| נשלח ב-23/6/2010 20:36 |
|
| |
בירורים או פגישות?
אסביר את עצמי:
כאשר אני שומע הצעה, והיא נראית לי מתאימה, אני מרים כמה טלפונים למכרים (3-4 לא יותר) מקבל תמונת מצב כללית ושטחית (מקום לימודים, אופי המשפחה, תעסוקת ההורים וכדומה) ובמידה וזה נראה לי ואני מרוצה ממה ששמעתי, אני מתקדם הלאה לפגישות. בפגישות אני מתרשם בעצמי מהבחורה, שומע מה התחביבים שלה, שאיפות, השקפות וכדומה. ההתרשמות הזאת פנים מול פנים נותנת לי תמונת מצב אמיתית יותר, ועמוקה יותר. ולמרות שבפגישה מראים רק את הצדדים הטובים כמובן, הרי שלא צריך להיות חכם גדול כדי לקרוא בין השורות ולהבין הרבה יותר ממה שנאמר.
לעומת זאת, ישנם משפחות שהבירורים אצלם לוקחים לפחות שבועיים. הם עושים חקירה עמוקה, ומתקשרים לכל מי שרק מכיר אותי ואת משפחתי. חופרים עם שאלות בסיסיות ובנאליות, ולפעמים גם שאלות מוזרות שאי אפשר לענות עליהם... אחרי שסיימו (וייבשו אותי כהוגן) נותנים את האוקיי - מבחינתם זה כבר חצי סגור - ואז נפגשים. אחרי פגישה שניה או שלישית הם כבר מחכים לתשובה סופית.
השאלה היא, האם חשוב כל כך להתמקד בבירורים לפני כן בצורה כה יסודית, או שכדאי רק לברר בצורה קלילה לראות שיש בכלל על מה לדבר, ולהשאיר את ההתרשמות הרצינית יותר לפגישות? קדימה, דעתכם!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2010 12:36 |
|
| |
אני חושב שעדיף פגישות (זה מה שאני עושה)
מבירורים עד היום ראיתי שאמרו X וזה Y ובכלל לאנשים תמיד קשה לפרגן על השני...
אני מברר פרטים,למדה/לומדת,עובדת/לא עובדת,המשפחה בקליל. והולך לפגישה.
כשהתחלתי שידוכים התעכבתי המון על בירורים וראיתי שכמה שהתעכבתי וחקרתי-זה פשוט לא נכון ובמקרים הטובים מדוייק ב50%. אז למה כל הטררם הזה?
אני הולך לפגישה,מתרשם,רואה וכו'. הכי טוב. אני כבר לא מתרגש מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 23:41 |
|
| |
ויזו, יש משו בדברייך. ריבוי הפגישות ברמה מסוימת גורם לזילות...
יאלה, פגישה. ועוד אחת ועוד אחת ועוד אחת..........................................
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 21:02 |
|
| |
לא ממליצה להפגש מהר.
כדי לא להפתח יותר מידי.
כי ברגע שבחורה נפגשת הרבה, היא מתחילה לאבד מעט את הצניעות בדיבור מול גברים (לא מדברת על הפגישות, אלא בחיי היום יום)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 20:22 |
|
| |
קטנה ושיר, כל הכבוד! תדעו לכם שהבחורים מעריכים את זה. מן הסתם לא כולם מראים את זה, אבל זה עוד עניין...
ונכון, תמיד יש שני צדדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 17:23 |
|
| |
לעניין הנסיעות, אני לא מבינה את הבחורות שמבקשות תמיד שהבחור יגיע אליהן, זה פשוט אגואיסטיות! מה קרה להן אסור ליסוע? אני גם גרה בחור ומשתדלת להתקדם (בנסיעה) לקראת הבחורים. וביי לכולם כי.. אני צריכה ליסוע (אבל לא לפגישה). 
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 17:18 |
|
| |
יש מקום לברר על דברים שאי אפשר לראות בפגישות כמו למשל מצב בריאותי מידות וכו' תסכימו איתי שאף בחורה (מקווה) לא תרביץ לכם בפגישה מרב שעצבתם אותה... השאר נפגש ונראה, בינתיים זה לא כזה גרוע להפגש..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 17:00 |
|
| |
אהההה אההה אהההה
אברימי, גמני נוסעת כמו ילדה טובה מקצה הארץ למרכזה כדי להפגש ואל מטריחה את כבוד התורה ולומדיה.
ומי שמבקש את ה"ליתר בטחון" זה גם הם.............
תמיד יש שני צדדים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 16:46 |
|
| |
בת מלך... עד הסוף.
האמת, חשבתי על זה פעם, שאם היו נותנים קצת לבחורות לנסוע כל כך הרבה לפגישות, לבזבז זמן וכסף, היה לוקח להם פחות זמן להחליט... היו חושבות פעמיים לפני שהיו דורשות עוד פגישה 'ליתר ביטחון'... אז תתחילו להעריך!
ביקשתי פעם מבחורה להיפגש יחסית מוקדם (4 אחר הצהריים - היא מסיימת לעבוד ב-1) והיא בקשה לדחות את זה ליותר מאוחר כי "היא צריכה לנוח כדי להיות מרוכזת"... ומה אני, עז? אני חייב לחזור מהפגישה ב-12:00 בלילה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 15:41 |
|
| |
| אברימי88 כתב: |  | )
טיע, פעם ראשונה שאני לא מסכים איתך. כמו שאמרו לפניי, לפעמים בירור קטן ביותר יכול לחסוך את הפגישה, וזה עדיף.
ובמיוחד אצלי, שכל פגישה זה נסיעה מהצפון למרכז, הפסד של שעות עבודה / לימוד, ולפעמים אף תשלום לממלא מקום. וזה לא ערב שהולך, זה יום שלם שהולך.
|
|
בס"ד
לי אין את זה כי הבחורים מגיעים עד לאזור שלי .......
חחחחח
מסודרת אני נכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 15:28 |
|
| |
רק דרך פגישות... בירורים זה סתם לבדוק אם הסגנון מתאים פחות או יותר.. (אצלי בכ"א)
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 15:14 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | אני חושבת שכן יש מקום לברר כמה שאפשר, ולא בשביל שמפחדים להפגש או משהו כזה, פשוט הפגישות הם הצגה, ויותר הגיוני שמשהו זר יגיד לך את האמת מאשר הבחור/ה עצמו/ה. |
|
שיר, אם הפגישות בשבילך הם הצגה, המצב גרוע...
אולי בדוחק ניתן לומר כך על פגישה ראשונה. בדוחק. אבל כשנפגשים לצורך הקמת בית ביחד, אין פה מה להציג הצגות. הרי את תאכלי את מה שבישלת לעצמך במידה ובאמת אתם לא מתאימים, ובנוסף, הרי לשקר אין רגליים ובעלך יגלה ששיקרת עליו במוקדם או במאוחר. (ישנו מושג בגמרא "מקח טעות" - שמבטל את הקידושין למפרע)
חוץ מזה, שכמה אפשר להציג? אחרי מספר שעות ביחד, הקליפות יורדות והאמת יוצאת. כבר מרגישים בנוח, הערנות פגה, ופחות חושבים על כל מילה. מה שבטוח, שזה עדיף עשרת מונים על בירורים, בהם שומעים בדרך כלל רק דברים טובים, וגם מי שרוצה לומר את האמת הוא הרי אינו מכיר לעומק, והכל לפי נקודת מבטו. (רגע_קט)
טיע, פעם ראשונה שאני לא מסכים איתך. כמו שאמרו לפניי, לפעמים בירור קטן ביותר יכול לחסוך את הפגישה, וזה עדיף. ובמיוחד אצלי, שכל פגישה זה נסיעה מהצפון למרכז, הפסד של שעות עבודה / לימוד, ולפעמים אף תשלום לממלא מקום. וזה לא ערב שהולך, זה יום שלם שהולך.
והכי מעצבן זה, שמבררים כל כך הרבה ואני בטוח שאם ככה זו באמת הצעה טובה, ובסוף מתברר שרק הם חושבים כך. אחרי כל זה, ההצעה יורדת די מהר, ולפעמים על שטות שיכלו לספר מראש. (עוד דפיקות שקורה בבירורים)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 15:04 |
|
| |
נאות לא התכוונתי להוריד אלא להמשיך הלאה, כשתהיה לו תשובה שיודיע...
ולעצם השאלה, תלוי מאד מי מציע, כמובן שאם זה מישו שמכיר אותי טוב אני נותנת יותר בקלות אוקי לפגישה, ואם לא אז אני די חופרת,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 14:12 |
|
| |
ברור שקיצוניות לכל צד שהיא - מוגזמת!
לפעמים נמאס לברר אז הולכים לפגישה, אבל אחרי עשרות פגישות סרק - עדיף לברר קצת יותר ולחסוך עוד פגישה , לא? קצת יותר - ולא עוד שלושה שבועות
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 14:06 |
|
| |
לא,טיע זה הגזמה!!!!! לפי עניות דעתי... אנחנו בד"כ לוקחים יומיים שלושה לבירורים..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 14:04 |
|
| |
בס"ד פגישות!
מי מברר בכלל? עברנו את שלב הכאב ראש!! אני מבררת רק את השם והתעסוקה. ונפגשת
|
|
|