בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

סליחות בביהכ"ס הגדול רמת גן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/9/2010 13:24 לינק ישיר 
סליחות בביהכ"ס הגדול רמת גן

התעכבתי מלפתוח את האשכול חיכיתי שאולי מישהוא אחר יפתח אבל אולי כל אחד מחכה שהשני יפתח.

אני חייב לציין שהגעתי באמצע הסליחות כך שמה שאני אומר זה מהאמצע והלאה.
המקהלה הייתה נהדרת של ד"ר סובול מקהלה גדולה וילד נהדר .
השאלה מה קורה אם הדבר המרכזי והוא החזן אני לא רוצה לכתוב הרבה .אני מעוניין לראות מה אחרים יאמרו
רק אומר שראיתי וגם שמעתי לא מעט אנשים שנעו בחוסר נעימות בכיסאותיהם וחלקם לקראת הסוף אפילו יצאו
בתור אחד שאוהב אותו היה לי רחמים עליו.
רק אכתוב מה ששמעתי בחוץ  משני אנשים שדיברו ודוקא מהכרותי. הם מבינים במוזיקה וחזנות
אז אחד אמר במין ציניות מרירה כזו (אני חושב שזה היה בציניות אלא אם מישהו יספר לי אחרת)
הכדורים שהרשטיק נתן לו לא עזרו במיוחד. "ודי לחכימא."

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2010 21:25 לינק ישיר 

לא היו לי ציפיות גדולות. זה קרה כזכור גם בשנה שעברה.
טוב שד"ר סובול נותן לו את התמיכה הראויה ולא שוכח לו את ימיו הטובים. אם החזן יכיר בכך, יהיה סיכוי לשינוי.
לא שייך לסיפור של הרשטיק. זה הסיפור של רנד בלבד.
לא חכמה "לרדת עליו". יש שמאד אוהבים אותו כחזן ויהיה מה שיהיה. הרבה חושבים אחרת וזו זכותם, מכאן ועד הירידה, זה רחוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2010 20:48 לינק ישיר 

תגובה לדברי קודמיי.

אכן נוכחתי בבית הכנסת בעת בקשת הסליחות, והתיאור שתיאר פותח האשכול הוא בזעיר אנפין מכל הסיטואציה, מביך...

התחלת התפילה היתה מעולה כשהחזן עולה לטונים הגבוהים (לה סי במול) בצורה חלקה ונקייה, וככל שהתפילה התקדמה כך קמל וצלע הק(כ)ול, מזלו של החזן שמנצח המקהלה שהוא אף מעבד העיבודים של היצירות נכח במקום והושיט סיוע לנזקק באופן מקצועי ומהנה. אכן המקהלה היתה ביום טוב והניצוח היה מקצועי ונינוח, לדעתי המקהלה נשמעה טוב עקב גיוסם של כמה מקצוענים (פרופשיונאל'ס) שנתנו את הטון תרתי משמע.
לגבי מהות העניין, שהוא איכות קולו של החזן הנ"ל. אני סבור וכך רבים מחבריי בתחום שטכניקת הפקת הצליל של החזן הנ"ל היא קלוקלת ביסודה. כל הזמן לחץ על המיתרים והשתמשות בהרבה מאד אוויר בין בצלילים הנמוכים ובין בגבוהים, שכתוצאה מכך הקול מתעייף ו"מתלכלך" מהר מאד. מה שקורה בצורת שירה כזו, שהמבצע חייב לקבל מנוחה לשרירים הללו (מיתרי הקול) כל כמה דקות ולא הם מתכווצים ומאבדים מגמישותם, ולפיכך אי אפשר לבצע קולרטורות כדבעי עקב סרבול הקול ואי אפשר לעלות לטונים הגבוהים עקב המתיחות בשריר. וזה מה שקורה באופן קבוע לחזן זה הן בקונצרטים בו עליו לבצע כמה קטעים באופן צפוף יחסית, וכל שכן בתפילה ששם כמעט ואין מנוחה.
לא מאוחר עדיין לשפר את הטכניקה ולהחליפה, אך מנסיוני, זמרים המגיעים לגיל זה כבר לא עושים שינויים, וחבל.
בסך הכל חזן זה הוא אדם שמבין בחזנות ומוזיקה ונראה שהסוס שלו די גמור...
לגבי ההתרגשות, בגדול הדברים נכונים וטכנית מה שקורה בעת התרגשות זה יובש בכל חלל הפה והשפתיים, וידוע שמיתרי הקול חייבים לחות כדי להיות במיטבם. החזנים הגדולים תמיד ידעו להתחיל באופן רגוע את התפילה ולאט לאט להכנס לעניינים, וכל חזן כפי יכולותיו הקוליות.

שנה טובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2010 16:30 לינק ישיר 

לא רנד ולא אף חזן אחר הוא מכונת להיטים שכל פעם שמכניסים שקל יוצא שיר 100% (או במקרה של כמה מהחזנים - כל פעם שמכניסים דולר, וכפי ששמעתי אצל פורשי ביכ"נ הגדול בירושלים גם מכניסים רובל...)
בכל מקרה, הכנה ווקאלית והגעה בכושר קולי נכון וטוב לגבי שרירי מיתרי הקול הוא כמו לכל שריר - לפעמים כמה שתתאמן יכול להיות לך משחק גרוע מסיבה כזו או אחרת; למשל ההתרגשות האוחזת בגרון (כן כן גם חזן וותיק ורגיל הוא יהודי עם נשמה וזו אחריות לא קטנה לעמוד על הבימה) מובילה ליובש, המיתרים מכווצים בעשירית המילימטר וזה עושה את ההבדל... יש פה מבינים גדולים ממני שידעו להסביר טוב יותר.
ואז גם הכדורים לא תמיד עוזרים... אני משמש כמה שנים כבעל תפילה, ותמיד אבל תמיד ערב סליחות ראשונות (מפגש ראשון עם "הקהל הביתי") ההתרגשות גורמת לי לפשל בהתחלה... ולהצטרד... ב"ה אח"כ זה משתחרר והכל (הקול) עובד יופי (גם אתמול...), אבל לפום צערא אגרא, כשחזן "גדול" יותר חווה את זה בוודאי קשה יותר להתמודד... ונכון שמי שהוא מקצוען אמור לשלוט בהתרגשות וכו' אבל באמת אני לא יודע איך פינצ'יק וקוורטין ויוסל'ה וקוסביצקי לא בכו באמצע התפילות של עצמם ואיך החזיקו את הקול ככה יפה בלי לרעוד ולהשתנק ולהצטרד...
מאחל לרנד ולכל פיפיות שלוחי עמך בית ישראל תפילות מוצלחות לזיכוי הרבים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2010 14:09 לינק ישיר 

יש סיגנון כתיבה ויש סיג

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > סליחות בביהכ"ס הגדול רמת גן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext