שלום לכולם..
בעיקרון, אני באה ממשפחה חרדית למהדרין... אך אני עצמי, לאחר הרבה (ואני שמה דגש על ה-ר-ב-ה!) בירורים וחקירות, הבנתי שאם אני רוצה לעבוד את ה' מהמקום האמיתי שלי, ובאמת להתחבר אליו, העולם החרדי- הוא לא הכתובת.
כמובן- שכל סביבתי היקרה והנכבדת, מנאים אותי מלעשות 'טעות קריטית', 'לפסוח על שני הסעיפים' ועוד כהנה וכהנה הגיגים...
אני, תמיד עונה, שאין לי בעיה, ואם יוכיחו לי שאני טועה- אדרבה ואדרבה, אשמח מאד!! אז כך, במסגרת הכוונתי אל 'דרך האמת', ביקשו שאכנס אל האתר שלכם, אזמרה בלאומים...
מה אומר ומה אדבר... קודם כל אתם מדברים על מזרוחניקים!!! ולא על החברה העילית האמיתיים כדוגמת יצהר וכו'- הרי ברור שהדת"ל הפושרים חיים בטעות עמוקה, ולכך אין צורך לא בהוכחות ולא בהוצאת ספר כדוגמת: "דת הציונות".
האם אתה, יואל, ביקרת פעם בחוות מעון??? בעדי-עד? בישוב-הדעת? ביצהר או בגבעותיה??? דיברת עם בחורים מישיבה מרמת השרון או רמת גן??? עם בנות ממעלה לבונה???
(ולא, אל תגיד לי שהם לא דוגמא, כי באותה מידה אני יכולה ג"כ לתת את השבבניקים כדוגמא ל-כ-ל החרדים...)
מדובר בחברה שלוקחים בקלילות וללא מאמץ את מיטב בחורי הישיבות החרדיות!
חוץ מהמקום הרוחני העילאי שבו הם נמצאים, כל השקפתם טהורה ואמיתית. ואין להם שום שיג ושיח לא עם הציונות וק"ו שלא עם המדינה. בעיקרון, אפשר אפילו להשוות את השקפתם במידת מה לר' יואליש טייטלבוים מסטמאר! הם בועטים בכל דבר שקשור למדינה, לציונות או דומיהן. (מה שנקרא: לא ממלכתים)
בחור/ה חרדיים שרוצים למצוא את דרכם הפרטית בעבודת ה'- אין להם מקום בכלל!!! אם לדוג' ה יתקרבו לברסלב, כבר החברה החרדית תביע את מורת רוחה, וחסל סדר העבודה האישית.
והצביעות... אוי הצביעות... אם אתה לבוש ע"פ הקודים החברתיים, לומד בישיבה המוצלחת (האשכנזית, א וודאי...) יש לך ייחוס טוב, אתה יודע להפציץ קושיות בשיעור הכללי ולעשות פרצופים מיוסרים בשמועסים- אז אשרייך וטוב לך. אתה בחור מצויין. ה-שפיץ. תקבל ג"כ בחורה שפיצית מסמינר שפיצי פלוס דירה במרכז גאולה.
אה.... אתה לפעמים קם רק בתשע ורץ ישר לבית-מדרש בלי תפילה??? נו... לא נורא... בלילה הלכת לישון מאוחר כי אתה וחבריך לחדר צפיתם בסרט חדש במחשב הנייד שמוחבא היטב-היטב מעיני המשגיח?? נו... שויין... יש לך שני פלאפונים, אחד כשר ואחד לא-כשר, מוצנע היטב מעיני המשגיח? לא נורא...
או, המורות הדגולות שכ"כ חשוב להן הצניעות, עד כדי כך שילדה עם חולצה בחוץ- תענש, ובחורה עם גרביים שחורות- שתשלח הביתה להחליף לגרבים בצבע רגל, כי זה הכי צנוע... ותוך כדי נזיפה תעביר את אצבעותיה הענוגות (והצנועות!) על פוני פאת הקאסטאם הבלונדינית הטבעית שלה...
עוד נקודה מאד (הכי!!) חשובה: למה נחרבו לנו שתי בתי המקדש??? אך ורק בגלל שנאת חינם!!! תחשבו: יהודים עברו על ג' מצוות יהרג ואל יעבור: ע"ז, ג"ע וש"ד ובכל אופן החטא העיקרי שהיטה את הכף היה שנאת חינם! ולצערי הרב, השנאת חינם כ"כ חוגגת שם... אחד מרכל על השני, נגד השני, שכנים נגד שכנים, חצרות כנגד חצרות (ואף חצרות מפולגות בתוככן) ומאן דכר שמי כל עניין הגזענות של האשכנזים נגד הספרדים.. איי...
איייי... יש לי עוד מיליון דוגמאות, והסברים פשוטים והגיונים שגדלתי על ברכיהם, ושאני מכירה אותם כ"כ טוב ולעומק שפשוט כואב לי הלב, לראות אותכם, כאן באתר, במקום לדרבן יהודים יקרים להתקרב כמה שיותר להקב"ה, להקפיד יותר במצוות, לאהוב אותו, ל'תפוס' את הקב"ה כאבא טוב, יקר ורחמן שרוצה אותנו... במקום זה, אתם מתעסקים בזוטות של הגדרה מגזרית ושאר ירקות של חיצוניות...
הרי, לא סתם יש לנו יהדת כ"כ מגוונת- כדי שכל אחד יוכל למצוא את דרכו שלו בעבודת ה', וכך יוכל להגשים את יעודנו העקרי בעוה"ז לעשות להקב"ה דירה בתחתונים ונחת רוח..
במאמר מוסגר: ולא, אני לא חושבת שצריך עכשיו ללכת אל כל החרדים ולדת"ל אותם.. (=
אדרבה, יש כאלה שר-ק תחת המטריה המגזרית הזו שנקראת "חרדים" יוכלו להתקרב אל ה', רק מה, שבאותה מידה אין מקום ללכת ולשרוף אנשים סתם ולתאר להם את החרדים כגן-עדן עלי אדמות..
את האמת... שיש לי כ"כ הרבה מה ומר ולהוסיף, וגם צינזרתי חצי ממה שרציתי לכתוב ולומר, כי באמת שאני לא באה ממקום של 'לתקוף' ונגד וכו' (בניגוד ל...) אלא באמת שזה כואב...
אז אני ממש מתנצלת מצטערת אם מכתב זה לא היה במקום, לא מתכוונת להוציא דיבה על החרדים, אלא באמת לעלות נקודות כואבות, וכמובן מסתייגת מראש ולא מכלילה את כ-ל החרדים...
בשורות טובות!!! רק טוב לכולם!!!
מקור ********