בית פורומים עצור כאן חושבים

75 שנה להרב קוק זצ"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2010 19:22 לינק ישיר 
75 שנה להרב קוק זצ"ל

הנקודה המרכזית שחייבים לציין, שבזכותו ואך ורק בזכותו התאפשר בעליי תשובה בעם מישראל, 
ולמה ? הרי אם לא היה דואג שיהיה במדינה שבדרך נישואין לפי הלכה ? אף אחד לא היה עוסק בחזרה בתשובה, 

והיות שיהודות החרדית היו בעד קהילות נפרדות אז אף גודל הדור בזמנו לא דאג לזה בלי יוצא מהכלל, פשוט אף אחד, 
רק הרב קוק זצ"ל ושילם ביוקר מבחינתו, שהיהדות החרדית לא לומדת את תורתו, 
אבל אל לו לדאוג, כי מיליון = בדור הבא חמש מיליון ובדור אחרי זה עשרים מיליון יהודים כשרים, ורק מספריו כמה היה יוצא לו ???? 

יוצא שבזכותו הבלעדית יש היום מיליון בעלי תשובה, ושוב אין לשום גודל הדור זכות בעניין 
והוא עוד שילם בחייו הציבורית והחרימו אותו ואת ספריו וכו' 

אגב: אני רוצה ברשותכם לתת קרדיט גדול וענק לעיתון המשפחה שלקחו אומץ רב לעשות כתבה\מאמר (בקולמוס החדש) על הרב קוק זצ"ל, 
(חצוף הוא העורך, אבל אני מבין את מניעיו וכל הכבוד לכם, אגב: אני יודע ממקור ראשון שהחזו"א דווקא כן דירבן אנשים חכמים ללמוד את ספריו של הרב קוק, ולא כפי שהעורך ציין שם,) 

כדי שלא תחשבו שאני חונכתי או הייתי תלמיד של תלמיד שלו, לא ולא, 
אני חרדי חרדי וחינוך חרדי, ובכל זאת עליתי על העניין הזה,  
אני חושב שכל מי שחשוב לו את בניו של אלוקים ואת עמו ? חייב לזכור ולדעת את העובדה שהגודל הדור היחיד שדאג לזה היה הרב קוק זצ"ל , ולכן חייבים כל דור שני ושלישי (עד סוף כל הדורות) של הבעלי תשובה, לזכור בזכות מי הם יהודים כשרים (וגם יהודים חילוניים כמובן,)  ואם היה ח"ו חס על כבודו ועל כבוד תורתו, לא היה מתאפשר להחזיר בתשובה,  

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 13:48 לינק ישיר 

http://amhasefer.wordpress.com/2011/07/14/%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%90%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%a7%d7%94/

"]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2010 22:35 לינק ישיר 

לMAXMAN. למה לא נתנו לך להכיר את הרב קוק?
ובכן אנשים פוחדים מהגודל. הם מעדיפים את המורגל הפשוט והקטנוני שלא דורש מהם לצאת מגדרם ולעלות למקומות שמאפשרים אופק צפייה רחוק ורחב יותר. וזוהי כל מהות קריאתו של הרב קוק בדורות הגאולה, לעלות אל גדלות המוחין של האמונה, לגאול את האמונה והיהדות מהבערות והקוטן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2010 20:53 לינק ישיר 

מקס היקר

נראה לי שהוויכוח בינינו נובע משוני בהנחות המוצא

הנחת המוצא שלך היא שחז"ל ואף חכמי האומות לא הכירו בעיגולה של הארץ
ולכך אתה מוצא שקל לך לקבל את החז"לים האלו כפשוטם ולהוכיח את הנחת המוצא שלך
איני יודע מדוע להניח כך ואחזור על נימוקי

ארוטסתנס היווני שחי מאתיים שנה לפנה"ס ( באמצע ימי בית שני ) חישב את עיגולה של הארץ
תלמי שחי שלוש מאות שנה אח"כ העמיד את שיטתו בדבר צורת מערכת השמש וגם הוא טען ברור שהארץ עגולה
שיטתו ( הבלתי מדויקת בעליל ) היתה מקובלת עד ימי קופרניקוס בכל העולם העתיק
חכמי ישראל ניהלו מערכת יחסים עניפה ולמדנית עם חכמי או"ה
מדוע ומנין לנו לומר שהם חלקו על הנחות שהיו מפורסמות בימיהם כאמיתות מדעיות
לכן אני נוטה ליחס ללשונות שאינן מתישבות עם הנחה זו פקטור של אי דיוק ( שלעיתים נבע מחוסר ענין ושימת לב כמו שציין תלמיד, ולעיתים מחוסר ידע של השלחות חוקי הטבע זה על זה )
א"נ לפרש שהן כתובות ע"ד משל ורמז, וכמו שסמך החזו"א ז"ל על פירוש הגר"א לענין חלונות ברקיע
( לא עיינתי במקור )

כמובן שזכותך להחזיק בעמדתך ואין אני רשאי לומר קבל דעתי
אך לפרשה הייתי מוכרח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2010 10:45 לינק ישיר 

אוקיי חי היקר:

אתה לא מצליח לעבור את המבחן של הרש"י הזה והירושלמי,
אייך אני הצטט לך חז"לים ???

בתורה כתוב פסוקים תמימים, והנה חז"ל מתערבים להוכיח כמה זמן ירד המים בכל יום וכמה עמוק התיבה שקע במים 

בראשית פרק ז (כ) חֲמֵשׁ עֶשְׂרֵה אַמָּה מִלְמַעְלָה גָּבְרוּ הַמָּיִם וַיְכֻסּוּ הֶהָרִים:
בראשית פרק ח (ג) וַיָּשֻׁבוּ הַמַּיִם מֵעַל הָאָרֶץ הָלוֹךְ וָשׁוֹב וַיַּחְסְרוּ הַמַּיִם מִקְצֵה חֲמִשִּׁים וּמְאַת יוֹם:
(ד) וַתָּנַח הַתֵּבָה בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי בְּשִׁבְעָה עָשָׂר יוֹם לַחֹדֶשׁ עַל הָרֵי אֲרָרָט:
(ה) וְהַמַּיִם הָיוּ הָלוֹךְ וְחָסוֹר עַד הַחֹדֶשׁ הָעֲשִׂירִי בָּעֲשִׂירִי בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ נִרְאוּ רָאשֵׁי הֶהָרִים:

תעיין טוב בחשבון המיותר כביכול אם הם ידעו שהעולם עגול, רק אם העולם שטוח אפשר לעשות את החשבון,

הירושלמי:
אלכסנדר עצמו לא האמין שהעולם עגול כך משמע בגמ' תמיד לא' ב',
עשרה דברים שאל אלכסנדרוס מוקדון - את זקני הנגב, אמר להן: מן השמים לארץ רחוק, או ממזרח למערב? אמרו לו: ממזרח למערב, תדע: שהרי חמה במזרח - הכל מסתכלין בה, חמה במערב - הכל מסתכלין בה, חמה באמצע רקיע - אין הכל מסתכלין בה; וחכמים אומרים: זה וזה כאחד שוין,

גם אלכסנדר לא ידע, משמע כאן בגמ', ותשאל מה הסיפור בירושלמי ? לכן אני טוען שרק נדמה לו שזה כך, אבל לא האמין שזה כך,  

ואם עוד חז"לים
 עיין בפסחים צד' ב'
חכמי ישראל אומרים: ביום חמה מהלכת למטה מן הרקיע, ובלילה למעלה מן הרקיע. וחכמי אומות העולם אומרים: ביום חמה מהלכת למטה מן הרקיע, ובלילה למטה מן הקרקע.

שניהם לא חכמינו ולא חכמי האומות לא ידעו משמע מכאן בגמ'

תוקן על ידי maxmen ב- 19/08/2010 10:49:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2010 08:21 לינק ישיר 

עד שאתם מתווכחים אם החשבון המדרשי על קצב ירידת המים מסתדר עם היות העולם כדורי ואם חז"ל ידעו זאת – חישבו מה היה גובה ההרים הגבוהים לפי קצב זה וראו כי מדובר ברמפות קטנות. אז קשה להוכיח מכאן את עומק שימת הלב לטבע ולמציאות במישור המדרשי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2010 00:24 לינק ישיר 

אני לא אוהב להתעקש אבל כאן אני אנוס

נכון שבכל מטר יש יותר מים אבל גם שטח ההתאידות שלהם גדול יותר וגם הלחץ האטמוספרי שמשפיע על מהירות הספיגה בקרקע, אני לא יודע לחשב את זה אבל אם תוסיף לכך את האפשרות שמדובר בממוצע...
נו, לא מספיק לי בשביל להשתכנע

מבד זאת הרמב"ן שציינתי לך כבר חולק ע"ז ומפרש שהתיבה היתה ג או ד אמות שקועה במים

מלבד זאת
אני לא בטוח שדמות המחזיקה כדור הכוונה לאלכסנדר בעצמו
יתכן שמדובר בשאר מלכים

את העובדה שהעולם עגול ידעו גם קודם אלכסנדר ידיעה תאורטית
הראשון שחישב את זה היה ארטוסתנס היווני שחי מאה שנים אח"כ ( וטעה ב15% לחומרא )
כנראה הסיפור על אלכסנדר בא לחזק את התאוריה ע"י עדות ראיה
( דבר מקובל אצל הקדמונים )

חוץ מזה המשנה הנ" נכתבה הרבה אחרי כן והיא תלויה במחלוקת ר"מ וחכמים
אז כבר ודאי ידעו, ואז כנראה כבר לא הציבו פסלי מלכים בדמותו של אלכסנדר

אני מחכה לחז"לים

תוקן על ידי חי_רגעים ב- 19/08/2010 01:12:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2010 23:45 לינק ישיר 

חי היקר:

הירושלמי הזה זה טריק זול, שמשתמשים בזה לבלבל את השכל (סלח לי)
זה היה הסמל של המלוכה של אלכסנדר, ולמה עשה כזה סמל ? מסביר הגמ' כי רצה לארות שהוא שולט על העולם,
ולמה הסמל ככדור ?

עכשיו תעצור לרגע ותחשוב:
מה השאלה למה ? הרי מובן מאליו כי העולם כדור\עגול, 
לא ולא, כאן מסבירה הגמ' כי "א"ר יונה אלכסנדרוס מקדון כד בעא מיסק לעיל והוה סלק וסלק סלק עד שראה את העולם ככדור"
כלומר הוא ראה את העולם כך, אבל באמת זה לא כך,
הרי בשביל מה לספר מה ראה מלמעלה, הרי כולנו יודעים שהעולם עגול בלעדיו ובלי הסיפור, ולכן מובן למה עשה סמל ככדור,
מה קשה להבין כאן רבונו של עולם  ??

אפי' לשיטתך קשה, הרי חז"ל אומרים בשם אלכסנדר, כלומר עד אלכסנדר לא ידעו,

בעניין החשבון במבול:

אם העולם עגול ? בכל מטר גובה יש יותר מים נכון ??? הרי הרדיוס יותר גדול,

אם תתעקש איתי אני יביא הרבה חז"לים ברורים ביותר, (לדעתי מספיק הירושלמי והמבול)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2010 23:13 לינק ישיר 

החשבון לא נכון ?
למה ?
הרי יתכן שזה חשבון ממוצע
או שהמבול לא היה בכל הארץ בשווה

חומ"ז הרמב"ן כבר מתווכח עם חז"ל בזה

אבל בכ"ז אני אשמח לתוספת ביאור פיסיקאלית לטענתך, יכל להיות שחסר לי כאן פרט בהבנה

לגבי הטענה שלך על הירושלמי, נראה לי שחז"ל סמכו על עדותו של אלכסנדר
( רושם שלי )
בתוס' היו צריכים לדייק לדברך ולכתוב - שנדמה להם העולם ככדור, אבל הם בחרו לכתוב את זה כעובדה
" שהעולם עגול " קשה לי לקבל שהם התכוונו לומר לשיטתו של אלכסנדר

חשבתי אולי שתאמר שהכוונה עגול בדו מימד כלומר שהארץ נראת כיבשת אחת עגולהשטוחה, ולהוכיח את זה מהאוקינוס שנראה כקערה ולפרש שהעיגול מונח בתוך הקערה וכו'
אבל מאחר והירושלמי עצמו מפרש למה הם משתמשים בכדור לע"ז ואומר ע"ז שהעולם עשוי ככדור
אני נוטה לפרש את זה כפשוטו, וכך כנראה גם החזו"א חשב כשאמר שחז"ל ידעו שהעולם עגול

אם יש לך ראיות נוספות ציין מראה מקומות ואנח אבדוק שם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2010 22:50 לינק ישיר 

חי היקר איפה אתה חי

המשך הירושלמי  "א"ר יונה אלכסנדרוס מקדון כד בעא מיסק לעיל והוה סלק וסלק סלק עד שראה את העולם ככדור"
כלומר: לאלכסנדר נראה העולם ככדור,
יש עשרות חז"לים שרואים שלא האמינו שהעולם עגול,
הנה הרש"י

רש"י בראשית פרק ח

בשבעה עשר יום - מכאן אתה למד שהיתה התיבה משוקעת במים אחת עשרה אמה, שהרי כתיב (פסוק ה) בעשירי באחד לחדש נראו ראשי ההרים, זה אב שהוא עשירי (למרחשון) לירידת גשמים והם היו גבוהים על ההרים חמש עשרה אמה וחסרו מיום אחד בסיון עד אחד באב חמש עשרה אמה לששים יום, הרי אמה לארבעה ימים, נמצא שבששה עשר בסיון לא חסרו אלא ארבע אמות, ונחה התיבה ליום המחרת, למדת שהיתה משוקעת אחת עשרה אמה במים שעל ראשי ההרים:

ואם העולם עגול ? החשבון לא נכון כמובן, רק אם העולם שטוח נכון החשבון של חז"ל שרש"י מצטט,

סדר עולם רבה (ליינר) פרק ד

אמה לד' ימים, טפח ומחצה בכל יום. ותנח התבה בחדש השביעי בשבעה עשר יום (שם /בראשית/ ח ד), זה סיון, וכשאתה מתחיל למנות משפסקו הגשמים מלירד, נמצאת נחה לששה עשר יום, הא כמה היתה גבוהה מן הארץ, ד' אמות, וכמה היתה משוקעת בתוך המים, י"א אמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2010 22:31 לינק ישיר 

מקס

הירושלמי ותוס' כותבים מפורש שהעולם עגול ככדור

תוספות מסכת עבודה זרה דף מא עמוד א

שהעולם עגול כדאיתא בירושלמי שאלכסנדרוס מוקדון עלה למעלה עד שראה כל העולם ככדור ואת הים כקערה פי' ים אוקינוס שמקיף את כל העולם.

והנה המקור

תלמוד ירושלמי מסכת עבודה זרה פרק ג הלכה א

וחכמים אומרים אינו אסור אלא כל שיש בידו מקל או ציפור או כדור מקל שהיה רודה בו את העולם ציפור ותמצא כקן ידי לחיל העמים כדור שהעולם עשוי ככדור

להגיד שרש"י לא ידע את זה זה נראה לי תמוה
את החשבון אני לא זוכר ציין לי ואבדוק

דרך אגב המצריים והיונים הקדמונים ידעו שהעום עגול
אז למה שחז"ל לא ידעו
*--[endif]*

תלמיד

הרמב"ם במורה גם נקט גישה דומה
לאו כ מוחא סביל דא
המציאות היא שרוב האוכוסיה סובלים מרדידות ושטחיות
הנזק של פרושים המבטלים לכאורה  את התפיסה של הדברים כדברים פשוטים
כלומר שמדובר בתיאור של המציאות ולא משל, הוא עצום בדור שהמדע מנהל ויכוח על הנכונות של התורה כולה
עלול להיוצר ( בעצם נוצר כבר ) סחף אקדמאי שיזלל בכל התושב"ע וייצר לנו גל של כפירה
נראה לי שזו מחלה גדולה יתר מאשר אנשים שאמונתם אינה מבוססת על השכל אלא ע המסורת
ע"ע הויכוח של הראב"ד והרמב"ם בדבר המגשימים בשגגה

תוקן על ידי חי_רגעים ב- 18/08/2010 22:38:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2010 08:11 לינק ישיר 

חי רג

מסופקני אם התרופה שנתן החזו"א טובה מהמחלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2010 00:36 לינק ישיר 

אגב תוס' גם לא ידעו הם רק מסבירים למה אלכסנדר עשה פסל סמל של כדור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2010 00:31 לינק ישיר 

חי_רגעים כתב:
אם תוס' ידעו מסתבר שגם רש"י ידע  לא?

איך רבונו של עולם רש"י מצטט חשבון חז"ל בזמן שכל ילד יודע שלא יכול להיות חשבון כזה שהעולם עגול,רק שהעולם שטוח מתאים חשבון רש"י\חז"ל,

אני מקווה שאתה יודע אל מה אני מדבר,
רש"י עושה חשבון כמה זמן ירד המים, לפי החשבון הזה העולם חייב להיות שטוח ולא עגול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2010 00:20 לינק ישיר 

אם תוס' ידעו מסתבר שגם רש"י ידע  לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2010 23:23 לינק ישיר 

חי היקר:
הסיפור שם ראיה שלא ידעו כי חז"ל אומרים שנדמה לו לאלכסנדר ככדור ולכן עשה את הסמל של המלוכה ככדור,

ברש"י שמביא את החשבון של חז"ל בעניין ירידת המים בכל יום במבול,
מראה שלא רק חז"ל לא ידעו ? אפי' רש"י לא ידע, הרי אייך מביא כזה חשבון בזמן שהעולם עגול ??

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > 75 שנה להרב קוק זצ"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext