בית פורומים פורטל הנפש

בעייה - ממה היא נובעת?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/9/2010 21:12 לינק ישיר 
בעייה - ממה היא נובעת?

התארסתי בשעה טובה ומוצלחת.... דברתי לפני שהתארסתי עם בחור מסויים , כל יום כמה פעמים ביום.
ובשעה טובה אחרי שהיו לנו קשיים לסגירת השידוך מכל מיני בחינות, סגרנו .
סגרתי אתמול וורט.
אני מרגישה כ"כ בדכאון, איני יודעת למה. הבחור עצמו משמחים אותו כ"כ מצד הישיבה שלו  ואני מקנאה בו על שמשמחים אותו כ"כ הרבה.....
בניגוד אליי שלא משמחים אותי. למדתי בסמינר בבני ברק ששם החברות שלי לא מפרגנות כ"כ הרבה.
וכל פעם שאני מדברת איתו בפל' הוא אומר לי שעוד מעט הוא ידבר איתי ושהוא לא יכול.....
ואני אומרת לעצמי מאז שהוא סגר הוא ממש שוכח אותי....הוא יותר מדבר עם חברים שלו... הוא באורות.... ואני חוששת שאולי רק בגלל השמחה של הסגירה הוא סגר איתי...
אני בדכאון כי הוא בקושי מתייחס אליי נורמלי כמו שלפני זה.
ממה זה נובע בדיוק מקנאה? אין לי מושג..

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2010 08:41 לינק ישיר 

נעמי שלום
ראשית הרבה מזל טוב!!

יתכן שאת סובלת כרגע מתהליך טבעי של צניחת אדרנלין לאחר רגעי מתח והתרגשות.
תקופת השידוכים הינה תקופה העשויה להיות עמוסה ברגשות ואני מבינה ממך שהיו ימים רווי מתח בקשר לסגירת הוורט וכמובן יום הוורט , היום המיוחל והמשמח מלא התרגשות.

בתקופה זו הגוף והנפש פועלים באופן מיוחד, האדם עשוי להיות ב'היי'. יש כוחות מיוחדים, מה שאומר שיש שימוש , ניצול ופעמים מיצוי של המשאבים הנפשיים והגופניים שעומדים לרשותו של האדם. כך שמאד טבעי ש'היום שאחרי', הגוף והנפש נכנסים לשלב אחר , יורדים למצב של מנוחה והמעבר החד הזה עשוי לעורר תחושות של דכדוך עד שהגוף והנפש יחזרו לאיזון הרגיל.

צר לי שחברותייך בסמינר לא עושות לך מספיק שמח, אך גם בלי זה, לדעתי יש הבדל בין ישיבה לסמינר. חתנך ככל הנראה חי שנים בישיבה. הישיבה היוותה הבית. חברים שלא רק לומדים יחד, אלא ישנים, אוכלים וגרים יחד יש ביניהם הוואי וקשר חברי אחר מהחבירות של בנות הסמינר. 
נסי להנות מזה שחתנך הוא בחור חברותי ויש לו אפשרות לשתף אחרים. מהיום,  שמחתו של כל אחד מכם הוא גם שמחתו של השני. למעשה, הוא משתף בגאווה ובשמחה על הטוב (את) שנפל בחלקו..

אני מאמינה שבעוד מספר ימים הדברים קצת ירגעו ושניכם תוכלו להיכנס בצורה נעימה ורגועה יותר לתקופת האירוסין המיוחדת.

בברכה

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > בעייה - ממה היא נובעת?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext