בית פורומים שידוכי חרדים

בירורים תוך כדי פגישות.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/8/2010 01:06 לינק ישיר 
בירורים תוך כדי פגישות.

ישנם פגושים, שתוך כדי פגישות, לבוטים בנקודות מסוימות אצל האובייקט. ולצורך כך מבררים אצל חברים נקודות מסויימות במהלך ימי הפגישות.
האם דעת החכמים שבכאן נוחה מזה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2010 18:07 לינק ישיר 

אני מלכתחילה קודם פוגשת ואחר כך מבררת...
הרי כולם אומרים דברים טובים...אם באופן כללי זה ניראה לי מה יעזרו כל הברורים....
ולבסוף להגיע ולראות איזה אחד שהנעל שלי ניראת יותר מורמאלית מימנו...???
העייייקר לבררר לברר לבררר
לי נשבר מברורים....
בירורים=בירבורים...

תוקן על ידי מנגינהבלבן ב- 06/08/2010 18:15:22

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2010 17:55 לינק ישיר 

מענין.. לא חשבתי שזה בעיה..
לפני הפגישה לא יודעים כל כך הרבה. ואחרי הפגישה יודעים הרבה יותר איפה הנקודות שצריך יותר לברר.. איפה זה נראה נושא רגיש ..
ומכיוון שחתונה זה לא משחק.. ואם יש משהו שעולה וחשוב לבדוק.. אז בוודאי שנעשה את זה..
גם במיוחד שהבירורים לפני לפחות אצלי קצת פחות יסודיים.. קודם מלמעלה.. אחר כך פגישה..לראות אם יש כיוון בינינו ואם הוא מוצא חן וכו'. ואחר כך עוד בירורים.. אחרי שראינו כבר במה מדובר..
אבל אולי אני טועה בגישה.. טנקס.. נקודה למחשבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2010 11:53 לינק ישיר 

אם בעקבות מה שהגלה בפגישה התעורר צורך לברר נקודה, זה לגיטימי, אפילו אם לא נעים, אם יתגלה בסוף. לפעמים מתעורר ספק בסיסי של התאמה, שהיה יכול להתברר לפני הפגישות, אבל משום מה צד אחד התרשל בבירורים. גם אז עדיף לברר מליפול למשהו לא מתאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2010 11:37 לינק ישיר 

ממש מצחיק.
אתה מדבר על מצב כלכלי, ועוד דברים אוביקטיביים שעליהם יפול ויקום דבר, בלי קשר להתאמה בין הבחור והבחורה, ובלי קשר למידות ואופי.
אני מדברת על אופי- שזה דבר כל כך סוביקטיבי וקשה לברור.
וכל כך תמוה- בעיני- לסמוך בעניין הזה על חברי וידידי המוצע, ולא על התרשמות אישית, שהיא, אחרי הכל, תלווה אותך למשך חייך- ולא הברורים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2010 10:46 לינק ישיר 

כתבו פה מעליי :"חוץ מזה, שכל עניין הברורים הוא מטופש מלכתחילה"- גדולי הדור חולקים על אימרה זאת.
ציטוט מספר בעניין השידוכין:

לאחרונה פורסם מכתב של מרן רבנו החפץ חיים זיע''א. שכותב תלמידו הקדוש רבנו אלחנן וסרמן זיע''א השם ינקם דמו. בזה הלשון: והנני להודיע לרום הודו את אשר שמעתי מפה קדוש בעל חפץ חיים זצ''ל, כי מנהג העולם בשדוכין להתראות בטרם כל הוא שלא כהוגן, כי מהראוי לאחר את ההתראות אחרי כל החקירות ודרישות משני הצדדים, וכל פרטי הדין ודברים שבין הצדדים. ואחר כך, כאשר כבר השוו בכל הפרטים, אז יתראו ולא קודם. עד כאן לשונו.

ומכאן יש ללמד קדם הפגישות על המצב הכלכלי של ההורים, כמה יכולים לעזר, ולשתף בענין את הרבנים הקרובים להם, אם יוכלו לסיע למטרה זו. וכן אם יש הקפדה ממש על מקום מגורים, וכן בענין הלבוש וכסוי ראש, ורק אחר כך להפגש. כדי למנוע עגמת נפש משני הצדדים ושומע לעצה חכם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2010 08:10 לינק ישיר 

במצב שאין ברירה, מה הבעיה?
אבל עדיף שלא ידעו, אומנם  אם שאלתם חבר הם כן ידעו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2010 02:05 לינק ישיר 

לגיטימי לחלוטין.
ברור שעדיף לברר ענינים אצל הפגוש עצמו, אבל לא תמיד זה אוביקטיבי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2010 01:13 לינק ישיר 

אני ממש נגד.
זה גם נראה לי לעשות משהו מאחורי הגב של מישהו. אני בדרך כלל לא הולכת לשאול שאלות אישיות על אנשים שאני מכירה...
חוץ מזה, שכל עניין הברורים הוא מטופש מלכתחילה, אז להגדיל עשות ולהמשיך לברר תוך כדי הפגישות?...
למה לסמוך על חבר/ה יותר ממה שאתה סומך על עצמך ועל ההבחנה שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2010 01:07 לינק ישיר 

למה לא?

"כולם מבחינים איך אתם נראים, אך רק חלק יודעים באמת מי אתם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בירורים תוך כדי פגישות.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext