| נשלח ב-28/6/2010 10:48 |
|
| |
האם אתר "בחדרי חרדים" עומד להיסגר?
בשבועיים האחרונים, נדמה היה לנכנסים לאתר "בחדרי חרדים", שאין עוד בעולם נושא לענות בו מלבד פרשת עמנואל. לא חלפה כמעט חצי שעה, ללא כתבה; ידיעה; תמונות; הסרטות ועוד, אודות פרשיית עמנואל.
האם כעת עם סיום הפרשה, הפך האתר למיותר?
ועכשיו ברצינות! עד לרגע זה אינני מבין את ההתגייסות חסרת התקדים של האתר, לאותה פרשייה אומללה. פרשיה זו, מכל כיוון שנתבונן בה, היא טראגית ביותר. ליחסי חרדים-חילוניים, ליחסי דת ומדינה, ליחסי אשכנזים-ספרדים ועוד. בכל מקרה, מדובר בארוע מקומי, שהפך משום מה לעניין ציבורי לכלל מדינת ישראל. מהי ההצדקה לדוש ולחפור בה, יותר מאשר בכל ארוע אחר. מספר הכותרות שהנפיקה הפרשה במהלך שבוע וחצי, נראה לי מוגזם ומיותר בהחלט. הוא משקף לענ"ד רדידות ושטחיות ברמת ההתעניינות בכל שטות וקשקוש שהתרחשו סביב בית הכלא במעשיהו, והתעסקות מיותרת ומזיקה באישיותו של השופט לוי.
האם האתר מנסה להוכיח את כשרותו, כלפי המנהיגות הרבנית שיצאה נגדו במלחמת חורמה לפני כחצי שנה? האם יש כאן שיקול אסטרטגי-מסחרי להוכיח לרבנים ולאישי הציבור שהאתר יכול לקדם את האג'נדה שלהם באופן הטוב ביותר? אולי זו בעצם הייתה מטרת המאבק באתר מצד המנהיגות הרבנית, לאלץ את האתר לייצג באופן מוחלט את עמדתם בנושאים שעל סדר היום. הפרדוקס בעניין עמנואל הוא שהאתר נאבק למען קבלת תקנון מחמיר שהעיקר שבו הוא כמובן האיסור להחזיק באינטרנט בכל דרך שהיא. נמצא איפוא שחברי הפורום כולם הם בודאי מאלו שבנותיהם היו נכללות ב"מגמה הכללית".
מעבר לעיסוק המופרז לטעמי בסוגיה זו, ברצוני להתייחס בכלליות לאתר "בחדרי חרדים". נדמה לי שהאתר בתחילת דרכו שימש במה ליותר מאמרים וכתבות, מתוך כוונה להתדמות לאתרי החדשות האחרים כדוגמת ynet. אולם לאחרונה האתר משמש בעיקר לתמונות וסרטונים, במתכונת שמזכירה את מדורי התמונות בעיתונות החרדית. האם אין מספיק ביקוש לרמה מעט יותר גבוהה, בדומה לאתרי החדשות האחרים בישראל? האם הרמה של הגולשים החרדים נמוכה כל כך ביחס לגולשים בציבור הכללי.
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2010 14:53 |
|
| |
אור הלבנה,
בכל חברה יש אהבלים, אבל בחברה החרדית הם שרים במקהלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2010 04:29 |
|
| |
| אור_הלבנה כתב: |  | רוב האנשים די אהבלים, מה לעשות. |
|
אתה מהמיעוט או מהרוב ?
ובנימה רצינית, אתה אמת חושב כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2010 00:55 |
|
| |
בן ציון כהנא, גם בימים של עימנואל היו רוב האשכולות בחדרי חרדים על נושאים אחרים, מכל דף של אשכולות היו בערך 5 אשכולות על עימנואל בלבד ואשפר להבין למה היתה התענינות כה רבה, מדובר בנושא חם, וגם ברחוב החרדי דברו כל היום רק על זה, אז האתר משקף את מה שנעשה ברחוב
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 22:52 |
|
| |
פתיחות הדעות שמאפשר בחדרי חרדים עדיין עולה בהרבה על זו של כל כלי תקשורת חרדי אחר. צריך לבחון דברים לא בהשוואה לאוטופיה, אלא בהשוואה לאלטרנטיבות הקיימות. לאליטיסטים יש פורומים, אך גם להמון יש פורום, והוא נראה כצפוי המוני. רוב האנשים די אהבלים, מה לעשות. יש לחברה החרדית הישגים, אבל גם בה, כמו בכל חברה אחרת, רוב האנשים הם לא מעל הממוצע.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 14:55 |
|
| |
מיימוני כתב
> כפי שכתב בצ"כ, חסר לנו כלי תקשורת שהיה משרת מטרה אחת חשובה שמשרתים העיתונים החילוניים: ביקורת. חשיפה. מקום שאליו ניתן לפנות כדי להתלונן. זה כמעט בלתי אפשרי לביצוע במסגרת הלכות החפץ חיים, אבל לפעמים זה עדיין חשוב ופיקוח נפש חברתי. < הלכות לשה"ר מעניינות את התקשורת החרדית כקליפת השום, בחינת ח"ח אחד לדור ואין שני ח"ח (תרתי משמע) לדור. ההתעניינות והמעורבות של האזרח מן השורה בנושאים העומדים על הפרק קריטים בשביל חברה דמוקרטית, עד שאמר מי שאמר שהתקשורת היא הרשות הרביעית. איזה תפקיד נשאר לתקשורת אם אסור להפעיל חשיבה עצמאית שתביא להרהורים אחרי החלטות הגדוילים? במקום עיתונות שמפקחת על השלטון, קוראת תגר על המדיניות הציבורית וחושפת שחיתויות, מקבלים עיתונות שמודיעה להמונים את החלטות המנהיגים. מקבלים עיתונות שמכוונת מלמעלה למטה במקום להיפך. הגורם המעכב אינו חשש לשה"ר אלא ההסתכלות הבסיסית על תפקידו של האזרח הפשוט.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 09:49 |
|
| |
כמדומה שאפשר להשוות בין האתר היום לבין החינמון הבני ברקי שמחולק ביום רביעי או חמישי, רק ששכחתי את שמו. הילדים מביאים אותו הביתה ואני זורק אותו בהפגנתיות. או שמתעלם מחוסר ברירה.
כל השטחי והעלוב בחברה שלנו נמכר לנו בידי חילונים שמנסים להיות חרדים. כך זה נראה לי. אולי מעל לכל חורה לי הבזיון הזה.
יש אצלנו אנשים שתאבי כותרות ותצלומים. במקום לחפש תמונות של כדורגלנים או זמרים או וכו' הם מסתכלים בתמונות של "חצרות האדמורים".
והחינמון מספק להם את מבוקשם. וכיון שאין לו כסף על מכירות, אני משער שהמודעות מספיקות לו די והותר.
אני גם משער שזה הכיוון החדש של בח"ח.
לפי זה, נראה שאשכולות רציניים כבר לא יכירם מקומם.
אני תוהה אם מישהו מהמנהלים של פעם, דוד10 ולונגען, עדיין בענינים. הם הכריזו על פרישה, אבל האם לא שמרו איתם על קשר כלשהו, לפחות בתור יועצים וכו'?
כפי שכתב בצ"כ, חסר לנו כלי תקשורת שהיה משרת מטרה אחת חשובה שמשרתים העיתונים החילוניים: ביקורת. חשיפה. מקום שאליו ניתן לפנות כדי להתלונן. זה כמעט בלתי אפשרי לביצוע במסגרת הלכות החפץ חיים, אבל לפעמים זה עדיין חשוב ופיקוח נפש חברתי.
שלא לדבר על דיונים רציניים מהסוג שהיו פעם.
דוגמא לדבר: כותב שם חילוני בשם שרקן. כמה צר לגלות שקל לי יותר להסכים עם דברים רבים שהוא כותב, מנקודת מוצא מוסרית אינטואיטיבית והומניסטית, מאשר עם התגובות השטחיות והדוגמטיות של אחרים, שלא לדבר על תגובות גסות ועלבונות ממש.
האם אין לבצ"כ קשר עם הנהלת המקום? פעם היה לנו קשר. בעצכח עסקו בכך בעיקר וטו וסיינפלד, ושניהם כמעט פרשו לצערי. הנסיונות הדלים שלי לעמוד בקשר מול מערכת הניבו תגובות לקוניות, שלא פתרו שום בעיה (בנוגע לבעיות הפארק). האם יש שם מישהו? מישהו שניתן לדבר איתו?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 17:38 |
|
| |
בחצי השעה שחלפה מאז פתיחת האשכול בפורום "בחדרי חרדים" למדתי שלא רק האתר מנוהל עם אג'נדה ברורה אלא גם הפורום. - הכותרת הזהה ששמתי לאשכול שם (האם אתר "בחדרי חרדים" עומד להיסגר?), הוחלפה בכותרת פשרנית יותר (מדוע אתר "בחדרי חרדים" התגייס בצורה חסרת תקדים בפרשת עמנואל?).
- הודעות של שני מגיבים אודות כך שהאשכול יימחק, נמחקו מהאשכול.
- הודעה שלי אודות החלפת שם האשכול והפניה לאשכול זה נמחקה.
אני מקווה שהם אינם מפעילים צנזורה דומה גם על הפורומים האחרים בפלטפורמה כדוגמת "אגודה אחת" ו"צוותא", במידה וכן עלינו למצוא מהר אלטרנטיבה.
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 28/06/2010 17:39:01
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 17:12 |
|
| |
יהודים
קיבלתי את הצעתך
http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2803842&whichpage=1&forum_id=771
במצב הקיים, השאלה שלי היא האם לבקש להסיר את הפורומים "אגודה אחת" ו"צוותא" מהפלטפורמה של "בחדרי חרדים" לפלטפורמה הרגילה של "הייד פארק", או שנוכל לכל הפחות לבקש להסיר את הכותרות של האתר מהפורום כפי שנעשה בפורום "עצור כאן חושבים".
בנוגע לשאלה האם ישנו אתר חרדי חדשותי עם כתבות ומאמרים איכותיים, אני לא יודע להשיב בודאות אבל נדמה לי שאתר "טוג" ( http://www.tog.co.il/he/default.aspx) הוא בהחלט אתר טוב, אבל הוא מחוייב יותר מידי לטעמי למיינסטרים החרדי. בטווח הארוך ברור לי שיש מקום לאתר חרדי ברמה גבוהה יותר, אבל אינני יודע אם יש לי את המשאבים הנדרשים לעשות זאת.
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 17:08 |
|
| |
פורום בח"ח הפך להיות סוג של טוקבקים בynet, משמיץ, קצר, רדוד. תחת שהיו בעבר כותבים איכותיים, בעלי לשון נקיה, וכתיבה עם מחשבה תחילה. גם אלו שהיו לי עמם ויכוחים מרים, היו אנשים שכיבדתי.
לא עוד. חוששני שהעדרו של דוד10, ניכר היטב.
יישור הקו של כל כלי התקשורת החרדיים: הכתובים, המשודרים והמקוונים, מעורר דאגה ותדהמה.
המדובר בספין הטוב ביותר של הציבור החרדי בשנים האחרונות, מדיון בסוגיית האפליה, זה הפך לדיון בסוגיית בג"צ נגד החינוך הטהור.
והאפליה נשכחה.
היאך נתנו המנהלים להשתלח בצורה כה מבזה באיזשהו צד? אני רוצה להאמין שאם דוד10 היה, הכל היה הרבה יותר רגוע והרבה יותר מאוזן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 16:46 |
|
| |
בן ציון, האם פרסמת את האשכול בפורום הראשי? אם לא מה דעתך לעשות זאת?
אם לדעתך זה חסר תועלת, הנח להם ברמתם. אם יש אלטרנטיבה מצא אותה אם אין צור אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 13:11 |
|
| |
הבעיה נעוצה בכך שקם מתחרה ושמו כיכר השבת דבר שהכניס ללחץ את בחדרי ומאז התחרות היא מי יביא יותר תמונות ויותר קישקושים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 11:53 |
|
| |
תסמונת פני הדור רצים קדימה אבל כל הזמן פוזלים אחורה. וכמובן, הכתבים הרי יודעים בעומק לבם עם מי הצדק.
תוקן על ידי צעג ב- 28/06/2010 11:55:12
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 11:21 |
|
| |
פום_פאקערט
אני מסכים איתך בנוגע לעובדות, אבל אני רוצה להבין מה ההסבר לירידת הרמה בפורום "בחדרי חרדים". היות ואין לי סיבה להניח שאנשים נעשו יותר טפשים, אני מניח שפשוט ריבוי הפורומים מאפשר לכל אחד למצוא את מבוקשו. הרמה וצורת הדיון בפורומים "אגודה אחת" ו"צוותא", שונה מהמקובל בפורום בחדרי חרדים וכך גם בפורומים אחרים, לכל פורום אופי ומשתתפים משלו. הפורום המרכזי, מרכז בעיקר את הכותבים השטחיים והמתלהמים, אבל הפורומים האחרים מרכזים הרבה כותבים איכותיים יותר.
לעומת פורום "בחדרי חרדים", אתר בחדרי חרדים אמור להיות אתר תוכן למשתתפי כל הפורומים, כפי שהכותרות של האתר מופיעים ב-235 פורומים שונים תחת הפלטפורמה של "בחדרי חרדים". מדוע על האתר להיות ברמה כה ירודה ?
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 11:09 |
|
| |
| בןציוןכהנא כתב: |  | הפרדוקס בעניין עמנואל הוא שהאתר נאבק למען קבלת תקנון מחמיר שהעיקר שבו הוא כמובן האיסור להחזיק באינטרנט בכל דרך שהיא. נמצא איפוא שחברי הפורום כולם הם בודאי מאלו שבנותיהם היו נכללות ב"מגמה הכללית".
|
|
אל תהיה כל כך תמים. כשמדובר במישהו מאנ"ש תמיד יש סיבות להקל. אם יעמדו באמת על קוצו של יו"ד בכל סעיפי התקנון לא תשאר מגמה חסידית.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 11:08 |
|
| |
בסופו של דבר רק המנהלים של האתר יודעים מה קורה עם כמות הצפיות, וכמה צופים חדשים מצטרפים כל חודש, וכנראה שהסיקור האובייקטיבי יחסית שאפיין את תחילת המאבק לא הדליק את הסקרנות של האנשים.
לצערנו כל כלי התיקשורת נוטים למגמה הזו (עי' ערך ynet בפרשת המשט, העיתונות הפכה מגוף שמסקר את האירועים לגוף שעושה את ההיסטריה ומוציא את האנשים לרחובות, כך הם יוצרים את החדשות של מחר.). ולכן גופי תיקשורת לא יציבים וחדשים כמו בחדרי חרדים, שמתפתחים בחברה שאין בה כבוד ליושר עיתונאי/יושר אינטלקטואלי, הם נוטים להיות מושפעים הכי חזק ממגמות כאלו.
עוד יותר תמוה בעיני היה התמיכה שלהם במאבק נגד רשויות הרווחה בסיפור האם המרעיבה, ששם בכלל לא היה מדובר על איזה מאבק של המיינסטרים החרדי, רק על מאבק של מיעוט קיצוני..
לולי הפורומים של בחדרי חרדים לא הייתי דורך במקום המגעיל הזה, כמו שאני לא דורך בכיכר השבת וכו'.. אני מחכה שיקום גוף תקשורת חרדי (לא איכפת לי עיתון אתר אינטרנט או כל דבר אחר האמת שלא בדקתי את הרדיו החרדי, אולי הוא יותר אוביקטיבי.), שיהיה אוביקטיבי ויהיה המוקד לחדשות שעליו יוכלו לדון דיון ציבורי שיתרום לכולנו.
|
|
|
|
|