יש לי שאלה שמאד משמעותית לגבי ואשמח מאד לשמוע את דעתכם
אני בן 24 לומד בישיבה מעולה ,הלומד כיום זה עם "
הבעיה שכיום אין לי שום חשק ללימודי קודש [מסיבות שונות] ואני מעונין ללכת ללמוד תואר אקדמאי
שאיפתי תמיד היתה להיות מה שאני מאמין בו וחפץ בו ואני חושב שולוותר פעם אחת כדי "שלא יאמרו" זה תמיד לוותר עוד פעם אחת ועוד פעם ולוותר על החיים שלי כפי שאני חפץ בהם
עכשיו כאן הבאנה עם השידוך :
א האם יש בכלל בנות חרדיות שהיו מסכימות לצאת עם "כזה" בחור או שאני אצטרך לנדוד למזרחי וכולי [אני לא סגנון של פרח או משהו אני סגנון של אדם נורמטיבי די עדין וחכם רק לא רוצה המשיך ללמוד]
ב גם אם יש מה כדאי לעשות להמתין ולהתחתן [מה להגיד בפגישות???!]או לחתוך עכשיו ולעשות מה שאני מאמין בו כעת
השאלה מורכבת מערכיות [אמת ] ומבחינה פרקטית מעשית מה כדאי אל תהיה צודק,,,
תודה
תוקן על ידי אסיק_good ב- 23/07/2010 18:44:38
נשלח ב-25/1/2011 23:08
יש הרבה באמצע שרוצות אבל לא מצהירות על זה ורק אחרי החתונה לאט לאט............ ואותן הוא יפסיד .זה הצד השני.
ברוכה הבאה גולשה אני מקווה שתהני איתנו
נשלח ב-20/1/2011 22:43
שרית זה לא מדויק כיון שיש את המה יאמרו זתאמרת שאפי' אם לה לא איכפת היא תוריד בגלל השם שבדבר לא חסר בנות שרוצות רק בחור ישיבה וקצת אחרי החתונה הם כבר דואגות שהוא לא יהיה כזה
נשלח ב-20/1/2011 22:39
אם בחורה שיפריע לה שאתה לומד לימודים אקדמיים . סימן שהיא לא מתאימה לך.
נשלח ב-19/1/2011 23:53
תוקן על ידי מזדקן ב- 19/01/2011 23:56:58
נשלח ב-19/1/2011 23:50
אחרי החתונה
מי שנשאר בלימוד ומקבל על עצמו את הדחק
אשרי לו.
ומי שקשה לו יוצא בשעות הערב ללימוד מקצוע ואח"כ יוצא לעבוד
כך עושים אלפי בוגרי ישיבות ורואים נחת.
תוקן על ידי אוהביהודי ב- 19/01/2011 23:52:53
נשלח ב-19/1/2011 23:46
אבל מה אפ פרנסה ?
נשלח ב-19/1/2011 23:33
הסיבה היא שא"א בדורנו להשאר יהודי טוב אם לא שאת שנות הבחרות ישקיעו רק בלימוד התורה.
את זה לא אני קבעתי אלא גדולי הדור והמציאות מוכיחה כמה צדקו.
לכן מפחדים מיציאה החוצה בשנות הבחרות.
בחו"ל המצב היה מאוד מטושטש והרבה משפחות שולחות ללימוד מקצוע והילדים סוטים מהדרך לגמרי או חלקית. היום גם שם מאוד התחזק הענין.
רופאים וכדו' חרדים יש גם בארץ אבל שוב רק אחרי שאת שנות הבנין בנו שישיבה קדושה.
אקוה שדברי מובנים ,אם יש הערה אשמח לשמוע.
נשלח ב-19/1/2011 22:41
תפרט קצת יותר אם אפשר , מה הסיבה הפשוטה, וגם ההשוואה לחול.
נשלח ב-19/1/2011 12:03
מזדקן אתה לא שייך? טוב לדעת! אגב לידיעתך לא הציבור יצר אלא גדולי נהדור ויש לזה גם סיבה פשוטה.
ואם אתה משווה עם חו"ל אז אפי' אין צורך לכתוב
נשלח ב-18/1/2011 23:21
asaf2 כתב:
אני רואה כאלו שבאו מחו"ל -ויש רופאים חרדים והם לא פחות חרדים מהישראלים ,למה פה כל כך מפחדים
מכאלו דברים ?
פשוט הציבור שאתה משתייך אליו,יצר את התפעה הזאת..
נשלח ב-18/1/2011 11:35
אהבתי מה שכתב יהונתן,אין ענין לחמם כסא בישיבה אם זה לא מתאים ,עדיף לימוד שעתיים אמיתי מיום שלם לחמם כסא ,אני מדבר בעיקר אחרי שנות הישיבה הרגילות ,למי שמתעכב למה שלא יעשה משהו עם עצמו? אני רואה כאלו שבאו מחו"ל -ויש רופאים חרדים והם לא פחות חרדים מהישראלים ,למה פה כל כך מפחדים מכאלו דברים ?
נשלח ב-16/1/2011 21:53
מזדקן כתב:
אדם צריך לעשות רק את החישוב מה טוב לו, ולא מעבר לזה..
ומהטוב לו? החכם עיניו בראשו.. אחרי שרואה את ההשלכות ושוקל את כל הצדדים יכול לבחור מה באמת טוב לו, גם בטווח הארוך, וגם לאור הצדדים שעלו מבלי לנקוט עמדה מה טוב באמת
נשלח ב-14/1/2011 00:03
אדם צריך לעשות רק את החישוב מה טוב לו, ולא מעבר לזה..
נשלח ב-13/1/2011 16:17
אני חושבת שזה תלוי במה שאתה מחפש....ואני בטוחה שיש בחורות שמעוניינות באחד כמוך. שיהיה המון המון בהצלחה!!!!!!!!
נשלח ב-8/1/2011 19:55
למקרה שעדיין לא הגעת למסקנות....
גם אני ,הקטן, עובר בתקופה זו לבטים הדומים לשלך , כדמיון הטיפה לחברתה.
חושבני שלעזוב לגמרי את עולם התורה זהו צעד קיצוני למדי ,שאמנם יש שיעדיפו אותו ,אך דומני שבנות מגזרנו ברובן תעדפנה 'בן ישיבה' על אף לימודיו האקדמיים, מאשר אחד שאינו נמצא כלל בישיבה.
לגבי שאלותיך, ישנן בנות (והרבה) שמחפשות דווקא סגנון כזה של בחור המשלב לימודים בישיבה עם לימודים גבוהים ,ואיני רואה שום טעם בהמתנה ללא עשיה כלשהי. מאמינים בני מאמינים אנו - ומתי שהיא צריכה לבוא היא תבוא. חבל אם כן על זמן שמתבזבז לריק.
עצתי היא לשלב בין השהייה בישיבה ובין הלימודים האקדמיים, ובכך להרוויח משני העולמות.
בפגישות עצמן תוכל לראות את סגנון הבחורה ולאחר שתראה שהיא מתאימה לסגנונך תוכל לספר לה ללא חשש שזה יפריע לה.