| נשלח ב-3/7/2010 22:13 |
|
| |
חשיבות היופי!? (מיועד בעיקר לגברים)
שבוע טוב ידידים.
הרשו לי להציג בפניכם סוגיה.
סוגית היופי..
כמה חשוב לדעתם שהבחורה תהיה יפה?
כמובן שבמידה ואיננה מוצאת חן כלל אז אין פה נושא.
אך במידה והיא יפה ברמה בינונית, לא יותר מידי, אבל נאה.
האם זה עלול ח"ו בהמשך החיים להימאסות?
האם זה מצד שני לתועלת, בחורה יפה רגילה ליחס מועדף, ושלא כזאת איננה?
האם חשוב שהבחור יהיה "דלוק" על יופי בחירת ליבו?
אשמח לתגובות
תוקן על ידי אסיק_good ב- 04/07/2010 03:15:23
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2010 22:47 |
|
| |
| shira8000 כתב: |  | שאלה טובה, שאני בדיוק מתחבט בה עכשיו.
כמו כל גבר, גם אני מחפש אשה יפה. (עם הרבה ענווה אציין שגם אני נראה טוב - גבוה, עיניים כחולות, שער חום בהיר - שאר הפרטים באישי...)
עד עכשיו אכן נפגשתי עם בחורות יפות. יפות מאוד אפילו. שבוע שעבר נפגשתי עם בחורה אמממ... לא יפה. גם לא מכוערת, באמצע כזה. חמודה. אבל באופי עוד לא פגשתי כמותה. עדינה, אינטלגנטית, צנועה ועוד.
אני ממשיך איתה עוד פגישה. כי:
א. נכון שליופי יש חשיבות גם על פי תורה (אין אשה אלא ליופי) אבל יופי זה לא הכל. ואם אין התאמה, גם האשה הכי יפה תהיה מאוסה בעיני בעלה.
ב. יופי זה דבר מתבלה. אחרי מספר שנים קטן ומספר הריונות, זה נראה אחרת לגמרי. משא"כ המידות.
ג.יופי מיוחד מושך עיניים. לא הייתי רוצה להסתובב עם אשתי, ולגלות מישהו אחר נועץ בה מבט...
ד. אשה יפה מודעת לעצמה מגיל צעיר, ומטפחת את החיצוניות שלה יותר מידי. ללא ספק, זה פוגם בפנימיות.
יש עוד מלא סיבות, אבל זה מה שאני זוכר משיחתי אמש עם אדם נשוי ומאושר, אשר אשתו אינה מלכת היופי. בנוסף, מכר שלי התגרש עכשיו ל"ע, ואשתו הייתה ממש יפה.
מעלה קונוטציה כאילו אנחנו איזה עוד עציץ... |
|
הגמרא בכתובות דף נ"ט עמוד ב':
"תני ר' חייא: אין אשה אלא ליופי. אין אשה אלא לבנים. ותני ר' חייא אין אשה אלא לתכשיטי אשה. ותני ר' חייא הרוצה שיעדן את אשתו ילבישנה כלי פשתן הרוצה שילבין את בתו יאכילנה אפרוחים וישקנה חלב סמוך לפירקה"
אז אם יש תלונות, לא אני הכתובת. גשנה לרב חייא בבקשה.
תוקן על ידי אברימי88 ב- 10/07/2010 22:47:54
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2010 19:12 |
|
| |
יש שיגידו למה עציץ, קקטוס....
אבל בחייכם זה לא שאלה, כי בחור שכל כולו חיפש יופי וטען שמצא את המלכה, שה' ישמור מה הוא מצא... לכן, גם זה משמים!!! והכל ענין של טעם, לגבי שאלה מה מחפשים?: זה מישהי שתמצא חן בעיני!!! (ובעיני בלבד, משום שיש לאנשים נטיות לחשבן איך זה ימצא חן בעיני הסביבה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2010 01:09 |
|
| |
| אברימי88 כתב: |  | שאלה טובה, שאני בדיוק מתחבט בה עכשיו.
כמו כל גבר, גם אני מחפש אשה יפה. (עם הרבה ענווה אציין שגם אני נראה טוב - גבוה, עיניים כחולות, שער חום בהיר - שאר הפרטים באישי...)
עד עכשיו אכן נפגשתי עם בחורות יפות. יפות מאוד אפילו. שבוע שעבר נפגשתי עם בחורה אמממ... לא יפה. גם לא מכוערת, באמצע כזה. חמודה. אבל באופי עוד לא פגשתי כמותה. עדינה, אינטלגנטית, צנועה ועוד.
א. נכון שליופי יש חשיבות גם על פי תורה (אין אשה אלא ליופי) אבל יופי זה לא הכל. ואם אין התאמה, גם האשה הכי יפה תהיה מאוסה בעיני בעלה.
ב. יופי זה דבר מתבלה. אחרי מספר שנים קטן ומספר הריונות, זה נראה אחרת לגמרי. משא"כ המידות.
ג.יופי מיוחד מושך עיניים. לא הייתי רוצה להסתובב עם אשתי, ולגלות מישהו אחר נועץ בה מבט...
ד. אשה יפה מודעת לעצמה מגיל צעיר, ומטפחת את החיצוניות שלה יותר מידי. ללא ספק, זה פוגם בפנימיות.
יש עוד מלא סיבות, אבל זה מה שאני זוכר משיחתי אמש עם אדם נשוי ומאושר, אשר אשתו אינה מלכת היופי. בנוסף, מכר שלי התגרש עכשיו ל"ע, ואשתו הייתה ממש יפה. |
|
מעלה קונוטציה כאילו אנחנו איזה עוד עציץ...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2010 14:25 |
|
| |
אברימי, צודק כל מילה בסלע. יופי זה באמת משהו שחשוב לי,( במיוחד אם כל המשפחה שלי כאלה). אבל עוד יותר חשוב האופי והמידות, כמו שאתה אומר... צריך שזה יעומד מול העיניים בזמן הנכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2010 19:11 |
|
| |
איך אמר אחד מהאחים שלי, יש כאלה שמתחתנים איתה בשביל היופי ואחרי שנה שנתיים הם לא מבינים לאן זה נאבד.. למזלם הרע היא השמינה, השתנתה ועוד כמה בעיות חיצוניות.
כנראה שצריך לשים דגש על מציאת חן הן בחיצוניות והן בפנימיות ולא על נתונים מסוימים ומפורסמים של יופי.
|
| נשלח ב-4/7/2010 15:48 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | יופי זה נגזרת של האופי.
אם למישי יפה יהיה אופי רע, גם היופי שלה יימאס עם הזמן.
וכן להיפך. כי הפנימיות משליכה על החיצוניות בעיני המתבונן, לטוב ולמוטב. |
|
בס"ד
ליטאי
זהו המשפט(היחיד) האדיר ששמעתי בחיי פה בפורום מימך!!
תוקן על ידי טיע ב- 04/07/2010 15:49:05
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2010 15:38 |
|
| |
שאלה טובה, שאני בדיוק מתחבט בה עכשיו.
א. נכון שליופי יש חשיבות גם על פי תורה (אין אשה אלא ליופי) אבל יופי זה לא הכל. ואם אין התאמה, גם האשה הכי יפה תהיה מאוסה בעיני בעלה. ב. יופי זה דבר מתבלה. אחרי מספר שנים קטן ומספר הריונות, זה נראה אחרת לגמרי. משא"כ המידות. ג.יופי מיוחד מושך עיניים. לא הייתי רוצה להסתובב עם אשתי, ולגלות מישהו אחר נועץ בה מבט... ד. אשה יפה מודעת לעצמה מגיל צעיר, ומטפחת את החיצוניות שלה יותר מידי. ללא ספק, זה פוגם בפנימיות.
יש עוד מלא סיבות, אבל זה מה שאני זוכר משיחתי אמש עם אדם נשוי ומאושר, אשר אשתו אינה מלכת היופי. בנוסף, מכר שלי התגרש עכשיו ל"ע, ואשתו הייתה ממש יפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2010 14:48 |
|
| |
את זה אולי כדאי לשאול נשואים.
לפי העבודה שאני עשיתי בעניין זה מאד מאד תלוי.
כמעט כל אחד אמר לי משו אחר.......
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2010 14:46 |
|
| |
אתה צריך להרגיש איתה בנוח. אם המראה שלה דוחה אותך (למרות שאולי היא לא מכוערת) אז אל תקח אותה לאישה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2010 14:38 |
|
| |
| אור_לגויים כתב: |  |
אני מודע לכך שיש סוג יופי, שאינו נדיר במיוחד, שיותר מוצא חן בעיני, אך האם זה אמור לגרום לי לחפש דווקא סגנון כזה? אם אקח בחורה שהיופי שלה לא הכי הכי, זה עלול לגרום לזוגיות לא טובה?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2010 14:27 |
|
| |
פעם לא הייתי מבינה את זה שיש אנשים שחשוב להם יופי ומראה חיצוני, זה היה נראה לי רדוד ומטופש, אבל עכשיו נפתח לי איזה ערוץ הבנה בעניין..
אתה אומר שאתה רוצה סוג של יופי מסוים, ושאינו נדיר יש מה להתעקש על דבר כזה, אבל לא עם ראש בקיר...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2010 13:22 |
|
| |
יש כאלה שמחפשים נשים עם יופי מיוחד בעוד הם שוכחים עד כמה הם "יפים".
אני לא אומרת שאני מאמינה במשוואה- "בחורה יפה לבחור נאה", אחרי הכול, כולנו גשמיים...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2010 12:58 |
|
| |
תודה למגיבים. אני אמקד את שאלתי. אני מודע לכך שיש סוג יופי, שאינו נדיר במיוחד, שיותר מוצא חן בעיני, אך האם זה אמור לגרום לי לחפש דווקא סגנון כזה? אם אקח בחורה שהיופי שלה לא הכי הכי, זה עלול לגרום לזוגיות לא טובה? ולכל המגיבים בעניין האופי, וודאי שהכוונה כאן היא לאופי מתאים, ורק השאלה על היופי.. ורגע קט.. את הוספת בתגובה "יחס מועדף מבעלה", וודאי ווודאי. התכוונתי לנידון אחר, בו בחורה יפה בסטנדרטים גבוהים, רגילה ליחס מועדף מהסביבה, וזה דבר שא"א להתווכח איתו. ובחורה רגילה מקבלת יחס רגיל מהסביבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2010 11:43 |
|
| |
ליטאי, סוף סוף תשובה לעניין! ראוי לשבח
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2010 11:21 |
|
| |
חשוב שאישה תהיה יפה בעייני בעלה ואני לא חושבת שצריך להיתבייש בזה. אך כמובן שלא צריך ללכת אחרי מוסכמויות הרחוב מהו יופי... חשוב שבחור יקח בחורה שיפה בעייניו ולא בעיניי חבריו. אך עיניין היופי הוא כמו כסף, זה אמור להיות בונוס ולא עיקר הבחירה כי אם תיקח בחורה שהיא רק יפה אתה תמצא את עצמך תקוע עם רהיט מהמם בבית....
|
|
|
|
|