בס"ד אור ליום ו יא אב התש"ע
מכתב מחאה על חטיפת ילדים מאמם למעלה משנה !!
יום ראשון ז באב תש"ע 18 ביולי 2010
לכבוד
חברי כנסת
לידיעת:
מר שמעון פרס – נשיא המדינה
גב' דורית בייניש - נשיאת בית המשפט העליון
עו"ד יהודה ויינשטיין- היועץ המשפטי לממשלה
עו"ס יצחק פרי- יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים
מר נחום איצקוביץ- מנכ"ל משרד הרווחה והשירותים החברתיים
מר מוטי וינטר - סמנכ"ל משרד הרווחה והשירותים החברתיים
עו"ד אייל ינון - היועץ המשפטי לכנסת
הנדון: מדיניות משרד הרווחה - ילדים בני 5 ו-7 שנים לא רואים את אימם מזה כשנה וחצי
שמי לורי שם טוב ואני מתגוררת בגבעתיים. ילדיי בני 5 ו-7 שנים נלקחו ממני ביום 06.1.09 למתקן חירום של משרד הרווחה שם שהו חצי שנה, מאחר ואתי דור פקידת הסעד לחוק הנוער מלשכת רווחה גבעתיים (דאז כיום פק"ס לחוק הנוער בר"ג) סברה כי הילדים בסיכון.
http://www.youtube.com/watch?v=-38cNpSxtwg&feature=channel_page
אני אישה עובדת, מתפרנסת בכבוד מימים ימימה, ללא הרשעה פלילית כלשהי, ואשר ביצעתי ע"פ בקשת פקידת הסעד בדיקות שונות במכוני מסוגלות הורית, פסיכיאטר מחוזי, ונמצאתי כשירה וטובה לגדל את ילדיי ואף משמורת ילדיי ניתנה לי ביום 28.10.2009.
כתוצאה מהוצאת ילדיי ממשמורתי, ניתקה אותי פקידת הסעד לחלוטין מילדיי, ומרגע שהעבירה את ילדיי לגרושי המתגורר ברמת-גן, נוצר נתק סופי ללא שניתן לי הזכות לדעת מה מצבם של ילדיי בבית הספר, בגן הילדים. אסור לי ליצור עם ילדיי שום קשר, לא לשוחח איתם בטלפון, לא לראותם, גם לא ממרחק, כל זאת בהוראה של פקידת הסעד.
כיום, אני נדרשת לשלם הוצאות של מאות אלפי שקלים כדי שילדיי יוכלו לשמוע את קולי אך לשווא, הביורוקרטיה הנוקשה של מערכת הרווחה ובית משפט לענייני משפחה ברמת גן אינם מאפשרים לילדיי את הזכות הבסיסית הטבעית והחיונית של ילדיי לפגוש את אימם מזה כשנה וחצי, גם לא במרכז קשר מאובטח. רשויות הרווחה מתייגות את ילדיי ואותי ומסבות לנו נזקים. כאמור, הילדים הועברו למשמורת גרושי.
שירותי הרווחה ברמת גן קבעו כי חידוש הקשר ביני לילדיי ייעשה לאחר "עריכת אבחון קליני לבדיקת מצב ילדים ואינטראקציה ביניהם לבין הוריהם".
חברי כנסת נכבדים, אם לא אעבור את בדיקות האינטראקציה עם ילדיי, האם לא יראו אותי לעולם, אם לא מדוע מערכת הרווחה מזה כשנה וחצי מונעת מילדיי וממני להיפגש באופן סדיר?
ועדת סלונים נבו
בדו"ח ועדת סלונים נבו על עבודתם של פקידי סעד לסדרי דין נכתב כי בתי המשפט מקבלים מוצא פיהם של פקידי הסעד כ"תורה מסיני"': כיום מהווה התסקיר "סוף פסוק" ולא ניתן לערער או להשיג עליו...
מאידך פקידי הסעד כותבים תסקירים לא אמינים: "בעדויות ששמענו ובבדיקת מדגם של תסקירים על-ידי הצוות, נמצא כי לא כל הוראות התע"ס מקוימות. עוד נמצא שאין אחידות בכתיבת התסקירים, אין פירוט מלא אילו חקירות בוצעו ואלו לא ומדוע, אין תמיד אבחנה בין עובדות לדעות, ולא ברור תמיד מה המקור לקביעות עובדתיות חשובות, ובמקרה הצורך - אלו בדיקות נעשו כדי לאושש או להפריך אותן".
חברי כנסת נכבדים, אם פקידי הסעד מגישים תסקירים לא אמינים מדוע בתי המשפט רואים בהם סוף פסוק, כיצד הציבור רואה את מערכת הרווחה והמדינה שכך מתייחסת אל היקר לו מכל בני משפחתו?
אם חוקת המדינה דוגלת בדמוקרטיה וערכים יהודיים, מדוע מדיניות רשויות הרווחה ובתי המשפט לראות בהמלצות לא בדוקות של פקידי הסעד סוף פסוק?
סוף דבר
חברי כנסת נכבדים, מדובר בסכנה של אבדן אמון הציבור ברשויות לרבות הרווחה והמשפט.
אני פונה אליכם בבקשה כי תעשו כל מאמץ לבצע "טיפול עומק" במערכת הרווחה הישראלית כדי שיישמרו זכויותיהם, וכבודם של משפחות בישראל.
בנוסף אבקש את תמיכתכם במאמציי לפגוש את ילדיי.
לורי שם טוב
טל': 050-8846712
כתבת תחקיר מחודש 02/10 בתוכנית מבט שני, של התחקירנים יפעת קידר ואלעזר בן לולו בערוץ 1 - אני האמא ל'.
http://www.viddler.com/explore/familythoughts/videos/11/