| נשלח ב-9/8/2010 14:41 |
|
| |
למי מותר להתגרש..
קראתי בשבת בגליון של פרשת שבוע
הגה"ק רבי מאיר שפירא מלובלין זי"ע פירש את המשנה בסוף מסכת גיטין, "בית שמאי אומרים לא יגרש אדם את אשתו אלא אם כן מצא בה דבר ערוה, ובית הלל אומרים, אפילו הקדיחה תבשילו". לכאורה תמוה, האם מפני שנשרף תבשיל, סיבה להתגרש, הרי אלו מעשים שבכל יום? אלא כך הפירוש: קורה ואירעה תקלה והתבשיל נשרף. אז מה עושה אשה טובה, נותנת לבעלה את החלק העלין הטוב, ולוקחת לעצמה את השרוף שבתחתית הסיר, היא מבינה שאינו צריך לסבול מפני שנשרף התבשיל. מאידך יש אשה בינונית שאומרת אירע קלקול, נחלק בינינו, כל אחד מאתנו יקבל מהטוב וגם מהשרוף שבתחתית הסיר. אבל אשה רעה, לוקחת לעצמה את החלק הטוב שמלמעלה, ואילו לבעלה נותנת רק את השרוף שבתחתית... זה הפירוש "הקדיחה תבשילו", זוהי אשה רעה שמותר לגרשה...
איאיאי... מידות...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2010 14:40 |
|
| |
| Nיכלי כתב: |  | מה קשור יופי להתאמה?
הכי יפה לראות זוגות מכוערים. כנראה שהם באמת אוהבים אחד את השני |
|
לא נראה לי שהכוונה הייתה ליופי חיצוני....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 17:28 |
|
| |
מה קשור יופי להתאמה? הכי יפה לראות זוגות מכוערים. כנראה שהם באמת אוהבים אחד את השני
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 09:51 |
|
| |
אני חושבת שזה נושא לאשכול חדש..
בעיניי זה נורא, יש לי חבר גרושה אחת, ואצלינו במחזור יש עוד כמה, זה מעלה בי תהיות על אי אילו סקטורים וצורת התנהלותם, בד"כ זה גם לא נראה זוגות יפהפיים...
וזה גם מדגיש עד כמה האושר הוא דבר ש(כמעט) בלתי ניתן להשגה..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 09:45 |
|
| |
איך אתם מרגישים כשאתם רואים / שומעים על זוגות של חברים/ות, שנחשבו לזוגות יפהפיים, פתאום גרושים?
די קשה לי עם זה... לא בגלל הפחד שלי זה יקרה... אולי סתם כי זה מראה שהכל כ"כ שברירי בחיים האלה....
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 02:15 |
|
| |
אוקי...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 00:01 |
|
| |
עכשיו אני בטוח שאדם עם הניק הכי מסובך הוא לטאי...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2010 20:19 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2010 19:18 |
|
| |
-שלא כהרגלי, גולשת חדות מנושא האשכול-
לא דבר אחד, אלא ספר שלם. "אור המאיר"- שו"ת על השו"ע. אתה הגבר בין שנינו, תעיין שם אתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2010 18:06 |
|
| |
מי ששמע בשמו דבר מה בהלכה, אחלה פניו שיואיל להחכימני. נא לציין את מקור הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2010 17:55 |
|
| |
| רגע_קט כתב: |  | אדםשתאנוש, לא שמעת מהרב מאיר שפירא מלובלין כלום??? לפחות אל תגיד את זה בקול... |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2010 17:50 |
|
| |
אדםשתאנוש, לא שמעת מהרב מאיר שפירא מלובלין כלום??? לפחות אל תגיד את זה בקול...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2010 17:45 |
|
| |
1. הקדמה: לא שמעתי מעולם איזה דבר תורה בהלכה מהרב הזה, אלא רק הגיגים לסעודה שלישית.
וסיפורים על ברכות שהתקיימו (?).
2. אין תמוה מפני מה זה סיבה להתגרש, שאין המשנה מדברת על סיבות לגירושין, אלא על היתר לגירושין, פירוש מתי מותר לגרש אשה ומתי לא.
3. כנראה מדבריו שאשתו היתה שורפת לו את תבשילו בכל יום. (ונתנה לו את החלק העליון, או שהתחלקו).
4. המעונין לדעת את הפירוש הנכון, ואת הסבר רבותינו הראשונים והאחרונים במשנה זו, יעיין בשו"ע אבן העזר סימן קי"ט, ובנו"כ שם.
תוקן על ידי אדםשתאנוש ב- 09/08/2010 17:55:57
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2010 17:37 |
|
| |
שיר, לא לאאונטג בבקשה!
ולא להסיט דיון...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2010 17:34 |
|
| |
אולי במקרה קוראים לה שרה- מגיירת את הנשים.. 
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2010 17:19 |
|
| |
תשואות חן חן לה.....הרבנית מרת....פוווווווווווווווווווווווווו
|
|
|
|