| נשלח ב-15/7/2010 02:47 |
|
| |
היחס החינוכי והחברתי החרדי למיניות
האם התשואה החינוכית שהחברה החרדי מקבלת עבור בורות מינית, גבוהה מהמחיר אותה היא משלמת ?
אני מסופק.
האם זה דבר בריא לנפש ? בריא לרוח האדם ? מוצדק עפ"י תורה ?
מה עם הומואים [ופדופילים, וכן הלאה] שמודחקים מהחברה, ואין להם כלל אפשרות לתנות בעייתם, ללא קשר אם זה מותר או אסור.
האם יש להוציא את השד המיני מהארון ? או להשאיר אותו לקליקת המבוגרים הנשואים, ובאווירה האיזוטרית של מדריכים סודיים ומקוואות נעלמים.
המכיר את החברה החרדית מבין היטב על מה אני מדבר. ובפרט ביחס לרווקים שהם מצונזרים לגמרי ממידע, ועליהם להדחיק את הדחפים לא רק בפועל, אלא גם את עצם העובדה שהאדם חיה מינית.
ישנו עיוות ביחס למיניות האדם, הדבר לא היה קיים בעבר, ואינני יודע מאין הוא הופיע ומה הסיבות לכך.
רציתי לפתוח דיון על הומוסקסואליות, אך אין טעם בכך, כל עוד שאין כלל חינוך והכרה במיניותו של האדם בחברה זו.
תוקן בידי מיימוני ועדיין צ"ע אם להשאיר את האשכול...
תוקן על ידי עצכח ב- 18/07/2010 15:13:08
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 14:59 |
|
| |
| הבנשק כתב: |  | הוא לא כותב שהאשה הכושית היא ציפורה. הוא ממציא שמשה היה נשוי לאשה כושית כשמלך על ארץ כוש.
|
|
מה פי' ממציא ??? נראה לך שהיה לץ ?
הכל נמצא במקורות,
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 14:57 |
|
| |
הוא לא כותב שהאשה הכושית היא ציפורה. הוא ממציא שמשה היה נשוי לאשה כושית כשמלך על ארץ כוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 14:47 |
|
| |
צדיק:
צטטי את הכתב והקבלה, והלואי אם הייתי טיפש כמותו
אגב: שכחתי לומר לך שאת ציפורה לקח אחרי שהיה כבר מלך בכוש,
תוקן על ידי maxmen ב- 12/11/2010 14:55:06
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 14:27 |
|
| |
טיפשותו של פלוני גוברת והולכת מיום ליום ומהודעה להודעה.
כנראה נעלם ממנו שמשה לקח את ציפורה הרבה לפני שהוא ידע וחלם שהוא יהיה המנהיג והמלך של עם ישראל. ובכן, מה בדיוק מצופה ממנו שיעשה לאחר שהתמנה למנהיג? שיזרוק אותה לכלבים?!
מי שמייחס למרים כאלו דיבורים וכוונתו מעיד על עצמו בלבד.
עכשיו נראה איך פלוני יתחיל להתפלפל כאן, שהרי מעולם לא ראיתי ממנו הודאה בטעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 13:24 |
|
| |
האם שלמה היה מחבר את שיר השירים היום ??
|
| נשלח ב-12/11/2010 08:40 |
|
| |
מסופר במסכת שבת דף קנב: א"ל רבי לר' שמעון בן חלפתא מפני מה לא הקבלנו פניך ברגל כדרך שהקבילו אבותי לאבותיך א"ל סלעים נעשו גבוהים קרובים נעשו רחוקים משתים נעשו שלש משים שלום בבית בטל האם שיחה כזו היתה יכולה להתקיים היום?
|
| נשלח ב-9/11/2010 15:05 |
|
| |
נכון
|
| נשלח ב-9/11/2010 15:01 |
|
| |
מה שיפה בפשט שלי הוא שהתורה היא נגד גזעניזם
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 14:51 |
|
| |
| riv כתב: |  |
מקסמן,
במחילה, הפשט הפשוט הוא שלקח אשה כושית ,כלומר, ההדגשה היא על צבע עורה של האשה. ואם כל הכבוד למפרשים לא כתוב שאהרון נצטרע - ולכן מכיוון שכתוב שרק מרים נצטרעה ברור שהעונש היה על דבריה אודות האשה הכושית -
|
|
ריב:
מי אני שיחלוק עליך ?
|
| נשלח ב-9/11/2010 14:46 |
|
| |
מקסמן,
במחילה, הפשט הפשוט הוא שלקח אשה כושית ,כלומר, ההדגשה היא על צבע עורה של האשה. ועם כל הכבוד למפרשים, לא כתוב שאהרון נצטרע - ולכן מכיוון שכתוב שרק מרים נצטרעה ברור שהעונש היה על דבריה אודות האשה הכושית -
תוקן על ידי - riv - 09/11/2010 14:58:35
|
| נשלח ב-9/11/2010 14:30 |
|
| |
| riv כתב: |  |
מקסמן,
ראה הודעה שלך בדף 3 מיום ה11/8, כתבת, שהביקורת הראשונה של מרים כלפי אחיה שלקח אשה לא יפה . |
|
ריב
נווו נכון אני טוען שזה הפשט הפשוט כפי שאמרתי שם,
|
| נשלח ב-9/11/2010 14:25 |
|
| |
מקסמן,
ראה הודעה שלך בדף 3 מיום ה11/8, כתבת, שהביקורת הראשונה של מרים כלפי אחיה שלקח אשה לא יפה .
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 14:12 |
|
| |
| riv כתב: |  | מקסמן,
זה אתה שכתבת - "הביקורת הראשונה שלה כלפי אחיה (המנהיג\המלך הראשון) הייתה על זה שלקח אישה כושית, (כלומר לא יפה)" |
|
לא הבנתי אותך,
|
| נשלח ב-9/11/2010 14:05 |
|
| |
מקסמן,
זה אתה שכתבת - "הביקורת הראשונה שלה כלפי אחיה (המנהיג\המלך הראשון) הייתה על זה שלקח אישה כושית, (כלומר לא יפה)"
שבח,
תודה על החידוש - ובכל זאת בהקשר המאוד מסויים של הדברים, הגיוני לפרש כך. כלומר, השלג צבעו לבן, והכושי צבעו שחור, ומי שמבחין בפרטים אלה ברור לו שהעונש הוא במידה כנגד מידה.
תוקן על ידי - riv - 09/11/2010 14:40:14
|
| נשלח ב-9/11/2010 10:49 |
|
| |
| ריב כתבה: |  | שבח,
אולי תחדש לי , איפה הביטוי מצורעת כשלג חוזר על עצמו בתורה ? אולי הביטוי שנעשה לנפוץ לקוח מאותה פרשה - ועל כן יש בו כדי נתינת טעם ? |
| "אולי"... הביטוי מופיע גם בשמות (אצל משה) ובמלכים (אצל גיחזי), (בכל מקום שהצרעת הפתיעה...)
תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 09/11/2010 10:51:41
|
|
|
|
|