בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

מזמור שיר - בניצוחו של החזן אהרון גרליץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/9/2010 16:31 לינק ישיר 
מזמור שיר - בניצוחו של החזן אהרון גרליץ

מפסטיבל בריגה , להלן החזן אהרון גרליץ מנצח על -3- חזנים (משמאל  לימין ) : שלום סלומון , ברנהולץ

להלן  מפסטיבל בריגה - החזן אהרון גרליץ  מנצח על -3- חזנים מהמכון לחזנות
                                    בת"א (משמאל  לימין ) :שלום סלומון ,ברנהולץ והשלישי,,,,,,( שכחתי את שמו )

http://www.youtube.com/watch?v=7HLG-_ZOMng

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2010 23:56 לינק ישיר 

לאמהשחשבתם,

איתך במאבקך! למיגור הרוב הדומם שנפעם מה"רגש" המשתפך בשירתו של י.מ. הלפגוט...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2010 10:06 לינק ישיר 

דודבר, אינני יודע מה תחום עיסוקך או מגוון תחביבך, אך בא נניח שאתה מאד אוהב ספורט, האם היית הולך למשחק בו משחקים שמייני רמלה מול גורילות הצפון, דהיינו אסופת אנשים שלהם ומקצוענות אין כלום?! אבל, תענה לי, החזן גרליץ שר כבר שנים רבות והוא אף מופיע ומתפרנס ממשחק ומוזיקה, אענה לך אך זאת, בהשאלה מהדוגמה שנתתי לעיל, שגם שחקני גורילות הצפון עושים כל אשר לעיל ידם להיות הטובים ביותר, אך קבלות אין בידם והם עדיין בליגה י'..., ואף במקרה דנן אילו ל"מנצח" היו קבלות על ניצוח, כלומר, כך וכך שנות לימוד באקדמיה למוזיקה ו/או אצל מורים פרטיים כאלו ואחרים, הייתי אומר, חבל שאילו התוצאות אבל זכותו להרגיש מוכן וראוי לנצח והוא אף יוכל לעמוד מולי ולומר שהוא מנצח לפי אסכולה כזו ואחרת וגישתו היא כזו וכזו. אך מכיוון שאין כך פני הדברים, אני מצפה מאדם שלא בקי במקצוע שלא יעשה צחוק מעצמו ומהמקצוע. לא אתכחש לזה שאף מנצחים גדולים עושים טעויות פה ושם, אבל הממקצוענות ניכרת בגישה.

אגב, הטענה העיקרית במקרה זה היא על פותח האשכול, ובו הוא כותר כתרים למי שאינו זכאי להם, אך לאור דברי כדלעיל אף למנופף בידיו באופן שאינו מחמיא לו ולמקצוע, אחריות לביקורת.

לאחר צפיה חוזרת בסרטון, אני באמת לא מבין מה צורך יש בניפנופים אלו?! 4 זמרים שאמורים להכיר את החומר עקב חברותם רבת השנים בהרכב מוזיקלי, לא יכולים לשיר ללא הוראת קצב שהיא בעצמה שגויה?

ולגבי חומרת התגובה, כדבריך, אכן, אני נזעק לשמה הטוב של החזנות האיכותית, חדשים לבקרים אני רואה שמות של "חזנים" חדשים שכל מעלתם היא שיודעים הם להרעים בקולם בדיצבלים שלא שיערום אבותם...ו"מנצחים" שלא קראו ושנו מעולם פרק בהלכות מוזיקה, ולא אזכיר כאן שמות, אך הדברים ידועים לכל יודעי דת ודין.
וכאן הבן שואל... האם אנו קהל שוחרי אוהבי ועוסקי החזנות מוכנים שישימו אותנו ללעג וקלס בעיני עצמנו? האם לא הגיע הזמן שנצא מאווירת השטייטל בה כל מי שיש לו קול יפה או חזק או או...הוא כבר חזן "עולמי"? האם כל אחד שהמקרה אינה לידו ואביו או חמיו או דודו היה מקורב למלחין או זמר החצר כבר יכול לנצח על מקהלה/תזמורת? מה עם קצת כבוד עצמי, לעצמנו, אוהבי המוסיקה והחזנות!?

כל עוד אני חבר בפורום זה וכל עוד כוחי במותניי אזעק את זעקתם של המיעוט הדומם... (מה"רוב" התייאשתי, וכפי שנאמר "עוילם גוילם).

בתקוה שיבוא יום וכל אחד יכיר במקומו וישוב הסדר על כנו ולו חלקית...

גמר חתימה טובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2010 02:53 לינק ישיר 

מר לאמשחשבתם הנכבד
קודם כל לדעתי החזן גרליץ לא מתיימר להיות מנצח
כיוון שבתור חזן הוא מעולה עם פונטצייל גדול
ובאותו מקום כנראה לא היה משהוא אחר שיעשה את זה
אז הוא עשה את זה,ולדעתי ממש ממש לא רע
ומכאן עד לתגובתך החריפה יש קצת מרחק
שנה טובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2010 00:14 לינק ישיר 

זה שעומד יהודי ומנופף בידיו כמטרונום אנושי לא עושה אותו למנצח...מה עוד שבמקרה זה ה"מנצח" עושה כל שגיאה אפשרית ולו רק בשניות הבודדות שניתן לראות, ואתייחס במיוחד לשגיאה הקריטית ביותר והיא מה שגורמת לקטע לרוץ מהר מידי, והיא שה"מנצח" מנצח על 2 רבעים חלקי ארבע בעוד שהיצירה כתובה בארבעה רבעים חלקי ארבע...ואכן לא קשה לשמוע את התוצאה המבולבלת...בנוסף נדמה כאילו 2 מתוך 4 השרים משמשים כניצבים שלא ממש מכירים את החומר ומנסים לנחש מה עליהם לשיר.

רוב המנצחים שראויים להיקרא מנצחים, למדו ניצוח. המעט שלא למדו- ומצליחים-, הם כשרונות על בתחום המוסיקה ולמדו מנסיונם העשיר. כדאי שכל אחד יתעסק במקצועו...

שנה טובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 16:53 לינק ישיר 

כבוד שרגא פיביל  ברצוני לתקנך החזנים הם
אהרן גרליץ
יוסי שוורץ
אהרן רובל
אברהם ברנהולץ
בכל אופן תודה על הלינק היפה שהבאת
שנה טובה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > מזמור שיר - בניצוחו של החזן אהרון גרליץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext