בית פורומים שידוכי חרדים

מחפשים את הדומה או המשלים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/7/2010 13:50 לינק ישיר 
מחפשים את הדומה או המשלים ?

שלום לכולם,

אז כן אני דיי חדש פה.

אני כותב את האשכול הזה מתוך נסיון השידוכים שעברתי. הגעתי פשוט למסקנה שאני מחפש מישהי שעברה תהליך חיים בדיוק כמו שלי, או לפחות קרוב לשלי. לא מתאים לי בחורה שעברה תהליך שונה ממני בחיים. זה יהיה קשה מאוד מאוד להתגבר על הפערים שיהיו ביננו וזה רק יוסיף על הקשיים הרגילים של בני זוג צעירים.

אולי התובנה הזאת היא קצת משונה, אבל זה מה שהניסון הורה לי.

יצאתי עם בחורות מסגנונות שונים שאולי חזותית הן היו דומות לי אבל פנימית הן היו רחוקות ממני כמטחויי קשת.

אז השאלה הנשאלת היא כזאת האם אתם מחפשים את הצד השני שיהיה דומה לכם או שאולי אתם מחפשים צד שונה ממכם (משלים אתכם?)

תוקן על ידי אסיק_good ב- 28/04/2012 22:01:00

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2012 19:00 לינק ישיר 

אני מחפשת את המשלים מתוך הדומהה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 09:05 לינק ישיר 

ובאותו הקשר: ״הללו את ה׳ מן הארץ״ וכאן מגיעה רשימה של כוחות מנוגדים וכוחות משלימים שיחד יוצרים את ההלל: תנינים ו-כל תהומות. (תנינים אין מקומם בתהומות) אש ו-ברד. שלג ו-קיטור. רוח סערה-עושה דברו. האלה הניגודים. אחכ יש גם רשימה של כוחות משלימים... עיינו שם. אין ספק שתהנו... :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2012 13:18 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
אני לא חושב ש-למשיכה יש הגדרה או שאפשר לצמצמם את זה להגדרה. 
משיכה זה אומר שאדם נמשך למשהו, שהוא רוצה וחפץ בו, שיש לו חשק וכמיהה אליו. 
כמו כל דבר יש בכך הרבה רמות, והרבה סגנונות של משיכה. מי משיכה חיצונית ועד משיכה פנימית. 

אישית, אני מחפש להימשך פנימית, לאישיות של הבחורה, לפנימיות שלה, לתכונות שלה... ורק אח"כ לנסות להימשך לחיצוניות שלה, ושלכה"פ שהמשיכה החיצונית שלי אליה תהיה מבוססת על המשיכה הפנימית שלי אליה. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2012 11:58 לינק ישיר 

אני לא חושב ש-למשיכה יש הגדרה או שאפשר לצמצמם את זה להגדרה. 
משיכה זה אומר שאדם נמשך למשהו, שהוא רוצה וחפץ בו, שיש לו חשק וכמיהה אליו. 
כמו כל דבר יש בכך הרבה רמות, והרבה סגנונות של משיכה. מי משיכה חיצונית ועד משיכה פנימית. 

אישית, אני מחפש להימשך פנימית, לאישיות של הבחורה, לפנימיות שלה, לתכונות שלה... ורק אח"כ לנסות להימשך לחיצוניות שלה, ושלכה"פ שהמשיכה החיצונית שלי אליה תהיה מבוססת על המשיכה הפנימית שלי אליה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2012 00:20 לינק ישיר 

האמת שאני בעיקר הצטרפתי לחצי השני של השאלה... אבל אין עליו תגובות :(

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2012 22:52 לינק ישיר 

לקחת את זה מהמילון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 00:32 לינק ישיר 

משיכה? זה כשהמנוע שעל פיו את נעה בדרך כלל בחיים מתחיל לפרפר מול אדם אחר. כששני המנועים פועלים יש משיכה הדדית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 21:21 לינק ישיר 

אריסה, איתך בשאלתך...  מה אומרות בנות?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/5/2012 20:49 לינק ישיר 

חיפשתי בספר המדויטים מי הוא המושלם , וזה מה שמצאתי...:

מדוייטים בע"מ- המדריך השלם

הצפוי- את שואלת אותו איך היתה הנסיעה (הללללווו? כאילו ברור שהוא זה שנוסע אליך?), והוא עונה: ברוך השם, בסדר. את מבקשת ממנו לספר לך על עצמו והוא מספר לך באיזה ישיבה הוא לומד, בן כמה הוא וכמה אחים יש לו. את שואלת אותו איזה מוזיקה הוא שומע והוא עונה "חסידי, למה?". אחר כך הוא שואל אותך באיזו מגמה למדת בסמינר, איך זה להיות הבכורה בבית, ומזמין לך מיץ תפוזים (את הקשית את צריכה להזמין לבד).

המיואש- מהרגע הראשון הוא ידע שזו את. וגם אם זו לא היית את, מעכשיו זו את. כי זה באמת לא משנה לו מי תהיה אישתו, מספיק לו שתהיה אחת כזו. השדכנית אמרה שהוא בן עשרים ושבע והיא לא מבינה איך זה ייתכן שהוא נשאר רווק עד הגיל הזה, לך זה לוקח דקה. אחרי כמה ניסיונות פתטיים שלו לגרום לך לצחוק, את מתחילה להוריד דמעות. בשקט את מדמיינת איך את רוצחת את השדכנית בדם קר. כעבור רבע שעה הוא כבר מתחיל להיראות כמו כלכלב מעורר רחמים שמתחנן לעצם, לטיפת עידוד. ואת מתחננת לעצם גם, במחשבה שניה, לכל דבר שבעזרתו הפה שלו יחסם (לנצח). בטעות הוא קלט אותך מרימה יד כדי לפהק, ולנצל את ההזדמנות להביט בשעון. את לא יודעת איפה לקבור את המבט. בסוף גם זה מסתיים. תודה לא-ל.

הצדיק- עיניו מביטות אל הקרקע וראשו ניצב בשמיים. הוא מגיע לפגישה עם גמרא ביד, ולא בשביל לעשות רושם. הוא מדבר איתך על עניינים נשגבים ואת, שבתחילה נכבשת על ידי הרוחניות הגבוהה שלו, מגלה, בשלב מסוים, שאולי הוא קצת גבוה מדי בשבילך. כשאת אומרת הארי פוטר והוא מביט בך כאילו אמרת מילה גסה, את אומרת "נקסט" ומביטה בעצמך באכזבה. נו, טוב, בלאו הכי לא אהבת את העובדה שהוא לא נוגע בזקן.

השפיצר- אבא שלו ראש ישיבה, אמא שלו מנהלת סמינר, אחיו ראש כולל והחברותא שלו זה הבן של המשגיח. הוא נראה טוב, מתלבש לא רע, יש לו רשיון, מידות טובות ואין בחור בישיבה שלא שומע את השם שלו לפחות שלוש פעמים בשעה. את לעולם לא תפגשי איתו עד שלא תתחייבי לפחות לדירת שלושה חדרים במרכז העיר עם חניה פרטית (הרי למה הוא עשה רשיון?).

האדיש- הוא בא לפגישה כאילו עשה לך טובה שהסכים להגיע, אחרי שלוש דקות של שקט את מתחילה לזרוק שאלות פתיחה להן הוא עונה לקונית בכן ולא. בין שתיקה לשתיקה את שומעת פתאום נעימה קלאסית- הפלאפון שלו- הוא מביט בצג, אומר יפה "סליחה", סר הצידה לכמה דקות, אחר כך חוזר ואומר לך שהוא חייב לעוף. אז את אומרת לו "עוּף".

המראיין- "אז את יעל אני מבין?.. . כן... איך הגעת לכאן?.. באוטובוס?... את גרה קרוב?... באיזו שכונה תזכירי לי?... אה, כן. אז מה את עושה היום?... עובדת... מורה?... לא מורה? למה לא מורה?... את לא אוהבת את זה?... למה לא?... אני חושב שזה מקצוע נהדר לנשים... אבל את עובדת נכון?... כמה את מרוויחה לחודש?... זה לא הרבה...ואת מתכוונת להמשיך עם המשרה הזו?... במה אבא שלך עובד?... ואמא שלך?... עקרת בית... אני מבין... את נחשבת לבחורה מסודרת?... אוהבת לנקות את הבית?... זה לא יצירתי מספיק? למה את מתכוונת? <חיוך מעוקם של יעל> בת כמה את?.. כמה אחים יש לך?.. את הכי קטנה? זה נחמד לא?... באילו ישיבות האחים שלך למדו?...אה, אחד עזב באמצע?... למה עזב?...והשאר... לא, לא שמעתי על הישיבה הזו...ו...?", נאאאאאאאאקסט.

המודרני- מגיע באיחור אלגנטי של עשרים וחמש דקות (לקח לו רבע שעה למצוא חניה לרכב ועוד עשר דקות להגיע מהחניה רגלית למקום). עניבה של ורסצ'ה, נעליים של אלדו, חליפה של זארה, בושם של ז'אן פול גוטיה ופלאפון SK עם צלצול של שיר לועזי שלא הספקת לזהות. הוא בן עשרים וארבע, לומד במיר או עטרת, מעודכן בכל מה שהוא חושב שצריך להיות מעודכנים בו וחושב שזה ילהיב אותך אם הוא יספר שהוא מכיר את עמירן דביר אישית ושהוא הבטיח לו שהוא יבוא לנגן בחתונה שלו חינם.
זהו, שלא.

השוביניסט- הוא משחק אותה קשה להשגה, יענו את לא ממש מעניינת אותו, הוא בכלל בחורות לא מעניינות אותו, הוא לא יודע אפילו למה הוא נפגש, אבל מציעים ויש לו ערב פנוי, אז למה לא? יום אחד הוא בהחלט מתכנן להתחתן, אם הוא ימצא את "ההיא" (בנתיים הוא נפגש עם שבע בחורות ואף אחת לא "עשתה לו את זה", סתם מעפנות. לא, הוא לא חושב שהוא בררן).
הוא מספר בדיחות על נשים שנוהגות (אבל אל תעלבי, כן?), לא אוהב לקרוא הרבה (זה רק כי אין לו זמן) אבל מופעי סטנד-אפ עושים לו את זה בטירוף. יש לו תיאוריה בנויה לתלפיות על זוגיות, מעמד האישה ומעמד הגבר במשפחה. הבית היהודי הוא כמו ממלכה קטנה, ובמממלכה כמו בממלכה אמנם יש לאישה מעמד מאד חשוב, הלא היא מלכה נושאת כתר, אבל בתכל'ס השרביט הוא ביד של המלך, וגם המילה האחרונה. הכל, אגב, מעוגן במקורות הלכתיים (הוא יכול להראות לך את הרמב"ם בעניין, אם את מתעקשת), שיהיה לך ברור. כן? ושאם הבחורה חושבת שזה שהיא מביאה את הפרנסה הביתה הופך אותה למחליטת ההחלטות אז משהו כאן בהחלט השתבש. הדור של היום...
הוא מזמין לך את מה שהוא מזמין לעצמו (וזה גם מה שאת אמורה לאהוב), מספר לך על כל מיני פרוייקטים שהוא מעורב בהם (הוא טיפוס נורא עסוק ומבוקש), יש לו דעה על כל דבר (את יכולה לחשוב אחרת, אבל זה פשוט אומר שאת טועה), הוא לא מנסה להרשים אותך לרגע, הוא מעבר לזה. הוא כל כך מושלם שאת אמורה לפול שבי לרגליו גם בלי שהוא ינסה לעשות משהו בנדון. רק מעצם קיומו.

המושלם- הוא אינטלגנט, חכם, רגיש ונראה מספיק טוב. יש לו ידע בדברים שתמיד חלמת לדעת. בא ממשפחה טובה, יש לו מידות מקסימות, אהבת תורה וחיוך שובה לב. הוא מצליח להבין את הבפנוכו הכי עמוק שלך לגרום לך להרגיש הבחורה הכי מיוחדת בעולם ו…קקקקקאאאאאאאטטטט!!!! סרטי מדע בדיוני כבר ממזמן יצאו מהאופנה

בחורים, מזהים את עצמיכם, איפה,למה וכמה..? (עזבו הגזמות בנ"ל...)
בחורות, איזה אופי הכי התחברתן,סלדתם?(אני , כמובן...למושלם..., חוץ מסרטים. ח"ו,מה לו ולזה..)

נערונת. באמת , גם לי יש שאלה כזו, ואחדד: למה תקרא משיכה? מה יקנה אתכם,שיראה לכם בר קיימא באמת...? דוגמא בבקשה...

תוקן על ידי אריסה ב- 03/05/2012 21:08:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 00:32 לינק ישיר 

מעניין... מה הדין לגבי אדם עם לב סרבן? ומה קורה עם אדם שיש משיכת לב בזמן השהות וחמש דקות אחכ היא מתפוגגת? (לפי הקטע הנלמד :) המון. המון שאלות יש לי.

תוקן על ידי נערתהבזק ב- 03/05/2012 00:36:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2012 23:52 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2012 23:19 לינק ישיר 

הגזמה???(אני לא יודעת את הכללים עדיין)
 טוב, פשוט הוא נשמע בוגר יחסית לגיל שנתתי לו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/5/2012 17:47 לינק ישיר 

אחת. עד כאן! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2012 14:42 לינק ישיר 

נקודה, יש מצב שאתה חושף את הגיל שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/5/2012 14:37 לינק ישיר 

מותר לך שיהיו לך דעות, חשוב שיהיו לך שאיפות, וחובה בלבך שתדעי מה עומד בפנייך, ומה הכלים שאת צריכה להצליח במטרה שאת מציבה לעצמך (או החיים - התורה). 
אז נכון, שיש דברים שעד שלא חווים או חיים את זה א"א לדעת מהם ומה הרגשה שבהם, אך כל אתגר/משימה/פרויקט שהתורה העמידה את האדם בהם, היא גם נתנה לו את הכלים ואת היכולת ללמוד איך להצליח בכך. 

כך, שאת יכולה הכי להרגיש טוב עם דרכך הזאת - שכ"כ רוצה ושואפת כלדעת ולהבין כל דבר!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מחפשים את הדומה או המשלים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext