בית פורומים עצור כאן חושבים

שיח שופטים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/6/2010 09:10 לינק ישיר 
שיח שופטים

[ נתקבל מהניק "גרעינוב" ]

שיח שופטים

השופט דה רוטשילד הניח את השפופרת בלב כבד. הוא ידע כבר שהשיחה הזאת בוא תבוא, והוא ידע שאינו יכול להמנע ממנה. הוא השתוחח אינסטנקטיבית, כאילו השופט גלאנצר, נשיא בית המשפט לשעבר, כבר יושב מולו, נועץ בו עינים מצמיתות ומצליף בו בשבט לשונו.

גלאנצר אכן הגיע מהר, מתנשם קימעא מחמת הדחיפות ומשא הדברים אשר בקרבו. לא שעה לגינוני נימוסים והתנפל ישירות:

"ירדת מדעתך?! אתה מבין מה עשית כאן?! מדוע – בשם אלוקים – לא שאלת, לא התייעצת לפני שאתה מוביל מהלך כזה!!"

תבין... ניסה רוטשילד לומר, אך קולו גווע מיד לנוכח המבט המצמית. גלאנצר לא בא לשמוע, הוא בא להשמיע:

במשך שנים אנו מובילים, ובהצלחה, את הקו שלנו. הצלחנו להרוג את רגש החירות אצל חלקים גדולים מן העם, הפכנו את הממשלה לדחליל, הכנסת – עפר לרגלינו, אנו מחוקקים חוקים ומבטלים חוקים כרצוננו, אף אחד לא מעיז לומר לנו 'מה תעשו'. הכל בנוי על התפיסה שאנו הריבון, אנו השליט ואין להפר את רצוננו. כל זה מפעל חיים שלי, שלי. אני בניתי זאת בעשר אצבעות, ועכשיו אתה בא – אידיוט שכמותך – ותוקע סיכה בכל הבלון הזה? עשרות אברכים קמו ואמרו 'לא!' לבג"ץ, וציבור של מאות אלפי איש עומד מאחוריהם ומריע להם.

אפילו בציבור הכללי, שעדיין מאמין בקדושת הבג"ץ, נשמעים קולות רבים שלא היה נכון להשליך אותם לכלא, שהתנהגת כמו פיל בחנות חרסינה. הפרקליטות מבקשת לוותר להם, כך גם שר החינוך, לשרותי הרווחה יש פתאום מה לומר. ובכלל – התרגז גלאנצר יותר ויותר – נגיד שהחלטת להכנס לעסק, היית חייב לנעוץ בהם שיניים. אבל איך יכולת לקחת קלף מנצח כל כך, גזענות, ולמסמס אותו בצורה כזאת. הרי מי שמאשימים אותו בגזענות מת כמעט מיד מפחד, זה הקייס הכי חזק. ואתה הצלחת לגרום לכך שאפילו בצד שלנו כבר מטילים בזה ספק.

בן דרור ימיני כותב בכל לשון שהגזענות לא נמצאת שם, היא נמצאת דווקא אצלנו. אפילו בן כספית – שאוהב אותם כמוני וכמוך – כותב במעריב שהתנהגת שלא בחכמה, שזו מלחמה אבודה. אפילו הוא מתחיל לפקפק אם היתה כאן באמת גזענות. וגם גדעון לוי היה צריך כמובן לצרף את קולו למקהלה הזאת. אתה קולט מה עשית כאן? אתה מבין בכלל מה קרה?"

- "אבל מה יכולתי לעשות" רוטשילד כמעט בכה, "הם ציפצפו על בג"ץ ולא הסכימו לקיים את פסק הדין".

- ומי ביקש מידך פסק דין כזה? אתה לא יודע את הכלל הפשוט שהחכם לא נכנס לבוץ שלא יוצאים ממנו? היית חייב דווקא לשלוח אותם לשבועיים האחרונים של סוף השנה? הרי במשך שנים פיתחנו באופן גאוני את משיכת פסקי הדין. מה שאנו לא רוצים, אנו יודעים לדחות ולדחות ולדחות. הנה, את הבג"ץ של אורנן יקותיאלי משכנו עשר שנים עד שהגיע הזמן המתאים להרגשתנו, ואתה לא יכול לחכות שבועיים? אם היו חסרים לך תירוצים יכולת להתקשר אלי...

אני אומַר לך מה: היית חייב כמובן לנצח, להראות לשיכנזים האלו את הדרך. לא יכולת להתאפק. אבל בשביל זה חינכנו אותך כל השנים? שברגע האמת תתפרץ כמו החתול של רבי יהונתן אייבשיץ שראה עכבר? - - -

-         "איזה חתול?" לא הבין רוטשילד.

-         לא משנה, עזוב. תאמין לי, כשהכנסתי אותך פנימה הזהירו אותי הרבה אנשים, שמענו על האופי שלך. אבל חשבתי שניתן לך הזדמנות, זה מה שאתה מחזיר לנו על כך? הרי בלעדינו היית עד היום עסקן בדרג ג' בעיירת פיתוח.

גלאנצר התרתח והלך מרגע לרגע:

מהרגע הראשון שיחקת לידים של הילד הזה, ללום. מכל בתי הספר והסמינרים בארץ הוא היה חייב למצוא את המקום שבו טענה זו הכי פחות צודקת. אבל נניח לזה, באמת לא משנה מי צודק, זה אף פעם לא ענין אותנו. אבל מדוע, למען השם, היית צריך לדחוף ברגע האחרון את ענין הדת והחוק, למה, למההההה?!

אתה קורא עיתונים? אתה מאזין לתקשורת? הרי שיחקת לידים שלהם כמו אידיוט מושלם. הם לא חיכו רגע והפכו זאת מיד להתקפה נגד הדת. אתה חושב שחסידי סלונים היו מצליחים לגרור אחריהם את כל מנהיגי החרדים בלי זה? לא - באל"ף רבתי, לא! עד אותו רגע הם לא דיברו בקול אחד. אבל ברגע שהפכת זאת למתקפה נגד הדת, ועוד הלכת בכסילותך והשלכת אותם לכלא, לא נשארה שם לאף אחד ברירה. אפילו הרב עובדיה יוסף הוציא הודעה נגד פניה לערכאות.

אני כל הזמן פוחד מה יקרה ביום שהממשלה והעם יתפסו שאפשר לצפצף עלינו, ביום שמישהו יעמוד ויצביע על הנזק שאנו גורמים למדינה, ואז כולם יתנפלו עלינו. הרי אין לנו צבא, כל כוחנו הוא באחיזת העינים שלנו. וזה דבר רגיש ומסוכן, אנו הולכים על חבל דק מאוד!

הרי יום קודם לכן היתה החלטת בג"ץ על ביטול הבטחת הכנסה לחרדים. אתה יודע מה הצחיק אותי יותר מכל? אותם פרשנים שהתראיינו והסבירו בהתלהבות כמה כסף חסך בג"ץ למדינה. חסך כסף? המוסד הזה ביזבז למדינה כסף יותר ממה שלקחו החרדים ויקחו אי פעם. זוכר את פרשת בתי הכלא הפרטיים? קראת פעם כמה עלו למדינה הגחמות שלנו בענין גדר ההפרדה? עשרות ומאות מליארדים. ואני כל הזמן פוחד, פוחד מהיום שהעם הזה יתפכח ויביט סביבו, הרי יבלעו אותנו חיים! וכאן אתה בא ובמו ידיך מכניס אותנו לבוץ מיותר לגמרי. גורם לציבור שלם לומר 'אני מצפצף על בג"ץ', למי זה חסר? למי?!

במשך שנים אני מנווט את הענין בתבונה, בערמומיות, בנחישות. פיתחתי בגאונות את אומנות משיכת החבל עד הקצה בלי לקרוע אותו, ופתאום אתה מתפרץ לשם עם המזג חמום המוח שלך, עם קצף על השפתיים, והורס והורס. אַח! זו היתה טעות, טעות.

- "מה טעות" שאל רוטשילד בלב כבד "שהכנסתם אותי?"

- "על זה אני לא מדבר, הטעות היתה שעזבתי, הייתי צריך להשאר. אני רואה שאי אפשר לסמוך על השופטת פינקל, פָארְט אַ וַויְבּ. אצלי לא היה קורה כדבר הזה, בחיים לא הייתי נותן לך להכנס להרכב במשפט כזה, ותאמין לי. לא צריך הרבה חכמה כדי להבין זאת".

פוֹרְט אַ מה? לא הבין רוטשילד, זו נראית לו איזו קללה באידיש, אבל הוא לא העיז לשאול, רק חסר לו להראות עוד משהו שהוא לא מבין.

"תגיד לי" שינה גלאנצר פתאום את הנושא בחדות: מה זה "הגה"ק ציס"ע"?

-         מה?

-         כתבתם בסוף פסק הדין ביום רביעי "הגה"ק ציס"ע אדמו"ר בעל נתיבות שלום", אולי תוכל להסביר לי מה פשר ראשי התיבות האלו? שאל גלאנצר כמיתמם.

רוטשילד התפתל, לחייו בערו: "האמת שאני לא יודע בדיוק, העתקנו את זה מנוסח העתירה של 'נוער כהלכה', השופט ירוחם מגיש אמר שזה ירגיז אותם כהוגן..."

הוא הרים את עיניו לרגע והסתכל בגלאנצר, אך חזר והשפילן מיד. הבעת הבוז והרחמים היתה כה חזקה ודורסנית, הוא לא יכל לעמוד בכך.

גלאנצר גם הוא הביט באיש היושב מולו, מכווץ ומושפל, סמל של מסכנות מעורר חמלה. רחמיו התעוררו.

"תבין, רוטשילד" אמר בקול רך. יותר משאני כועס אני פוחד, אין לך מושג כמה אני חושב רחוק ובגדול. המדינה הזאת היא רק נקודת ההתחלה, היא המעבדה שביצענו בה את הנסיון. אני וחברי הפרופסורים מהארווד ומאוניברסיטת ייל הגענו כבר מזמן לתובנה שהשיטה הדמוקרטית פשטה את הרגל. אי אפשר שההמון הנבער יקבע מי יהיו המנהיגים, וכל הפוטוגני יותר נבחר יותר. אי אפשר שכל ארבע שנים, במקרה הטוב, מתהפך הכל וצריכים להתחיל מהתחלה, ואי אפשר עם העובדה שהממשלה והשרים עסוקים כל הזמן בלשרוד ולהבחר שוב. באמת שאי אפשר לעבוד כך.

אז מה עושים? שלטון נוסח היטלר וסטאלין כבר לא עובד היום, רק אצל הערבים. וגם אם כן – הם הורגים אנשים מהסוג שלנו. כאן נכנס הרעיון שלי לתמונה: הכנסתי את שיטת 'הכל שפיט', והצלחתי – בעצמי לא האמנתי – לגנוב את השלטון, לאט לאט, אבל בטוח. בהבל פינו אנו משפילים גאים ומגביהים שפלים, מבטלים חוקים ומחוקקים חוקים. השלטון האמיתי בידינו. אם תסתכל על השינוי שחל כאן מאז שהתמנתי ליועץ משפטי – לא תאמין, אני בעצמי לא מאמין. היה כאן צירוף של מזל, הגאונות והנחישות שלי, יחד עם הכסילות של הכנסת, חוסר האונים של הממשלה. ובנוסף לזה התקשורת הנלהבת לעזור.

החברים שלי מכל העולם לא גומרים להחמיא לי, הם מעריצים אותי, וגם הם עובדים בכיוון. אמנם אף אחד לא הצליח להגיע בינתיים למה שהגענו פה. למרות שהגויים טיפשים יותר, אין להם מנגנון הרס עצמי כמו שיש כאן. אבל עובדים על זה בכל העולם, וזה הולך ומתקדם. בית הדין הבינלאומי צובר תאוצה, ואני כבר רואה לנגד עיני את היום שבו ישלטו בתי המשפט בכל העולם המערבי, הנשיאים והממשלות יהיו רק מריונטות.

נכון, יהיו קרבנות בדרך. המדינה כאן תקרוס, וחבל לי עליה, אבל אנו נהיה אז כבר בחו"ל. ליבי על האזרחים שישארו כשהערבים יעלו כאן לשלטון, אבל איך אמר חיים ויצמן בזמנו על היהודים באירופה? הם אבק כלכלי ומוסרי בעולם אכזרי.

וכשהיום הגדול יגיע - אני אהיה הנביא בעל החזון שהגה וסלל את הדרך לכל זה, אני אהיה הכהן הגדול של מערכת המשפט הנאורה. אתה קולט את זה? אני לא יכול לישון בלילות מרוב התרגשות ומתח. ולכן, תבין, אני גם לא יכול להרשות בשום אופן שאת כל זה יהרוס איזה חמום מוח, איזה ג'ינ...

גלאנצר תפס את עצמו ובלם את פיו, אבל זה היה כבר מאוחר; רוטשילד, כאותו מתאגרף שכבר שוכב על הקרשים בהכרה מעורפלת ומזהה פתאום את הזדמנות חייו, זינק מכסאו והתקרב אל גלאנצר באופן מאיים, פניו כמעט נוגעים בפניו.

"מה אמרת?" סינן "מי יהרוס?"

גלאנצר נרתע אינסטנקטיבית: "לא אמרתי כלום, סתם, שום דבר".

אבל רוטשילד לא חשב להרפות לרגע:

"אני יודע מה אמרת" צרח "אמרת ג'ינג'י, חת'כת גזען שכמוך. כבר קודם חשדתי בך כשאמרת את הקללה הזאת באידיש. מה נראה לך, אני לא מספיק טוב בשביל לבן שער כמוך? לא מתאים לך ג'ינג'י? אני עוד אראה לך מה זה. תתבייש לך! אני אצא עם זה לתקשורת, אני ארדוף אותך עד חרמה, אני אאשים אותך בבזיון בית המשפט, אני..."

"אתה צודק" אמר גלאנצר בעצב, "באמת צריך להאשים אותי בבזיון בית המשפט, על כך שאפשרתי להכניס אותך".

הוכנס ע"י ספרן

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 29/06/2010 09:11:32

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2010 01:37 לינק ישיר 

מעניין דבריו של זילברשלג

http://www.kikarhashabat.co.il/אפליה-7.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2010 00:34 לינק ישיר 

שופט בערכאה נמוכה, אולי כך. ואני גם לא בטוח, שכן נראה לי שהחוק מתיר לו יריעה רחבה למדי של שיקול דעת. אבל שופטי בג"ץ הלא פי אלילם ענה והעיד כי החוק הוא רק טיוטה בשבילו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2010 00:30 לינק ישיר 

לשופט חילוני אין סמכות להמציא חוקים או עונשים. ישנם חוקים ועליו לפרשן את החוקים והחפיפה למקרה והראיות.
מה ההבדל ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2010 00:16 לינק ישיר 

מושג הערעור, עד כמה שידוע לי, אינו קיים כלל במבנה השיפוטי של ההלכה. שכן הרב אמור לפסוק שם את ההלכה, וכל השאלה היא אם טעה או לא. אין מושג של 'עשה כי כך פסקתי'. הרב רק מציין את ההלכה, או מציג את ההלכה שאליה יש לדמות ענין זה לפי שיקול דעתו. הרעיון של נידון המערער לערכאה גבוהה יותר רק כי פסק הדין היה נגדו - זר למחשבה ההלכתית משום שהדיין בעיקרו אינו אלא מצביע על ההלכה, ולא פוסק לפי שיקול דעתו. [ובנדון זה יש לענ"ד עדיפות לאפשרות שהמשפט החילוני נותן לערער]
אם בית הדין אינו מגיע להכרעה, או שיש חכם אחר הסובר שבית דין טעה, עולים דרגה ומגיעים לבית דין של עשרים ושלושה, ואם גם שם לא מוכרע הענין, מגיע הדבר לבית דין הגבוה של שבעים ואחד, ושם נמנים והרוב מכריע את ההכרעה הסופית [שימי לב, הדרגות שם נקבעות לפי מספר הדיינים, לא לפי דרגתם].
אבל זו בדיוק הנקודה: בית הדין הגבוה לפי ההלכה משמש כבית דין להכרעה בספיקות או מחלוקות של בתי דין נמוכים יותר. לא מגיעים אליו לכתחילה כלל לדון.
לעומת זאת הבג"ץ דן לכתחילה במגוון נושאים, והוא מרחיב ומרחיב את תחומיו כל הזמן. והוא משמש שם כערכאה הראשונה והאחרונה, מה שמנוגד לגמרי לתפיסה של זכות הנדון לערער, תפיסה שקיימת לפי המשפט החילוני.
האם בתי הדין יכולים לדון במשפט פלילי? זו כבר השאלה שדנו בה קודם לכן. ברור שיש צורך לעדכן את ההלכה כדי שיהיו לה מענים לבעיות הנובעות מקיומה של 'מלכות', דבר שלא היה לנו באלפיים השנה האחרונות, ולכן חסר מן ההלכה. אבל ברי לי שאין שום בעיה להוציא את כל העקרונות וההלכות הנצרכות מתוך ההלכה הקיימת בשולחן ערוך, במיוחד זו של חושן משפט. ואין שום צורך להסתמך על המשפט העותומני, ההודי או ההוטנטוטי. צריך כמובן אנשים בעלי חזון קומה ואומץ מהצד הרבני של הענין. ועל זה דובר כבר בפורום דנן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 06:51 לינק ישיר 

[השימעוני,

לא הבנתי את טענתך כנגד זכות הערעור והגבלתה - בשלב כלשהו - של זכות זו. האם הרעיון של ערכאות, זו למעלה מזו, אינו נמצא גם במבנה השיפוט התורני? והאם, משמגיעים אל הסנהדרין שבלשכת הגזית, יש אפשרות לערער או לא להכריע ולהמשיך הלאה בגלגול השאלה והדיון?

ועוד שאלה - האם בבתי הדין הרבניים היום דנים גם במה שקרוי בזמננו "משפט פלילי"? האם להבנתך ראוי במדינת ישראל דהיום לעשות זאת?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 21:51 לינק ישיר 

אתה מתכוון בית דין לערעורים? או כסאו השני של הבג"ץ. כך או כך, לא משנה מי שהגה את הרעיון, זה התברר כטעות טרגית.
מי שרוצה לדעת כמה בג"ץ רמס את החוק בפרשה האחרונה, יקרא את עתירתו של עו"ד אביעד ויסולי שנמצאת בקישור דלהלן: https://docs.google.com/fileview?id=0B1Yi2dPx4wMDNTFmOGRmMjAtYzEyNi00YjdhLWEzN2QtYmQyMjU5Mzc3ZjM1&hl=iw&pli=1 
ואגב, השופט אמר באחת מהתבטאויותיו הרבות שלא נרשמו בפרוטוקול "אני עובר על החוק כדי להגן על החוק".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 21:20 לינק ישיר 

השמעוני
אתה וודאי יודע שבית דין עליון היה מחידושיו של הרב קוק שלא התקבל בקלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 20:55 לינק ישיר 

פקח עיני
אפשר ואפשר בהחלט לגזור מתוך השלחן ערוך מערכת משפטית שלמה, בודאי עם 'היצירתיות' של בית המשפט העליון מאז אהרן ברק. אבל באמת לא צריך אפילו לזה. עיון קל בפסיקות של בית הדין הרבני יכול להראות לך זאת, ואפילו בספרים של מומחים לעניני חושן משפט כמו הרב יעקב בלוי ודומיו.
יש עוד נקודה חמורה מאוד לענ"ד במבנה של הבג"ץ.
הזכות לערעור היא דבר אלמנטרי במערכת שיפוטית. החוק מקבל את האפשרות ששופט טעה או נטה, ולכן הוא מאפשר לנידון לערער אפילו לפני שתי ערכאות. זה עיקר תפקידו של בית המשפט העליון.
אבל בכל אותם עניינים שבית המשפט העליון השתלט עליהם ודן בהם - אין שום אפשרות לערער! זה דבר מדהים. היכן נעלמה כאן זכות הערעור? האם השופטים באמת חושבים שהם יצורי עליון שלא יכולים לטעות, ולא יכולים להיות מוסתים? היה צריך להיות שבכל דיון שבית המשפט העליון מתחיל בו כערכאה ראשונה, יהיו מעליו עוד שתי ערכאות לערער עליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 17:59 לינק ישיר 

מקסמן 
אני שותף מלא לחרדותך אולם קשה לי להסכים עם קריאת המציאות שלך
בזמן הקמת המדינה לא יכלו לאמץ קודקס הלכתי יהודי כחוק המדינה, האם אפשר היה לאמץ את חושן משפט וממנו לגזור דיני ראיות ולפסוק בכלכלה שהתפתחה בצורה דרסטית ב 80 שנה האחרונות . גם לדעתך היה צורך לעשות בזה שינוי וכיוון ששינוי זה לא היה מוכן בחרו בשיטת משפט אחרת (משפט אנגלי) ולאט לאט מתקנים אותה. אולם גם תיקון זה לא מבוצע על בסיס משפט ההלכה כי לצערינו אין משהו מוכן (או לפחות ברמת הצעה) שניתן לאמץ אותו או לפחות חלקים ממנו . עלינו (לא אישית) ציבורית להכין את התשתית וכשתיהיה מוכנה יש יסוד להניח שיאמצו חלקים ממנה היום מחר או אולי עוד 30 שנה אבל בכל מקרה בפרק זמן קצר יחסית להיסטוריה היהודית. אם נמתין לפגישות בין שופטים לדינים נצטרך להמתין לא מעט - דווקא ברק רצה להכניס לבית משפט עליון את הרב דייכובסקי שליט"א לצערנו לא הסתייע. צריך להתחיל להכין את השולחן ערוך הרלוונטי המתאים למדינה ואז יש סיכוי שיואמץ ע"י מישהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 17:40 לינק ישיר 

שוב ירוחם ופקחעיני היקרים:
אנא בואו נחזור לעניין הרציני ואני אומר לכם שאין שום בעיה בעניין,
ההנהגה השיפוטית והציבורית הייתה יכולה לעשות את זה בקום המדינה, רק הם העדיפו לאמץ את משפט הבריטית, ולכן הביקורת שלנו היא גם כלפיהם ולא רק כלפינו,
כמנהיגים יהודים הייתה צריכה להיות להם ראיה רחבה יותר ולא לחטוף בכוח (את המשפט הבריטי מול משפט יהודית)
נגד רצון העם או חלקו של העם, כמו שהעם קיבל על עצמו את הכשרות ונישואין כיפור וקבורת ישראל שבת חגים וכו'
כך העם היה יכול לקבל את משפט היהודים, אבל והיות שההנגה רצו וחשבו רק על עצמם ודעותם, ומצד הדתיים גם התעקשו ללכת ראש בקיר ולעשות שוב קהילות נפרדות כמו בגולה, במילא קשה לקרב ולגשר בין מערכת המשפט למערכת משפט יהודית,

אבל חייב מצד היושר והעתיד העם בישראל שהשופטים והדיינים ישבו ביחד לעשות מערכת משפט יהודית,
ואם לא, יהיה כאן מלחמת אחים בעוד דור או שני דורות, ובסוף חורבן בית שלישי,
אנחנו חייבים להתפלל שיקום מנהיג שכזה שיוכל לעשות את כל זה,
1, לעשות את זה ביחד שופטי ישראל ודיינים בישראל,
2, להוריד את הפחד מהעם ולומר להם שלא יהיה משפט כפי שנראה בפשט בתורה, כלומר שום דבר לא ישתנה,
3, להחזיר את האימון של החילונים ברבנים, וכן להחזיר את האימון של החרדים במערכת המשפט,
4, לבחור שופטים בבחירות, וכך גם רבנים\דינים כמו שקובע ההלכה (שלא יקרה מקרה ברק שוב, כלומר טובת הנאורות מול טובת העם כולו, ולא יקרה שרב מביא איתו את ההשקפה שלו במערכת,)
5, לעשות הפרדת תורה והשקפה, (ההשקפה לא תקבע לכלל העם, רק בקהילה עצמה, נתתי דוגמאות לעייל)
6, לעשות הפרדת נאורות ומדינה, (כלומר הנאורות לא תקבע לכלל העם רק לחילונים בתוך עצמם, הסיבה פשוטה, כי שהנאורות מתנגשת מול טובת העם והמדינה ? טובת העם והמדינה קודם לנאורות ולא להפך, עיין ערך זכיות מחבלים)

אפשר לתת דוגמאות עד אין סוף, אבל חייבים לעשות את זה שיקום איש חזק מצד החילונים ואיש חזק מצד החרדים והדתיים,
ושניהם יצילו את העם והמדינה מחורבן בית שלישי,

אני מבקש מחברי וחכמי הפורום לתת לזה מחשבה ולכתוב רעיונות בעניין, 
אתם יודעים מה ? יחשבו שאנו נאיבים אז מה ?
הרי זה הצלה של ממש ! של העם כולו ולדורות הבאים צאצאינו,,, שלנו,,, לא כדאי ???
רבונו של עולם זה לא מפחיד אותכם ?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 17:15 לינק ישיר 

הודיעני כעת פקח עיני באישי ש'מגיש = מלצר', תודה. כנראה שחנן קרוב לירוחם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 17:12 לינק ישיר 

פינקל = בייניש (בהשראת ר"י מיר ע"ה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 17:03 לינק ישיר 

יש פה נקודה אחת שאינני מבין מדוע כל חכמי האשכול פסחו עליה:
ברור שמדינה צריכה מערכת משפטית יעילה, וברור שההלכה - לצערנו - לא התמודדה עם מצב של מדינה מתוקנת, ואין לה כמעט כלום מה לומר בנושא. ובמצב של היהדות החרדית כיום, אין מי שירים את הכפפה. כל זה ברור.
אבל מה לזה ולבג"ץ? אל תשכחו שבג"ץ הוא מוסד בעל תפקיד כפול. ראשית, הוא משמש כערכאה עליונה לערעורים. ובזה הוא חלק מהמערכת המשפטית, ואין עם כך שום בעיה.
תפקידו השני [כפי שכתוב בכל פסקי הדין שלו שמתרוצצים לאחרונה 'בית המשפט העליון בשבתו כבית דין גבוה לצדק'] הוא הוא הבעייתי. אינני בקיא בדיוק מה המחוקק נתן לו, ומה השופט ברק גזל בכוח הזרוע, וכפי שכינה זאת המשפטן האמריקאי ריצ'רד פוזנר 'ברק הוא מעין שודד ים משפטי'. אבל ברור שהוא הרחיב את סמכויותיו מעל ומעבר למה שמישהו חלם בכלל, ופלש לשטחים שלא שייכים לבג"ץ - והתוצאה: הרודנות הקשה שבג"ץ מנהל היום ומכתיב את הקו שלו למדינה שרובה ככולה לא רוצה בו.
מדוע אי אפשר לחלק באופן ברור: מערכת משפטית כן - בג"ץ בתפקידו המורחב לא! וזה אומר לא, גם אם יצטרכו באופן זמני לפטר אותם חמשה עשר שופטים, ולבנות את העסק מחדש, כי במצבו העכשוי לענ"ד הוא מושחת עד היסוד. בכל אופן, זה לא יערער את המערכת המשפטית הרגילה שאינה נפוחה מגאוה ואינה מכתיבה למדינה ואזרחיה במה ראוי להם להאמין ובמה לא.
אגב, מישהו יכול לפענח את הרעיון של הצפנת השמות ברשימה?
הבנתי שגלאנצר הוא ברק [גלאנץ]
אדמונד דה רוטשילד, גלוי למדי. כנראה זה עומד גם ביסוד הרעיון של הפיכת הפרענק לג'ינגי' [רוטשילד = שלט אדום, ואולי גם אדמונד רומז לאדום].
מה עם שאר השמות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 16:54 לינק ישיר 

מקסמן
אנו צמים היום על החורבן ולמה שנאה כ"כ גדולה נוטפת עיטך .
אחזור לעניין : למיטב ידעתי אין בטכנולגיה פתרון לבעיות ההלכה והמודרניות היא יכולה לעזור אולם לא להוות פתרון מלא. ולכן נדרשת מהלך הלכתי (בדומה לחז"ל ) שיכלול אולי מדרשי הלכה מחודשים כדי לאפשר לנו לקיים מדינה ע"פ חוקי ההלכה (בכוונה כתבתי הלכה ולא דיני תורה) . שונה לגמרי יהודי חרדי הגר בחו"ל ויהודי חרדי שצריך לנהל מדינה יהודית (ואני מדגיש שוב שיש לו אחריות גם לתושבים גויים) . זה שני ספרים שונים ב"שולחן ערוך" . האם אכשר דרא לערוך את השולחן מחדש אינני יודע אולם אני יודע שהדבר נדרש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 16:54 לינק ישיר 

גם איזבל זכתה לכבוד- פקדו את הארורה וקברוה כי בת מלך היא, אמר הנביא
השופט ברק הוא רק מטאפורה, היו גם יותר גרועים ממנו. אבל לא היה גרוע כמוהו למדינה. דעתי עליו כדעתך,
 אבל הוא היה שופט של המחוקק הישראלי, (והרבה הרבה יהודים אחרים, מעריצים ומעריכים אותו). והמחוקק הישראלי יחד ובשיתוף ראשי המשפט לדורותיו יסדו את מערכת החוקים העכשוית- והמשתנה מדי יום ביום לפי הנסיבות המשתנות.
כך עשו חז"ל- כדבריך- וכך נעשה בכל חברה מודרנית מתקדמת. ההלכה נקבעת לפי שמה- הלכה. היא הולכת
היא לא שוקטת על שמריה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שיח שופטים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext