנה אחרי - כשהנה הגיע תורם לשלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2010 18:15 לינק ישיר 

אברימי, אל תפתח את הנושא של לעבוד/ ללמוד...לא תצא מזה בחיים... (תרתי משמע...)
תרי, אם הבחור לומד ואף פעם לא יהיה לו איך לשלם על דירה, איך הוא יחתן את ילדיו?
למיטב ידיעתי, פירמידה היא צורה גרועה במיוחד לנהל כספים.

לעניות דעתי, הכוון של בחור_חסידי הוא הכי הגיוני: ללכת לגור במקומות רחוקים, ולא להנעל על ירושלים/בני ברק/ ביתר/ קרית ספר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2010 16:51 לינק ישיר 

מסקנה: צאו לעבוד!
(זה לא סותר ל'בן תורה'! אפשר ללמוד חצי יום ולעבוד חצי יום - כמוני לדוגמא)

בתורה כתוב "לא תרצח" (כן כן, זה חל גם על השווער!) ולא כתוב שם "לא תעבוד". גם התנאים והאמוראים היו עובדים, ומי יגיד עליהם שהם לא 'בני תורה', זה הכל עניין של עצלות / ניצול / סטיגמה חברתית מעוותת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2010 16:36 לינק ישיר 

טיע כתב:
בס"ד
תרי,
גם בחור שעובד עדיין אין לו להביא רבע מעלות הדירה!!!
לשם כך הוא צריך לעבוד 10 שנים לפחות.
אם כך הגענו לאותה נקודה:
דרך הטבע אין אפשרות שתהיה לשום זוג צעיר דירה על ההתחלה
אלא אם כן הוריהם עשירים או לחילופין ישדדו בנק........

תאמיני לי שזה בדיוק אותו דבר עלות השכירות ועלות המשכנתא.
אם ההורים רוצים לעזור שיתנו את עלות המשכנתא למשך שנתיים שלוש ארבע כמה שהם רוצים. ואח"כ הזוג ישלם לבד.
במצב הקיים הזוג לא משלם כלום. ההורים משלמים גם שכירות וגם משכנתא אח"כ זה מה שנקרא לשלם פי 4.

וחוץ מזה למה חייבים לגור דווקא בבני ברק?
יש מלא ערים אחרות טובות ואיכותית במחירים שווים לכל נפש.

זה פשוט טרוף מה שקורה היום אצלינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2010 16:32 לינק ישיר 

אולי, אבל זוג עובד יכול לשלם שכירות או משכנתא ולהגיע בסופו של דבר לדירה.
כשהבחור לומד החשבון הוא שגם בעתיד לא יהיה לו מאיפה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2010 15:48 לינק ישיר 

בס"ד
תרי,
גם בחור שעובד עדיין אין לו להביא רבע מעלות הדירה!!!
לשם כך הוא צריך לעבוד 10 שנים לפחות.
אם כך הגענו לאותה נקודה:
דרך הטבע אין אפשרות שתהיה לשום זוג צעיר דירה על ההתחלה
אלא אם כן הוריהם עשירים או לחילופין ישדדו בנק........

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2010 14:49 לינק ישיר 

בחור, הסיבה שלא כל זוג קונה לעצמו דירה היא פשוטה: מי שלא עובד אין לו את הכסף הדרוש.
ויש הורים שיש להם כסף, ומוכנים לתת..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2010 13:40 לינק ישיר 

אני לא מצליח עדיין להבין למה לא כל זוג קונה לעצמו דירה  ושלום על ישראל.

למה כל זוג צריך לקנות עשר דירות?
מאיפה מגיעה הגישה המטופשת הזאת?

שכל זוג יקנה לעצמו דירה וחסל.

בחור טוב שרוצה לשבת וללמוד. מצוין. אבל למה על חשבון הדם של ההורים?

אותי לימדו שבחור טוב מגיע עם מידות טובות? איך בחור יכול להיות עם מידות טובות בזמן שהוא מוכן לרצוח את הורי הכלה....

אני ממש ממש לא מצליח להבין את זה. והציבור הלטאי גאה בזה שיש בחורים שמוכנים לרצוח אנשים.

פשוט כך.

אין לי מילים איך לקרוא לזה חוץ מאשר רציחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2010 13:32 לינק ישיר 

בס"ד
ובינינו משגיח,
האם חושב אתה שטיב הבחור נמדד
לפי גודל דרישתו בכסף???????

די עם הטיפשות הזו!!!!
כל השטויות האלו הכניסו לכם הראשי ישיבות
שלהם בעצמת אין בעיה הם הרי עושים שנורר
לישיבה ולוקחים אחוזים לעצמם..
ת-ת-ע-ו-ר-ר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

תוקן על ידי טיע ב- 23/06/2010 13:33:13

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2010 13:30 לינק ישיר 

בס"ד
אברימי(שוב פעם!!!)
בטח השוויגער שלך תהיה מרוצה עד הגג......

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2010 11:53 לינק ישיר 

חשבון פשוט: מה עולה יותר? לקנות דירה אחת לעצמך או דירות כמספר ילדיך?

משגיח, נראה מה תאמר כשתחתן ילדים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2010 23:52 לינק ישיר 

בדרך כלל אני משתדל לא להתייחס לתגובות שהכתבות ללא שיקול דעת. אך הפעם הייתי חייב להגיב, כי הטפשות, האטימות, והגאווה עברו כאן כל גבול. ואני לא מתכוון לפגוע אישית במשגיח ח"ו, כי זה לא אשמתו. זה מה שחינכו אותו בישיבות, ועל השקפה עקומה זו הוא גדל.

[quote]
נכתב לפני למעלה משנה כדי להיות מפורסם באשכול בפני עצמו. אך מחמת הזמן והמקום.

*--[endif]*

הוא לא בחור דורש.

ממש לא. רק כמה דברים קטנטנים... דירה, אשה שתצא לעבוד ותפרנס אותו, זהו בגדול.

הוא בחור מצוין, יש לו ראש, חמש שנים בישיבה גדולה, עושה חיל בלימודיו ובהחלט לא מאלה שמחממים את הכיסא.

והוא לא דורש. וכי למה ידרוש? אין לו גרוש על הנשמה. מעולם לא עבד, אין לו פרוטה לפרטה, שלא לדבר על מקום מגורים.

ברור, אם היה לו את כל זה לא היה צריך לדרוש. וגם לו דרש לא היה מקבל, שכן אם כך אין הוא 'בן תוירה' אמיתי.

אז שווער יקר, למה אתה דורש?

למה אתה דורש בחור מוצלח ומצוין מכל הבחינות? בחור שמשלמים עליו הרבה, בחור שווה? וכי אהבת התורה בוערת בעצמותיך, או שמא אהבת הכבוד? האם באמת אתה דואג לחתנך זה, או דואג לשמך המהולל?
ממתי הפכו הבחורים למוצרים הנמדדים בשווי כספי? איך מתמחרים באמת? יש סוף עונה או חיסול מלאי מידי פעם?

מה לך כי תלין על ה"דרישות" הגבוהות של בחורים? וכי הם שלחו את בתך לסמינר המצוין? וכי
הם חינכו אותה לבית של תורה? וכי הם טיפחו בה שאיפות של גדלות?
ידידי היקר, אין קשר בין השאלות שאתה שואל. מה גם שלפי דבריך אין הבחורה נמדדת בסמינר בו למדה אלא בחשבון הבנק של אביה.

הוא לא בחור דורש. אך,

קח את בתך ולך. היא איננה אשמה, אך גם הוא לא. זו דרכו, ואלה הם מעשיו. אף אחד לא ביקש ממך לקחת חתן כזה לבתך. קח לך חתן עובד.
אם זו דרכו ואלו מעשיו, וודאי שעדיף פי כמה לקחת בחור עובד. לפחות הוא מכיר במעלת עצמו.

מחר תספר סיפורים שסחטו אותך, ש"לא עמדת בלחץ", מחר תספר לכולם כמה שילמת ועל החובות שאתה מגלגל. אל תיקח חובות בשבילו, הוא לא ראוי לזה. או שמא אתה אינך ראוי לו.
כמובן, כל זאת בתנאי שיחיה מחר. אחרי החובות שהוא לוקח, התקף לב זו תגובה צפויה למדי. וכבר היו מקרים ל"ע.

רוצה בחור מצוין? בדוק אותך, בחן אותו.
איך מודדים בחור מצויין? לפי לימוד התורה שלו? מה עם מידות? יראת שמים? קצת ענווה?

ומי אמר שבאמת בתך ראויה לבחור שכזה? ואם היא ראויה, למה תתלונן? רוצה בחור טוב? יודע שבחורים טובים בד"כ לא עובדים? אז תשלם. או תתפשר.
כלומר, במידה ובתך עברה את הסלקציה שלי, תכין את הארנק. אין לך? מצטער חביבי, בתך לא שווה כלום. תתפשר על בחור פחות ממני.

ואם אמרו לך שהוא מצוין וקיבלת בחור עובד, אדרבה לפי השקפת עולמך הנסתרת הרווחת, לא לחינם הלך הזרזיר אצל העורב...קיבלת חתן שראוי לך ולבתך המהוללה, והיא תתפרנס בכבוד כל ימיה.
שוב פעם מדבר בלי קשר. החזיר והעורב עלולים להיפגע שאתה עוד מכניס אותם בדבריך...

ובאמת אל תדאג לו. תהיה את המישהי הראויה לו, הבת שלך לא חייבת להיות זאת. והוא? הוא ימשיך לשבת פה ללמוד, מה שעשה קודם ויעשה אח"כ, כשיתחתן יתחתן, בין כה זה לא תלוי בו. (ובין כה אין לו כ"כ מה להתפשר. הרי הוא לא בחור דורש). אל תדאג, יש מי שדואג לו, והוא לא בשר ודם.

הוא לא בחור דורש. ח"ו. דירה (ואולי עוד אחת להשכיר) זאת לא דרישה כלל וכלל. זה הוצאות נישואין נורמטיביות...

לפי דעתך יגיע הרי מישהו שישלם. בשבילך הוא "פראייר". מבחינתו הוא יעשה עסקה טובה. אמנם יקבל חתן בלי גרוש, אבל יהיה לו חתן שיעשה לו כבוד, ויהיה בעל טוב לבתו. מבחינתו זו עסקה משתלמת, תמורת קצת "עוה"ז" הוא מקבל לו ולבתו גם עוה"ז וגם עוה"ב. השאלה אם הדבר משתלם גם מצד החתן...

עסקה טובה - שוב, אין פה עניין של הקמת בית בישראל, מתוך עמקות ואהבה, יש כאן "עסקה".
יעשה לו כבוד - אתה סותר את עצמך. למעלה תקפת את זה בחריפות.
בעל טוב - ממש, אבל ממש, לא מחייב. ובכלל, זאת לא אשתו, היא חלק מהעסקת חבילה שהגיעה ביחד עם הדירה...

תוקן על ידי אברימי88 ב- 22/06/2010 23:58:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2010 23:16 לינק ישיר 

אור_לגויים כתב:

בדר"כ ראשי ישיבות הם הספצים בהוצאת כספים.. וזה בראש מעיניהם..  

ישיבה זה עסק כלכלי שחלק ממטרותיו הם להוציא כמה שיותר כספים ממדינה/נדיבים.
(כמובן שגם להוציא תלמידי חכמים. אבל אם היה איזשהו מדד, אין יחס נורמלי בין התמורה להשקעה. מה שמשאיר אותם מוסד כלכלי)

אם לא הצלחת בעולם הישיבות, זה לא אומר שאתה צריך להשמיץ אותו!!

איך ידעת?
מגיל 14 זרקו אותי מהישיבה הראשונה, ומאז התגלגלתי ב23ישיבות שונות.. לכן אני לא מחבב את עולם הישיבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2010 11:10 לינק ישיר 
לא עכברא גנב

נכתב לפני למעלה משנה כדי להיות מפורסם באשכול בפני עצמו. אך מחמת הזמן והמקום.

*--[endif]*

הוא לא בחור דורש.

הוא בחור מצוין, יש לו ראש, חמש שנים בישיבה גדולה, עושה חיל בלימודיו ובהחלט לא מאלה שמחממים את הכיסא.

והוא לא דורש. וכי למה ידרוש? אין לו גרוש על הנשמה. מעולם לא עבד, אין לו פרוטה לפרטה, שלא לדבר על מקום מגורים.

אז שווער יקר, למה אתה דורש?

למה אתה דורש בחור מוצלח ומצוין מכל הבחינות? בחור שמשלמים עליו הרבה, בחור שווה? וכי אהבת התורה בוערת בעצמותיך, או שמא אהבת הכבוד? האם באמת אתה דואג לחתנך זה, או דואג לשמך המהולל?

מה לך כי תלין על ה"דרישות" הגבוהות של בחורים? וכי הם שלחו את בתך לסמינר המצוין? וכי הם חינכו אותה לבית של תורה? וכי הם טיפחו בה שאיפות של גדלות?

הוא לא בחור דורש. אך,

קח את בתך ולך. היא איננה אשמה, אך גם הוא לא. זו דרכו, ואלה הם מעשיו. אף אחד לא ביקש ממך לקחת חתן כזה לבתך. קח לך חתן עובד.

מחר תספר סיפורים שסחטו אותך, ש"לא עמדת בלחץ", מחר תספר לכולם כמה שילמת ועל החובות שאתה מגלגל. אל תיקח חובות בשבילו, הוא לא ראוי לזה. או שמא אתה אינך ראוי לו.

רוצה בחור מצוין? בדוק אותך, בחן אותו.

ומי אמר שבאמת בתך ראויה לבחור שכזה? ואם היא ראויה, למה תתלונן? רוצה בחור טוב? יודע שבחורים טובים בד"כ לא עובדים? אז תשלם. או תתפשר.

ואם אמרו לך שהוא מצוין וקיבלת בחור עובד, אדרבה לפי השקפת עולמך הנסתרת הרווחת, לא לחינם הלך הזרזיר אצל העורב...קיבלת חתן שראוי לך ולבתך המהוללה, והיא תתפרנס בכבוד כל ימיה.

ובאמת אל תדאג לו. תהיה את המישהי הראויה לו, הבת שלך לא חייבת להיות זאת. והוא? הוא ימשיך לשבת פה ללמוד, מה שעשה קודם ויעשה אח"כ, כשיתחתן יתחתן, בין כה זה לא תלוי בו. (ובין כה אין לו כ"כ מה להתפשר. הרי הוא לא בחור דורש). אל תדאג, יש מי שדואג לו, והוא לא בשר ודם.

לפי דעתך יגיע הרי מישהו שישלם. בשבילך הוא "פראייר". מבחינתו הוא יעשה עסקה טובה. אמנם יקבל חתן בלי גרוש, אבל יהיה לו חתן שיעשה לו כבוד, ויהיה בעל טוב לבתו. מבחינתו זו עסקה משתלמת, תמורת קצת "עוה"ז" הוא מקבל לו ולבתו גם עוה"ז וגם עוה"ב. השאלה אם הדבר משתלם גם מצד החתן...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > כסף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext