אני מאוכזבת מעצמי, קשה לי לפרגן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
חברה טובה שלי סגרה וורט (קטנה ממני בשנתיים)
אם כל השמחה והצהלה, קשה לי מאוד לשמוח באמת!!!
העניין מלחיץ אותי. מדוע אני לא יכולה לפרגן מכל הלב? ולשמוח באמת?
תוקן על ידי ויזואלית ב- 21/06/2010 09:46:05
נשלח ב-30/7/2010 12:54
תרי_זוזי כתב:
יש לי חבר שהתחתן צעיר בגיל 19. התחתן היה מאושר עד הגג. היום הוא גרוש עם שלושה ילדים.
נכון לאתמול בלילה הוא התארס שוב. הוא התקשר אלי ואומר לי. תראה אני הספקתי להתחתן נולדו לי שלושה ילדים. להתגרש ולהתארס שוב.
תגיד תודה שלא עברת את כל זה.
לפעמים גם בחושך הכי גדול יש אור בקצה המנהרה.
אתה מזכיר את מה שאמרו על בחור אחד, הדפוק של הישיבה: "חשבנו שהוא לא יתחתן אף פעם, אבל בסוף הוא התחתן הכי הרבה פעמים" .. העניין הוא שכל הדברים האלה לא ממש מנחמים - זה שיש מישהו שסובל יותר לא עוזר לי כרגע.
החברים שלי מהישיבה התחתנו כולם מזמן, ואפילו חברים אחרים שהכרתי מפה ומשם כבר נשואים ברובם, כך שלא יוצא לי הרבה ללכת לחתונות, ואני לא מצטער על כך. זה לא קל, ולא הגיוני לצפות שנרגיש שמחה שלימה בכזה מצב. אם מישהו בעל מידות ומסוגל לזה, כל הכבוד, אבל לא צריך להתאכזב אם לא. אני גם חושב שבד"כ לא מדובר בצרות עין בשמחה של השני אלא כאב על הבעיה של עצמנו.
אני שונאת ציטוטים.. אבל
נשלח ב-30/7/2010 03:31
כבוד הר' לקח על עצמו לחזק אותנו בעניין. ויהיה זה לזכות כולנו שנבנה את ביתנו עוד השנה! מתוך שמחה, אמונה ושלווה.
....................
נשלח ב-30/7/2010 03:20
הבעש"ט מסביר:" אנוכיעומד בין ה' ובינכם "( משה לעם ישראל), "אנוכי" מלשון אנוכיות. היא החוצצת בינינו לבין ה'.
תוקן על ידי barbrav ב- 30/07/2010 03:21:51
נשלח ב-23/7/2010 02:30
אדרבה, תן בליבנו,
שנראה כל אחד מעלת חברינו
ולא חסרונם.
ושנדבר כל אחד את חברו
הדרך הישר והרצוי לפניך
ואל יעלה בליבנו שום שינאה
מאחד על חברו, חלילה.
ותחזק אותנו באהבה אליך,
כאשר גלוי וידוע לפניך,
שיהא הכל נחת רוח אליך.
אמן כן יהי רצון.
אדם רואה תמיד חסרון אצל השני ונח לו עם חבירו כי הוא יותר טוב, אבל שחבירו יתארס לפניו הוא מרגיש כאי' חבירו יותר מוצלח. צריך להתחיל מתפילתו של ר' אלימלך מליזעסק, שזה מקור כל בעיות קנאה וכדו'.
נשלח ב-21/7/2010 13:35
אני איתך, אני איתך, אני איתך!!!!
אוף כמה שאני קנאית!!!
השם תעזור לנו, באמת.
נשלח ב-22/6/2010 23:28
תרי_זוזי כתב:
אתה מזכיר את מה שאמרו על בחור אחד, הדפוק של הישיבה: "חשבנו שהוא לא יתחתן אף פעם, אבל בסוף הוא התחתן הכי הרבה פעמים" .. העניין הוא שכל הדברים האלה לא ממש מנחמים - זה שיש מישהו שסובל יותר לא עוזר לי כרגע.
החברים שלי מהישיבה התחתנו כולם מזמן, ואפילו חברים אחרים שהכרתי מפה ומשם כבר נשואים ברובם, כך שלא יוצא לי הרבה ללכת לחתונות, ואני לא מצטער על כך. זה לא קל, ולא הגיוני לצפות שנרגיש שמחה שלימה בכזה מצב. אם מישהו בעל מידות ומסוגל לזה, כל הכבוד, אבל לא צריך להתאכזב אם לא. אני גם חושב שבד"כ לא מדובר בצרות עין בשמחה של השני אלא כאב על הבעיה של עצמנו.
כמה עצובבבב......
נשלח ב-22/6/2010 23:18
ויזואלית כתב:
חברה טובה שלי סגרה וורט (קטנה ממני בשנתיים)
אם כל השמחה והצהלה, קשה לי מאוד לשמוח באמת!!!
העניין מלחיץ אותי. מדוע אני לא יכולה לפרגן מכל הלב? ולשמוח באמת?
תוקן על ידי ויזואלית ב- 21/06/2010 09:46:05
זה כתוב כבר בתלמוד "אין אדם שלא נכווה מחופת חברו" או משהו בסגנון.
יש לי חבר שהתחתן צעיר בגיל 19. התחתן היה מאושר עד הגג. היום הוא גרוש עם שלושה ילדים.
נכון לאתמול בלילה הוא התארס שוב. הוא התקשר אלי ואומר לי. תראה אני הספקתי להתחתן נולדו לי שלושה ילדים. להתגרש ולהתארס שוב.
נשלח ב-21/6/2010 23:00
רגע, הקטע עם הורד - חזק!
תודה ויזו שהתחזקנו בזכותך..
גם לי העניין לא היה מוכר בכלל עד שבוע שעבר בו התחתנה בדודה קטנה ממני. וזה קטע, ללא ספק!!
נשלח ב-21/6/2010 19:46
תומכת בדעתם של כל החכמים שמעלי..
נשלח ב-21/6/2010 17:18
תאמיני לי ויזאולית שזה קשה זה מציק זה לפעמים דוקר במעלה קנה הנשימה. תאמיני לי שאני בגילי כל פעם מחדש עובר את זה. ונכון שיש לפעמים חברים שאחרי שהם מתארסים קצת קשה לך לדדבר איתם בהתחלה.
אבל כן חייבים לדעת להפריד בין הרגש לבין השכל.
אני יספר לך סיפור מהיום טרי טרי
יש לי חבר שהתחתן צעיר בגיל 19. התחתן היה מאושר עד הגג. היום הוא גרוש עם שלושה ילדים. נכון לאתמול בלילה הוא התארס שוב. הוא התקשר אלי ואומר לי. תראה אני הספקתי להתחתן נולדו לי שלושה ילדים. להתגרש ולהתארס שוב.
נשלח ב-21/6/2010 14:23
סורי, לא שמתי לב שההודעה השתבשה.
כולנו איתך!! לכל אחד קשה. אחד יותר אחד פחות. מה שאני יכולה לייעץ לך - תשתדלי לשמוח איתה כמה שיותר מקרוב אפילו טכנית - לעזור בהכנות. זה מקרב ומכניס את השמחה יותר עמוק - הנתינה מביאה לידי אהבה.
המוון הצלחה ובקרוב אצל כולנווווו!!!
נשלח ב-21/6/2010 13:47
בס"ד בסדר זה לגיטימי שאת מרגישה כך. את לא צריכה להצטער. מה שכן דווקא בתקופה הזו חזקי את הקשר שלך איתה. תשתתפי בשמחתה ואז אולי רגש הקנאה יעבור לך קצת. המונמון הצלחה.
נשלח ב-21/6/2010 13:20
וואיי רגע קט, את כזו חמודה! כתבת את זה כ"כ נכון!
ולך ויזואלית, כולנו איתך!! לכל אחד קשה. אחד יותר אחד פחות. עצה שלי, תשתדלי כמה שיותר לשמוח איתה מקרוב, אפילו טכנית - לעזור בהכנות זה מקרב ומכניס את השמחה יותר עמוק - נתינה מביאה לידי אהבה