השאלה: מדוע פנית לבג"ץ שהם שונאי הדת והיהדות ושגדולי הדור התנגדו לה כל הדורות?
תשובה: בג"ץ היה הצעד האחרון אחרי שנים בהם ניסנו את כל הדרכים המקובלות ופשוט לא הצלחנו להתקדם, העובדה שרק דרך בג"ץ הדברים זזו והתקדמו, הפסיקו ההצקות, ההשפלות והרדיפה של הספרדים, הורדה המחיצה המשפילה והחלו לקבל יותר ילדות ספרדיות, הם מדברים נגד בג"ץ אבל גם החינוך העצמאי כשהייתה מחלוקות בסופו של דבר הם הלכו לבג"ץ, גם בפונוביץ הלכו לבג"ץ, הרב יעקב יוסף שליט"א אישר צעד קשה זה רק אחרי שכלו כל הקיצין ושום דבר לא זז ובהכוונת גדולי ישראל שליט"א.
שאלה: הם אומרים שקיבלו כל בת שפנתה?
תשובה: בידי יש רשימה גדולה של בנות טובות שפנו ולא התקבלו, הושפלו ונדחו, חלקם למרות שאמרו שהם ממשפחות שלא מתאימות, את האחים שלהם קיבלו בת"ת סלונים, איך בסלונים מסכימים לשלוח את הילדות שיש להם בעיה שכלית למגמה הכללית הרי יש שם "בעיות דתיות" ...
שאלה: הרי המצב היום יותר טוב מאז שהתחלת את המאבק מה אתה דורש?
תשובה: יש לנו דרישה פשוטה והגיונית שהחינוך העצמאי לא רצו לשמוע ממנה עד שהלכנו לבג"ץ, אנו דורשים שימנו 3 רבנים המקובלים על כולם, כערכאה לערור של כל בחורה ספרדית שלא מתקבלת, אסור שדיני נפשות כאלו ינתנו לעסקנים בעלי אינטרסים.
שאלה: אתה ורבותיך אינם חוששים לעמוד מול כל העוצמה האשכנזית?
תשובה: הרב יעקב יוסף שליט"א מגדולי הפוסקים בדור, איש צדיק וישר דרך, שאינו פוחד מכלום,לא יכל לעמוד מול הבכי של מאות משפחות ספרדיות טובות שנזרקו לרחוב או ישבו שנים בבית מאחר ולא התקבלו לבית הספר.
שאלה: היכן תנועת ש"ס היכן הרבנים הספרדים האחרים?
תשובה: כולם מודים שאנו צודקים ויש הפליה וגזענות עמוקה גם רבים מהאשכנזים מודים בכך, לצערי ש"ס מפחדת לעשות את עבודתה שבגללה היא נבחרה ולמרות שרבים מהח"כ אומרים לנו שאנחנו צודקים, אבל אין לנו את האומץ, עובדה שכמעט ולא השתתפו ספרדים בהפגנה הגדולה.
שאלה: זה נכון ש"הקרן החדשה לישראל" עומדת מאחורי הבג"ץ?
תשובה: לצערי הרב בחוסר ידע לקחתי כסף מ"הקרן החדשה לישראל" אך הם לא היו מעורבים בשום דרך בהנחיות הבג"ץ או הדרך שלנו, ברגע שפורסם התחקיר של "אם תרצו" על "הקרן החדשה לישראל" מיד הורה הרב יעקב יוסף שליט"א להתנתק מהם ולהפסיק לקחת כסף וכך פעלתי.
שאלה: אני שומע ממך סיפורים מסמרי שער ומזעזעים מדוע אינך מפרסם אותם?
תשובה: לכל אורך הדרך השתדלנו למעט בחילול ה' אילו הייתי מפרסם את כל החומר והסיפורים שיש לי כל העולם היה מזדעזע, בית המשפט ידע יותר סיפורים לכן ראה שאנחנו צודקים וכל סוללת עורכי הדין שעמדו נגדנו לא הצליחו.
שאלה: לא היה מקום לפשרה?
תשובה: במהלך כל הזמן ביקשנו פשרה, ביקשנו להגיע להבנה, אבל לא היה עם מי לדבר והם רימו אותנו פעם אחר פעם, הציעו לנו מפשרים שהרב יעקב יוסף יפגוש את האדמו"ר מסלונים שליט"א ויסגרו את הסיפור, נקבעו מספר פגישות אך הם ביטלו אותם פעם אחר פעם.
שאלה האדמו"ר מסלונים גזעני?
תשובה: ח"ו, אני לא יצא נגד גדולי ישראל ובפרט יהודי גדול וחשוב כאדמו"ר מסלונים שליט"א, אני בטוח שאם היו נותנים לרב יעקב יוסף שליט"א או לי לפגוש את האדמו"ר, הוא היה מזדעזע מהעובדות ולכן הם חסמו את האפשרות שלנו לפגוש את האדמו"ר.
שאלה: וכל הרבנים האחרים גדולי ישראל טועים?
תשובה: רבים מהם אינם יודעים את העובדות, וגם אלו שמכירים חלק מהעובדות, נזעקו בצדק נגד התערבות בג"ץ והברוטאליות של בג"ץ שגם אנחנו לא מאושרים מהצעד שעשינו רק לא השאירו בידינו ברירה.
שאלה: מדוע כל העובדות שאתה מספר לי אינם ידועות מדוע שומעים בעיקר את הצד השני ואת הרב יעקב יוסף שליט"א וקולך אינם נשמעים?
תשובה: אני הקטן יואב ללום עומד כמעט לבד מול מערכת ענקית של כל החינוך העצמאי, מול עשרה עיתונים מגויסים מול חסידות רבת עוצמה של סלונים ומעל 5 חברי כנסת ועוד כוחות עצומים.
לצידי עומד הרב יעקב יוסף שליט"א יהודי קדוש ואיש האמת של הדור, הוא אפילו לא הפסיד שיעור אחד מארבעים השיעורים שהוא מעביר כל שבוע, לטובת המערכה.
שאלה: אבל רוב גדולי ישראל נגדכם? אפילו הרב עובדיה יוסף לא יצא בתמיכה?
תשובה: רוב גדולי ישראל אינם נגדנו מי שמכיר את העובדות קשה לו לחלוק עלינו, חלק מהרבנים חולקים על חלק מאמצעים שעשינו אבל מסכימים עם העובדות, מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א אמר שהוא נגד אפליה ושיש אפליה אבל הוא נגד הפנייה לבג"ץ.
שאלה: איך אתה רוצה שהסיפור יגמר?
תשובה: רבותי ואני דואגים לדבר אחד להציל מאות רבות של ילדים וילדות ספרדים, שרוצים בחינוך של קודש, ברגע שיתקיים דיון אמיתי ופתוח יש הרבה פתרונות, לצערי רק בשל העוצמה שהגענו בשל אירועי בג"ץ, מוכנים להתחיל להקשיב לנו, אני מאוד מקווה שלא נזדקק ללכת לעוד בגצים ונפתור את שאר הפרשיות הכואבות בדרכי שלום ובבירור תורני אמיתי.