לא היה לו שום סיכוי. לא יכולתי לתת לו אפילו הזדמנות נוספת. וכל שהוריי אמרו כדילשכנעני לפגוש בו שוב נפל על אוזניים ערלות. מי שפוחד מחתולה איך יוכל לספק לי הגנהכל החיים? שאלתי את עצמי שוב ושוב. להורים אמרתי שראיתי אותו במצב בלתי נסבל וסרבתילפרט. הם לא היו מסכימים אתי בכל מקרה.
למען האמת המתנתי לו בדירתה שלחברתי. הוא איחר... אז יצאתי למרפסת הסמוכה והתבוננתי לרחוב. מעט אנשים חלפו עלהמדרכה. עיני צדה בחדר מדרגות סמוך חתולה רעבתנית שתחבה את ראשה לתוך חבילה שלדוריטוס, לא ידעתי שחתולים אוהבים חטיפים. אבל התברר שהיא נהנתה הנאה גדולה. אוליהחתולים שינו את טעמם עם השנים והם מבכרים עתה חטיפים על פני אוכל מזין, ככל בנידורם. מישהו עבר ברחוב והחתולה נבהלה וברחה, אלא שחבילת הדוריטוס לא השתחררה מעלפניה היא טסה עיוורת ומבוהלת לגרם המדרגות של הבניין של חברתי. באותו רגע בדיוק הואהחל לטפס במדרגות. זיהיתי אותו בקלות על פי הסימנים שנמסרו לי מראש.
החתולהזינק למולו ראשה עדיין טמון בחטיף. הוא נבהל כל כך אחז במעקה, אך כפי הנראה גם היאנבהלה והפעם ניסתה בכל כוחה להחלץ מהחבילה שעטפה את ראשה. היא קפצה וחבטה, והוא אחזבמעקה היא קרבה לרגליו עדיין עיוורת ומטורפת... והוא נאחז במעקה בכל כוחו נתלה בובשתי ידיו הרים את רגליו מתוך תקווה נואשת להימלט מן החתולה.
המראה שלו היהכל כך מגוחך שלא יכולתי להפסיק לצחוק. למזלי הוא לא שמע אותי. תלוי על בלימה פלבלאל מול הייצור המוזר שעדיין לא נחלץ ממעטפת החטיף. ואז לפתע היא הצליחה לקרוע אתהעטיפה מעל פניה. בתנופה אדירה של עבד שיצא לחופשי, היא דלגה מעל המעקה אל מול פניוהנדהמות של הבחור שלא היה לו הפעם לאן להמלט. הוא נפל בחבטה על המדרגות והיא – כברהספיקה לברוח. ראיתי אותו קם מביט חסר אונים לכל הכיוונים מנער את בגדיו שנתלכלכוכהוגן ומלמל לעצמו כמה מילים. זו הייתה עמדת פתיחה הכי גרועה שיכול היה לזמן לעצמו. חמש דקות אחר כל הוא היה ישוב למולי בכורסה בסלון של חברתי. לא יכולתי להאזין לו... להיות קשובה. ראיתי אותו עדיין מתפתל על המעקה נחבט על הקרקע מבועט מחתולה חובבתדוריטוס לא הייתה לו שום הזדמנות.
על מה הוא דיבר, אין לי מושג. מן הסתם לא השבתי לו לעניין. לא הייתי מרוכזת. בכלפעם שניסיתי לעמוד על טיבו ראתי אותו בפוזה האומללה ההיא והתקשיתי להתאפקמלצחוק.
על סמך מה הוא ביקש להיפגש עמי שוב, אין לי מושג. אך בודאי נראיתיכמי שסובלת מבעיות של קשב וריכוז. העובדה שלא זכרתי מאום מהפגישה ההיא שעה שבכלפגישה אני זוכרת כמעט מילה במילה את כל השיחה.
אך אני סרבתי. סרבתי בעיקרמפני שבכל פעם טענתי איזה מין גבר הוא... אם כך הוא מתמודד עם חתולה. מה ההוא יעשהכשנחצה את הכביש הוא ואני וילדינו לעתיד. וחתולה תתפרץ למולנו האם יאבד עשתונותכליל כפי שאיבד אותם ברגע זה... איזה מן דוגמה יהיה לילדיי?
נזכרתי באותהמשפחה צעירה שחלפה פעם מולי באחד מרחובות ירושלים. אישה צעירה דוחפת עגלה ובהתינוק. בשני צידיה הלכו ילדים רכים בשנים. בעלה אחז את ידו של אחד מהם לפתע התקרבלמולם כלבלב... קטן וחמוד. האישה דחפה את העגלה לתוך הקיר מנסה להיבלע בתוכו. הילדים אחזו בשמלתה צעקו בבהלה. והבעל נעלם מן השטח רק דקה ארוכה אח"כ ראיתי אותומגיח מסימטה סמוכה שכנראה בחר להימלט לתוכה.
לי לא הייתה פוביה מבעלי חיים. אולי לכן לא יכולתי לראות אנשים שנלחצים מהם עד כדי אובדן עשתונות...
אך דאעקא שחלפו מאז שלוש שנים. כבר מלאו לי עשרים ושלוש. לא גיל מלבב במיוחד לבחורהחרדית... אמנם עדיין לא התייחסו אליי כאל רווקה זקנה אך הייתי בדרך לתואר הלא הנכסףהזה.
ואז שוב הציע אותו מישהו. כבר שכחתי ממנו מזמן... אך לא כן הוריי. "לא נתתצ'אנס לא פגשת פעם שנייה שמענו עליו דברים נהדרים"... "מעולם לא נימקת את סרובך, אולי הפעם... בכל זאת... מה יש לך להפסיד?"
נכנעתי. עדיין זכרתי את כל הפוזה שלו לפרטי פרטים אך שובלא צחקתי כבעבר.
אתן לו צ'אנס הרהרתי נוגות, אך חבל על הזמן, אדם כזה לא יגןעליי בשעת מבחן. זה ברור...
הפעם נפגשנו במלון, בקושי זיהיתי אותו. הוא נראהמבוגר ורציני יותר. ארשת פניו לא הייתה ילדית כמו אז ובודאי שלאמבוהלת.
הופתעתי מרמת השיח שלו. הנושאים שהעלה רתקו אותי. הייתה לו שפה יפהוקולחת וטון דיבור מעורר עניין. לא חשתי בכל אלה בפגישה האומללה ההיא.
לאחרכשלוש שעות הוא ליווה אותי לתחנה... הרושם שלי ממנו היה למען האמת מצויין אך שובטרדו אותי ההרהורים מה יעשה כשיצטרך לספק לי הגנה?
נפגשתי אתו עוד חמשפעמים. הכל היה מצויין אלמלא החשש ההוא שקינן בתוכי...
בסוף הפגישה השישיתהוא ליווה אותי לבית הוריי. כשהגענו למפתח הרחוב. צעד למולנו כלב ענק ללא בעלים. אני שאיני חוששת מבעלי חיים נצטודדתי על המדרכה. הוא היה ענק ומאיים מכדי שאוכללהתעלם ממנו, ומה גם שאיש לא היה בקרבתו כדי לרסנו. לפתע הוא פיתח מהירות והחל לרוץלעומתי. נעצרתי ממבוכה ומפחד.
ואז ראיתי את הבחור שליידי רוכן קימעה עלהקרקע מתווה בידו תנועה החלטית לעבר הכלב. הלה נעצר ונסוג. בתחילה פניו היו למולנוולאחר מכן נמלט בריצה קלה. הבחור חייך אליי בסיפוק... "כשיודעים מה לעשות אין צורךלפחד..." אמר, לא ידעתי אם להרגיעני אמר זאת או אם להרגיע את פחדיו. "מה זאתאומרת?" התממתי מופתעת... "למה אתה מתכוון...?"
"פעם" אמר "חוויתי חוויהמאוד לא נעימה בגלל חתולה שהראש שלה נתקע בתוך שקית של במבה... אבדתי את העשתונותכשהיא רצה למולי... כמו עיוורת... אחרי כן עשיתי חשבון נפש ואמרתי שזה חמור מאודשבעל חי כזה יכול להוציאני משלוות נפשי. זה הטריד אותי מאוד." אמר...
"לאויתרתי לעצמי. בסוף הלכתי לבעל חווה שהוריי הכירו ובקשתי ממנו הדרכה איך לנהוגבמצבי לחץ עם בעלי חיים. הוא לימד אותי. ואת רואה זה עובד..." שתקתי. חשבתי לעצמישעל דרך התמודדות כזאת אפילו אני לא הייתי חושבת...מצא חן בעיניי שהוא הפיק לקחמבלי שאיש ציין באוזניו שסרבתי להפגש עמו יותר בגלל הסיפור ההוא... ותהיתי על כךשממש כמו על פי הזמנה גלגל הקב"ה שנפגש עם הכלב הזה כדי להסיר את פחדיי האחרוניםכדי שאסכים להתארס אתו...
"דרך אגב," אמר לפתע בקול מהורהר, "אני נזכר עכשיושזה קרה בדיוק לפני פגישה עם בחורה... אינני זוכר מי זאת הייתה אך אני זוכר היטבשהפגישה לא הייתה מוצלחת."
"טוב," אמרתי לו "למען האמת הבחורה הייתה אני, ודרך אגב הראש של החתולה נתקע בתוך שקית של דוריטוס ולא של במבה..."
כשתפחד מכלבים אולי תבין, מר כפר.. (בגיל 4 גם אני הייתי משחקת עם כלבים)
נשלח ב-2/8/2010 02:10
לא הבנתי אותך מרת חדשה...
נשלח ב-1/8/2010 23:07
כפראברכים כתב:
לא מבין מה הפחד?..........
אחותי כהיא היתה כבת 4 ראתה כלב, נגשה ללטף אותו אבל הוא התחמק ממנה.
היא מגיעה אלי בוכיה..... הכלב לא מרשה לי לגעת בו.....
די! חברים אין ממה לפחד...... תגדלו!
אם אין לך פחד, אתה לא יכול להבין את זה...
זה לא קשור ל"לגדול"!!!
נשלח ב-1/8/2010 20:58
לא מבין מה הפחד?..........
אחותי כהיא היתה כבת 4 ראתה כלב, נגשה ללטף אותו אבל הוא התחמק ממנה. היא מגיעה אלי בוכיה..... הכלב לא מרשה לי לגעת בו.....
די! חברים אין ממה לפחד...... תגדלו!
נשלח ב-1/8/2010 19:39
קטעים...
בחור עם כח רצון חזק מאוד!!!
נשלח ב-1/8/2010 16:52
אחרשנדתא כתב:
רחמים על החתול, לראות בחורה מבועתת מולו, מילא.
לראות בחור, זה נורא..
נראה אותך במצב כזה..
לדבר תמיד קל :)
נשלח ב-1/8/2010 16:30
רחמים על החתול, לראות בחורה מבועתת מולו, מילא.
לראות בחור, זה נורא..
נשלח ב-1/8/2010 13:18
אהבתי את זה.
נשלח ב-1/8/2010 12:08
אהבתי
נשלח ב-1/8/2010 11:13
ביטוווין...השתדלתי מאוד לקורא לא ממש הצלחתי לא ממש הבנתי....אבל בסדר הרעיון חמוד...
אגב אם כבר לינק.....אז לפחות שיגיע לדף המבוקש ולא לאתר האינטרנט המשוקץ הלז....!!!
ובבקשה..ברבי .בלי גזענות!!
תוקן על ידי מנגינהבלבן ב- 01/08/2010 11:14:16
תוקן על ידי מנגינהבלבן ב- 01/08/2010 12:10:40
נשלח ב-1/8/2010 10:36
לפי מה שהצלחתי לקרוא, לא הבנתי מי השדכן הכלב או החתול.... איך הם יצחלקו בכסף...