| נשלח ב-14/9/2010 01:59 |
|
| |
קונה במזומן ספרים עתיקים/כתבי יד/ חפצי קודש
בס"ד
שנה טובה ומתוקה לכולם,
אני אספן של ספרים וכתבי יד.
מעונין לקנות כל מיני כתבים יהודים,ספרים מודפסים מוקדמים(לפני שנת 1700) וכתבי יד מכל העדות.כולל-ספרי קודש/כתבי יד (שלמים וחסרים)/מכתבי גדולים/כתובות/ כמו כן מעונין בחפצי קודש כמגדלי בשמים/צלחות פסח ופדיון הבן/אצבעות לספר תורה וכ"ו.
אשמח לשמוע באם למישהו יש עצה או ספר בשבילי .
הרבה אנשים זורקים או גונזים ניירות ואז הידע שבהם עובר מן העולם ואובד,במקום זה אני משקם אותם ושומר עליהם.
מצאתי כבר פעמים רבות בזבל רח"ל ספרים ומכתבים מרבנים חשובים,ממש בזבל, וחבל.
גמר חתימה טובה
טוביההרופא
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2011 11:41 |
|
| |
ספר קבלה
שלום רב,
אבי נפטר לפני 4 שנים ומצאנו בספריתו ספרי קודש עתיקים.אחד הספרים היה שייך לאבי סבי ואולי אף יותר מיכך.אבי סבי היה מקובל וסופר סת"ם באירן ,ולפי דבריה של אימי אנשים היו מתייעצים עימו בנוגע לעתיד.הספר כתוב על נייר דק ועתיק ובכתב רש"י.מהמעט שהצלחתי להבין ולתרגם מדובר על 7 כוכבי לכת כשלכל אחד מהכוכבים צמוד שם של מלאך, למשל מאדים חבקוק מדאוס,אם תרגמתי נכון.הספר כתוב בכתב יד בדרך שבה כותבים במזוזה.
ספרון שצמוד אליו הוא ספר שהודפס בירושלים(כתוב ירושלם) ע"י דפוס האחים ליפשיטץ והשנה שכתובה היא ת"ץ (1729?) והוא נקרא ספר הגורלות לאחיתופל.הספרון הנ"ל מודפס.
ספרון נוסף שצמוד להם כתוב גם בכתב יד בכתב רש"י או אולי ארמית ונקרא פטירת אהרון הכהן.
מאחר ואנו חילוניים שאינם קשורים לעולם הדתי,ומצבו של אחי קשה כלכלית אנו מעוניינים לדעת מהו שוויו של הספר.שלחנו צילומים מהספר לחיים החלבן,מקובל,שיאמר מהם הספרונים הנ"ל.אשמח לתשובה מימך,ואם תרצה ,אשמח לשלוח צילומים של דפים מהספרים.
בברכה,הילה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2011 11:50 |
|
| |
שלום רב,
אבי נפטר לפני 4 שנים ומצאנו בספריתו ספרי קודש עתיקים.אחד הספרים היה שייך לאבי סבי ואולי אף יותר מיכך.אבי סבי היה מקובל וסופר סת"ם באירן ,ולפי דבריה של אימי אנשים היו מתייעצים עימו בנוגע לעתיד.הספר כתוב על נייר דק ועתיק ובכתב רש"י.מהמעט שהצלחתי להבין ולתרגם מדובר על 7 כוכבי לכת כשלכל אחד מהכוכבים צמוד שם של מלאך, למשל מאדים חבקוק מדאוס,אם תרגמתי נכון.הספר כתוב בכתב יד בדרך שבה כותבים במזוזה. ספרון שצמוד אליו הוא ספר שהודפס בירושלים(כתוב ירושלם) ע"י דפוס האחים ליפשיטץ והשנה שכתובה היא ת"ץ (1729?) והוא נקרא ספר הגורלות לאחיתופל.הספרון הנ"ל מודפס. ספרון נוסף שצמוד להם כתוב גם בכתב יד בכתב רש"י או אולי ארמית ונקרא פטירת אהרון הכהן. מאחר ואנו חילוניים שאינם קשורים לעולם הדתי,ומצבו של אחי קשה כלכלית אנו מעוניינים לדעת מהו שוויו של הספר.שלחנו צילומים מהספר לחיים החלבן,מקובל,שיאמר מהם הספרונים הנ"ל.אשמח לתשובה מימך,ואם תרצה ,אשמח לשלוח צילומים של דפים מהספרים. בברכה,הילה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2011 15:04 |
|
| |
ספר הגורלות לאחיתופל לא נדפס בשנת ת"ץ, וגם דפוס האחים ליפשיטץ לא היה קיים אז. הוא נדפס בדפוס האחים ליפשיטץ בירושלים בשנת תרע"ב (1912). כתבי יד פרסיים מהסוג שתיארת נפוצים לאלפים, שויים במקרה הטוב ביותר מגיע ל-200 דולר.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 11:17 |
|
| |
| hadoktor כתב: |  | בס"ד
שנה טובה ומתוקה לכולם,
מעונין לקנות כל מיני כתבים יהודים,ספרים מודפסים מוקדמים(לפני שנת 1700) וכתבי יד מכל העדות.כולל-ספרי קודש/כתבי יד (שלמים וחסרים)/מכתבי גדולים/כתובות/ כמו כן מעונין בחפצי קודש כמגדלי בשמים/צלחות פסח ופדיון הבן/אצבעות לספר תורה וכ"ו.
הרבה אנשים זורקים או גונזים ניירות ואז הידע שבהם עובר מן העולם ואובד,במקום זה אני משקם אותם ושומר עליהם.
גמר חתימה טובה
טוביההרופא
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 11:18 |
|
| |
| hadoktor כתב: |  | בס"ד
שנה טובה ומתוקה לכולם,
גמר חתימה טובה
טוביההרופא
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|