בית פורומים שידוכי חרדים

בחור צדיק ופתוח?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/7/2010 10:03 לינק ישיר 
בחור צדיק ופתוח?

שלום לכולם!

אני חדשה כאן וחדשה בכלל בשידוכים.
יש לי שאלה לבחורי הישיבה שגולשים כאן.
אני בחורה פתוחה מצד אחד (אבל בגבול- מסננת מאד מה לראות לשמוע  וכו'). ומצד שני מאד חזקה בהשקפות, בהליכות וכו' ואני בחורה מאד רוחנית ומתרגשת מאד מכל דבר של קדושה ותורה.
אני רוצה בחור שישב וילמד ויהיה אברך בע"ה הרבה שנים.
אז יש לי קצת תסבוכת.
כשמציעים לי בחורים צדיקים מאד - שבטוח ילמדו , זה מלחיץ אותי, כי אני מפחדת שאני אהיה מדי פתוחה בשבילם.
וכשמציעים לי בחורים פתוחים- אני מפחדת אולי הם לא ברמתי הרוחנית, ולא ילמדו בעתיד .

אז יש לי 2 שאלות:
1. האם יש כזה דבר שילוב של בחור פתוח, אבל רציני וישב וילמד בכולל הרבה שנים? (15 שנים ויותר בע"ה)
או הפוך- צדיק ולומד אבל לא יהיה מדי מרובע...
2.  על איזה כוון אתם ממליצים לי? אתם לא מכירים אותי אבל מהכוון שלי שכתבתי..

הערה: אני יודעת שאנחנו לא מתכננים את החיים: כמה שנים ילמד בכולל וכו', הכל לפי המצב, אבל ככה אני שואפת.
לא שיצא אחרי 3-5 לעבוד.....
אני אשמח אם בחורי ישיבה שיודעים ומבינים בבחורים יענו. תודה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2010 23:48 לינק ישיר 

אממ אני קצת לא מבין מה הגדרה של ישיבה פתוחה, אבל נתעלם מהשורה הזאת לרגע.

ניתן להעלות את נושא הלימוד ממש בצורה ישירה של "מה השעות לימוד שלכם בישיבה?"

"איזה סגנון לימוד אצלכם" זה "מתי ההפסקות", "מה אתם עושים בהפסקות", ולראות לאט לאט עד כמה הוא יוזם מעצמו ומדבר על עניין של הלימוד דווקא, יכולה להיות אופציה שהוא מעצמו לא ידבר על הלימוד (מענווה), אז תשאלי אותו בצורה ישירה, עד כמה זה חשוב לו (כמובן שהוא יענה לך את מה שאת רוצה לשמוע, במידה ותמצאי חן בעיניו).

מה שכן, בשביל זה מדברים עם חברים או עדיף רבנים, הרבנים בד"כ יודעים מה טיבו של הבחור בלימוד, וכן במידות.

מה שכן, גם אם היו שואלים אותי על חבר שלי, יהיה קשה מאוד להגיד שהוא לא למדן או משהו כזה, אז צריך לדעת לשאול כל שאלה, ואולי אפילו לשחק אותה בכיוון ההפוך, כאילו בכיוון של "תגיד, מה כל היום אתה לומד?! אתה לא יוצא קצת עם חברים, נהנה מהחיים?!", ואז לראות מה כיוון התשובה שלו.

תנסי לפי מה שיזרום, אבל מה שהכי חשוב, תדעי לאן את הולכת ומה את מחפשת.

הרבה בהצלחה ושנתבשר בבשורות טובות ישועות ונחמות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2010 23:48 לינק ישיר 

1. קשה לקבוע בזה מסמרות באיזה פגישה, הדבר תלוי במדרגת הפגישה, ולא במספרה.

2. להעלות את זה בצורה ישירה. כמו יתר הדברים שחשובים לך. פגישות אינם חידון.

3. אם אינו נבל, הוא לא ישקר בפגישות בדברו על תוכניותיו לחיים. אך השאלה היא, האם הוא באמת מפוקס לענין זה, רצוני, האם חשב עליו ברצינות, ויאמר את מה שבאמת יקרה, או שיאמר "ודאי שאני אלמד כל חיי", ואין זה אלא לפי שזה אורח חייו, ודקלומו מיום עמדו על דעתו.

אמנם, אם הוא בחור שבאמת מחובר לתורה, ושוגה באהבתה תמיד, כנראה שתוכלי לראות זאת אפילו מבלי להעלות הנושא, ומ"מ ודאי שבהעלאת הנושא, משיעור התלהטותו והתלהבותו בענין, תביני את שיעור דבקותו בתורה, וממילא את תכניות לימודיו בעתיד.

מ"מ שאי תפילה. ובהצלחה.

תוקן על ידי אדםשתאנוש ב- 24/07/2010 23:49:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2010 23:33 לינק ישיר 

תודה לכם כל התגובות!
הציעו לי עכשיו בחור מישיבה פתוחה, ויש לי פגישה איתו.
איך אני מעלה את נושא הלימוד? באיזו פגישה? (ראשונה\ שניה\ שלישית)?
איך אני אדע שהוא באמת אומר נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 19:05 לינק ישיר 

יהונתן22 כתב:
והיא קיבלה תשובה מאוד לגיטמית, שלעניות דעתי לא צריך להסתכל על דברים כללים, חיצונים ורישמיים כמו "ללמוד 15 שנה ולא 5 שנים".

צריך להסתכל הרבה יותר על הפנימיות כי את לא מתחתנת עם הכולל שלו ולא עם הלבוש שלו. את מתחתנת עם הבחור עצמו, הוא זה שהולך להיות החלק השני שלך בחיים, וחשוב מאוד לבדוק אותו. כמובן את היראת שמיים שלו המידות שלו התקשורת ושאר ירקות.

זה שהוא לומד ומתכוון ללמוד זה לא מעיד בצורה ניכרת על יראת שמיים/מידות. וכנל גם ההיפך

היא כבר הסבירה שאין כוונתה לספור 15 שנים, וברור שהיא מתכוונת לסוג של בחור ששואף ללמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 17:29 לינק ישיר 

השאלה שלך מסתדרת לי עם הגיל שלך.

אני מאחלת לך שתתחתני בקרוב מאד כשאיפותיך הטהורות בעז"ה.

תזכרי טוב טוב, לכל סיר - יש מכסה.
הקב"ה דואג לכווווווווווולם, ואת לא הבחורה הראשונה/אחרונה שעוברת במוחה אותה השאלה.

תתחזקי ותתפללי ובעז"ה יבוא לך המתאים לך ביותר !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/7/2010 13:54 לינק ישיר 

והיא קיבלה תשובה מאוד לגיטמית, שלעניות דעתי לא צריך להסתכל על דברים כללים, חיצונים ורישמיים כמו "ללמוד 15 שנה ולא 5 שנים".

צריך להסתכל הרבה יותר על הפנימיות כי את לא מתחתנת עם הכולל שלו ולא עם הלבוש שלו. את מתחתנת עם הבחור עצמו, הוא זה שהולך להיות החלק השני שלך בחיים, וחשוב מאוד לבדוק אותו. כמובן את היראת שמיים שלו המידות שלו התקשורת ושאר ירקות.

זה שהוא לומד ומתכוון ללמוד זה לא מעיד בצורה ניכרת על יראת שמיים/מידות. וכנל גם ההיפך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 13:37 לינק ישיר 

יהונתן22 כתב:
מתוך דברייך נראה שאת מעוניינת בבחור בן תורה, ירא שמיים ונראה טוב מטופח כזה. שאולי זה חלק ממך ומתאר אותך , את רואה את עצמך בתור "בת תורה", ואת מחפשת את הצד השני שלך. אבל לא כל הנוצץ יהולום הוא, זה יכול להיות גם זכוכית.

זה שהוא נראה בלבוש מודרני ולומד בישיבה ומתכוון ללמוד בעתיד 15 שנה זה רק נשמע טוב, אבל זה נשמע טכני, ככה קל מאוד יהיה לעבוד עליך. הדברים הרבה יותר עמוקים מאשר מה שאת מציגה. עדיף לך לעצור ולחשוב בדיוק מה את רוצה.

היא תעצור ותחשוב, ובכ"ז עוד פעם תעצור תחשוב ו...
מה אתה רוצה? היא שאלה שאלה לגיטימית לתחילת שידוכים, במיוחד אם אין אחים מעליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 13:21 לינק ישיר 

מתוך דברייך נראה שאת מעוניינת בבחור בן תורה, ירא שמיים ונראה טוב מטופח כזה. שאולי זה חלק ממך ומתאר אותך , את רואה את עצמך בתור "בת תורה", ואת מחפשת את הצד השני שלך. אבל לא כל הנוצץ יהולום הוא, זה יכול להיות גם זכוכית.

זה שהוא נראה בלבוש מודרני ולומד בישיבה ומתכוון ללמוד בעתיד 15 שנה זה רק נשמע טוב, אבל זה נשמע טכני, ככה קל מאוד יהיה לעבוד עליך. הדברים הרבה יותר עמוקים מאשר מה שאת מציגה. עדיף לך לעצור ולחשוב בדיוק מה את רוצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 02:00 לינק ישיר 

קודם כל, תודה לעונים. קצת נתתם לי כוון מדויק יותר.
אדם- סתם זרקתי את המספר 15 שנים להיות אברךך, אין שום ענין במספר זה. פשוט רציתי להסביר על כמות של שנים.
חכמה- אני בת 20.5

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2010 17:24 לינק ישיר 

רבי נחמן אומר והעיקר שלא יתפחד כלל או משהו כזה
והכוונה שאדם לפעמים מפחיד את עצמו בדברים שלא קיימים במציאות אלא בדמיונו הפורה או הקודח. מה שתחליטי
ברור שיש הייתי אפילו אומר שרובם המוחץ כאלה
אלא אם כן חצי מהם שייכים לפלפול העמוק של אדם
וממש לא נראה לי שכך
את בעצם מחפשת משהו כמו כולם או רובם של החרדים הקלאסים... תתפללי והוא יבוא מהר...

תוקן על ידי ננחנחנח ב- 22/07/2010 17:33:45

אין דבר יותר עצוב... מננחנחנח שמח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2010 17:10 לינק ישיר 

בת כמה את ? אם אפשר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/7/2010 11:06 לינק ישיר 

יש כזה דבר.
אבל צריך לדעת ש..
יש דתיים של הרגל, חברה, וכדו'. ויש דתיים של עבודה. המין הראשון שזכרתי, אינו נופל במעשיו ובאורח חייו מהמין השני. אלא שהמין הראשון, חי אמנם באורח חיים דתי, אפי' חרדי, ואפי' חרדי קיצוני, וכו', אך כסוס שוטף במלחמה. לעומתו המין השני חי חיים של עבודה, לפי מדרגתו.

המקום בו יבחנו ב' המינים זה מזה, יהיה במקום מפגש עם התאוה או הכבוד, וכל כדומה. שהראשון שלא נגעה יראת אלקים בלבבו באמת, אלא לפי שזה המקובל בחברתו, יעבירו יצרו על דתו ועל דעתו בקל, בפרט אם חברתו אינה עמו בעת הנסיון. משא"כ השני. כל זה דברים פשוטים.

העולה מזה, אם חשקך בבחור רציני ממין הדתיים של העבודה, זה בא בעסקת חבילה עם שמירת הלכה בכל מחיר. כך שאם תרצי לצאת עמו (או בלעדיו) לאיזו שהיא חויה כל שהיא, יתכן שזה לא יקובל עליו. למשל.

מאידך, בחור כזה, על אף צדקותו, יאפשר לאשתו דברים שיסבור בדעתו, או על פי דעת רבו, שאינם מנוגדים לדין ולהלכה, אף אם אינם מקובלים בחברת החרדיים כאן מדינת ישראל ת"ו. זה יכול להיות בצורת הלבוש, בנהיגת המרכבות, וכל כדומה.

אלא אם כן, אינך חפצה באמת בכזה בחור. אלא בבחור פשרן, אלא שמתנהג בדברים מסויימים כאורח החברה היותר חרדית. ובדא לא עסיקנא.

בהצלחה.

וסתם שאלה, שאולי ראוי לאשכול בפני עצמו. מפני מה חשקך, בזה אשר ילמד 15 שנים. ומה המיוחד במספר שנים זה.

תוקן על ידי אדםשתאנוש ב- 22/07/2010 11:08:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2010 10:21 לינק ישיר 

המתפללת ???!!!! { די לחכימא }

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2010 10:15 לינק ישיר 

barbrav כתב:
יש ויש, לפי איך שאת מציגה את זה את צריכה בחור מסגנון ישיבות יותר פתוחות.
אני אסביר בקצרה, בחור מתפרח וסגנון הישיבות שדומות לה, זה סוג צדיק שאמור להלחיץ אותך, כי טיפת פתיחות בשבילו זה נורא.
פוניבז ודומותיה, זה כל בחור לגופו, יש ויש.
הקלאסה המתבקשת זו חברון ודומותיה, משום שבחור מוגדר שם בשני  פרמטרים א. אם הוא רציני ולומד ב. אם הוא צדיק.

יש היום בעולם הישיבות כמות ענקית של בחורים שלומדים ורוצים ללמוד בצורה רצינית מאוד, אבל הם פתוחים. (אני לא מדבר על פתיחות מודרנית אני מדבר על פתיחות ישיבשערית, שכל אחד ורמתו הוא, אבל זה בערך כמו שכתבת מסנן...)

בחור צדיק זה לא אומר שהוא לומד, לאומת בחור פחות צדיק (=פתוח) שיכול ללמוד יותר ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2010 10:14 לינק ישיר 

יש ויש, לפי איך שאת מציגה את זה את צריכה בחור מסגנון ישיבות יותר פתוחות.
אני אסביר בקצרה, בחור מתפרח וסגנון הישיבות שדומות לה, זה סוג צדיק שאמור להלחיץ אותך, כי טיפת פתיחות בשבילו זה נורא.
פוניבז ודומותיה, זה כל בחור לגופו, יש ויש.
הקלאסה המתבקשת זו חברון ודומותיה, משום שבחור מוגדר שם בשני  פרמטרים א. אם הוא רציני ולומד ב. אם הוא צדיק.

יש היום בעולם הישיבות כמות ענקית של בחורים שלומדים ורוצים ללמוד בצורה רצינית מאוד, אבל הם פתוחים. (אני לא מדבר על פתיחות מודרנית אני מדבר על פתיחות, ישיבשערית שכל אחד ורמתו הוא, אבל זה בערך כמו שכתבת מסנן...)

בחור צדיק זה לא אומר שהוא לומד, לאומת בחור פחות צדיק (=פתוח) שיכול ללמוד יותר ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחור צדיק ופתוח?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext