| נשלח ב-5/9/2010 01:43 |
|
| |
דיווח מסליחות ראשונות בביהכנ"ס הגדול בירושלים
לפני התיבה עבר החזן חיים אדלר בליווי מקהלת בית הכנסת בניצוחו של המאסטרו אלי יפה
היה יפה עוצמתי ומרגש.
הקהל היה ענק, מהנהלת בית הכנסת אמרו שהם אינם זוכרים כ"כ הרבה מתפללים בסליחות(למעלה מ500איש עמדו!).
הסליחות הועברו ברשת מורשת של קול ישראל ואי"ה יועברו בערוץ הראשון בטלויזיה
נרשם גם שיא של סיום התפילה (12:55) אתם מוזמנים לירשום את הרשמים שלכם מהתפילה.
תוקן על ידי מנהלוביץ ב- 05/09/2010 01:52:23
תוקן על ידי מנהלוביץ ב- 05/09/2010 01:55:50
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2010 00:03 |
|
| |
לפי שמיעת ההקלטה שהעלו כאן המקהלה חלשה מאד, ולא מזכירה במאומה את ימיה היפים כבעבר! מחמת שבערב ראש השנה העניינים רגישים...לא אפרט יתר על המידה, אבל זה לא זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2010 23:46 |
|
| |
בנוגע ל'במוצאי מנוחה', זהו נוסח ששרד מימי נפתלי, הוא מורכב אך עשוי היטב. למרבה הצער, חלק מקהל המתפללים חש כנראה חסר במימוש עצמי, ושירתו הקולנית שאיננה מוכוונת מנצח, הפריעה את רצף היצירה ואת השתתפות המקהלה.
אדלר עצמו, פתח בצרידות קלה, אך התאושש מהר. כניסתו לביהכ"נ נעשתה במין דרמה שלא זכורה לי משנים קודמות, כאשר הגיח מדלת צדדית (יחסית), בעודו אומר/שר "ויירא ויאמר, מה נורא המקום הזה, אין זה כי אם בית אלוקים".
המקהלה הייתה פנטסטית. עם זאת, אין ספק כי בנוסח הסליחות הנהוג בביהכ"נ הגדול, למקהלה תפקיד משמעותי מלחזן. הפעם יהיה זה גם נכון לומר כי הנוסח מתאים יותר לאופיו של נפתלי, מלאופיו של אדלר.
אינני חושב שקטעי הסולו של אדלר היו 'מאולצים' (כפי שכתב בחגוויהסל), אך צרמה לי האינפלציה בביצוע השירים בסוף הסליחות (כמו 'מכניסי רחמים', 'אבינו מלכנו' וכו').
בסופו של יום, הסליחות היו יפות, מהוקצעות ומרגשות, ומרוממות.
אשר למניין המתפללים. ביהכ"נ היה מלא באורח שלא זכור לי כמותו (פרט לשבת ההיא עם הלפגוט), ולמיטב הבחנתי, אחוז הלא-מתפללים היה אפסי, כמעט בלתי קיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2010 23:33 |
|
| |
נו .באמת לאף אחד אין מה לכתוב???
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2010 15:18 |
|
| |
| בחגוויהסל כתב: |  | הק' מעניש 1 החרים.
היידי-100 שכחה.
1,400 אנשים (עפ"י ויקיפדיה) ישבו.
500 איש עמדו (עפ"י מנהלוביץ).
שכחתי רואה מזה , מרוב טרדות החיים !!
טוב אני חייבת את הקטע של אדלר לשמוע אל הרינה , פליז שמשו יעלה !!
ולאף אחד אין מה לכתוב??????????????????
תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 06/09/2010 12:31:47
תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 06/09/2010 12:36:41
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2010 12:29 |
|
| |
הק' מעניש 1 החרים.
היידי-100 שכחה.
1,400 אנשים (עפ"י ויקיפדיה) ישבו.
500 איש עמדו (עפ"י מנהלוביץ).
ולאף אחד אין מה לכתוב??????????????????
תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 06/09/2010 12:31:47
תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 06/09/2010 12:36:41
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2010 01:56 |
|
| |
לגופם של סליחות, אינני יכול שלא להקיש לאשכול של "מנהלוביץ" מלפני שבועיים. אני 'פריק' ענק (המון שנים ברצף) של הסליחות, גם של נפתלי וגם של אדלר ---- ואתמול זו לא הייתה שעתו היפה של ר' חיים אדלר.
ה'אשרי' וה'קדיש' מימי נפתלי הרשטיק, ולא התאימו בכלל לחזן הנוכחי.
קטעי ה'סולו' של אדלר היו מאולצים ונפלו בהרבה מתפילותיו בשנים שעברו. בכלל, ה'בערך' באמירת הלבן חטאינו, ה'דוגמית' בעננו, והדלות של שומר ישראל לא עשו טוב לתפילה.
ה'אל מלך' היה "יבוא" ממסורת ת"א, אך בעיבוד מקהלתי שסיבך את החזן בטון הלא נכון.
'במוצאי מנוחה' היה ערב-רב לא מוצלח של נוסחים, כאשר בפזמון החזן עושה את שלו והמקהלה מתעקשת על נוסחה שלה.
שמישהו יעשה שם סדר. בבקשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2010 16:22 |
|
| |
פשוט אני לא אסלח לעמי שכחתי מזה והפסדתי :((((((
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2010 15:30 |
|
| |
| מניש כתב: |  | השאלה הבאה שלי היא אמיתית, נא לא לראות אותה כ"צינית" או קנטרנית. אין לי חלק ונחלה בזאת!
שאלתי היא- כמה מתוך הקהל העצום הזה בא להתפלל?
השאלה שהובאה- "תראה לי חזן שיכול להביא כל כך הרבה מתפללים"- האם היא עומדת נוכח המציאות? הרי נכחתי בשנים עברו בביהכ"נ הגדול.
רוב הציבור הענק- מעבר למאות מתפללי בית הכנסת- באים לקונצרט. מרביתם אפילו לא טורחים להחזיק ביד ספר סליחות למראית עין! מאות בחורי ישיבות שמתחילים סליחות בישיבה ב12:30, ובאים ליהנות מהופעה נפלאה. עשרות חובשי שטריימלך, שממש לא עונים להגדרה "באים להתפלל" שם.
לא סתם מכריז זלי יפה בתחילת התפילה, כי הציבור מתבקש לא לעזוב עד סיום הקדיש. מה שגם לא עוזר, כי ה"ישיבע בוחרים" צריכים לזוז ולהגיע לישיבה בזמן...
באמת- כמה "אמרו סליחות" אמש בביהכ"נ הגדול? כי אם מאות באו לקונצרט בחינם- אולי, רק אולי- זו דווקא תעודת עניות?
אני שואל את זה כי השנה לא באתי לביהכ"נ הגדול, אלא הלכתי לשמוע ולהתפלל במקום אחר (במודיעין) כי בשנה שעברה הדבר הפריע לי מאד (לא רק זה, אבל גם).
הק' מעניש |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2010 15:27 |
|
| |
השאלה הבאה שלי היא אמיתית, נא לא לראות אותה כ"צינית" או קנטרנית. אין לי חלק ונחלה בזאת! שאלתי היא- כמה מתוך הקהל העצום הזה בא להתפלל? השאלה שהובאה- "תראה לי חזן שיכול להביא כל כך הרבה מתפללים"- האם היא עומדת נוכח המציאות? הרי נכחתי בשנים עברו בביהכ"נ הגדול. רוב הציבור הענק- מעבר למאות מתפללי בית הכנסת- באים לקונצרט. מרביתם אפילו לא טורחים להחזיק ביד ספר סליחות למראית עין! לא סתם מכריז זלי יפה בתחילת התפילה, כי הציבור מתבקש לא לעזוב עד סיום הקדיש. באמת- כמה "אמרו סליחות" אמש בביהכ"נ הגדול? כי אם מאות באו לקונצרט בחינם- אולי, רק אולי- זו דווקא תעודת עניות? אני שואל את זה כי הזנה לא באתי לביהכ"נ הגדול, אלא הלכתי לשמוע ולהתפלל במקום אחר (במודיעין) כי בשנה שעברה הדבר הפריע לי מאד (לא רק זה, אבל גם).
הק' מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2010 02:47 |
|
| |
היושב לצידי אמר לי:"תראה לי חזן בארץ שיכול להביא כ"כ הרבה מתפללים".
|
|
|
|
|